- 29 Haziran 2022
- 1.693
- 2.507
- 63
- Konu Sahibi MMorsalkimm
-
Merhabalar ben de aynı duyguları yaşıyorum sanırım tükenme aşamasındayım. İnsanlara açıklama yapmaktan tükendim. 33 yaşındayım ilk tüp bebek deneyimim transfer olacağım. Ama süreçten usandım. Ben de hiç gebe kalamadımMerhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden 8 yaş küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Acınacak bir durum yok, bebeği istemeniz normal içinizden bu duygunun geçmesi de hoş. Siz bir çaba gösteriyorsunuz Allah nap ederse illa bir gün gerçekleşecek.. elalemi hiç takmayın.. hayatın getirdiği güzelliklerle mutlu olun ...Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden 8 yaş küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Umarım öyle olurAcınacak bir durum yok, bebeği istemeniz normal içinizden bu duygunun geçmesi de hoş. Siz bir çaba gösteriyorsunuz Allah nap ederse illa bir gün gerçekleşecek.. elalemi hiç takmayın.. hayatın getirdiği güzelliklerle mutlu olun ...
Hamilelerin ve doğum yaparken annenin duası kabul olur derler eskiler kardeşiniz bol bol dua eder kim bilir belki çok yakın aralıklarla bebekler gelir :)
Allah size de nasip eder inşallahMerhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden 8 yaş küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Bende başkasına karşı öyleyim üzülüyorum falan ama kardeş olunca o teyze duygusu ağır basıyo sanırımValla Allahin bildigini kuldan saklayamam ben kimsenin hamilelik haberine sevinemiyorum.Uzuluyorum,kiskaniyorum,sinir oluyorum. 36 yasindayim ilk zamanlar boyle duygular beslemiyordum ama her negatif sonuc, gecen yillar, cekilen psikolojik acilar, ustune disardan alinan hormonlar yuzunden iyice bozulan hormonlarim ve psikolojim... Normal yollarla şıp diye hemen hamile kalan biri icin nasil sevinebilirim ki.
Valla Allahin bildigini kuldan saklayamam ben kimsenin hamilelik haberine sevinemiyorum.Uzuluyorum,kiskaniyorum,sinir oluyorum. 36 yasindayim ilk zamanlar boyle duygular beslemiyordum ama her negatif sonuc, gecen yillar, cekilen psikolojik acilar, ustune disardan alinan hormonlar yuzunden iyice bozulan hormonlarim ve psikolojim... Normal yollarla şıp diye hemen hamile kalan biri icin nasil sevinebilirim ki.
Tavsiyeniz icin tesekkur ederimBence uzmandan destek alın çünkü normal değil.
10 sene çocuğum olmadı ama asla böyle birşey düşünmedim. Başkaları hamile kalınca onlar adına sevinip dua ettim.
Şimdi 10 sene sonra şükür hamileyim ve hala aynı duygulardayım.
Tavsiyeniz icin tesekkur ederimacikcasi herkesin olaylara bakis acisi farklidir. Bizi birbirimizden ayiran sey de budur zaten. Herkesin sizin gibi pozitif kalmasini bekleyemezsiniz. Ikimizde 10 yil birakmisiz geride ama sureclerimiz cok farkli olabilir. Detay bilmeden destek alin normal degil demek cok dogru degil bence :)
Bence zor yollardan gecen biri icin gayet insana özgü dusunceler. Sizde bu duygular olmayabilir her kosulda sukreden, her negatif sonrasi umudunu kaybetmeyen biri olabilirsiniz. Ama uzun tup bebek sureci geciren kisilerin cogu eminim benim gibi dusunuyordur. Bunu itiraf edebilenlerin sayisi ise azdır sadece. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Benim de hakkimda hayirlisini...Pozitif olmayabilirsiniz ama başkaları kolay hamile kaldı diye kıskanmak sinir olmak çok başka bir boyut.
Yaaa çok mutlu oldum gerçektenMerhaba,
Hiçbir sorun olmamasına rağmen Defalarca yumurtlama tedavisi, iki aşılama, üç tüp bebek tedavisi yaptirdim ama hiç gebe kalamamistim 11 yillik evliligimde bu arada yaşım şuan 33..
Son tüp bebekten umutlarim tükendi dedim yok yani çok zor derken iki ay sonra ömrümde ilk kez kendiliğimden gebe kaldım. Aman Allahim mucizeydi bu, onca tedavilere rağmen olmayan kendiliğinden olmuştu.. fakat kalp atışı duyulamadi kuretaj oldum ve zaten mol gebelikmis yaşamazmis cigerimin köşesi
Mol gebelikten sonra doktor bir sene gebelik kesinlikle yasak canina mal olabilir demişti..
Ben artik yilmistim yeterince zorladim artik yeter canimdan olacağım bebek dosyasi benim icin kapanmıştır dedim eşime de dedim ki ben artik ugrasamiyorum takatim kalmadi istersen bosanabiliriz asla gönül koymam ben seninle senin icin evlendim dedi..
O ara dedim ki bari bir kedimiz olsun işten eve geldigimizde bir nefes olur.. iste bi iki ay sonra kedimiz ailemize katıldı hayatimda ilk kez annelik duygularım kabardı yok anne olma istegini bastiramiyorum derken o ay hamile kaldim ve suan kollarimda 5aylik guzel bir oglan bebesi mevcut..
Hikayeyi umut olsun diye anlattım çünkü ben burada bu hikayeleri okurken hem umut oluyordu hem de ne yalan soyliyim yok ya bana boyle olmaz diyordum ki oldu çok şükür
Elaleme gelince.., ben hep kuyrugumu dik tuttum ne kadar duygusal davranirsam disaro karşı o kadar ahlayip vahlayacaklar bu da canimi sıkacakti.. be daha cok sorularla basa çıkacaktim. İstemiyormuş gibi göründüm umursamaz gibi göründüm halbuki içimde firtinalar kopuyordu ama en azindan millet ne sormaya cesaret edebiliyordu ne de acima dolu sözlerini duyuyordum
Hiç belli olmaz biliyor musunuz inşallah tez zamanda kavuşursunuzYaaa çok mutlu oldum gerçektenkeşke hepimiz böyle bir mucize yaşasak, benim doğal yolla olma olasılığı sıfır. Ama rabbim belli mi olur ol der ve olur
İnşallahHiç belli olmaz biliyor musunuz inşallah tez zamanda kavuşursunuz
Merhabalar, bence birbirimizi en iyi biz anlarız bu yoldan geçen kadınlar olarak. Bizim de 7 sene olmadı, sürekli birilerinin hamilelik haberini aldım, bazen anneme eşime bunu söylemekten bile çekindim, yeri geldi üzüldüm de bu da bence çok insanca bi duygu aslında o hamile kaldı diye üzülmüyoruz ki kendimiz için üzülüyoruz, benden sonra evlenen kuzenlerim ikinci üçüncü çocuklarını kucağına aldı, böyle ortamlarda bulunmak kolay değil artık aile buluşmalarına bile gitmek istemiyordum, 7. Senede rabbim nasip etti tüp bebekle anne oldum, ama dualarım hep bu yolda olan kadınlar için, rabbim isteyen dua eden bekleyen uğraşan hiç kimseyi bu yolda eylemesin tez vakitte ve kolaylıkla anne olmayı nasip etsin inşallahMerhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Ben de size katılıyorum, doktor doktor gezerken dünyanın ilacını kullanıp stresle o test gününü beklerken benim de sevinmediğim hamilelik haberleri oldu, bu o insanın ya da bebeğinin kötülüğünü istediğimiz için değil ki anormal olsun. Hala tedavi gördüğüm hastanenin önünden geçerken kalbim sıkışıyor.Valla Allahin bildigini kuldan saklayamam ben kimsenin hamilelik haberine sevinemiyorum.Uzuluyorum,kiskaniyorum,sinir oluyorum. 36 yasindayim ilk zamanlar boyle duygular beslemiyordum ama her negatif sonuc, gecen yillar, cekilen psikolojik acilar, ustune disardan alinan hormonlar yuzunden iyice bozulan hormonlarim ve psikolojim... Normal yollarla şıp diye hemen hamile kalan biri icin nasil sevinebilirim ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?