- 16 Şubat 2019
- 2.871
- 4.012
- 78
- 26
Bize de çok dediler. Ben de çok endişelendim doktor doktor gezdik. Bir sürü test yaptırdık. Bizi kreş öğretmeni rahatlattı hep ders ne olursa olsun kızımı da aldı hep. Hocam o şimdi herşeyi kaydediyor konuşmaya başladığında lütfen şaşırmayın dedi. Kızım konuşmaya başladıktan 1 ay sonra istiklal marşını ezbere okumaya basladi birden.Cok haklisiniz ama iste etraf cevre neden konusmuyir sen 10 aylikken sarki soyluyordun diyen oluyor(annem) insanin cani sıkıliyor vallahi
Aaa cidden mi ne kadar guzel yaaa masallah prensese ya. Darisi ins benim de kuzuma sabirla bekleyecegimBize de çok dediler. Ben de çok endişelendim doktor doktor gezdik. Bir sürü test yaptırdık. Bizi kreş öğretmeni rahatlattı hep ders ne olursa olsun kızımı da aldı hep. Hocam o şimdi herşeyi kaydediyor konuşmaya başladığında lütfen şaşırmayın dedi. Kızım konuşmaya başladıktan 1 ay sonra istiklal marşını ezbere okumaya basladi birden.
iste onlar konusma hazirliklari o kendinve konusmalarla kelimeler cikartmayi ogrenecek daha cok erkenCook haklisiniz bebegim asiri hareketli 1 saniye durmaz surekli karistirma yaramazlik halinde. Saat nasil ses cikartiyor diyorum tiktoku yapiyor misal yada iste elimi kokluyoru ohhh mis diyorum o da yapiyor beni de cok iyi taklit ediyor. Sadece su konusmamasi canimi skiyor. Ha konusmuyir derken kendince bi dili var onu konusuyor ama asla biz anlamiyioruz
konusur merak etmeyin anlattiklarinaza gore suan konusmaya baslamak icin her turlu hazirligi yapiyorAynen kitaplardan anlatiyorum sonra soruyorum mesala cikcik nerde iste leylek nerde vs gbi o da cani isterse gosteriyor. Ins benim de oglum baslar cok vesvesliyim hamileligm boyunca da cok vesveseliydim zatn atamiyorum ustumden acabalari
Aynen baba de oglum baaa-baa diye heceliyorum o da buna karsilik ciglik atiyoriste onlar konusma hazirliklari o kendinve konusmalarla kelimeler cikartmayi ogrenecek daha cok erken
bigun kizima priz elledigi icin kizmistim bana donup kizdi demisti daha anne baba demiyordu şok olmuştum boyle bir kere soyler bidaha soylemez zamanla kavramaya baslar dilini kullanmayi tam olarak ogrenince konusmaya baslayacak
suan muhtemelen ciglik falan atiyodur sesini deniyodur
evham yapmayin hersey allahtan tabi ama inanin bende sizin gibiydim etraf okadar cok sey soyluyodu ki artik kendimi yetersiz hissetmeye baslamistim birden acildi simdi hergun yeni bisey soyluyor hemde bizim konusma seklimizle ben mesela kakasini yapinca gak kiz gokmuş derdim simdi bazen gak hiz homuş diyoAynen baba de oglum baaa-baa diye heceliyorum o da buna karsilik ciglik atiyor
Ona seslenirken hep annem de :) ben oyle yapiyodum annim dio simdiCok tesekkurler cevabiniz icin. Ne bileyim bi baba bi anne duymak istiyor insan 16.5 aydir bi anne kelimesini duymak icin ne cabalar veriyorum annenlik ne zormus insan herseyi kafaya takiyor
Allah razi olsun cok tesekkur ederim. Yani mesala sicak bisi gordugunde uff uff diyo biz ogretmistik sicaga oyle demesini. O tarz sesler cikartiyor ama kelimesi yok gibi bisey. Ins zamanla olacaktirEtrafımdaki annelerden çok konuşan kim varsa çocukları çok çabuk konuşuyor
Doktora götürün, içiniz rahat etsin. Zannetmiyorum ben sorun olduğunu, olsa eminim farklı belirtiler de olurdu.
Bir de bol bol konuşun çocuğunuzla, sohbet edin o karşılık vermese bile.
Benim kızım hiç anlamadan telefonu eline alıp alo demeyi öğrenmiş mesela bizi izlerken. Farketmeden öğreniyorlar aslında herşeyi.
Allah bagislasin bu arada
18. Aya kadar bi gelisme kaydetmez o zaman goturmeyi dusunuyorm 1.5 a kadar daha gozlemleyip daha cok disari cikartacgim ins faydasi olurİçiniz rahat olsun erkek çocukları genelde geç konusuyor
Bnm bire başlayan oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı desen yeridir
Anne baba fln derdi oda anlaşılmazdır iki sene krese yolladim
Simdi dahada iyi
Doktor dil terapistine imkânın varsa yolla bi skinti si yok demişti
Yaşıtı olunca daha iyi konuşuyorlar yalniz oldunu zor ama normal bir süreç daha küçük anca
Cook tesekkur ederim yorumunuz icin16,5 aylık daha. Gayet normal.
3-4 yaşına kadar kelime konuşmayan çocuklar var.
Darisi benimkine insallah tesekkuler yorumunuz icinYeğenim 2.5 yasına kadar pek cümle kurmadı şimdi maşallah gayet güzel konusuyor.
Genlerle alakali olmasi demek sadece siz ve esiniz degil ki. Dayi, amca, hala, teyze.... 3.5 yasinda ogrencim konusmuyordu mesela. Herseyi anliyordu ama konusmuyordu. Doktor goturmusler 2 yasindan beri otizm olabilir mi diye. Hangisine gittilerse dr.lar irsi demis. Zorlamayin, uyaranlari arttirin, bol kitap okuyun tamam konusur yakinda diye. Anne baba erken konusmus ama dayisi 4 yasinda konusmus. Bu yaz gordum 4 yasina girmisti. Sakir sakir konusuyordu. Direkt cumle kurarak baslamis konusmaya. Soylediklerinizi anliyorsa uzulmeyin. Sabredin. Tv izletmeyin,kitap okuyun. Al ver at tut gibi basit komutlara calisin. Hayvanlardan baslayabilirsiniz. Onlarin sesleriyle. Strese girmeyin ki cocuga da yansimasinCok sarki soylerim dikkatle dinler hatta oynar muzige asiri duyarli oynamayi cok seviyor. Ilesimimiz de iyi ama bazen derdini anlamiyorm o da konusmadigi icin anlatamiyor agliyor sinirleniyor elindekini firlatiyor sonra. Cok uzuluyorum halbuki babasi da bende de erken konusmusuz genlerle alakali desem o da degil
Coook tesekkur ederimGenlerle alakali olmasi demek sadece siz ve esiniz degil ki. Dayi, amca, hala, teyze.... 3.5 yasinda ogrencim konusmuyordu mesela. Herseyi anliyordu ama konusmuyordu. Doktor goturmusler 2 yasindan beri otizm olabilir mi diye. Hangisine gittilerse dr.lar irsi demis. Zorlamayin, uyaranlari arttirin, bol kitap okuyun tamam konusur yakinda diye. Anne baba erken konusmus ama dayisi 4 yasinda konusmus. Bu yaz gordum 4 yasina girmisti. Sakir sakir konusuyordu. Direkt cumle kurarak baslamis konusmaya. Soylediklerinizi anliyorsa uzulmeyin. Sabredin. Tv izletmeyin,kitap okuyun. Al ver at tut gibi basit komutlara calisin. Hayvanlardan baslayabilirsiniz. Onlarin sesleriyle. Strese girmeyin ki cocuga da yansimasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?