Konum taşınmadan anneler bakın :(

Askmanl1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2016
348
149
33
29
Herkese hayırlı geceler

Bebeğim 2 ay 1 haftalık. Kabız oldu 4 gün çıkamadı doktor fitil verdi yaptı. Şimdi yine kabız bu 3. Günü ve aşırı ağladı anlatamam çığlık çığlığa. Zeytin yağı verdim poposuna da sürdüm yok yapmadı masajda fayda vermedi. Acile götürdüm bir ilaç sıktık poposuna ama yine yapmadı doktor yolladı. Sizden ricam ne yapmalıyım bana bir yok gösterin fitile alışsın istemiyorum damlaları var zinco biogai metsil vereyim mi hangisini vereyim? (Normalde metsil veriyorum ama işe yaramadı sanırım) ayrıca bebeğim mama da yiyor sma yiyo sizce aptamile geri mi döneyim çünkü ilk 1.5 ay falan aptamil içiyordu :( nolur yardım edin o ağladıkça içim parçalanıyor kalbi duracak ağlamaktan

Anne sütü içti bebeğim. İlk 2 ay sütüm az olduğu için smilac verdim. Tuvaletini yapamayınca 1 tatlı kaşığı zeytinyağı veriyordum sadece.

Ah kurban olurum, çok üzülüyorum bebeklerin böyle kabızdan vs acı çekmesine. :KK43: Minik yeğenim de sürekli kabız oluyor. Doktoru fitil verip duruyor. Ablamda fitile alıştırmayı hiç ama hiç istemedi ama ağlamalarına dayanamadığı için kullandı. Öylelikle geçiyordu. Babam da çok çok az zeytinyağı içirin, hemen yapar kakasını der. Allah yardımcınız olsun. o_O

Susuz kalmış olabilir terlemiş su kaybetmiştir

Çocuğun ağlamadı normal

Fitile alışmasın derken ağlar terler susuz kalır

Yap fitil mamaya da dikkat et katı olup susuz bırakmasın doktora da danış

Canim , bizde biogai kulladik ..sonra anne sutu aliyorsa siz rezene icin eczanelerde satilanlardan alin..dr bana iki cay kasigi bebegede ver demisti ..iyi gelmisti kizima benim kizim pek kabiz olmadi sadece bir kere 5 gun yapmamisti bende sut yoktu sadece gunde bir kere sut oluyordu...bende aptamille buyuttum mecbur....birazda su ver cunku mama aliyorsa su ver demisti dr....

Canim bio gaia günde 5 damla, mamasına 1 damla hakiki zeytinyağı koy, belki kabız değildir, bizimki se yapmıyor du poposun da çatlak varmış :( inşallah seninkinde yoktur bise su ver 1 tatlı kaşığı,anne sütü vermiyor musun? Bence alıştırma fitil , bizim dr bırak kendi yapsın dedi.

Canim mutlaka birkac doktora daha gotur ve mama durumunu anlat. Daha iyi mamalar da vardir eminim doktorlar sana mamani degistirmeni soyleyebilir iyi bir tavsiyede bulunabilir veya ilac olarak farkli secenekler sunabilir sutun cok mu az?

Susuz kalmış olabilir terlemiş su kaybetmiştir

Çocuğun ağlamadı normal

Fitile alışmasın derken ağlar terler susuz kalır

Yap fitil mamaya da dikkat et katı olup susuz bırakmasın doktora da danış
Ama su sürekli veriyorum.s

Canim mutlaka birkac doktora daha gotur ve mama durumunu anlat. Daha iyi mamalar da vardir eminim doktorlar sana mamani degistirmeni soyleyebilir iyi bir tavsiyede bulunabilir veya ilac olarak farkli secenekler sunabilir sutun cok mu az?
Sütüm fazla yok bebeğim doymuyor zaten3-4 hafta erken doğdu ilk günden doktor mamaya başlattı

Canim bio gaia günde 5 damla, mamasına 1 damla hakiki zeytinyağı koy, belki kabız değildir, bizimki se yapmıyor du poposun da çatlak varmış :KK43: inşallah seninkinde yoktur bise su ver 1 tatlı kaşığı,anne sütü vermiyor musun? Bence alıştırma fitil , bizim dr bırak kendi yapsın dedi.
Çatlağı olmaz inşallah bende ar ben acısına dayanamazken bebekler Nasıl dayanır :( anne sütü veriyorum rezenede içiyorum her gün ona arada veriyorum

Bu arada doktor filmini çekti baloncuk baloncu gazları var dedi kabızlık Hakkı'nda bir şey demedi sizce gaz problemimi? Mama içiyor anne sütü içiyor 4 gün yapmadı en uzun fitille yaptı sizce normal mi

Olabilir canim uzulme. Pek cok anne yasiyor boyle sorunlar cok normal bir durum. Forumda annelerin sut arttirmak icin paylastigi yontemler var. Arastirip onlari oku ve dene. Eminim bazilari mutlaka ise yarayacaktir. Mumkun oldugunca stres yapmamaya bak biliyorum kolay degil ama stres hicbir seyi cozmuyor aksine zorlastiriyor ve sutunu de azaltir. Sakin olmaya calis kullandigin mama da bebegine pek uymamis gibi bir doktorla goruserek farkli bir mamaya gecis yapmayi dene. Mutlaka birden fazla doktorla gorus bence. Doktolarin farkli deneyimleri olabiliyor ve olaylara farkli acilardan yaklasabiliyorlar. Zeytinyagini da dene bence makattan veya agizdan. Ama bu ancak gecici bir cozum olur asil sorun kullandigin besinin bebeginin sindirim sistemine uygun olmamasi ve besini rahatca sindirememesi. Eger besini dogru sindirebilseydi kabiz olmazdi fazla gaz problemi de olmazdi. Problemin kokune inin lutfen. Zeytinyagi, fitil, ilac kabizligini gecirse dahi asil cozum degil.
Sütüm fazla yok bebeğim doymuyor zaten3-4 hafta erken doğdu ilk günden doktor mamaya başlattı

Bebege farkli besinler verirken birini vermeden once digerini sindirmis olmasina da dikkat ediyor musun canim? En az yarim saat bekle bence bir digerini vermeden.
Bu arada doktor filmini çekti baloncuk baloncu gazları var dedi kabızlık Hakkı'nda bir şey demedi sizce gaz problemimi? Mama içiyor anne sütü içiyor 4 gün yapmadı en uzun fitille yaptı sizce normal mi

Canim normal panik olma ben cook panik bi anneydim 5 gun yapmayinca elim ayagim dolasmisti resmen...

Dr sunuda demisti kuvetine normal ilik onun oturabilecek yada sizin onu tutacaginiz sekilde 10 dakika ilik suda oynatmis karnina suda masaj yapmistim karnini saat yonunde masajlar yapmistim..hem rahatlamisti gaz cikarip uyumustu...havalarda sicak kuvetine ilik su koyun masaj yapin iyi gelecektir...

Fitil bir kac keereden bisey olmaz merak etme ..rahatladiktan sonra su icimini artir...

Bebege farkli besinler verirken birini vermeden once digerini sindirmis olmasina da dikkat ediyor musun canim? En az yarim saat bekle bence bir digerini vermeden.
Anne sütü ve sma içiyor onun haricinde bir şey yok:/ acaba 2 gündür bulgur pilavı yedim omu fenalaştırdı

Valla canım benim kızım da aynı sekildeydi ben pamuklu kulak çubuğuna zeytin yağı döküp poposuna yavaş yavaş girmesini sağlayıp hafif hafif sağa sola çekiyordum.

Ama çok yavaş bu şekilde 3-4 günde bir 1 ay boyunca yaptım sonra düzeldi çok şükür, bazı dr lar bunu dereceyle yapıyor.

Bebek yağıyla karnına masaj yapmayı unutma. AYŞE ÖNER in videolarini izle yardımcı olacaktır.

Allah iyilik versin kuzuna.

Back
X