Konu Eski Nişanlım

Affettim deseniz onun hayatı mucizevi bir şekilde yoluna girmeyecek merak etmeyin. Öbür dünyaya inanan biriyseniz de affettim deseniz de günahlarının bir bedeli olur.

Siz kendiniz için affedin. İçinizde kin ve böyle geriye dönüp affedememe duygusu taşıdığınız müddetçe kendiniz mutlu olamazsınız.
Kaynak:Tecrübe

Affetmek son moda söylemlerde olduğu gibi hafiflemek özgürleşmek asla değil bana göre. Sana haksız yere kötülük yapıp seni mutsuz ettiyse üstüne affedebiliyosan acılarını yaşadıkşarını hafife almış olursun. Hep buralarda denir ya önce sen kendine değer ver kendini sev dye sana kötülük eden kişiyi affedersen kendini değersizleştirmiş olursun bana göre. Ben acı çektim önemli değil benim mutsuzluğum önemli değil affettim seni iyi ol mutlu ol böyle mi yani ASLAAA!! Bir kişi var ki ölmek üzere bir damla su istese gözünün önünde yere dökerim affetmem bana yaşattıklarını unutmam. Yazınız umut oldu bana umarım benim için de ilahi adalet tecelli eder
Benim de var öyle biri :) yolda can çekişirken görsem üstünden atlar geçer giderim o derece yani :D beter olsunlar nefret filan kalmadı da o mutlu olsun diye de uğraşacak değilim yani

benden af dileyen de yoktu
yani muhatabımın özrü yoktu
çok üzüldüm vs ama gerçekten kendi içimde affedip önüme baktığım dönemden sonra hayatım rayına oturdu

Affetmek insanin kendisine yapacagi en buyuk iyiliktir
Affedin ki hayatinizdan buyuk bir negatifligi silip umutla bakin gelecege

Bu kişiden kişiye ve olayın kişiye verdiği zarar boyutun göre değişir. Affettiğim için mutlu olduğum da olmuştur illaki de ama affetmediğim için mutluluğum daha çok 42 senemde. Annem 2. Evliliğini yaptığında 8 yaşımdaydım. Hiç istenmeyen bir kız çocuğu oldum kocası tarafından. Annem ve o nun sayesinde ne çocukluğumu yaşayabildim ne de gençliğimi. Benim öz babamdan kalan her şeyi annem ile iç ettiler. Evde istemediler sokakta kaldım. Hala, dayı babaanne gezdim durdum. Öldü 3.5 sene önce. Cenazede benim kadar ağlayan yoktu. Ama asla üzüldüğüm için ağlamadım. Onlar yüzünden zorunda kaldığım hayata ağladım. İmam sordu 3 kez hakkınız helal mi diye değil dedim. Değil. Eğer hakkımı o duygusallıkla adama helal etseydim asla kendimi affetmezdim.

3 yıl oldu.Benimle nişanı atalı 10 gün olmuştu ki flörtlere başladı,sonra da sevgili oldu.Benim yastıklarım geceleri göl olurken o gezip tozuyor fotoğraflar atıyordu.unutamıyorum bunları

Bazı haklar öyle kolay kolay helal edilmez. Affedilmez. Sizinki de öyle. Umutlar, hayaller, ailenizin yaşadıkları. Affetseydiniz eğer o duygusallıkla emin olun o rahatlardı ana siz içiniz içinizi yerdi sonra kendinizi affedemezdiniz.

Bu kişiden kişiye ve olayın kişiye verdiği zarar boyutun göre değişir. Affettiğim için mutlu olduğum da olmuştur illaki de ama affetmediğim için mutluluğum daha çok 42 senemde. Annem 2. Evliliğini yaptığında 8 yaşımdaydım. Hiç istenmeyen bir kız çocuğu oldum kocası tarafından. Annem ve o nun sayesinde ne çocukluğumu yaşayabildim ne de gençliğimi. Benim öz babamdan kalan her şeyi annem ile iç ettiler. Evde istemediler sokakta kaldım. Hala, dayı babaanne gezdim durdum. Öldü 3.5 sene önce. Cenazede benim kadar ağlayan yoktu. Ama asla üzüldüğüm için ağlamadım. Onlar yüzünden zorunda kaldığım hayata ağladım. İmam sordu 3 kez hakkınız helal mi diye değil dedim. Değil. Eğer hakkımı o duygusallıkla adama helal etseydim asla kendimi affetmezdim.
Sizin gibi dusunmuyorum
Eger affetmis olsaydiniz o cenazede kendiniz icin aglamazdiniz
Yorumumda da bunu yazdim zaten affetmek insanin kendisi icin onemlidir , ic huzuru , gecmisi affetmek , kendisine kotuluk yapanlari affetmek insani kinden ve negatiflikten arindirir , kendine acimayi birakir insan affederek

Merhabalar içimi dökmeye geldim.
Eski nişanlım 15 gün kadar önce karşıma çıktı. Allaha benimle son kez görüşebilmek için dua ettiğini söyleyip benden onu dinlememi istedi.
Dinledim.Çok uzatmak istemiyorum kısaca yazacağım.
Bana yaşattığı her kötü şeyi, söylediği her kötü sözü hatırladığını ve bunlar için çok pişman olduğunu, bana ölene kadar minnet duyacağını, her zaman da seveceğini vb.söyledi.Beni haketmediğini, ailelere karşı yüzü olmadığı için asla dönemeyeceğini söyleyip, benim mutlu olmamı çok istediğini de ekledi. Kısacası yıllar önce birgün bunları yaşayacak, bunların farkına varıp söyleyecek dediğim ne varsa bana söyledi, günah çıkarıp af diledi..Benden helallik istedi.. Beni eleştirdiği ne varsa hayat 2-3 katını karşısına çıkartıp yaşatmış, mutlu değilmiş, olamıyormuş söylediğine göre..
Çok geç kalınmış sözler, af dilemeler, sözcükler.. Evet İlahi adalet bu ise, tecelli etti.. Ama ben sandığım gibi bunları duyunca mutlu olmadım, sadece ona bunları yapıp yok yere bizi bitirdiği için kinimi kustum..
Bu arada bu bir barışma isteği görüşmesi değildi, yanlış anlaşılmasın.Hayatında sürekli başına kötü şeyler gelmesiyle birlikte hatalarını anlayıp helallik istemeye gelmiş karşıma.. Ben affedince yaşadığı kötü karmaları kapatacağını, huzuru falan bulabileceğini düşünüyor sanırım.
Affetmedim, haklarımı helal de etmedim. Yapamam çünkü..
Sizce yanlış mı yapıyorum? Affedersem ben huzur bulur muyum?
Ben mutlu olmadan onun mutlu olmasını istemiyorum,asla bunu haketmiyor çünkü..
Biliyorum yapmasi zor ama affet ki mutlu ol bence o kinin nefreti bile yüreğinde kalmamalı hak etmediğini düşünüyorum

Sizin gibi dusunmuyorum
Eger affetmis olsaydiniz o cenazede kendiniz icin aglamazdiniz
Yorumumda da bunu yazdim zaten affetmek insanin kendisi icin onemlidir , ic huzuru , gecmisi affetmek , kendisine kotuluk yapanlari affetmek insani kinden ve negatiflikten arindirir , kendine acimayi birakir insan affederek

Herkesin düşüncesi farklı.

Bir üye daha yazmış affetmek huzur falan getirmiyor. Yeni nesil facebook sözleri onlar. Biri yolda yanlışlıkla çarpar ayağıma basar afedersiniz der affedilir. Ama adam bana hayatı zindan etmiş öldü diye affedeceğim. Yok öyle bir dünya. Eğer varsa ahiret sorulacaksa hesap eğer orda.

Merhabalar içimi dökmeye geldim.
Eski nişanlım 15 gün kadar önce karşıma çıktı. Allaha benimle son kez görüşebilmek için dua ettiğini söyleyip benden onu dinlememi istedi.
Dinledim.Çok uzatmak istemiyorum kısaca yazacağım.
Bana yaşattığı her kötü şeyi, söylediği her kötü sözü hatırladığını ve bunlar için çok pişman olduğunu, bana ölene kadar minnet duyacağını, her zaman da seveceğini vb.söyledi.Beni haketmediğini, ailelere karşı yüzü olmadığı için asla dönemeyeceğini söyleyip, benim mutlu olmamı çok istediğini de ekledi. Kısacası yıllar önce birgün bunları yaşayacak, bunların farkına varıp söyleyecek dediğim ne varsa bana söyledi, günah çıkarıp af diledi..Benden helallik istedi.. Beni eleştirdiği ne varsa hayat 2-3 katını karşısına çıkartıp yaşatmış, mutlu değilmiş, olamıyormuş söylediğine göre..
Çok geç kalınmış sözler, af dilemeler, sözcükler.. Evet İlahi adalet bu ise, tecelli etti.. Ama ben sandığım gibi bunları duyunca mutlu olmadım, sadece ona bunları yapıp yok yere bizi bitirdiği için kinimi kustum..
Bu arada bu bir barışma isteği görüşmesi değildi, yanlış anlaşılmasın.Hayatında sürekli başına kötü şeyler gelmesiyle birlikte hatalarını anlayıp helallik istemeye gelmiş karşıma.. Ben affedince yaşadığı kötü karmaları kapatacağını, huzuru falan bulabileceğini düşünüyor sanırım.
Affetmedim, haklarımı helal de etmedim. Yapamam çünkü..
Sizce yanlış mı yapıyorum? Affedersem ben huzur bulur muyum?
Ben mutlu olmadan onun mutlu olmasını istemiyorum,asla bunu haketmiyor çünkü..

Valla böyle fırsat herkesin karşısına çıkmaz. Ne güzel içini dökmüş rahatlamışsın. Bence artık o konuyu kapat ve muhattap olma...

affettim demekle affolunmuyor ki zaten... ona affettim deseniz bile içinizden geçenler önemli... ben bazı şeyleri affedebilmeyi nerdeyse 20 yıl sonra öğrendim. kimse de bana affettin mi diye sormadan iç huzurum için affettim. önemli olan sözcükler değil kalbiniz. belki daha buna hazır değilsiniz ama zamanı gelince onun için değil ama kendiniz için affedin ve unutun gitsin...

Herkesin düşüncesi farklı.

Bir üye daha yazmış affetmek huzur falan getirmiyor. Yeni nesil facebook sözleri onlar. Biri yolda yanlışlıkla çarpar ayağıma basar afedersiniz der affedilir. Ama adam bana hayatı zindan etmiş öldü diye affedeceğim. Yok öyle bir dünya. Eğer varsa ahiret sorulacaksa hesap eğer orda.

Ben 41 yasindayim yeni nesil facebookta ne paylasiyor bilmiyorum , herkesin dusuncesi farklidir ancak baskalarinin dusuncelerine hakaret etmek insanin ne olduyunu gosterir , lutfen alintilamayin , polemige girmek istemiyorum
Konuya yapin yorumunuzu gecin , benim dusuncem sizi ilgilendirmiyor , sizinkinin beni ilgilendirmedigi gibi

Ben 41 yasindayim yeni nesil facebookta ne paylasiyor bilmiyorum , herkesin dusuncesi farklidir ancak baskalarinin dusuncelerine hakaret etmek insanin ne olduyunu gosterir , lutfen alintilamayin , polemige girmek istemiyorum
Konuya yapin yorumunuzu gecin , benim dusuncem sizi ilgilendirmiyor , sizinkinin beni ilgilendirmedigi gibi

Tabi ki öyle; amacım polemik asla değil. Siz de benim mesajımdan alıntı yaptığınız için cevap verdim. kusura bakmayın. Herkesin kendi düşüncesi evet ben de o nu demek istedim zaten siz de aynı şeyi demek istedik. Benim de yaşım 42.

İçini rahatlatmaya calısmıs evet günah cıkartmaya gelmis. Cok iyi yapmıssın zamanında icini acıtmış senin, neden onun icini rahat ettiresin ki ?
Bende bu kafadayım . Beni üzüp aman o yeter ki mutlu olsun , ben onun mutluluguyla mutlu olurum.. :63:
Yoook asla. Oh iyi yapmıssın.

İçini rahatlatmaya calısmıs evet günah cıkartmaya gelmis. Cok iyi yapmıssın zamanında icini acıtmış senin, neden onun icini rahat ettiresin ki ?
Bende bu kafadayım . Beni üzüp aman o yeter ki mutlu olsun , ben onun mutluluguyla mutlu olurum.. :63:
Yoook asla. Oh iyi yapmıssın.

Kesinlikle haklısınız.

Sen affet ve hesabını ALLAH'a havale et gitsin.. Üstünde ki yükü atarsın, zira nefret insanı acayip yoruyor..

Back
X