Konuskan degilim diye ezildim :(

aynen cok kötü durumdayz

Canım senin yaşadığını okadar iyi anlıyorum ki. Aynı bende senin gibiydim. Hatta daha da beterdim, konuşmaya çalışanlarla bile konuşmazdım. Aslında ne konuşacağımı, konuyu nasıl devam ettirmem gerektiğini düşünürdüm ama bulamazdım. Konuşsam bile ay saçmalıyorum deyip susardım. Anlayacağın hiç özgüvenim yoktu. Herkesi kendimden üstün görürdüm. Sonra bu durumdan kurtulmak için azıcık kabuğumdan sıyrılmaya karar verdim. İnsanlarla konuşmaya, onlara yakınlık göstermeye, gülümsemeye özen gösterdim. Özellikle arkadaş edinmenin en kolay yolu karşındakinin hayatıyla ilgilenmektir. Önce kendinden bahsetmek yerine, ona soru sor(her insan kendisiyle ilgilenilmesini sever.), küçük iltifatlar et, bol bol gülümse bence bu iyi bir başlangıç olur. Başladıktan sonrası da kolay zaten. Sen de kendini benim gibi ne konuşacağım diye kasma. Aklına ne gelirse söyle. Boş konuşmak bazen iyidir.
Ve ilk sene yurtta kalmanı tavsiye ederim. Hemde 2 kişilik odadan ziyade 4 kişilik çok daha iyidir, yalnız kalmamak kaynaşmak için. Tabi hiç bir şey bir anda kolaycacık olmaz. Bu nedenle sabır ve sebat çok önemli. Bir de kendini sevmek. Ben anladım ki insan ilişkilerimin kötü olması kendimi sevmemem, değer vermemem hatta başkasında gelen değeri de haketmediğimi düşünmemmiş.
Bir de kimsenin seni ezmesine izin verme. Bu en yakının bile olsa. Ben de hep bana hakaret bile edilse sadece sıusardım. Anladım ki bu hayatla başa çıkabilmek, dik durabilmek için kendini ezdirmemek başta geliyormuş. Sen hiç canını sıkma Allah'ın izniyle yalnız kalmazsın. Ama tabiki çaba sarfetmek lazım. Son olarak sakın eğitiminden eksik kalma. İnsan içine karışmayı canın istemese bile zorla kendini. Sana kendi yaşadıklarımı anlattım, inan ki imkansız değil. sen yeter ki başla.Bir de bol bol dua et. Çok şükür insanoğlu ettiği duaları hayatının bir kısmında daha iyi haliyle yaşıyor:)biraz uzun oldu ama kusura bakma lütfen...

Mrb sizi tebrik ederim ne güzel kabugunuzu kirmissiniz. Yasinizi merak ettim. Yaşınız kac ?

hic uzun olmadi keyifle okudum cok tesekkürler birkac sayfa bile yazsan okurum cünki benimle ayni durumda olup bu durumu asan insanlari daha cok merak ederim . ..
bende bir anda kendime bir güven gelse adim atiyorum ama o anda titreme geliyor basim titriyor yaa karsidan garip bir bakis beni daha cok endiselendiriyor konusacak birseyler bile bulamiyorum kafam bos oluyor

kimisi çok konuşur,kimisi az ..

satış pazarlamada çalışabilirsin mesela ..

çenen açılır azıcık .. konuşmak mı istemiyorsun ..

arkadaşların yokmu konuşabileceğin,sosyalleş ..

Hayata hepimiz birer kere geliyoruz, bu zamana kadar çekingenliğinden şikayet ederek bir hayat geçirdiysen, üniversitede yepyeni bir hayata başlayacağına dair kendini motive edebilirsin. Birileriyle konuşmanın hiç bir şekilde utanılcak bir şey olmadığını sık sık aklına getir, eğer ilgilendiğin şeyler varsa mesela müzik olabilir spor olabilir çok basit konulardan bile sohbete başlayabilirsin. Kendini bu kadar kapama, özgüven ileriki yaşlarda da elde edilebilir, bence hoşuna giden şeyler hakkında konuşmakla başla işe. Gülümseyerek yaklaşıyormuşsun zaten, bunu kim istemez. Biraz kendine güven, hayat çok kısa, üniversite yıllarını da bu şekilde geçirirsen daha da zor olur senin için. Biraz pozitif düşün ve harekete geç

bu durumu asmayi cok istiyorum tabiki ama birden bir heyecan bir titreme basliyor kendim kontrol edemiyorum bazen yada bazen karsidaki kisiyle konusacak birsey gelmiyor aklima skliyor karsi taraf

bu durumu asmayi cok istiyorum tabiki ama birden bir heyecan bir titreme basliyor kendim kontrol edemiyorum bazen yada bazen karsidaki kisiyle konusacak birsey gelmiyor aklima skliyor karsi taraf

Karşı tarafın sıkılıp sıkılmayacağına bu kadar önem verme. Heyecan ve titreme için doktorlar ne dedi peki? Neden bir çözüm üretemediler?

yorumları okumadım belki benim söyliceklerimi söyleyenler olmuştur ama cnm bende aynı senin gibiydim ta ki liseye kadar..kimseyle arkadaş olamıyodum,yakın bi arkadaşım dostum sırdaşım yoktu,herkes bana gıcık oluyomuş gibi hissediyodum..lise 1 de sınıfta kaldım ve tatamm:)kendi kendime dedim ki sıfırdan başlicam,ben kendimi nasıl tanıtırsam bundan sonra okul bitene kadar herkes beni böyle bilicek..okul başlayınca herkesle muhabbet ettim,herkesin her lafına atladım bile diyebilirim..önceden herkesin bi grubu vardı ben hep tek kalırdım,beden derslerinde hep sınıfta nöbetçi olmak isterdim çünkü beden hocamız serbest bırakırdı ve ben sap gibi tek başıma otururdum..sonra herşey değişti,çok mu popüler oldum hayır..çok güzel bi kız değildim zaten ama beni böyle kabullenmişlerdi artık...sonra ünv kazandım,şehir dışına gittim..yapayalnız kalıcam korkusu vardı içimde ama yine aynı mantıkla harekete geçtim,okulda yurtta herkes beni çok sevdi,arkadaşlarla evde kalıyorduk millet ne giyeceğine kadar bana sormaya başlamıştı:)yani canım anlican işin sırrı sende..sen kendini nasıl tanıtırsın öyle başlar öyle gider...ortama pasif girdikten sonra kendini değiştirmeye kalkarsan kabullenemezler seni...rahat ol,açık sözlü ol,kendinden farklı yapmacık ol demiyorum ama asıl içindeki seni göster herkese...ben hep derdimki aslında iyi bi kızım ama kimse benim içimi bilmiyo çünkü göstermiyorum ve tanıyamıyolar..seni tanımalarına izin ver

İnan bende de oluyordu titremeler, ne konuşacağını bilememeler. Başlarda yine olur ama sen azmet sonrası kolaylaşır. Bir kere karşındaki kişinin ne düşündüğünü anlamaya çalışırsan hata edersin. Ben de sürekli yüz ifadelerinden falan anlam çıkarmaya uğraşırdım, sonra moralim bozulurdu, yanlış anlardım çünkü. Aşırı paronayaklaşıyordum. Bu insan benden nefret ediyor tiksiniyor en iyisi kabuğuma çekileyim, üzülmektense yalnız kalmak daha iyidir diye düşünürdüm. Gerçekten bu düşünceleri bir kenara atmaya çalış, en önemlisi kendini dinleme. İçinden geçen şeyler vesveseden ibaret. Büyük görürsen büyüyüp seni sıkar, küçük görürsen kaybolup gider. Ve kendine güvenmelisin. Diğer insanların senden bir fazlası yok. Hepimiz eşitiz. Bazı yeteneklerimiz başkasından fazladır belki ama illaki eksik noktalarımızla bunu dengeleriz. :))

sen yurtta mı kaldın canım ?
orada ne yaptın

ne kadar güzel sen kendini yenmiş ve degişmişsin.Tavsiyelerin nelerdir ?..

sen yurtta mı kaldın canım ?
orada ne yaptın
Evet cnm hala yurta kalıyorum hatta. Yurtta arkadaş bulmak çok çok daha kolay. Sadece kendi odandakilerle değil komşu odadakilerle, kantinde, dinlenme salonundakilerlede yakınlık kuruyorsun. İstemesen bile çevrende bir sürü insan oluyor. Anlayacağın çekimser biri bile olsan bir sürü arkadaş edinip diyolağa giriyorsun.

Merhaba canım diğer yazılanları okumadım ama kendi üniversite deneyimimi anımsattın bana o yüzden yazmak istedim.
Ben liseden itibaren söylediğin gibi sessiz içine kapanik bi kız olmuştum sonra üniversite vakti geldi. Tercihlerimi hep şehir dışı yazdım çünkü ailemden biraz uzaklaşmanın iyi olacağını düşündüm. Yetişkin olmaya adaydım ama yaşıtlarıma bakarak çok pasiftim. Derken üniversite başladı ve düşündüm ki belki de eski arkadaşlarımın beni sevmeme nedeni yeterince neşeli olmamamdır dedim. Bir karar verdim daha ilk andan itibaren arkadaş canlısı davranmaya başladım. Şu kadarını söyleyeyim daha okul bile başlamadan yurtta tanıştığım kızlarla grup olduk ve beni onların kaldığı odadaki boş yere getirtmeye çalıştılar :) o mutluluğu tarif edemem canım.
Bak orada seni bekleyen müstakbel arkadaşların senin hakkında henüz hicbirsey bilmiyor. Nasıl biri olmak istediğini sen biliyorsun ve olmak da senin elinde. Şu anki çevren bunu basarmak için uygun olmayabilir ama yeni bir başlangıç yapmak için elinde büyük bir fırsat var lütfen ama lütfen bunu değerlendir. Yapacağın tek şey rahat olmak. Hakkımda ne düşünürler demeyi bırak. Selam vermekten korkma. Benim arkadaşlarımı görsen ne demek istediğimi anlardın büyük sınıflardan birileriyle tanışıp telefon numaraları alan mı dersin başka bölümlerden kanka bulanlar mı.. Herşey bir selamla başlar gülümseme ile devam eder canım. Senden hoşlanmayan birileri elbette olabilir herkesin sevdiği kaç kişi tanıyorsun ki? Sende illa ki sorun olması gerekmiyor suçu kendinde arama. Ne zaman canın sıkılıp yalnız hissedersen bana yazabilirsin yardımcı da olurum çareler de ararız birlikte. Kendine güven kendini sev ve keşfet canım sevgiler :*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…