• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konusmaya ihtiyacım var bi yol gosterin bana

donatella

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
62
22
13
30
Kızlar uzun zamandır okuyorum burayı. Artık dayanamayıp yazmaya karar verdim. Soyleyeceginiz en ufak sey bile benim icin cok onemli. Bugun okulum acıldı inanın o kadar kotuydum ki dun gece oturup hungur hungur agladım. Insanlarla yakın iliskiler kuramyorum bu yuzden de yalnız kalıyorum. Cok korkuyorum ya hic arkadaş bulamazsam diye. 4 yıl yalnız basıma naparım ben? Herkes birileriyle konusuyo okul cıkısnda biseyler yapyo ben direk eve... derste anlamadıgım bisey olsa sorcak kimsem yok. Bi kac gündür icime bi sıkıntı geliyo o kadar kotu oluyorum ki sanki dunyalar basıma yıkılyomus gibi icimi tarifsiz bi sıkıntı kaplyo. Acaba psikolojik bi rahatsızlık mı bu? Bi doktordan yardım almayı bile dusundum. Ne yapaym ben simdi nolur bisey soyleyin bi akıl verin bana bogulacak gibi oluyorum...

öncelikle direk eve gitme bir şeyi anlamadıysan hemen sor herhangi birine kimse terslemez herkes daha yeni başladı böyle yavaş yavaş kaynaşırsınız bir şekilde 4 yıl yalnız kalmak mümkün değil.gerçek dost arkadaş bulamayabilirsin belki ama takılcak birilerini mutlaka bulursun derdin buysa canını sıktığına değmez insandan bol ne var.bölümünü ve okulunu seviyorsan bunları kafana takma oluruna bırak mutlaka birileriyle iletişim kurarsın.

Canım yeni bir okul, yeni insanlar. Gayet normal böyle düşüncelere girmen çünkü ortamın değişti ve arkadaş edinememeye dair paniklerin oluyor. Bir çok insan bu endişeyi yaşıyor ben de yaşamıştım. Üstelik kiloluyum ben ve özgüvensizlikten dolayı bir kat daha fazla çekincem vardı aralarına almazlar diye gayet de güzel arkadaşlıklar edinmiştim. Ama inan bu korku şuan bütün ordakilerde vardır çünkü herkes yeni başladı ve arkadaş edinme derdinde dolayısıyla herkes kollarını açmış benle arkadaş ol modunda. Doğru insanlarla ufak ufak kaynaşarak güzel arkadaşlıklar ourabilirsin. Mesela ders arasında yakın gördüğün birine bir sonraki ders neydi bi kalemini alabilir miyim falan diye bir giriş yaparsan sohbet kurman daha rahat olur. Ddediğim gibi şuan herkes orda arkadaş edinme derdinde çekinmene gerek yok. Başarılar :)

Kızlar uzun zamandır okuyorum burayı. Artık dayanamayıp yazmaya karar verdim. Soyleyeceginiz en ufak sey bile benim icin cok onemli. Bugun okulum acıldı inanın o kadar kotuydum ki dun gece oturup hungur hungur agladım. Insanlarla yakın iliskiler kuramyorum bu yuzden de yalnız kalıyorum. Cok korkuyorum ya hic arkadaş bulamazsam diye. 4 yıl yalnız basıma naparım ben? Herkes birileriyle konusuyo okul cıkısnda biseyler yapyo ben direk eve... derste anlamadıgım bisey olsa sorcak kimsem yok. Bi kac gündür icime bi sıkıntı geliyo o kadar kotu oluyorum ki sanki dunyalar basıma yıkılyomus gibi icimi tarifsiz bi sıkıntı kaplyo. Acaba psikolojik bi rahatsızlık mı bu? Bi doktordan yardım almayı bile dusundum. Ne yapaym ben simdi nolur bisey soyleyin bi akıl verin bana bogulacak gibi oluyorum...

daha okul açılalı ne kadar oldu ki, hemen ümitsizliğe kapılma, bu korkularada içinde yer verme derim, çünkü bunları düşündükçe, korktukların gerçek olacak davranışlarını etkileyecek, oluruna bırak derim, etkinlikleri klupleri araştır, birşeylere dahil olmaya çalış, karşılaşacağın hayal kırıklıklarınında üstünde durma derim, kendini geri çekme

Su ana kadar insan iliskilerin nasildi? Sorun ne? Yani cekiniyor musun, sosyal fobi mi var, yoksa gecinemiyor musun? Tam olarak neyden korkuyorsun? Nedir seni arkadas edinmekten tutan sey?
Herkes illa ki arkadasini buluyor yani. Bu konularda kasmak cok gereksiz.

Kızlar cok sagolun fakat gecen yıl hazırlık okudum zaten dolayısıyla insanlar birbirlerini az cok tanıyolar herkesin arkadası var yani. Benimde vardı ama oyle yakın dost değil sadece takılcak insanlar simdi onlarla farklı bolumlerde oldugumuz icin kimsem yok anlayacagınz. Bir de cogu yurtta kalıyo o yuzden ordan da arkadasları var. Bi ben yalnızmısm gibi geliyo. Sorun bende mi anlamıyorum. Ne diyip gidip tanıssam kaynassam? Size dert gibi gelmiyo belki ama icime öküz oturdu aglamak istiyorum :KK61:

sınıftayken yanında kine önündekine arkandakine sorular sor ders çıkışlarında da dersle ilgili sorular sormaya çalış zamanla alışıyorsun insanlara ve onlarda sana alışıyor. kimseyi tanımasan bile gülümseyerek selam ver sınıfa girince bir almazlar iki almazlar ama daha sonra sen selam vermeden selam vermeye başlarlar. moralin bozuk olduğunda bile kimseye belli etme hep güler yüzlü olmaya çalış gerçekten işe yarıyor. ben de senin gibiydim 4 se boyunca samimi arkadaşım olmadı ama hiçte yalnız kalmadım.

Su ana kadar insan iliskilerin nasildi? Sorun ne? Yani cekiniyor musun, sosyal fobi mi var, yoksa gecinemiyor musun? Tam olarak neyden korkuyorsun? Nedir seni arkadas edinmekten tutan sey?
Herkes illa ki arkadasini buluyor yani. Bu konularda kasmak cok gereksiz.
Bilmiyorum bu sosyal fobi mi emin degilim. Sosyal fobisi olanlar toplum icinde telefonla konusamaz yemek yiyemezmis. Ben oyle degilim. Ama yeni insanlarla tanıstıgmda geriliyorum konuscak konu bulamıyorum. Cok soguk ve ciddi oldugumu soylerler genelde ama bu benim elimde degil ki bende oyle olmak istemiyorum ama yapım öyle.

kulüplere üye olun. ilginizi çeken bir tanesine gidin, nasıl üye olabilirim diye başlayın. kulüple ilgili sorular sordukça muhabbete başlarsınız, kulüp üyesi herkesle konuşacak ortak konu belli olmuş olur zaten. hatta aktif görev alın kulüpte. ders dışında vaktinizi orada değerlendirirsiniz, arkadaşlar edinirsiniz. hem cv'nize yazacak güzel bir şeydir kulüp çalışmaları. her türlü çok faydalı geçeceğine eminim.

Bende yeni basladim. İlk iki gun korkunctu. Derse gec kaldim bekledim cikmalarini hepsi cikti gitti arkadas olmuslar dedim napacam ben kaldim okulda tek basa oturdum agladim. Ertesi gun gittim ama icim icimi yiyo dua ettim hep. Sonra merhaba falan derken kizlarla konustuk yanlarina oturdum muhabbet falan derken ark. Olduk
Sende insallah tez zamanda ark. Bulursun gercekten cok zor oluyo cok iyi bilirim
Bide baska sehirde mi okuyosun

4 yil yalniz kalacak degilsin ya.
Sende bi rahat ol , rahat davran cok cabuk arkadasliklar kurabilirsin:)
Yeterki sen ilk adimi at.

Bende yeni basladim. İlk iki gun korkunctu. Derse gec kaldim bekledim cikmalarini hepsi cikti gitti arkadas olmuslar dedim napacam ben kaldim okulda tek basa oturdum agladim. Ertesi gun gittim ama icim icimi yiyo dua ettim hep. Sonra merhaba falan derken kizlarla konustuk yanlarina oturdum muhabbet falan derken ark. Olduk
Sende insallah tez zamanda ark. Bulursun gercekten cok zor oluyo cok iyi bilirim
Bide baska sehirde mi okuyosun
Bende aynen o durumdayım icim icimi yiyo dua falan ediyorum. Hayır baska şehirde degilim. Nasıl konuştunuz ben konusacak bisey bulamyorum muhabbetin devami gelmiyo

donatella .!.:
Bende aynen o durumdayım icim icimi yiyo dua falan ediyorum. Hayır baska şehirde degilim. Nasıl konuştunuz ben konusacak bisey bulamyorum muhabbetin devami gelmiyo
Ya ne guzel kendi sehrindesin ben suan kykdayim :( iste gittimerhaba ben x dedim onlarda kendi isimlerini soyledi nerden geldin falan derken ders baslicakti dedim yaniniz bossa oturayim mi oturdum iste gerisi sohbet muhabbet geldi

Ya ne guzel kendi sehrindesin ben suan kykdayim :KK43: iste gittimerhaba ben x dedim onlarda kendi isimlerini soyledi nerden geldin falan derken ders baslicakti dedim yaniniz bossa oturayim mi oturdum iste gerisi sohbet muhabbet geldi
yurtta oldugunuz icin daha rahat degil mi ordan da arkadaslarınız olur iste ne güzel. Bende konusmanın devamı gelmiyo bi de zaten bi çoğu birbirlerini tanıyolar aralarına gitmeye de cekiniyorum :KK43:

bismillah daa yeni açılmış okul..
paniğe gerek yok, biraz zamanla kurulur arkadaşlık..
ilk adım gözüne sempatik gelen tiplerle derslerden önce havadan sudan muhabbet kur..
içlerinden sana en yakın gelenlerleyse derste birlikte oturmaya çalış..
sonrası gelir..
ama naparsan yap kendim ol, cool olmaya çalışıp iticileşme..

YokOTE="donatella, post: 37022004, member: 627179"]yurtta oldugunuz icin daha rahat degil mi ordan da arkadaslarınız olur iste ne güzel. Bende konusmanın devamı gelmiyo bi de zaten bi çoğu birbirlerini tanıyolar aralarına gitmeye de cekiniyorum :KK43:[/QUOTE]
Yok yahu keske evimde olsam
. sende tez zamanda bulursun insallah yavas yavas konusmaya calismalisin

üniversiteyemi başladınız...benimde okulun ilk günleri böyle korkularım vardı... sanki benim dışımda herkes öncedn tanışıyormuş gibi içli dışlıydılar...kendimide çekmedim çokta samimide olmadım kimseyle... ve zamanla oturdu herşey...birşeyler vesile oluyor... derslerle ilgili muhakkak senin soracağın onların soracağı şeyler oluyor... zamanla düzelir merak etme...derslerine konsantre ol yeter...

sen yaklaş insanlara. hep sana gelmelerini beklersen çok beklersin daha.

Back
X