- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Arkadaşımla yapiyoduk sırf artistligine egolarda :)Disariya çıkınca kendinizi turist gibi hayal edip anlasalarda anlamasalarda ingilizce konuşun cevap verin nasıl olsa bi daha gormeyeceksiniz rezil olsaniz nolur :))
O zaman önce bunu Türkçe'de geliştirin.İste demek istediğim bu zaten. . Konuşma konusunda zayıfim dinlerim genelde..
Yapıyorum yapmasına ama belli kalıpları kullanıyorum. Öyle değişik kelime fln bilsem bile aklıma gelmiyor o an kullanmak.sunum yapmadınız mı hiç?
valla ben de konuşamıyorum ama sunumla zorla konuşturdular napcaksın mecbur
Dinleme de çok iyiyim ama üzerimde hep bi cekingenlik var. Biriyle gidip kolay kolay iletişime geçemiyorumanladığım kadarıyla sorun yabancı dil değil. türkçe de de aynı sorunu yaşıyosunuz?
bence tek başınıza bişeyler yapın. yani bilmediğiniz biyere gidin gezin. mutlaka insanlarla sohbet muhabbet edeceksiniz konuşacaksınız.
bi ortama girdiğimde bende genelde dinlemeyi severim. yalnız başıma tatile çıkarım ve o kadar güzel ki yeni insanlar tanıyosunuz. sohbet muhabbet gülüp eğleniyosunuz. ben her zaman mesafemi korumaya çalışırım ama insanları çok seviyorum :)
bence bunu deneyin. tek başınıza bi kafede otursanız bile anlarsınız demek istediğimi.
Teşekkür ederim. Hızlı konuşuyorum çok hemde. Biraz da bu beni telaşa sokuyor sanirim. Sakın olsam birsey yok ama telaşa kapılıp otomatiğe bağlıyorumMerhaba, sen benim konuma dusuncelerini yazmistin, ordan biliyorum okudugunu o yuzden yazmadan gecmek istemedim :) Bende bir dil bolumunde okudugum icin neler yasadigini cok iyi anlayabiliyorum, benimde guven problemlerim vardi ve arkadaslarimin onunde yanlis kelime soylemekten cok korkardım, bana guleceklerini dusunurdum fakat bu guven problemini de kendimi konusmaya zorlayarak attim, civi civiyi soker misali :) Sen Ingilizce bolumunde okuyorsun, neden Erasmus yapmadin ya da internet uzerinden Ingilizce konusan arkadaslar edinmedin? Bu senin guvenini inanilmaz arttirir. Bu arada sinif ortaminda konusmak icin oncelikle sakin ol, sinifta sadece sen ve hoca varmis gibi dusun, konusmak icin acele etme, hizli konusma yani yavas, anlasilir tane tane ciksin agzindan hem bu heyecanlanmadigin, sakinmissin izlenimi yaratir hem de aklindan grameri dusunerek konusman icin zaman kazandirir. Yavas konusursan hem hoca da yanlisini bulma konusunda sikinti cekmez, zaten genelde hocalar sozlu konusma islemi bittikten sonra surda burda yanlis soyledin diye ikaz eder. Yanindakileri dusunme, emin ol senin rezillik diye tabir ettigin o ani onlarin unutması 1 hafta bile surmez :)
Mesele kendime güvenim yok.. var olmasına ama kendimi geri çekiyorum bundan kaybediyorumBirkaç arkadaş edinin yabancı. Yok mı hiç çevrenizde, üniversitede vs
Aynanin karsisina konusmak en iyisi..Selam bayanlar. Konu açıp acmamakta kararsiz kaldim ama sizin tavsiyelerinize cok guveniyorum. Ben ing. öğretmenliği 4. Sınıfım bu sene gectim yank..Ama gelin görün ki sınıfta ağzımı açıp konuşamıyorum tek kelime ingilizce yahu.. 1.siniftan beri böyle bu.. odada arkadasimla konuşuyorum gayet güzel ama sınıfa gelince yok. . Aslında kendime güvenim sıfır bu konuda. Rahat olmadığım ortamda ağzımı bile açamıyorum. Ama bu bana çok kaybettiriyor. Bilsem de susuyorum çekiniyorum. Buyur sehirdeyim bi de hala atamadim şu cekingenligimi.. Normalde reading te çok çok iyiyim türkçede de aynı aslında.. Okuyan, yazan bi insanım ama kendimi ifade edemiyorum. Neler onerirsiniz..Please make Comments
Teşekkür ederim. Hızlı konuşuyorum çok hemde. Biraz da bu beni telaşa sokuyor sanirim. Sakın olsam birsey yok ama telaşa kapılıp otomatiğe bağlıyorum
Yorumları okumadım .Selam bayanlar. Konu açıp acmamakta kararsiz kaldim ama sizin tavsiyelerinize cok guveniyorum. Ben ing. öğretmenliği 4. Sınıfım bu sene gectim yank..Ama gelin görün ki sınıfta ağzımı açıp konuşamıyorum tek kelime ingilizce yahu.. 1.siniftan beri böyle bu.. odada arkadasimla konuşuyorum gayet güzel ama sınıfa gelince yok. . Aslında kendime güvenim sıfır bu konuda. Rahat olmadığım ortamda ağzımı bile açamıyorum. Ama bu bana çok kaybettiriyor. Bilsem de susuyorum çekiniyorum. Buyur sehirdeyim bi de hala atamadim şu cekingenligimi.. Normalde reading te çok çok iyiyim türkçede de aynı aslında.. Okuyan, yazan bi insanım ama kendimi ifade edemiyorum. Neler onerirsiniz..Please make Comments
Teşekkür ederim. Önce şu hızlı konuşma işini cozcem bi de bugun denedim mesela daha çok konuşmaya daha çok muhabbet etmeye çalıştım. Çok konuşuyor bile deseler devam etcem :)Bende cok hizli Turkce konusuyorum ve de yabanci dilde video izlerken onlarin hizli konusmasina ozenip bende ayni seyi yapiyorum fakat yanlis, biz kendi dilimizde bile hizli konusurken hata yapiyoruz baska dilde bunu yapabilmek icin uzun yillar bu dilin ve dilin konusuldugu yerlerin icinde olmak lazim, gunun 24 saatini Turkce konustugun bir yerde su gibi Ingilizce konusman su an icin zor, sen bir yavasca konusmayi dene, guvenini kazan, gelistikce hizini arttirirsin :)
Bilmem ki turizm işleri hiç düşünmedim memleketim tutucu ailemde öyle. İzin vermezler yani.. Ankara zaten turizm beldesi olmaktan uzakYorumları okumadım .
İngilizlerin konakladığı otelde hiç iş tecrübesi edinmeyi denediniz mi,en büyük yardım o olacaktır.
Ben 17 yaşımda başladım turizme ,öğrenmekten başka şansım yoktu :)
Ortaokul ve üniversite arası eğitim sadece gramer üstüne malumunuz.Konuştukça ilerledi.Ayrıca bir kursa gitmişliğim ya da defterler kitaplarla hiç çalışmışlığım yok.
Şimdi kankilerimin yarısından çoğunu İngilizler oluşturuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?