Konu yine görümcem

Gece 12 de görümceniz değil başkası da olsa gürültüye tepki verir siz biraz dikkat edin. Bende istemem 12 de gürültü yapan komşu

Bana tuhaf geliyo galıba bu durum bitek. Babamın evinde bizim komşulardan asla böyle tepkiler gelmezdi gece 12 de süpürge açardı komşu bizde onlarda kimse sesini çıkarmazdı aile gibi olmuştuk artık bundan benim rahatlığım şuan yadırgıyorum

Ne ilginc kadinlar var ya, sanki gece gurultuden sikayet edenler bunlarin mutlulugunu kiskaniyormus gibi dusunuyorlar "ay kocamla beni kiskaniylar ondan oyle diyorlar, hemen daha cok kikirdamaliyiz" diye yazmislar. Allah sizin gibilerden korusun bizi!

Ne ilginc kadinlar var ya, sanki gece gurultuden sikayet edenler bunlarin mutlulugunu kiskaniyormus gibi dusunuyorlar "ay kocamla beni kiskaniylar ondan oyle diyorlar, hemen daha cok kikirdamaliyiz" diye yazmislar. Allah sizin gibilerden korusun bizi!

Amin Amin

Son düzenleme:
Bana tuhaf geliyo galıba bu durum bitek. Babamın evinde bizim komşulardan asla böyle tepkiler gelmezdi gece 12 de süpürge açardı komşu bizde onlarda kimse sesini çıkarmazdı aile gibi olmuştuk artık bundan benim rahatlığım şuan yadırgıyorum
Tamam da herkesin görüşü ve sabır noktası farklidir

biraz önce çatıştık ama bak sakin kafa ile bizi dinlersen şu anda hatalı olduğunu anlayacaksın

öncelikle bekar olan herkesin evli olan herkesi kıskandığı yargısını aklından sil evli olmak bir statü veya güç göstergesi değildir konunun bununla lakası bile yok bu kadar basit düşünmek doğru değil

ikincisi de nerede olursa olsun gece 10 dan sonra veya sabah 9 dan önce gürültü yapmak rahatsızlık verici bir durumdur görgüsüzlüktür,yapmamak lazım

birkaç konudur denk geliyorum.görümce bekar olunca,kıskanıyordur,deniliyor.niye evlilik,çok mu matah birşey.insanlar niye kıskansın.hadi görümce kıskanç diyelim,bunun evlisi bekarı mı var.ne sığ düşünceler bunlar.

edit:görümceyim,evliyim.gelinimizle çok iyi anlaşılırız.ayrıca 55 yaşındayım ve kayınvalideyim.gelinim de çok iyidir.buradan vurmaya çalışacaklara,boşuna uğraşmayın derim.

Gece 12 de kahkahalar atarak gülüyorsanız hata sizde kusura bakmayın madem aile apartmanında oturmayı kabul ettiniz dikkatli olacaksınız ki yabancı da olsa farketmez dikkatli olmak lazım kaynananızda aynı şeyi dile getirmiş erken bir saat değil çünkü belki de uyuyacaktı. Ayrıca özellikle mesajlarına bakmanızda enteresan ben eşimin telefonunu elime alıp da mesajlarını didik didik etmem.

Siz burada derdinizi paylasiyorsunuz ve yanilmiyorsam gorus istiyorsunuz. Insanlarda goruslerini yaziyor size. Bu gorusler sadece sizin bakis acinizdan, tarafinizdan veya sizi hakli cikartip onaylayacak gorusler olmayabilir. Bu durum insanlara gidin baska sayfalarda takilin o zaman deme hakkini vermez size.

Oncelikle toplulukta yasamanin getirdigi zaman icinde insanlar tarafindan kaniksanmis bazi yazili olmayan adabi muhaseret kurallari vardir. Bunlardan bazilarida apartmanda yasama ile ilgilidir.

Suan bir uye buraya konu acip gece 12 de komsularimdan cok ses geliyor rahatsiz oluyorum diye bir konu acsaydi herkes konu sahibini hakli bulup, tabir yerindeyse eger o komsuya burada verilip veristirilirdi.

Sizin ayni apartmanda yasadiginiz kisilerin gorumceniz ve kayinvalideniz olmasi bu gercegi degistirmiyor. Siz ayni zaman da komsusunuz ve apartman kurallarini uygulamaniz gerekir. Kimse belli bir saatten sonra sizin gurultunuzu cekmek veya katlanmak zorunda degil.
Toplumumuzun kültüründe komsu hakki diye birsey de vardir ve genel olarak insanlar daha dikkatli davranirlar.

Burada size dusen saat ondan sonra ev de cikardiginiz seslere biraz daha dikkat etmek. Biz komsularimiz rahatsiz olmasin diye gunduz bile dikkat ederiz bazi seylere. Cunku hasta, yasli, bebekli veya gece calisan insanlar olabilir cevrede ve biraz daha saygili olmamiz gerektiğini dusunuruz.
Bu biraz gorguden ziyade empatiden ve sadece kendimizi dusunmemekten gelir.
Umuyorum gorumce kayinvalide onyargilarinizi en azindan bu konuda bir kenara koyarak akli selim bir karara varirsiniz. Iyi günler

birkaç konudur denk geliyorum.görümce bekar olunca,kıskanıyordur,deniliyor.niye evlilik,çok mu matah birşey.insanlar niye kıskansın.hadi görümce kıskanç diyelim,bunun evlisi bekarı mı var.ne sığ düşünceler bunlar.

edit:görümceyim,evliyim.gelinimizle çok iyi anlaşılırız.ayrıca 55 yaşındayım ve kayınvalideyim.gelinim de çok iyidir.buradan vurmaya çalışacaklara,boşuna uğraşmayın derim.

abla sen de bütün sıfatları üzerinde toplamışsın ha. ama şu şu diye gelsek onu da bertaraf edecek bi vasıf var. gelin görümce kaynana hepsi sende maşallah :D

Ay sorma ya, sanki ingiltere prensi ve prensesleri, bunlarin killi kocalari ile kenar mahalledeki kikirtilarini kiskanacak millet, baska dertleri yok sanki! Millet sabah ise guce gidiyor alo, toplumda herkes ya evli ya sevgilisi var, ya da henuz o yasa gelmediler. Deli mi ne millet anlamadim ben! Hobiniz ne " kocamin olmasi" gibi kadinlarla yasiyoruz vallahi!

biraz önce çatıştık ama bak sakin kafa ile bizi dinlersen şu anda hatalı olduğunu anlayacaksın

öncelikle bekar olan herkesin evli olan herkesi kıskandığı yargısını aklından sil evli olmak bir statü veya güç göstergesi değildir konunun bununla lakası bile yok bu kadar basit düşünmek doğru değil

ikincisi de nerede olursa olsun gece 10 dan sonra veya sabah 9 dan önce gürültü yapmak rahatsızlık verici bir durumdur görgüsüzlüktür,yapmamak lazım

Daha önceki durumları bilmiyosunuz
Calısıyorum ertesi gün misafirim gelicek gece hazırlık yapıyorum anında mesaj geliyor. Blender calıstırıyomusum diye. Abi calısıyorum yarın misafir gelicek akşamdan çorbamı çektim nolucak ki? Yabancı olsa anlamaz tamam derim ama aile içindeki insanların böyle anlayışsız olmadına dayanamıyorum. 5 dakika ya 5
İnsan bu kadar tahammül edebilir diye düşünüyorum. Aynısını onlarda yapabilirler Aileyiz birbirimizi idare edebiliriz.

Gece 12 de süpürge açmak nedir yahu o da bir saygısızlık siz kendi evinizde kimse ses çıkarmıyordu diyerek genelleme yapamazsınız ki hele ki eşinizin ailesi varsa. Gece 12 mi kalmış süpürge yapacak sizde mi süpürge açıp ama baba evindeki komşular rahatsız olmuyordu mu diyeceksiniz herkesin sabrı farklı hemen kıskanıyorlar moduna girmişsiniz bir de. O zaman başka eve çıkacaktınız

Evliyim eşim çok yoğun çalışıyor ufak bir oğlum var fazla hareketli. Akşam saat 10 da oğlum uyumuş oluyor ve o saatten sonra ses duymak istemiyorum eşimle başbaşa sakince vakit geçirip dinlenmek istiyoruz. Yan dairem bazen dehşet gürültü yapıyor saat 11 12 gibi. Sinirlerim bozuluyor. Ben kimseyi rahatız etmiyorum kimse de beni etmesin. Demem o ki yanlış düşünüyorsun. Eğer önceden öyle alışmışsan da biraz dikkat edip bazı tavırlarını törpüleyeceksin. Kimse kimsenin gürültüsünü çekmek zorunda değil o saatte. konu sahibi konu sahibi sabah 9 akşam 10 katılıyorum kesinlikle

Kötü örnek örnek değildir canım senin komşun terbiyesizlik yapmış kanunen akşam 10 dan sonra sabah 7 e kadar gürültü yapılamaz gün içinde 12:30 ile 13:30 arası öğle tatili kabul edilir, haftasonları ve tatil günlerinde gürültü yapılması yasaktır. Her gece 12 de süpürge açan komşuya polis çağırdım inatla yapmaya devam etti mahkemeye verdim polis tutanakları ile şimdi Evi satışa çıkardı. Birlikte yasıyorsak belli kurallara uymamız lazım yoksa kaos çıkar

Birde yazma üslubuna takıldım o uyuz etti ondan doldum bu kadar. Kardeşim biz yattık cok ses geliyo falan dese eyvallah heyy noluyo sesiniz çok çıkıyo başlıycam sesinize olmaz

sorun görgüsüzlük ama asıl sorun görgüsüzlük yaptığını bilmeyecek derecede görgüsüz olmak
Valla bu konuda haklisin.

Oyle insanlar var.ki gorgusuzluk yaptiginin farkina varmayacak kadar gorgusuz..

Pess diyorum ben de bazen.

Soyliyorsun ee nolmus? Diyor.
Farkinda bile degil yani.

Biraz gorgu biraz kultur biraz kendini gelistirme biraz okuma vs vs.

Benim de birkac sene once ust kat komsun gece 2 de oturma odasiyla yatak odasinin yerini degistirmisti.

Tangur tungur gumbur seslerine sirf meraktan ciktim gece sordum ..hayirdir napiyorsunuz sadece merak ettim..
Dedim.

Hiiic odalari degistiyoruz ..demisti sakin sakin..

Aa ne guzel biz de uyumaya calisiyoruz malum yarin sabah is var..demistim.

Sabahi sabah ettik.

Pesss diyorum Allah bencil insanlara akil versin

Back
X