- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Teşekkür ederim. Yurt dışı olsa harika olur ama maddiyat lazım. . Dediğiniz gibi öyle kişisel gelişim kıtabi okumakla fln olmadı atlatamadimYurtdısı imkânın varsa git derim ingilizce konuşulan bir ülkeye, bir süre konuştuktan sonra artık marifet gibi değil de doğal bir olay gibi gelir ing konuşmak, ama sadece ingilizce de değil türkçe de olsa konuşmada sıkıntı yaşıyorsan o zaman kendin çözmelisin, utanacak bişey yok ki dememin bir faydası olmayacak çünkü..
Olsun bunu demeniz bile yeter :) teşekkür ederim :)Ev icinde bol bol konusun mesela atmaya calisin ustunuzden sizin elinizde ne diyebilirim ki
Agh diye bi program varya isterseniz bi arastirin derim ucret konisunu karsiliyorlarmis sanirinTeşekkür ederim. Yurt dışı olsa harika olur ama maddiyat lazım. . Dediğiniz gibi öyle kişisel gelişim kıtabi okumakla fln olmadı atlatamadim
Hiç duymamıştım bi arastirsyim :)Agh diye bi program varya isterseniz bi arastirin derim ucret konisunu karsiliyorlarmis sanirin
Aynen. .Benim sıkıntım kendime güven sanırım.Merhaba. Ben ilk konuşma sınavına girene kadar konuşabildiğimi bilmiyordum. Kimle konuşabilirdim zaten..
Girdim sınava, biri beni durdursun; taramalı tüfek gibi. Ben de şaşkındım yani
Neler yaptım diye düşündüm sonra, nasıl konuşabiliyorum yani diye.
Birincisi yıllardır yabancı dizi izlerim. Oralardan deyimler öğrenmişim haberim yok.
İkincisi kafamın içinde kendi kendime İngilizce konuşurdum geceleri yatarken.
Bu ikisi dışında yaptığım bir şey yoktu. Kolay gelsin. Ha ayrıca yok grameri doğru kullanayım yok telaffuzum harika olsun gibi takıntılara girmeyin, çok gereksiz.
Valla ben dusundum ama hic ingilizcem olmadigi ici cesaret edemedim avrupa gönüllülük hizmeti diye bi arastirin istersenizHiç duymamıştım bi arastirsyim :)
Kolay Degil işte. Maddiyat lazımIngilizce ögretmenligi okuyorsaniz. Kesinlikle yabanci arkadas edinin. Yurtdisinda ingiltere avusturalya amerike vb. gibi yerlerde bulunun belli bir süre. Gerekirse bulasikcilik yapin orada ama gidin
Bi de ben küçük yerden geldim ilk geldiğim de mal gibiydim. Millet kendini geliştirmiş herseyi biliyo fln bi tuhaf oldum..Vallahi bunun sorumlusu biraz da hocalar
Bizim bir arkadaş sunum yapıyordu hoca oflaya puflaya dinleyip sonunda çocuğun sözünü "Hintli gibi İngilizce konuşuyorsun anadili İngilizce olan seni dinlemez" diyerek kesti.
Çocuk o günden sonra derse gelmedi zaten
Kimse başka bir dili anadan dogma öğrenmiyor, belki istesek senelerimizi o dile versek bile gerçek konuşan gibi konuşamayacağız, fakat ne demek istediğimizi aktarabiliyorsak, anlasiliyorsak daha ne olsun :))
İste demek istediğim bu zaten. . Konuşma konusunda zayıfim dinlerim genelde..Peki toplum içinde Türkçe konuşabiliyor musunuz?
Belki de sorun İngilizce'de değildir.
Bazı insanlar genel anlamda konuşma becerisinde yetersizdir, kendilerini dinletemezler.
İkisi için de pratik önemli. Konuştukça gelişir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?