- 28 Şubat 2016
- 207
- 98
- 13
- Konu Sahibi Pembe-kedi
-
Vaktim olsa ilk işim girmek olacak aslında :/Psikiyatriste git
Böyle bir sorun olduğunu sanmıyorum ama evet sonradan oldu yada daha öncede vardı yeni yeni fark etmeye basladım ama gercekten fark edilmeyecek gibi değil biraz utangaç çekingen ve içine kapanık biriyim bunlara bağlıyorum daha çok ama bilmiyorum prematüre doğmusum 7 aylık fşlan ona bile bağladığım oluyo zaman zaman :/Konuşma sonradan bozuldiysa allah korusun sağlık sorunu olabilir. Bence beyin sinir hastalıkları bölümüyle görüşmeniz lazım allah korusun. Hep böyle değil sonradan oldu değil mi?
Gitmelisin beyninde büyük bir baskı var gibi eğer başka şikayetlerin de yoksa strestendir.yoksa konuşma bozulması görme duyma gibi şeylerin ani bozulması tümör şüphesi uyandirirVaktim olsa ilk işim girmek olacak aslında :/
Baska sikayetim yok sadece konusma bozukluğu donuk donuk böyle stres olabilir herseyi kafama takmam aslında ama buda bi ihtimalGitmelisin beyninde büyük bir baskı var gibi eğer başka şikayetlerin de yoksa strestendir.yoksa konuşma bozulması görme duyma gibi şeylerin ani bozulması tümör şüphesi uyandirir
Teşekkürler deniyeceğimeline kitabı al yüksek sesle habire oku. bir kitap okuyrsun diyelm tane tane ve yüksek sesle oku alıştırma olur sana
Yani şuan diksiyon kursu gibi birşeye gidemem ilerde belki ama şu sesli kitap okuma yorumu bi tane daha geldi deniyeceğimSağlık sorunu olmasın da hersey aşılır Diksiyon kurslarına gidebilirsin mesela. Sesli kitap okuyabilirsin hergün yarım saat.
Yani yarar bence kesin cunku daha öncede baska sitede paylastığımda diksiyon kursunu önerdiler ama suan gitmem imkansız belki daha sonra dusunebilirim :)Diksiyon kursu işe yarar mı acaba?
Gelen yorumlardan sonra düşüncelerimi toparlıyamadığımı fark ettim doğru sözcükleri seçmeye calısıyorum evet saçmalamaktan korkamak filan bunlarda var cekindiğim ve samimi bulduğum arkadasımlada aynı yani mesela sevgilimle konusuyorum konusmadan önce 2 kere dusunuyorum hangi kelimeleri kullansam diye yanlıs bi kelime kullandığımda saçmalıyorum sanki bide şu sıralar mesela bişey bi kelime kullanıcam o ağzımdan çok farklı bisey olarak çıkıyo yanlıs söylüyorum çok saçma geliyo tüm bunlar ama gercekten oluyo konusmada duraksadığım zaman ımm yaa sey filan diyorum istem dısı yada cevremde baska biseye odaklanıyorum direk dikkat eksikliği veya konuya odaklanmadığım içinmi oluyo acabaDüşüncelerinizi toparlayamıyor olabilir misiniz? Konuşmada duraksadığınızda ne yapıyorsunuz? Düşünceleri toparlamak, doğru sözcükleri seçmek, başka bir konuya dalmak, saçmalamaktan korkmak vs vs. Bunlardan biri ya da başka bir şey mi? Bir de karşınızda rahat hissettiğiniz ve çekindiğiniz biriyle konuşurken bu duraksamada fark var mı?
Ben de oyleyim, bazen cok fazla oluyor bu durum. Dert etmedim cok, duzeltmeye calistim. Insanlarin konusurken onemsemedigini ve sizin duzgun konusamadiginizi dusundugunuzde daha cok bozulur ne yazik ki.. Kendinizden emin olun, anlattiginiz seyin guzel oldugunu ya da ilgi cekici oldugunu dusunun. Bu sekilde ustesinden gelebilirsiniz.
Rica ederim. Bir de ufak tavsiyede bulunmak isterim. Sizi dinlemeyen arkadaslariniza birsey anlatmayin ya da siz de dinlemeyin! Onu gecistirdiginiz zaman nasil hissettiginizi anlayacaktir. Ben her zaman karsimdaki sacma sapan konussa bile gozlerinin icine bakip heyecanla dinlerim.. Size deger verip dinleyecek insanlarla konusun :)Evet kelime seçıyorum konusurken secmeye calısıyorum neden böyle oluyor bilmiyorum ama bi kelimeyi söylicem mesela ağzımdan çok değisik bir biçimde çıkıyo bazen son bi kaç haftadır basladı oda mesela yanlışlıkla içinde ı harfi gecen bir kelimeyi i harfi ile söylüyorum sonra bozuntuya vermeden duzeltiyorum filan :/ dediklerinizi deniyeceğim ama tesekkurler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?