konuşamıyorum yahu :(

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
Selam bayanlar. Konu açıp acmamakta kararsiz kaldim ama sizin tavsiyelerinize cok guveniyorum. Ben ing. öğretmenliği 4. Sınıfım bu sene gectim yank..Ama gelin görün ki sınıfta ağzımı açıp konuşamıyorum tek kelime ingilizce yahu.. 1.siniftan beri böyle bu.. odada arkadasimla konuşuyorum gayet güzel ama sınıfa gelince yok. . Aslında kendime güvenim sıfır bu konuda. Rahat olmadığım ortamda ağzımı bile açamıyorum. Ama bu bana çok kaybettiriyor. Bilsem de susuyorum çekiniyorum. Buyur sehirdeyim bi de hala atamadim şu cekingenligimi.. Normalde reading te çok çok iyiyim türkçede de aynı aslında.. Okuyan, yazan bi insanım ama kendimi ifade edemiyorum. Neler onerirsiniz..Please make Comments

Yurtdısı imkânın varsa git derim ingilizce konuşulan bir ülkeye, bir süre konuştuktan sonra artık marifet gibi değil de doğal bir olay gibi gelir ing konuşmak, ama sadece ingilizce de değil türkçe de olsa konuşmada sıkıntı yaşıyorsan o zaman kendin çözmelisin, utanacak bişey yok ki dememin bir faydası olmayacak çünkü..

Teşekkür ederim. Yurt dışı olsa harika olur ama maddiyat lazım. . Dediğiniz gibi öyle kişisel gelişim kıtabi okumakla fln olmadı atlatamadim

Araştırıp güvenilir bulduğunuz bir şekilde konuşma arkadaşı edinin. Skype falan gibi belki( Ne derece güvenilir bilmiyorum) Günlük rutin muhabbet yabancı dil konuşuyormuş hissini üstünüzden atar, rahatlarsınız

Merhaba. Ben ilk konuşma sınavına girene kadar konuşabildiğimi bilmiyordum. Kimle konuşabilirdim zaten..
Girdim sınava, biri beni durdursun; taramalı tüfek gibi. Ben de şaşkındım yani

Neler yaptım diye düşündüm sonra, nasıl konuşabiliyorum yani diye.
Birincisi yıllardır yabancı dizi izlerim. Oralardan deyimler öğrenmişim haberim yok.
İkincisi kafamın içinde kendi kendime İngilizce konuşurdum geceleri yatarken.
Bu ikisi dışında yaptığım bir şey yoktu. Kolay gelsin. Ha ayrıca yok grameri doğru kullanayım yok telaffuzum harika olsun gibi takıntılara girmeyin, çok gereksiz.

Aynen. .Benim sıkıntım kendime güven sanırım.

Ingilizce ögretmenligi okuyorsaniz. Kesinlikle yabanci arkadas edinin. Yurtdisinda ingiltere avusturalya amerike vb. gibi yerlerde bulunun belli bir süre. Gerekirse bulasikcilik yapin orada ama gidin

Vallahi bunun sorumlusu biraz da hocalar
Bizim bir arkadaş sunum yapıyordu hoca oflaya puflaya dinleyip sonunda çocuğun sözünü "Hintli gibi İngilizce konuşuyorsun anadili İngilizce olan seni dinlemez" diyerek kesti.
Çocuk o günden sonra derse gelmedi zaten
Kimse başka bir dili anadan dogma öğrenmiyor, belki istesek senelerimizi o dile versek bile gerçek konuşan gibi konuşamayacağız, fakat ne demek istediğimizi aktarabiliyorsak, anlasiliyorsak daha ne olsun :))

Bi de ben küçük yerden geldim ilk geldiğim de mal gibiydim. Millet kendini geliştirmiş herseyi biliyo fln bi tuhaf oldum..

Peki toplum içinde Türkçe konuşabiliyor musunuz?
Belki de sorun İngilizce'de değildir.
Bazı insanlar genel anlamda konuşma becerisinde yetersizdir, kendilerini dinletemezler.
İkisi için de pratik önemli. Konuştukça gelişir.

Reactions: KV_
İste demek istediğim bu zaten. . Konuşma konusunda zayıfim dinlerim genelde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…