konuşamıyorum yahu :(

İste demek istediğim bu zaten. . Konuşma konusunda zayıfim dinlerim genelde..
O zaman önce bunu Türkçe'de geliştirin.
Mesela hoşunuza giden bir şey araştırın, sonra bunu arkadaş ortamında anlatın birilerine.
Sohbet açmaya çalışın. Türkçe derslerde söz almaya çalışın, böylece heyecanla da savaşmış olursunuz.
Bu konuyu halletmeye bakın yoksa ilerde öğrencilerin önünde de zorluk çeketsiniz, bu da sınıf yönetimine yansır.

Ayna karşısında konuşabilirsiniz,sosyal medyadan yabancı arkadaş edinip onunla pratik yapabilirsiniz. Ya da eğer akrabanız falan varsa küçük yaşta,sanki öğrencinizmiş gibi ona ders anlatabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla kendinize karşı güven sorunuzuz var, öncelikle bunu aşmalısınız. Okulda son senenizmiş,öğrenci kulüplerine girip sosyalleşin, bazı durumlarda söz sahibi olun. Ufak ufak adım attıkça kendinize olan güveniniz gelecektir :)
Hı bir de gene olarak türk insanı ingilizce konuşurken hata yapmaktan korkar,kasılır. Ondan pek konuşamaz. Hata yapmaktan korkmayın, mesleğiniz bu zaten zamanla mükemmelleşecektir de konuşmanız :)

Merhaba, sen benim konuma dusuncelerini yazmistin, ordan biliyorum okudugunu o yuzden yazmadan gecmek istemedim :) Bende bir dil bolumunde okudugum icin neler yasadigini cok iyi anlayabiliyorum, benimde guven problemlerim vardi ve arkadaslarimin onunde yanlis kelime soylemekten cok korkardım, bana guleceklerini dusunurdum fakat bu guven problemini de kendimi konusmaya zorlayarak attim, civi civiyi soker misali :) Sen Ingilizce bolumunde okuyorsun, neden Erasmus yapmadin ya da internet uzerinden Ingilizce konusan arkadaslar edinmedin? Bu senin guvenini inanilmaz arttirir. Bu arada sinif ortaminda konusmak icin oncelikle sakin ol, sinifta sadece sen ve hoca varmis gibi dusun, konusmak icin acele etme, hizli konusma yani yavas, anlasilir tane tane ciksin agzindan hem bu heyecanlanmadigin, sakinmissin izlenimi yaratir hem de aklindan grameri dusunerek konusman icin zaman kazandirir. Yavas konusursan hem hoca da yanlisini bulma konusunda sikinti cekmez, zaten genelde hocalar sozlu konusma islemi bittikten sonra surda burda yanlis soyledin diye ikaz eder. Yanindakileri dusunme, emin ol senin rezillik diye tabir ettigin o ani onlarin unutması 1 hafta bile surmez :)

Ben de üniversitede dil okuyorum... İyi anlıyorum seni. :)
Fakat çekinecek ne var? Sınıftaki arkadaşlarının filan senden ne fazlası var ki? Ana dilin değil sonuçta kasma kendini.
Ayna karşısına geçip pratik yapabilirsin. Yanlış yapınca da kimse seni kınamaz. Çekinmene hiç gerek yok. Sınıfta konuşmayacaksın da başka nerde konuşacaksın?
Ayrıca arkadaşların ile aranızda ingilizce konuşabilirsiniz. Pratik yapmak açısından çok iyi olur. :)

anladığım kadarıyla sorun yabancı dil değil. türkçe de de aynı sorunu yaşıyosunuz?

bence tek başınıza bişeyler yapın. yani bilmediğiniz biyere gidin gezin. mutlaka insanlarla sohbet muhabbet edeceksiniz konuşacaksınız.

bi ortama girdiğimde bende genelde dinlemeyi severim. yalnız başıma tatile çıkarım ve o kadar güzel ki yeni insanlar tanıyosunuz. sohbet muhabbet gülüp eğleniyosunuz. ben her zaman mesafemi korumaya çalışırım ama insanları çok seviyorum :)
bence bunu deneyin. tek başınıza bi kafede otursanız bile anlarsınız demek istediğimi.

Dinleme de çok iyiyim ama üzerimde hep bi cekingenlik var. Biriyle gidip kolay kolay iletişime geçemiyorum

Teşekkür ederim. Hızlı konuşuyorum çok hemde. Biraz da bu beni telaşa sokuyor sanirim. Sakın olsam birsey yok ama telaşa kapılıp otomatiğe bağlıyorum

Soyle bir anlasma yapsak
Ben rahat konusuyorum ama grammar zayif. Telafuz problemi yasiyorum bazi kelimelerde. Sizin grammar kesin iyidir. İstersen konusalim ingilizce arada telde. Sen cekingenligi atarsin ben de grammar i duzeltmeye calisirim

Aynanin karsisina konusmak en iyisi..

Teşekkür ederim. Hızlı konuşuyorum çok hemde. Biraz da bu beni telaşa sokuyor sanirim. Sakın olsam birsey yok ama telaşa kapılıp otomatiğe bağlıyorum

Bende cok hizli Turkce konusuyorum ve de yabanci dilde video izlerken onlarin hizli konusmasina ozenip bende ayni seyi yapiyorum fakat yanlis, biz kendi dilimizde bile hizli konusurken hata yapiyoruz baska dilde bunu yapabilmek icin uzun yillar bu dilin ve dilin konusuldugu yerlerin icinde olmak lazim, gunun 24 saatini Turkce konustugun bir yerde su gibi Ingilizce konusman su an icin zor, sen bir yavasca konusmayi dene, guvenini kazan, gelistikce hizini arttirirsin :)

Yorumları okumadım .
İngilizlerin konakladığı otelde hiç iş tecrübesi edinmeyi denediniz mi,en büyük yardım o olacaktır.
Ben 17 yaşımda başladım turizme ,öğrenmekten başka şansım yoktu :)
Ortaokul ve üniversite arası eğitim sadece gramer üstüne malumunuz.Konuştukça ilerledi.Ayrıca bir kursa gitmişliğim ya da defterler kitaplarla hiç çalışmışlığım yok.
Şimdi kankilerimin yarısından çoğunu İngilizler oluşturuyor.

Teşekkür ederim. Önce şu hızlı konuşma işini cozcem bi de bugun denedim mesela daha çok konuşmaya daha çok muhabbet etmeye çalıştım. Çok konuşuyor bile deseler devam etcem :)

Bilmem ki turizm işleri hiç düşünmedim memleketim tutucu ailemde öyle. İzin vermezler yani.. Ankara zaten turizm beldesi olmaktan uzak

kesinlikle yurtdışına git. şuan ki işyerimde italyanlarla çalışıyorum. ve sırf bu çekingenliğim yüzünden iki kelime kouşamıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…