Konu Eski Nişanlım

3 yıl oldu.Benimle nişanı atalı 10 gün olmuştu ki flörtlere başladı,sonra da sevgili oldu.Benim yastıklarım geceleri göl olurken o gezip tozuyor fotoğraflar atıyordu.unutamıyorum bunları
Canım o vicdan azabından değil sırf hayatım düzensiz ah aldım da ondan diye gelip özür dilemiş senden demek ki.Ben böyle bir özrün samimiyetine de inanmıyorum.O yüzden ben de affetmezdim ki affetmem.

Hııı her şey düşüncedeymiş 😝 biz kendi kendimizi düşünerek üzüyomuşuz. Kardeşim ben olmayan şeyleri kafamda kurup da kendime tasa edinmiyorum ki. Haketmediğim şeyleri yaşamanın üzüntüsünü taşıyorum. Balık değiliz ki her şeyi bir çırpıda unutalım
Yazdığınıza cok güldüm. Balık degiliz ki :)) gerçekten öyle. Haketmedigimiz seyleri yasayinca uzuluyoruz ki o da konusu açılınca yani. Oldugu yerde bırakmışız zamaninda haksızlığı kötülüğü simdi neden bagislicaz ki? Gel bir daha yap der gibi😁😁😁

Affetmenizi istemiş ama başına kötü şeyler geldiği için size yaptıklarının bedelini ödediğini düşündüğü için istemiş. Yoksa size üzüldüğü falan yok. Tam tersine karşısına başka biri çıksaydı ve mutlu olsaydı aklına bile gelmeyecektiniz. Bu yüzden ben olsam affetmem. Vicdan azabı çeksin

Merhabalar içimi dökmeye geldim.
Eski nişanlım 15 gün kadar önce karşıma çıktı. Allaha benimle son kez görüşebilmek için dua ettiğini söyleyip benden onu dinlememi istedi.
Dinledim.Çok uzatmak istemiyorum kısaca yazacağım.
Bana yaşattığı her kötü şeyi, söylediği her kötü sözü hatırladığını ve bunlar için çok pişman olduğunu, bana ölene kadar minnet duyacağını, her zaman da seveceğini vb.söyledi.Beni haketmediğini, ailelere karşı yüzü olmadığı için asla dönemeyeceğini söyleyip, benim mutlu olmamı çok istediğini de ekledi. Kısacası yıllar önce birgün bunları yaşayacak, bunların farkına varıp söyleyecek dediğim ne varsa bana söyledi, günah çıkarıp af diledi..Benden helallik istedi.. Beni eleştirdiği ne varsa hayat 2-3 katını karşısına çıkartıp yaşatmış, mutlu değilmiş, olamıyormuş söylediğine göre..
Çok geç kalınmış sözler, af dilemeler, sözcükler.. Evet İlahi adalet bu ise, tecelli etti.. Ama ben sandığım gibi bunları duyunca mutlu olmadım, sadece ona bunları yapıp yok yere bizi bitirdiği için kinimi kustum..
Bu arada bu bir barışma isteği görüşmesi değildi, yanlış anlaşılmasın.Hayatında sürekli başına kötü şeyler gelmesiyle birlikte hatalarını anlayıp helallik istemeye gelmiş karşıma.. Ben affedince yaşadığı kötü karmaları kapatacağını, huzuru falan bulabileceğini düşünüyor sanırım.
Affetmedim, haklarımı helal de etmedim. Yapamam çünkü..
Sizce yanlış mı yapıyorum? Affedersem ben huzur bulur muyum?
Ben mutlu olmadan onun mutlu olmasını istemiyorum,asla bunu haketmiyor çünkü..
Hakketmediğine inancınız tamsa helal etmek zorunda değilsiniz ilahi adalet tecelli etmiş hatasını anlamış ama ne fayda üzülen bir kalp yıkılan hayaller bence konuşması helallik istemekten çok tekrar size kendini affetirebilmek ben bunu anladım siz nasıl üzüldüyseniz oda üzülsün ne acıyın nede affedin hiçte yanlış yapmıyorsunuz

Affetmek sizi hafifletir ama "hadi affedeyim bari" deyince affedilmiyor bunu biliyorum.
Affetmek kişiden bağımsız bir durum bence. Gün geliyor "affetmeli miyim" diye üzerine düşünmediğinizi, bunu artık önemsemediğinizi fark ettiğiniz bir an oluyor. İyi olmuş, kötü olmuş, acı çekiyor mu çekmiyor mu umursamadığınızı fark ediyorsunuz. Bende böyle olmuştu en azından.
Fark ettim ki ben o nefreti hala var zannettiğim için diri tutuyormuşum, boşuna besliyormuşum. Çoktan geçmiş gitmiş, önemi kalmamış. Sonrası gerçekten hafiflik.
Aynı ferahlığı size de dilerim. Siz içinizdeki kini beslemeyin ve akışına bırakın. Beyniniz kendi kendine affedecek ve ilk siz rahatlayacaksınız.

Yıllar evvel, benden de biri helallik istedi. Helal olsun dedim ama içimden hiç edemedim. Hep aklıma gelir, halen daha da affedemiyorum yüreğimde. Konunuzu okuyunca yine kafamda canlandı. Acaba helal ettiğime inandığı için, yani ağzımdan çıkan o olduğu için huzura varmış mıdır?

Yıllar evvel, benden de biri helallik istedi. Helal olsun dedim ama içimden hiç edemedim. Hep aklıma gelir, halen daha da affedemiyorum yüreğimde. Konunuzu okuyunca yine kafamda canlandı. Acaba helal ettiğime inandığı için, yani ağzımdan çıkan o olduğu için huzura varmış mıdır?
Bir daha ulaştı mı konuştu mu sizinle?

Affet kendinde huzur bul.. Allah a havale et gitsin.. Affetmek en büyük erdemliktir... Unut gitsin hiç arkana bakma bile

Affetmek derken bahsedilen sey sizi uzen kisiye, olaya takili kalmamak, enerjinizi oraya harcamamak gibi bir sey benim anladigim kadariyla.

Hayat, zaman akmaya devam ediyor.

Öfkelenerek, kizginlik duyarak gecen zamani ve harcadiginiz enerjiyi sadece kendinizi, hayatinizi iyilestirmeye, guzellestirmeye odaklamak daha akillica bence.

Affetmek ondan önce kendine yapacagin en güzel iyilik... Boşver affet gitsin hakkinida helal et ki ahirettede karsina çıkmasın... Emin ol senin onu affetmen ona daha çok koyacaktır... :KK69:

Derler ki; insan çektiği acıyı, zaman gelse unutsa; iliği, kemiği unutmaz helal etmezmiş.
O yüzden siz onu affetseniz de, bu dünyada öyle bir adalet var ki; çarkından zerre şaşmaz.
Eğer ki gerçekten seni üzdüğü için değil de kendi bencilliği için helallik diliyorsa, hayat bunu da ödetir.
Dualar hep kabul olur, hepsinin zamanı var. O yüzden ne dilediğinize dikkat edin derler.
Öyle bir çekim oluşturmuşsun ki, seni yıllar sonra bulmuş. Affetme ancak hatırlama da. Yoksa yine gelecek.

3 yıl oldu.Benimle nişanı atalı 10 gün olmuştu ki flörtlere başladı,sonra da sevgili oldu.Benim yastıklarım geceleri göl olurken o gezip tozuyor fotoğraflar atıyordu.unutamıyorum bunları

Affetmezdim gebersin beter olsun

bu hayatta, yansa ve elimde o an su olsa suyu icecegim insanlar var.

cehennemin dibindeyim nolur kurtar hakkini helal et diye yalvarsa asla ve katta hakkimi helal etmeyecegim insanlar da var.

bu kin degil. oturup kin gudup yedi yirmi dort bunlari dusunmuyorum. ama net oldugum tek konuda bu.

O zaten hak ettigini cekmis gelip sizden helallik istemis.Biz aciz kullariz Allah tovbe eden kullarinin gunahlarini bile.bagislarken biz kullar affetmeliyiz.Siz buyuklugunuzu gosterin affedin gorceksiniz iciniz rahat vicdaniniz rahat olcak

Yani bana bu tarz erkekler nedense seninleyken bir sürü ceviz kırdı da öyle af diliyor günahını bu şekilde çıkarmak için hissi veriyor.. Ben ahirette de karşılaşmak istemiyorum seninle kalbinin kötülüğünden yüzünü şeytan görsün deyip helal ettim bile derdim sanırım..

Merhabalar içimi dökmeye geldim.
Eski nişanlım 15 gün kadar önce karşıma çıktı. Allaha benimle son kez görüşebilmek için dua ettiğini söyleyip benden onu dinlememi istedi.
Dinledim.Çok uzatmak istemiyorum kısaca yazacağım.
Bana yaşattığı her kötü şeyi, söylediği her kötü sözü hatırladığını ve bunlar için çok pişman olduğunu, bana ölene kadar minnet duyacağını, her zaman da seveceğini vb.söyledi.Beni haketmediğini, ailelere karşı yüzü olmadığı için asla dönemeyeceğini söyleyip, benim mutlu olmamı çok istediğini de ekledi. Kısacası yıllar önce birgün bunları yaşayacak, bunların farkına varıp söyleyecek dediğim ne varsa bana söyledi, günah çıkarıp af diledi..Benden helallik istedi.. Beni eleştirdiği ne varsa hayat 2-3 katını karşısına çıkartıp yaşatmış, mutlu değilmiş, olamıyormuş söylediğine göre..
Çok geç kalınmış sözler, af dilemeler, sözcükler.. Evet İlahi adalet bu ise, tecelli etti.. Ama ben sandığım gibi bunları duyunca mutlu olmadım, sadece ona bunları yapıp yok yere bizi bitirdiği için kinimi kustum..
Bu arada bu bir barışma isteği görüşmesi değildi, yanlış anlaşılmasın.Hayatında sürekli başına kötü şeyler gelmesiyle birlikte hatalarını anlayıp helallik istemeye gelmiş karşıma.. Ben affedince yaşadığı kötü karmaları kapatacağını, huzuru falan bulabileceğini düşünüyor sanırım.
Affetmedim, haklarımı helal de etmedim. Yapamam çünkü..
Sizce yanlış mı yapıyorum? Affedersem ben huzur bulur muyum?
Ben mutlu olmadan onun mutlu olmasını istemiyorum,asla bunu haketmiyor çünkü..

Barışmak istemiyor ki zaten herif başına gelen işlerden dolayı korkmuş ahını aldığını anlamış helallik istiyor ki kıçını düzeltebilsin

Back
X