Konuşamayan oğlum

32 aylık oğlum konuşmuyor. Tek kelimeleri var tabiki, arada iki kelimeli cümleler de kuruyor ‘anne mama ‘ gibi. Ama ötesi yok. Yaşıtları aldı başını gitti ama biz tünelin ucundaki ışığı göremedik daha. Doktora çok gittik, bir sorunu yokmuş, 36 aya kadar bekleyelim dedi hepsi. Bekliyoruz bakalım.

her cocugun dil gelısımı farklı zekayla da ılgısı yok esım 3 yasında konusmus ben 1 yasında
ama esım benden zekı

en ıyısı bır pedagog bulun aklınıza takılan bırsey oldumu sorun ben oyle yaptım cocuk hastanesınde bır doktor buldum gelısım suresınce aklıma takılan bırsey oldugunda ona soruyorum cocuk bu baska bırseye benzemez burdan bu konuda saglıklı bılgı alamazsınız cunku 1 yasında benım cocugum soyle zekı boyle mukemmeldı deyıp sızı yanıltan bıle cıkabılır saglıklı bılgı olmaz

Öpücem
Benimki de 32 aylık ıh mıh idare ediyor kendini

Ben de çok konuşuyorum, öyle ki kendi sesimden sıkılıyorum. Zaten oğlum da çok ısrarcı olduğum zamanlarda oooooffff deyip gidiyor

Siz öğreteceksinz işaret parmağını kullanması gerektiğini bn öyle öğrettim

Oglum 26 aylik. Son 2 3 gune kafar cok az sey soyluyordu. Son gunlerde acilmaya basladi. Acele etmeyin her cocugun gelisimi farkli ve bu normal bir durum.

Benim oğlum 21 aylık, o da henüz konuşmuyor. Yani yeni kelimeler öğrenip uzun süre onları tekrarlıyor mesela, ama cümle kurmuyor yada derdini net anlatamıyor her kelimeyi söylemediği için. Ama mesela yemek yer misin acıktın mı diye sorsam kafasını sallar, ya cıkk der Oyuncaklarını toplamasını istediğimde toplar, biberonunu bana getirir misin dediğimde gidip nerdeyse bulur getirir, ayakkabılarını al dolaptan dışarı çıkıcaz dediğimde kendi ayakkabısını getirir vs.. Kelimeleri tanıyor aslında. Şuan biriktirme döneminde sanırım, ha bu biberon mu tamam bu ayakkabı mı tamam diyip atıyor belleğe, bigün bülbül gibi şakımasını bekliyorum o yüzden Ben herşeyi ona açıklayarak, tanıtarak yapıyorum. Siz de öyle yapın, siz anlatırken içinden bi kelimeyi alıp onu tekrarlamaya başlıyor mesela. Çocuklu ortamların da etkisi oluyor. Sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ben sizin çocuğunuz içinde. Doktorunuza da danışın isterseniz ama çevrenizdekiler çok bilmişlik peşinde bence, her söyleneni takmayın :)

Bizde ıh ıh dönemindeyiz yaa çok bunaltıcı oluyor bazen, bide derdini anlatamamaktan ağlama krizleri oluyor. 21 aylık şuan, 3 yaşa kadar uzamaz bizimki inşallah

milletin her dedigini kafasina takan bir anneydim ki oglum bir yasindan beri bilincli kelimeleri olan bir cocuk oldugu halde tam anlamiyla iki yasinda konustu 22 aylikken sirf babanne demedi diye bu cocuk konusamiyor dediler ve ben okbyim hemn doktora goturdum sonuc doktor bana kizdi bu cocuk super kendine gel dedi ve o adamla kendim icin terapiye basladim.lutfen sakin olun kimseyi takmayin internette de cok arastirmayin en guzel gunlerinizi zehir etmeyin ben o kadar pismanimki anlatamam...her cocuk yilda bir kere psikiyatrist kontrolunden gecmeli siz bu kontrolu yaptirin gerisine kulak tikayin.

Cook tesekkur ederim yorumunuz icin

Oğlum 37 aylık. 26 ayına kadar iki kelimelik cümle kurmamıştı. Tek tük kelimelerle anlaşmaya çalışırdık.
Şimdi sağolsun hiç susmuyor. Artık "oğlum biraz sus başım ağrıdı" diyoruz..

Her konuda fikri var. Herşeye ben yapacağım diye atlıyor..
Kendi ablalarım dahi sırf onlarla sohbet etmiyor diye geç konuştuğunu ima eder. Kimseyi umursamayın derim..

Benim oğlumun dört yaşına kadar söyledikleri hiç anlaşılmıyordu.Yaşıtları bülbül gibi konuşurken o çok bebeksi kalıyordu.Cok canım sıkılıyordu bir de insanların tepkisi.. Konuşma terapistine bile götürdüm oğlumu.Sorun olmadığını ailede geç konuşma öyküsününün bulunup bulunmadığını sordu biz de eşimin babasına sorduğumuzda meğerse onun da dört yaşından sonra konuştuğu ortaya çıktı.Kreste, anasınıfında düzeltti tamamen hatta ikinci sınıfa giderken büyük bir programda sunucu oldu.Şu anda 10 yaşında konuşması çok düzgün..Demek istediğim hiç endişelenme nasıl olsa konuşur konuşuyor.Vakti var demekki

Daha bu sabah bi arkadaşla aynı şeyi konuştuk. Oğlu 3 yaşında kreşe başladı ve hala konuşmuyormuş, defalarca doktora götürmüş. Sebep çocuk konuşmak istemiyormuş :) , yetişkin abi ve ablada 4 yaşından sonra konuşmaya başlamış. Anneyi çevresi çok korkutmuş ama şükür çocuk sadece eriniyor konuşmaya:). Endişelenmeyin yiğenlerimde 3 yaşından sonra konuştular

Bizde ıh ıh dönemindeyiz yaa çok bunaltıcı oluyor bazen, bide derdini anlatamamaktan ağlama krizleri oluyor. 21 aylık şuan, 3 yaşa kadar uzamaz bizimki inşallah
Krizimiz olmazdı önüne oturun ellerini tutun ne istiyorsun seni anlamıyorum derseniz yada olmaz bunu yapamazsın derseniz.
Bu taktik çocukla aynı seviyede ve göz teması kurma yöntemi .
Park tutturmadık oyuncak tutturmadık hep böyle anlattım derdimi ben.

Oğlum 4yaşında ama düzgün konuşamıyor bile. 3 buçuk yaşında kelimeleri söyledi. Gayette zeki anlıyor,hareketleriyle anlatmaya çalışıyor ama ilk başta tembellik yaptı diretti şimdide kendisi konuşmak istiyor ama zorlaniyo. Abisi yaşında konuşmaya başladı ama yaşını geçince yürüdü ,küçükte 9 aylıkti yürüdü mesela her çocuk gerçekten bir değil.

Benim oğlum da 3 yaşından sonra konuşmaya başladı. Ondan önce 2-3 kelime söyleyebiliyordu. 2 si çocuk psikoloğu olan 4 farklı doktora götürdüm. Hiç bir sorun olmadığını söylediler. Ki sorun da olmadı. Şimdi bülbül gibi şakıyor. Genetikte varmış, kp imde çok geç konuşmuş. Ona çekmiş herhalde. Ailede varsa olabilir.

Bacım o da bişeymi benim oğlum 2 yaşında ve hala anne bile demiyor çok istiyorum merakla bekliyorum ama her çocuk bir değil işte sağlıkları yerinde olsunda önemli olan algılarının açık olması bende çok istiyorum ama yapacak bişey yok beklemeye devam
İnşÂllah konuşacaklar birgün ilelebet böyle sürecek değilya...

Benim oğlumda çok geç konuştu hemde bayağı geç aynen dediklerini yaşadım. şimdi hiç susmuyor. Düzelecektir olur öyle bazı çocuklarda Çok anormal bi durum farkedersen götür doktora tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…