Yani içimden geldiği için verdim o parayı.Normalde saf bir değilimdir düşüncelerimi gayet güzel açıklarım.Ancak çok mutlu oluyorum onlar mutlu olunca.Tabiki öyle kendilerinde nedenleri vardır beni kıran söylerken ki üslup oldu.Yurt tavsiyesi verdi.E bende biliyorum yurtların olduğunu ki belirttim en başta yurt fiyatları pahalı diye.Haklısınıx kendimi çekmem gerekiyorFedakarlıkla saflığı (iyi anlamda) biraz karıştırıyorsun bence. Tüm bursunla hediye almak nedir? Paran vardır, içinden gelmiştir alırsın.
Ama bu yaptığın seni 20-30 lirayla geçinmeye itiyorsa bu fedakarlık falan değil kusura bakma.
Sonuçla böyle bir zorunluluğun yokken “fedakarlık yaptım” demek komik oluyor.
Bence kendini biraz insanlardan çek. Hiç kimse kendini bu kadar özel hissedecek kadar iyi değil.
Kabul etmiyorlarsa da geçerli sebepleri olabilir.
Ya da istemeyebilirler.
Kendi tercihleri.
Kendini rahat hissedeceğin yerde kal, pahalı olsa da kafa rahatlığı en önemlisi.
Çevrem çok kalabalıktır.İnsanları yanımda tutmak iÇin kesinlikle çabalamam.Sıkıntım şu ki birine değer verirsem çok değer veriyorum sevmezsem hiç sevmiyorum ortası ypk.Duyguları dengelemeyi öğrenmem gerekiyor.Ah ah.Ne arkadaşlarımdan nede erkek arkadaşlarımdan gösterdiğim değeri görmedim bundan sonra mesafeyi çok güzel bir şekilde öğreneceğimNormal insanlar başkaları için kendilerini eksik bırakıp rahatlarını bozmazlar. Başkalarının her derdine koşmazlar. Bu sadece aile için yapılacak bir fedakarlık bence. İyi şeyler olarak yazmışsın ama iyi şeyler değil bunlar. Sevilmeye, değer ve ilgi görmeye muhtaç insanlar genelde bu şekilde davranarak insanları yanında tutmaya çalışır. Böyle bir içsel problemin var mı bilmiyorum, çıkarım yapıyorum sadece. Bu kısım seninle ilgiliydi.
Gelelim arkadaşlarına; senin onlara yaptığın iyiliklerin karşılığını vermiyorlar, vermek istemiyorlar demek ki. Rahatlarını düzenlerini senin için bozmak istemiyorlar. Kötü evet ama bir taraftan da normal.
Bundan sonra kimse için (erkek arkadaşın da dahil) bu kadar fedakarlık yapma, her derde koşma, her işe atlama. Gereksiz çünkü.
Ah ah bide bana sorun.O kadar yıprandım ki.Hoş değil zaten insanın önce kendine değer vermesi gerekiyor.İnsanlar gibi bencil olamıyorum.Kendimi düşünemiyorum ama yapmam gerekşyor hayatın kanunu buYukarıdaki arkadaşlara sonuna kadar katılıyorum. Siz o 'fedakarlıkları' yapmak zorunda değildiniz. Onlar da bunun karşılığını vermek zorunda değiller. Beklenti içine girmek insanı üzer ve yıpratır. Onları düşünene kadar kendinizi düşünseniz daha iyi olmaz mı?
Ha sevdiğimiz insanlar için çabalarız bu çok normal. Ama başkaları için sürekli fedakarlık yapıp, kendinden kısmak normal değil.
Bu üzüntünüzü anlıyorum. Umarım bu yazdıklarımızı okuyup kendinize farklı bakış açıları kazanırsınız. Hem yaşadığınız bir olaya veya karşınızdaki insanın davranışına çok farklı bakacak ve üzülmeyeceksiniz bile.Ah ah bide bana sorun.O kadar yıprandım ki.Hoş değil zaten insanın önce kendine değer vermesi gerekiyor.İnsanlar gibi bencil olamıyorum.Kendimi düşünemiyorum ama yapmam gerekşyor hayatın kanunu bu
Belki de bencillik olarak gördüğüm davranışlar olması gereken şeylerdir.Ancak ben çok hassas olduğumdan bana bencillik olarak geliyor.Mesela geçenlerde çok yakın arkadaşımın bir sorunu vardı.Çalışmam gereken konularım,hazırlanmam gereken mülakatım olmasına rağmen 1 hafta boyunca hergün 3 saat telefonda konuştum kendisiyle.yanlış anlamayın gocunmadım bunu yaparken.Daha sonrasında benim bir problemim oldu benim açıdan büyük bir problem.Ki insanlara çok anlatmam anlattım bana üzülme kafana takma dedi o kadar tekrar sormadı bileBu üzüntünüzü anlıyorum. Umarım bu yazdıklarımızı okuyup kendinize farklı bakış açıları kazanırsınız. Hem yaşadığınız bir olaya veya karşınızdaki insanın davranışına çok farklı bakacak ve üzülmeyeceksiniz bile.
Bir de bir soru sormak istiyorum eğer cevap verirseniz çok sevinirim.
Etrafınızdaki insanların hangi davranışlarını bencillik olarak görüyorsunuz?
Yani içimden geldiği için verdim o parayı.Normalde saf bir değilimdir düşüncelerimi gayet güzel açıklarım.Ancak çok mutlu oluyorum onlar mutlu olunca.Tabiki öyle kendilerinde nedenleri vardır beni kıran söylerken ki üslup oldu.Yurt tavsiyesi verdi.E bende biliyorum yurtların olduğunu ki belirttim en başta yurt fiyatları pahalı diye.Haklısınıx kendimi çekmem gerekiyor
Ay o kadar güzel anlattınız ki.Allah’ın rızası önemli olan ne kadar haklısınız.Umarım bişeyleri gerçekten idrak edebilirim.Artık kendime değer vermek istiyorum.Duanızda beni unutmayın olur mu?Gerçek dünya bu güzelim.hediye alayım 20 30 lirayla geçim edeyim nedir önce kendini dusün tabi edersin alirsin yaparsin fedakarlik ama benim sahsi fikrim iyi niyeti suistimal eden cok tip var.arada sirada yapilan iyilik daha kıymetli oluyor.hergun yapsan iyilik bu seferde ınsanlar sanki senin bir vazifenmiş gibi sana öyle davraniyor. olurda o vazifeni yapmazsan bu sefer yine sen kotu oluyorsun.ayrica herkese iyilik yapılmaz.adamin biri gelmiş birinden bir yardım istemiş yardım isterken o adamıda cok övmüş adam yardım etmemiş yinede efendim sizi o kadar övdü niye yardım etmediniz demisler adam demişki evet beni övdü ama konusmasindan beni istemediğini hatta bir kotuluk sezdim. Simdi siz bunu sezemiyorsunuz iste saniyorsunzki beni oven her arkadas beni istiyor beni seviyor oyle olmayincada kiriliyorsunuz. Ayrica Allah rızası için yapın hatta teşekkür bile istemeyin beklemeyin. Teşekkür yapılan iyiliğin sevabını azaltıyor karşılığını dünyada almış gibi oluyorsun bir nevi.
Yazının ikinci yarısını ben yazdım sandım. Ben de birkaç defa aynı şeyi yaşadım. İnsan çok kırılıyor. O yüzden artık kolay kolay beklenti içine gireceğim bir davranışta bulunmuyorum. Hiç umursamıyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve zamanım ancak yetiyor.Belki de bencillik olarak gördüğüm davranışlar olması gereken şeylerdir.Ancak ben çok hassas olduğumdan bana bencillik olarak geliyor.Mesela geçenlerde çok yakın arkadaşımın bir sorunu vardı.Çalışmam gereken konularım,hazırlanmam gereken mülakatım olmasına rağmen 1 hafta boyunca hergün 3 saat telefonda konuştum kendisiyle.yanlış anlamayın gocunmadım bunu yaparken.Daha sonrasında benim bir problemim oldu benim açıdan büyük bir problem.Ki insanlara çok anlatmam anlattım bana üzülme kafana takma dedi o kadar tekrar sormadı bile
Ağzımdan lafı aldınız inanın.Dünya hassas kalpler için çok zor gerçekten.Hassas olmasam Amaaaan ne var bında der geçiştiririm ama insan yoruluyor.Bende öğreneceğim umursamamayı inşAllahYazının ikinci yarısını ben yazdım sandım. Ben de birkaç defa aynı şeyi yaşadım. İnsan çok kırılıyor. O yüzden artık kolay kolay beklenti içine gireceğim bir davranışta bulunmuyorum. Hiç umursamıyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve zamanım ancak yetiyor.
Ve bence yazdıklarınızda çok haklısınız. Hassas bir insan olduğunuz için böyle düşünüyor ve hissediyorsunuz. Ama dünya hassas insanlar için gerçekten çok zor.
sen de kendimi gördüm. tek bi cümle yazıcam. "Dünya hassas kalpler için cehennemdir." Kimseyi kendinden fazla önemseme kaybedersin. Ben bunu çok yaşadım. üzüldüm ağladım. Ama hep kendi kendime kaldım. o yuzden sadece kendini sev. Senden başka yok.İlişkim dışında ilk defa kendimle ilgili bir konu açıyorum.Yapı olarak aşırı fedakar biriyim.Arkadaşlarıma karşı özellikle.Yeterki bir dertleri,sıkıntıları olsun her şeyi unutup yanlarına koşarım.Çözemeyecekleri bişey olunca beni ararlar yasmiy yardımcı olur musun diye?Elimden gelenin en fazlasını yapmaya çalışırım.Arkadaşlarım yasmiy ana der hatta.Ancak aynı ilgiyi kendimde bulamıyorum.Dertlerimi anlatan bir yapım yok pek.Size anlatabiliyorum değerli kk üyeleri.Bursumun hepsiyle arkadaşlarıma hediye alıp bir ay 20-30 lirayla geçirdiğimi bilirim sırf insanlar mutlu olsun diye.Geçen hafta yaşadığım olayı sizinle paylaşmak istiyorum lütfen akıl verin.Stajım iÇin başka şehire gitmem gerekiyordu.Bu şehirde çok yakın 2 arkadaşım var öğrenci evinde kalıyorlar yanlarında 1 arkadaş daha var onuda tanıyorum ve seviyorum.Temmuzda başlıyor sürecim kasıma kadar 4 ay.Bende arkafaşlarıma sizinle kalabilir miyim hem masraflarınız da azalır.Yazın siz yoksunuz sizi rajatsız edeceğim 2 ay en fazla.Düzeninizi bozmak istemiyorum ancak özel yurtlar çok pahalı dedim.İşin garibi asla bişey isteyen biri değilim hayatımda ilk defa işim düştü.Arkadaşlarla konuşayım dedi Tabiki dedim ama kız bana yurt tavsiyeleri vermeye başladı çok gönüllü konuşmadı açıkçası.Hissettim o enerjiyi.Sana net bişey diyemem kestiremiyorum kızları dedi.Halbuki daha önce 3 sene beraber kaldığımız,sene başında nolur bizimle kal diyen kıxlar bunlar.Yanlış anlamayın istemeyebilirler sorun bu değil.Genel olarak sorunum ben insanlarla alakalı her şeye koşarken,kendimi unuturken ilk defa rica ettiğim bir konuda bu şekilde bir cevap verilmesi üzdü beni.Sizce abartıyor muyum?Ne yapmalıyım?
Çevreniz kalabalık çünkü sürekli veriyorsunuz. Bir bırakın vermeyi bakalım kimse kalıyor mu? Bu yaptıklarınız kesinlikle yanında tutma çabası. Belki siz bilinçli olarak yapmıyorsunuz ama insanlar yaptıklarınız için yanınızda duruyor.Çevrem çok kalabalıktır.İnsanları yanımda tutmak iÇin kesinlikle çabalamam.Sıkıntım şu ki birine değer verirsem çok değer veriyorum sevmezsem hiç sevmiyorum ortası ypk.Duyguları dengelemeyi öğrenmem gerekiyor.Ah ah.Ne arkadaşlarımdan nede erkek arkadaşlarımdan gösterdiğim değeri görmedim bundan sonra mesafeyi çok güzel bir şekilde öğreneceğim
Haklısınız.Napmam gerekşyor sizce?Kendimi toplamak istiyorum hayatımda yepyeni bir sayfa açmak istiyorumÇevreniz kalabalık çünkü sürekli veriyorsunuz. Bir bırakın vermeyi bakalım kimse kalıyor mu? Bu yaptıklarınız kesinlikle yanında tutma çabası. Belki siz bilinçli olarak yapmıyorsunuz ama insanlar yaptıklarınız için yanınızda duruyor.
Haklısınız.Napmam gerekşyor sizce?Kendimi toplamak istiyorum hayatımda yepyeni bir sayfa açmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?