Konu kızım

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Bu da dert mi demeyin emi hatunlar. Şimdi benim bir kızım var 17 aylık olacak. Şekilleri (kare yuvarlak üçgen çiçek) bir koyanın içine uygun delikten atmak için bir oyuncak var ya hepiniz bilirsiniz fikrimce. Üzerinde 12yaş ve üstü yazıyor.
İşte derdim tam olarak benim kızım bu oyuncaktaki şekilleri hala doğru delikten aşağı atamıyor. 5 delik var. Bazıları gibi çok da değil sadece üstte 5 deliği olan bir oyuncak. Sıkılıyor yaparken. Buraya diye gösteriyorum birkaç denemeden sonra sıkılıyor şekilleri başka türlü oynamayı da göstermiştim. Ayakparmaklarına takıyor. Üst üste koyup deviriyoruz. Ya da havaya atıp gülüyor.
Sadece bu oyuncagı bırakıp biraz alıştırma yapıp birkaç gün daha iyiye gitti ama hala yapamıyor. Sadece yuvarlağı doğru yere atıyor geri kalanlar kara borsa hemwn sıkılıp farklı şekillerde oynamaya başlıyor.
Bu zekanın göstergesi değildir dimi. Size de sormak istiyorum 12 artı yazması kafamı karıstırıyor. Yapamaması çok mu problem sizce?.

17 aylık yeğenim var. O da o şekilde ama önceki aylarda gösterdiğim yere de atmıyordu. Şimdi gösterdiğim yere atıyor ama kendi ona odaklanmadığı için rastgele atmaya çalışıyor. Bence anormal bir durum değil. Dikkatini çekmiyor olabilir. Yeğenimin dikkatini en fazla 2 dakika çekiyor o oyuncak

Ohoo, o becerilerle çocukları değerlendirseydik çoktan birçok çocuğa teşhis koyulurdu:)
Ayına göre yapabilmesi gereken ince ve kaba motor becerileri var.
İnternette araştırırsanız, 17 aylık karşınıza çıkar.
Ha bu demek değil ki herkes o ayda yapacak.
Yakın zamanda gelişim uzmanı gördü çocuklarımı, 3 yaşında ve hala sıralı, tutunmadan merdiven kullanamıyor.
2 ila 3 yaş arası belirtilmiş ama 42 aya kadar da uzatılmış.
Yani 24 aylıkken yapan da var, 40 aylıkken de.
İşinizi ferah tutun, sevmemiştir o oyunu. Benimkiler de hala sevmez ve yapmaz.

Bnim.kizim da yapiyor çünkü hosuna gitmedi bu gayet normal bn kizimla kartonu yuvarlak yapip ses cikartiyorum o bunu cok seviyo ve severek yaoiyo 15 aylik kizim.sonra kahvaltiliklarin kapagini uzerine koyuyo kapatmis oluyo kndince sende bunlari denemelisin sonra elimizi boyayip kagitlara el izi yapiyoz daha bnim kizim kucuk agzina almak istiyo o yuzden iki kere denedim guzel di ama yemek istedigi icin biraktim onu oyke yani her cocuk icin her oyuncak bir olmaz ☺️

Bu da dert mi demeyin emi hatunlar. Şimdi benim bir kızım var 17 aylık olacak. Şekilleri (kare yuvarlak üçgen çiçek) bir koyanın içine uygun delikten atmak için bir oyuncak var ya hepiniz bilirsiniz fikrimce. Üzerinde 12yaş ve üstü yazıyor.
İşte derdim tam olarak benim kızım bu oyuncaktaki şekilleri hala doğru delikten aşağı atamıyor. 5 delik var. Bazıları gibi çok da değil sadece üstte 5 deliği olan bir oyuncak. Sıkılıyor yaparken. Buraya diye gösteriyorum birkaç denemeden sonra sıkılıyor şekilleri başka türlü oynamayı da göstermiştim. Ayakparmaklarına takıyor. Üst üste koyup deviriyoruz. Ya da havaya atıp gülüyor.
Sadece bu oyuncagı bırakıp biraz alıştırma yapıp birkaç gün daha iyiye gitti ama hala yapamıyor. Sadece yuvarlağı doğru yere atıyor geri kalanlar kara borsa hemwn sıkılıp farklı şekillerde oynamaya başlıyor.
Bu zekanın göstergesi değildir dimi. Size de sormak istiyorum 12 artı yazması kafamı karıstırıyor. Yapamaması çok mu problem sizce?.
12 ay ve ustu derken daha kucukler icin uygun degil demek.degil mi? Yani 13 aylik bir bebek onu yapar miymis? Benim kizim erkenden ogrenmisti onlari ama konusmada az problem yaşıyoruz. Gelisimsel farkliliklar olur illaki.

Bnim.kizim da yapiyor çünkü hosuna gitmedi bu gayet normal bn kizimla kartonu yuvarlak yapip ses cikartiyorum o bunu cok seviyo ve severek yaoiyo 15 aylik kizim.sonra kahvaltiliklarin kapagini uzerine koyuyo kapatmis oluyo kndince sende bunlari denemelisin sonra elimizi boyayip kagitlara el izi yapiyoz daha bnim kizim kucuk agzina almak istiyo o yuzden iki kere denedim guzel di ama yemek istedigi icin biraktim onu oyke yani her cocuk icin her oyuncak bir olmaz ☺
Benim kızım da herşeyi ağzına atıyor yalıyor daha dün planjda bütün gün kum yemeye çalıstı mesela. Bu günlerde birşeyleri saklıyor. Sonra buluyoruz. Yemese keşke de şu el parmak boyamaları yapabilsek

Bultak oyuncagi diyosunuz siz. Bnm kizimda yapamazdı onu cok sıkılırdı hepsini farklı sekilde oynardi simdi 32 aylik 10 delikli olanlari yapiyo hemen.zorlamayin suan denekki cok ilgisini cekmiyo

Ohoo, o becerilerle çocukları değerlendirseydik çoktan birçok çocuğa teşhis koyulurdu:)
Ayına göre yapabilmesi gereken ince ve kaba motor becerileri var.
İnternette araştırırsanız, 17 aylık karşınıza çıkar.
Ha bu demek değil ki herkes o ayda yapacak.
Yakın zamanda gelişim uzmanı gördü çocuklarımı, 3 yaşında ve hala sıralı, tutunmadan merdiven kullanamıyor.
2 ila 3 yaş arası belirtilmiş ama 42 aya kadar da uzatılmış.
Yani 24 aylıkken yapan da var, 40 aylıkken de.
İşinizi ferah tutun, sevmemiştir o oyunu. Benimkiler de hala sevmez ve yapmaz.
Evwt ince kaba motor becerileri görüyoruz nette var. Ama bu t
Tam olarak motor beceriye girmiyor. Karsılaştırma yapması lazım ya şekillere bakıp delikleri inceleyip. Zeka işin içine giriyor. Bu yuzden endişelendim ama zorlandıgı için bırakmak daha kolayına geliyor demekki. Karakterle de ilgisi olabilir belki bilemedim pek.

12 ay ve ustu derken daha kucukler icin uygun degil demek.degil mi? Yani 13 aylik bir bebek onu yapar miymis? Benim kizim erkenden ogrenmisti onlari ama konusmada az problem yaşıyoruz. Gelisimsel farkliliklar olur illaki.
Evet o manaya geliyor
17 aylıkken yapıyormuydu kızınız. Evet farklılıklar var ve olması da mantıklı olan zaten.doğru söylüyorsunuz

Kızım iki yaşına doğru yapmaya başlamıştı bahsettiğiniz bul tak oyununu. Üzerinde yazan 12 aya takılmayın çok fazla. İlgisini çekmemiştir, şuan uğraşıp yapmak zor geliyordur. Endişe edecek birşey yok muhtemelen.

12 aylık yapabilen çok azdır onu hiç çanınızı sıkmayın. Bizimki de 18aylık yapmaya başlamıştı anca🙂
Çocukların gelişimleri farklıdır. Dikkat edilmesi gereken bazı süreçler var. Mesela yürüme, konuşma gibi konularda üst sınır var. Bunun haricindekileri çok da kafaya takmamak gerek.

Benim oglumda yapmiyordu 18 aylikken ısrarla gösteriyordum mavi yildiz sari kare kirmizi yuvarlak diye...yook deliriyodum yapcan diye sonra vazgectim uğrasmadım.. birgun bi baktım tek başına kaldiginda oturmus başına hemde renklerinide söyleyerek icine atiyor kovanın :))) meger beni kandırıyormus bilmiyo ayağına yatip

Siz ögretmeye göstermeye devam edin onlar hafizaya kaydediyor

12 ay ve üzeri demek, 12 aydan itibaren yapabilirler anlamına gelmiyor bence. İçerdiği parçalar bakımından 12 ay üzerine uygun anlaminda. Yani aşırı küçük parcalar içermez anlamında. Mesela çoğu oyuncakta 3yas üstü yazar. Bunlar ufak parçalı oyuncaklardir. Bazısı 10 yaşındaki çocuk için mesela ama yine de 3yas üstü yazar. Sebebi içerdiği parçalar yani.

Konusunda uzman bi doktora danışın. Ama bence tek başına bu bir kıstas değildir. Başka şeylerde var mı zeka ile ilgili şüphelenmenize neden olan?

Evwt ince kaba motor becerileri görüyoruz nette var. Ama bu t
Tam olarak motor beceriye girmiyor. Karsılaştırma yapması lazım ya şekillere bakıp delikleri inceleyip. Zeka işin içine giriyor. Bu yuzden endişelendim ama zorlandıgı için bırakmak daha kolayına geliyor demekki. Karakterle de ilgisi olabilir belki bilemedim pek.
Ben de bebeğim 9 aylıkken zeka geliştirici oyun istemiştim, dediğiniz şekilleri önermişti ama yanına ekledi, 2 yaşından önce yapmaz sıkılır diye.
Ben dubalara halka geçen oyunu ve küpler almıştım.
Zeka göstergesi olarak 1 yaşında iki küpü üst üste konması bekleniyor, bu artıyor falan.
Küpler yerine iç içe geçmeli bardak, konikler de var. Büyükten küçüle dizilmesi önemli olan.
Lego alabilirsiniz, yine parçaları birleştirmeye çalışırken zekasını zorlamak iyi bir seçenek.

Back
X