Konuşamayan oğlum

Daha çocuk 1,5 yasında bile değil abla ne konuşması ya :) şimdi biriktiriyo 2 yasından sonra dökülür kelimeler ağzından.
He 2 yasından sonra da konuşmazsa o zaman da doktora götürürsünüz

Dil gelişimi bütün çocuklarda ayni olacak değil oğlum erken konuştu mesela 9 aylikken dediği seyleri bir sure demedi sonradan dedi depoluyordur. Siz bol bol kitap okuyun, ben 4 aylikken kitap okuyordum 5 -6 aylikken kitaptaki fotoları gösterip bu nerdr su nerde dediğimde gösteriyordu ama çocuğunda kitap sevmesi önemli, konusun, tv açmayın ve bol kitap okuyun. Kelime kartlari var resimli onlardan oyun oynayın. Ben yere seriyordum cicek derdim üstüne basardik. Endise etmeyin komutları alıyorsa ve yapıyorsa sorun yoktur

Cok haklisiniz ama iste etraf cevre neden konusmuyir sen 10 aylikken sarki soyluyordun diyen oluyor(annem) insanin cani sıkıliyor vallahi
Bize de çok dediler. Ben de çok endişelendim doktor doktor gezdik. Bir sürü test yaptırdık. Bizi kreş öğretmeni rahatlattı hep ders ne olursa olsun kızımı da aldı hep. Hocam o şimdi herşeyi kaydediyor konuşmaya başladığında lütfen şaşırmayın dedi. Kızım konuşmaya başladıktan 1 ay sonra istiklal marşını ezbere okumaya basladi birden.

Aaa cidden mi ne kadar guzel yaaa masallah prensese ya. Darisi ins benim de kuzuma sabirla bekleyecegim

iste onlar konusma hazirliklari o kendinve konusmalarla kelimeler cikartmayi ogrenecek daha cok erken
bigun kizima priz elledigi icin kizmistim bana donup kizdi demisti daha anne baba demiyordu şok olmuştum boyle bir kere soyler bidaha soylemez zamanla kavramaya baslar dilini kullanmayi tam olarak ogrenince konusmaya baslayacak
suan muhtemelen ciglik falan atiyodur sesini deniyodur

Aynen kitaplardan anlatiyorum sonra soruyorum mesala cikcik nerde iste leylek nerde vs gbi o da cani isterse gosteriyor. Ins benim de oglum baslar cok vesvesliyim hamileligm boyunca da cok vesveseliydim zatn atamiyorum ustumden acabalari
konusur merak etmeyin anlattiklarinaza gore suan konusmaya baslamak icin her turlu hazirligi yapiyor

Aynen baba de oglum baaa-baa diye heceliyorum o da buna karsilik ciglik atiyor

Aynen baba de oglum baaa-baa diye heceliyorum o da buna karsilik ciglik atiyor
evham yapmayin hersey allahtan tabi ama inanin bende sizin gibiydim etraf okadar cok sey soyluyodu ki artik kendimi yetersiz hissetmeye baslamistim birden acildi simdi hergun yeni bisey soyluyor hemde bizim konusma seklimizle ben mesela kakasini yapinca gak kiz gokmuş derdim simdi bazen gak hiz homuş diyo merak etmeyin kaydettiklerine siz bile sasiracaksiniz

Cok tesekkurler cevabiniz icin. Ne bileyim bi baba bi anne duymak istiyor insan 16.5 aydir bi anne kelimesini duymak icin ne cabalar veriyorum annenlik ne zormus insan herseyi kafaya takiyor
Ona seslenirken hep annem de :) ben oyle yapiyodum annim dio simdi

Etrafımdaki annelerden çok konuşan kim varsa çocukları çok çabuk konuşuyor
Doktora götürün, içiniz rahat etsin. Zannetmiyorum ben sorun olduğunu, olsa eminim farklı belirtiler de olurdu.
Bir de bol bol konuşun çocuğunuzla, sohbet edin o karşılık vermese bile.
Benim kızım hiç anlamadan telefonu eline alıp alo demeyi öğrenmiş mesela bizi izlerken. Farketmeden öğreniyorlar aslında herşeyi.
Allah bagislasin bu arada

İçiniz rahat olsun erkek çocukları genelde geç konusuyor
Bnm bire başlayan oğlum 3 yaşına kadar konuşmadı desen yeridir
Anne baba fln derdi oda anlaşılmazdır iki sene krese yolladim
Simdi dahada iyi
Doktor dil terapistine imkânın varsa yolla bi skinti si yok demişti
Yaşıtı olunca daha iyi konuşuyorlar yalniz oldunu zor ama normal bir süreç daha küçük anca

Allah razi olsun cok tesekkur ederim. Yani mesala sicak bisi gordugunde uff uff diyo biz ogretmistik sicaga oyle demesini. O tarz sesler cikartiyor ama kelimesi yok gibi bisey. Ins zamanla olacaktir

18. Aya kadar bi gelisme kaydetmez o zaman goturmeyi dusunuyorm 1.5 a kadar daha gozlemleyip daha cok disari cikartacgim ins faydasi olur cevabinz icin coook tesekkur ederim

Yeğenim 2.5 yasına kadar pek cümle kurmadı şimdi maşallah gayet güzel konusuyor.

16,5 aylık daha. Gayet normal.
3-4 yaşına kadar kelime konuşmayan çocuklar var.

Genlerle alakali olmasi demek sadece siz ve esiniz degil ki. Dayi, amca, hala, teyze.... 3.5 yasinda ogrencim konusmuyordu mesela. Herseyi anliyordu ama konusmuyordu. Doktor goturmusler 2 yasindan beri otizm olabilir mi diye. Hangisine gittilerse dr.lar irsi demis. Zorlamayin, uyaranlari arttirin, bol kitap okuyun tamam konusur yakinda diye. Anne baba erken konusmus ama dayisi 4 yasinda konusmus. Bu yaz gordum 4 yasina girmisti. Sakir sakir konusuyordu. Direkt cumle kurarak baslamis konusmaya. Soylediklerinizi anliyorsa uzulmeyin. Sabredin. Tv izletmeyin,kitap okuyun. Al ver at tut gibi basit komutlara calisin. Hayvanlardan baslayabilirsiniz. Onlarin sesleriyle. Strese girmeyin ki cocuga da yansimasin

Coook tesekkur ederim aynen daha ilgili olmaya calisacagim. Bende otizim mi die bi ara kendimi yedim bitirdim ama soyledigim herseyi anladigini anlayinca degil sanirim demeye basladm. Rabbm tum meleklerimizi korusun kollasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…