- 29 Haziran 2022
- 1.693
- 2.507
- 63
- Konu Sahibi MMorsalkimm
-
Şuna bende öyleyim. Hiçbir akrabanın yanına gitmek istemiyorum. Kimseyle muhattap olmamaya çalışıyorum ne kadar uzak durursam durayım bazen denk gelip inanılmaz moral bozan insanlar varMerhabalar, bence birbirimizi en iyi biz anlarız bu yoldan geçen kadınlar olarak. Bizim de 7 sene olmadı, sürekli birilerinin hamilelik haberini aldım, bazen anneme eşime bunu söylemekten bile çekindim, yeri geldi üzüldüm de bu da bence çok insanca bi duygu aslında o hamile kaldı diye üzülmüyoruz ki kendimiz için üzülüyoruz, benden sonra evlenen kuzenlerim ikinci üçüncü çocuklarını kucağına aldı, böyle ortamlarda bulunmak kolay değil artık aile buluşmalarına bile gitmek istemiyordum, 7. Senede rabbim nasip etti tüp bebekle anne oldum, ama dualarım hep bu yolda olan kadınlar için, rabbim isteyen dua eden bekleyen uğraşan hiç kimseyi bu yolda eylemesin tez vakitte ve kolaylıkla anne olmayı nasip etsin inşallah
Yollar çok engebeli zor ama sonu var umarım sonu güzel yere çıkarMerhabalar herkese. Bende katılıyorum herkes aynı olmayabilir hatta bazen bana da olur . Kuzenimin ayy kaza ile yine hamile kaldım dediği zaman bende üzülmüştüm. Benim istediğim ama arkadaşımın burun kıvırdığı gebelik. Ama yakından birilerine sevinirim ya da ne bileyim çok zorluk yaşamış biri benim gibi bu yollardan geçen biri için çok sevinirim. Yani kısacası kimse kimseyi eleştirmesin.
Ben 3 senelik evliyim.
İki yumurta takibi
Üç aşılama
İki tüp bebek transferi
İlki tuttu ikizdi 2 aylıktı kalbi durdu
Berbat bir küretaj
İkinci transfer negatif
Neyse devlette deneyelim dedik 3 ay boyunca rapor çıkardık .amh ım çok kötü doktor elini çabuk tutmamı söylüyor. Çıkan yumurta zaten iki üç tane neyse
Devlette ilk denemede opu oldum üç yumurta çıktı ama hiç biri döllenmedi.
Ne kadar acı değil mi ? O kadar çaba uğraş hep boşuna . Üstelik önceki transferinde iki defa opu olmuştum havuz yapmıştım.
Velhasıl kelam yollar engebeli ve yorucu. Rabb'im yardımcımız olsun inşallah
Merhaba aynn bizi biz anlarız 3 aşılama 3 tüpbebek insanların bakışları hala bi çocuğun yokmu demesi kusurlusun demeleri en sonundada doktorum sen anne olamasın demesi beni yıldırmadı pes etmedim dedim sizin dediğiniz değil allahın dediği olur 4 cü tüpbebekte oğlumu kucağıma aldım 17 yıl sonra 33 yaşında anne oldum bu duyguyu tatdım rabbim isteyen herkese nasip etsin hamilelik haberlerine buruk bakardım ama ben en çok çocuklardan dua isterdim kendim için onların Saf temiz duaları kabul olur diye inşallah burda isteyen herkes anneliği yaşar duam buMerhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
3 yıldır uğraşıyorum yaşım 31. Bir negatif tüp bebek denemem var 2. için bekliyorum. Rabbime şükrediyorum bir sorunumuz yok, bize sebepsiz inf. tanısı konuldu. Görünürde bir sebep yok. İlk zamanlar çok üzüldüm çok ağladım, sağlığım etkilendi. Ama artık içim soğudu galiba ne ağlamak geliyor içimden ne üzülmek. Kendimi parçalasam neye yarar ki ? Ben birilerini hamilelik haberini aldığımda seviniyorum dua ediyorum sağlıcakla kucağına alsın diye. Ama kolaylıkla hamile kalıp sosyal medya da sanki yıllarca beklemiş gibi şov yapanlara ayar oluyorum. Tamam, çok güzel bir duygudur sevdiklerinle paylaşmak istersin ama 500 tane hikaye/gönderi atmazsın ya Üstelik bebek için uğraşan akrabalarının/arkadaşlarının gördüğünü bildiğin halde...Merhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Bazen bakıyorum insanlara belki isyan ama çocuk bakmayana, çocuğa şiddet uygulayana çocukları var ben ise kucağım bomboş, umudum bomboş
Neden olmadı peki doktorlar bişy demedi mi bende bu ay tüp bebek tedavisine başladım yani yaşın çok da büyük değil olmayacak diye bişy yok bence hiç canını sıkmaMerhaba hayatın en çetrefilli zamanından geçen canım güçlü kadınlar. Ben 33 yaşında 3 kez tüp bebek tedavisi gördüm hepsinde negatif sonuç aldım. Yani hiç hamile kalamadım. Nasıl bir duygu hiç tadamadım. Tüp bebek tedavisinden önce çok zorlu sınavlardan geçtim. Konuyu buraya açtım. Nasrettin hocanın damdan düşüp beni damdan düşen adam anlar dediği gibi. Beni bir tek siz anlarsınız. Etrafınızdaki onca sorulara, boş bakışlara, acıyan bakışlara nasıl katlanıyorsunuz? Bugün benden küçük kız kardeşimin hamile olduğunu öğrendim. Sevinmekle üzülmek arasında gidip geldim. Bi yanım teyze olacağım için çok ama çok mutlu ama bi yanım da burukokuyorum buradan bazılarının umut haberlerini bana da çok umut oluyor. Hepimiz bu hayat mücadelesinden güçlü çıkarız umarım zorlu mücadelerden geçen ama sonu mutlu olmuş kadınlar hepinizi bekliyorum biraz umut olun bize
Belki de bize en güzelini vereceği için bekletiyordur. Belki hayırlı değildir ne bileyim vardır bi hayır bu kadar uğraşıyorsakBu cümleyi deli gibi üzüldüğüm zamanlarda çok kurdum. Evet belki isyan ama insan sorgulamadan duramıyor. Çocuğunun kıymetini bilmeyene tekrar çocuk veriyor, ya da cinsiyet ayırt edene istediğini veriyor kız ya da erkek.
Ya da çocuğu olduğu için kibirlenenlere 2.- 3. veriyor. Hikmetinde sual olunmaz...Hep diyorum umut etmekten başka çaremiz yok, bazen umut etmekten yorgun düşsekte.
Eşim kanser kaynaklı azosperm dondurulmuş spermlerle deniyoruz artı benim de amh düşük. O yüzden doğal yolla hamile kalmam sıfırNeden olmadı peki doktorlar bişy demedi mi bende bu ay tüp bebek tedavisine başladım yani yaşın çok da büyük değil olmayacak diye bişy yok bence hiç canını sıkma
Tüp bebekle olur inş döllenen yumurta oldu ama tutunmadı mıEşim kanser kaynaklı azosperm dondurulmuş spermlerle deniyoruz artı benim de amh düşük. O yüzden doğal yolla hamile kalmam sıfır
Hiç vakit kaybetmeden yapın bence. Çünkü yaş ilerliyor yumurta rezervi azalıyor kalitesi düşüyor falan filankızlar bende benzer durumdayım. bizi bizden başka kimse anlayamaz evet. bu duyguyu yaşayan bilir.
dışardan öğüt vermek yada boşver demek kolay. insanın elinde değil bir kere.
bende 34 yaşındayım. 7 yıllık evliyim 3 senedir denememize rağmen olmadı. doktorlar sorun bulamadı infertelite dendi.
1 kere aşılama oldum sadece. her regl öncesi umutlandım ki hala umutlanıyorum. bir yanım yok yine olmayacak diyor bir yanım belli mi olur diyor.
karar verdim bende tüp bebek tedavisine başlayacağım bayramdan sonra
İnşallahTüp bebekle olur inş döllenen yumurta oldu ama tutunmadı mı
Yaa bende haber bekliyorum bugün daha embriyoların 1. Günüydü 5. Gün pazartesi tekrar bilgi vereceklerİnşallahEvet benim embriyolarım 3. Günden sonra gelişmiyor maalesef
aynen öyleHiç vakit kaybetmeden yapın bence. Çünkü yaş ilerliyor yumurta rezervi azalıyor kalitesi düşüyor falan filan
İnşallah güzel haberler alırsınYaa bende haber bekliyorum bugün daha embriyoların 1. Günüydü 5. Gün pazartesi tekrar bilgi verecekler
İnş çok teşekkür ederimİnşallah güzel haberler alırsınrabbim yüzünü güldürsün inşallah
embriyo detoksu yaptırdınız mı? 5. üne gitmesini sağlıyormuşİnşallahEvet benim embriyolarım 3. Günden sonra gelişmiyor maalesef
Hiç duymadım böyle bişey. Nasıl oluyor kiembriyo detoksu yaptırdınız mı? 5. üne gitmesini sağlıyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?