Konuşma kabiliyetimi kaybediyorum

ays46000

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2018
590
274
103
35
Annem çok yavaş bir kadın ama mantıklı düzgün konuşur onu çok eleştirirdim anne hızlı konuş niye böylesin derdim.Şuan 29 yaşındayken 50 yaşında annem gibi oldum.Bişeyi dümdüz konuşamıyorum hep takılıyorum ,karşıdakine kendimi eskisi gibi dinlettiremiyorum.Kekeliyorum.Panikliyorum.Bu durumu yaptğım stresli işime ve işyerime ve evliliğimde bi konuda psikolojik baskıya bağlıyorum.Kendimi ifade edebilcek akıcılıkta konuşamıyorum.Bu konuyu nasıl aşabilirim.Nasıl kendimi geliştirebilirim.Kitap okuma alışkanlığı nasıl kazanırım.

İşyerinizde mobbing mi var?
Eşiniz ne konuda sıkıyor sizi?

Bu konu öyle basit değil bence. Belli ki çok aşırı baskı altındasınız ve vücudunuz sinyal veriyor.

bir konusma uzmanina gidin mumkunse..kekeleme vs. bunlari onunla duzeltebilirsin. diksiyon dersi alabilirsin

Kitap okuyun evet de daha da güzel etki edeni kişisel gelişim videolari yapan ,cok güzel ,akıcı ,kelimeleri vurgulayarak konuşan kişiler var.Bunları tespit edip her gün dinleyin.Benim böyle bir sorunum olmamasina rağmen ,kendim bu tip videolari izlemeyi sevdiğimden bir süre sonra konuşmamın üzerinde olumlu etkilerini hissettim. Tavsiyemdir nacizane :)

Eskiden çalışıyordum kusursuz konuşurdum bu yüzden kaç tane iş teklifleri bile almışımdır arkadaşlarım mutlaka akşama sohbete gelmelisin sensiz olmaz diyorlardı sohbetlerde aranan insandım ne zaman evlendim ne zaman arkadaşlarımla görüşmeyi kestim konuşmam bozuldu şaka gibi kekeleyip duruyorum çok zor birşey yanlız degilsiniz

Kesinlikle benim durum daha önce edebiyata düşkündüm şiir yazardım konuşmacıydım çok önceleri

Bende de oluyor bu zaman zaman. Ama farkettim ki çok samimi bulmadığım bi ortamda , samimi olmadığım insanlara karşı oluyor bu durum. Normalde yok çünkü böyle bir durumum. Gel beraber aşalım destek olalım birbirimize. Ben bunla ilgili destek almayı düşünüyorum çünkü bazen cidden Canımı sıkıyor. Ben de kekelemeden ziyade duraklama söyleyeceğimi unutma , odaklanamayan, takılma oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…