Konuşmaya Sabrım yok

Gayette oluyor.Bu ülkede böyle
Hedefim iyi bir meslek sahibi olup çalışmak bunun içinde sınavlarda başarılı olmam gerek başka birşeye gerek yok.

20 yıllık hayat tecrübeniz ve olmayan üniversite eğitiminizle bu ülkede iş ve okul hayatının nasıl döndüğünü çözdünüz yani. Konuşmadan mesleğinizi nasıl icra etmeyi veya sağlıklı bir iş hayatı yaşamayı düşünüyorsunuz? Tabi sizi işe alacak birini bulabilirseniz

20 yıllık hayat tecrübeniz ve olmayan üniversite eğitiminizle bu ülkede iş ve okul hayatının nasıl döndüğünü çözdünüz yani. Konuşmadan mesleğinizi nasıl icra etmeyi veya sağlıklı bir iş hayatı yaşamayı düşünüyorsunuz? Tabi sizi işe alacak birini bulabilirseniz
Adli tıp doktoru olup sadece otopsi yaparsa bir ihtimal konuşmadan işini yürütebilir. 😂😂

Oyun oynamayı seven bir yapınız var demek ki. Benim de 3.5 yaşında kızım var ama oyun oynamak çok sıkıcı benim için. Tabi ben onun annesi olduğum için sıkıldığımı belli etmeden canla başla oynuyorum el mahkum :) ama ablasının böyle bir sorumluluğu yok bence, tabi yapsa iyiymiş. 8 kardeşiz yazmış anne baba heralde çocuklara güvenip yaptı bi sürü
Yok top oynamayı azda olsa severim ama çok ısrar ettiği için oynuyorum
Allah bağışlasın kızınızı:)evlat olunca mecbur tabii
Annem diyo ki hep istemeden oldu bende aldırmadım dhdhdh
Çokta psikolojiden haberleri yok onların yemek içme barınma dışında bir sorumluluk hissetmiyorlar

Siz benim işe alınıp alınmayacağına dert etmeyin benim istediğim meslekte işe alınmama derdi yok.
Ayrıca tabii ki iyi bir meslek için okumak lazım diploma lazım zanaat işlerinde bile böyle
Bunu anlamak için mastır yapmaya gerek yok.
Olmayan üniversite demişsiniz olacak yakında.
Mesleğe geçince mecburen konuşucam gerekli yerlerde ama gereksiz yere konuşmak içimden gelmiyor

İyi geceler
Küçük kardeşim daha 9 yaşında bazen yanıma gelip benimle konuşmaya çalışıyor bense konuşmayı sevmiyorum
Sürekli soru soruyor bende çoğu zaman sorma bana diyorum yada dinlemiyorum ama sabrım taşıyor bazen çok bağırıyorum
Oyun oynayalım diyor sürekli oyun oynamak için peşimde dolanıyor hatta bazen oyun oynamak için ne istersen yaparım diyor bazen para teklif ediyor😂😂😂
Yani rahatsız oluyorum nasıl başımdan savarım şu çocuğu kovuyorumda olmuyo
Bu jafta sonu sinemaya götürün cikist ajan urger yiyim.bemde hep ablamla oynayıp ona sarılmak isterdim benim ablamda istemezdi uzulurdum .güzel anılar biriktirin

İyi geceler
Küçük kardeşim daha 9 yaşında bazen yanıma gelip benimle konuşmaya çalışıyor bense konuşmayı sevmiyorum
Sürekli soru soruyor bende çoğu zaman sorma bana diyorum yada dinlemiyorum ama sabrım taşıyor bazen çok bağırıyorum
Oyun oynayalım diyor sürekli oyun oynamak için peşimde dolanıyor hatta bazen oyun oynamak için ne istersen yaparım diyor bazen para teklif ediyor😂😂😂
Yani rahatsız oluyorum nasıl başımdan savarım şu çocuğu kovuyorumda olmuyo
Rüşvetçi olmuş şimdiden :D Başka bir çocuktan bahsetseydiniz haklısınız derdim ki benim de kafam almıyor gerçekten 10 dk den fazla konuşup ilgilenemiyorum. Fakat kardeşim olsaydı bıksamda ekstra ilgilenirdim tam yetişme ilgilenme çağında. Aslında çok küçük değilmiş bir kursa spor dalına göndermeyi düşündünüz mü hiç o zaman soru sorucak hali kalmaz :D Ben ilkokul 5. sınıfta hentbola başlamıştım aynı zamanda bando takımındaydım ve aynı zamanda o zaman için ront deniliyordu :D Dans kulübünde oynuyordum hiç eve girip annemle doğru düzgün konuştuğumu hatırlamam zira kalan sürede de sokakta oyun oynardım. Yani hep aktivite içindeydim bunu 7 8 yıl devam ettirdim lise sona kadar. Yani başladı mı hiç belli olmaz kendini keşfedecek bir dal bulabilir.

Rüşvetçi olmuş şimdiden :KK70: Başka bir çocuktan bahsetseydiniz haklısınız derdim ki benim de kafam almıyor gerçekten 10 dk den fazla konuşup ilgilenemiyorum. Fakat kardeşim olsaydı bıksamda ekstra ilgilenirdim tam yetişme ilgilenme çağında. Aslında çok küçük değilmiş bir kursa spor dalına göndermeyi düşündünüz mü hiç o zaman soru sorucak hali kalmaz :KK70: Ben ilkokul 5. sınıfta hentbola başlamıştım aynı zamanda bando takımındaydım ve aynı zamanda o zaman için ront deniliyordu :KK70: Dans kulübünde oynuyordum hiç eve girip annemle doğru düzgün konuştuğumu hatırlamam zira kalan sürede de sokakta oyun oynardım. Yani hep aktivite içindeydim bunu 7 8 yıl devam ettirdim lise sona kadar. Yani başladı mı hiç belli olmaz kendini keşfedecek bir dal bulabilir.
Hiç sorma ya:KK48:rüşvetçi
Cidden kafam kaldırmıyor
Futbol kursuna gidiyor bide kuran kursuna gidiyor artı sokakta oynuyor ama yinede aynı:KK70:

Sen biraz içine kapanık birisin sanırım.
İnsanlara kızmışsın ama konuşmadan iş hayatinda tutunmak imkansız.
Ben de çok mesafeli biriydim senin yaşlarında. Ama farkındaydım ve torpuledim bu yönümü. Şu an insanların cana yakın diyecekleri birine dönüşüm. Ergenlik zor cidden. Ve bu meret 24 yaşına dek sürüyor.
Kardeşine gelince, senin aksine o dışa dönük bir çocuk. İçten içe bu durumu kıskanıyor olabilirsin. Elbette mecbur değilsin ama ona vakit ayırsan iyi olur. Anlasin mesela, günde bir saat oyun bir saat kitap diye. Anlaşmaya uyar emin ol. O yaşta çünkü

E ne yapayım o çok konuşuyor bense tam tersi hiç konuşmam günde toplasan 2 cümle ya kurarım ya kurmam
Sevmiyorum konuşmak yapım bu
Yetişkin ve normal bir insan günde 2 cümleden fazla kurar. Her zaman konuşmayı sevmemek de sosyal bir kişilik bozukluğu.
O çocuk yaşı itibari ile saf ve doğal olarak ilgi sevgi bekliyor.
Bence kardeş dışında da siz sorununuzu bi çözün.
O çocuğa karşı olan kıskançlığınız ilerde iyi biri olursanız vicdanınızı rahatsız eder. Benim kardeşim 10 yaş küçüktü benden. Ordan biliyorum ne önemli böyle şeyler.
Temelde başka sorununuz var çocukla sizin.
Çocuk o. Çocuk.
Soru soracak, ailesinden öğrenecek, oyun isteyecek. Ha yapmıyor musunuz? Kötü de davranamaz, bağıramazsınız.

Siz benim işe alınıp alınmayacağına dert etmeyin benim istediğim meslekte işe alınmama derdi yok.
Ayrıca tabii ki iyi bir meslek için okumak lazım diploma lazım zanaat işlerinde bile böyle
Bunu anlamak için mastır yapmaya gerek yok.
Olmayan üniversite demişsiniz olacak yakında.
Mesleğe geçince mecburen konuşucam gerekli yerlerde ama gereksiz yere konuşmak içimden gelmiyor

Dert edinecek kadar önem verdiğim bir konu değil sizin iş hayatınız. Mastır değil bu arada master. Yazdıklarımdan da meslek için okumak gerekmez anlamı çıkmıyor, bu açıklamanız gereksiz olmuş o yüzden. Biraz cümlede anlam çalışın bence yararınıza olur.

Anlatmak istediğimi gerçekten anlamıyor musunuz yoksa anlamamış rolü mü yapıyorsunuz? Annem soru sordu konuşmayı sevmem cevap vermedim, günde iki cümle konuşurum yazmış insansınız, bu normal değil, hayatınız boyunca kendinize çeki düzen vermezseniz insanlarla sağlıklı bir iletişim kurup başarılı olma imkanınız yok. Sizinki gereksiz konuşmayı sevmemek falan da değil bence safi şımarıklık. Şimdi evdekilere istediğiniz gibi davranıyorsunuz da bi hayatla tanışın bakalım

Az daha büyüyüp kimin ne mal olduğunu görsün o zaten kendiliğinden uzaklaşır merak etme.

Annesi babası değilsin, bakma yükümlülüğün yok ama o senin kardeşin ve belli ki iletişim kurmak bir bağ oluşturmak istiyor. Bir çocuğu yoksaymanın, ciddiye almadan baştan savmanın onun ruhuna nasıl bir yara açacağından bihaber olduğun çok net.
Çocuk ilgi için para bile teklif ediyor bunu gülerek anlatıyorsun çok basitsin.

Farkındayım ama içimden gelmiyor yani konuşayım diyorum sabrım yok konuşmak işkence gibi geliyor
Oyun oynuyorum arada bir
Benim de yeğenim o yaşlarda. Kitap okuma , resim ,puzzle yapıyoruz. Birlikte yürüyüşe çıkıp yolda sohbet ediyoruz. Bana okulunu arkadaşlarını anlatıyor . Ben çok keyif alıyorum. Dışarı çıkarken kıyafetlerimi birlikte seçiyoruz, ileride yapacaklarımızı planliyoruz :)

Yetişkin ve normal bir insan günde 2 cümleden fazla kurar. Her zaman konuşmayı sevmemek de sosyal bir kişilik bozukluğu.
O çocuk yaşı itibari ile saf ve doğal olarak ilgi sevgi bekliyor.
Bence kardeş dışında da siz sorununuzu bi çözün.
O çocuğa karşı olan kıskançlığınız ilerde iyi biri olursanız vicdanınızı rahatsız eder. Benim kardeşim 10 yaş küçüktü benden. Ordan biliyorum ne önemli böyle şeyler.
Temelde başka sorununuz var çocukla sizin.
Çocuk o. Çocuk.
Soru soracak, ailesinden öğrenecek, oyun isteyecek. Ha yapmıyor musunuz? Kötü de davranamaz, bağıramazsınız.
Ne kıskanıcam işim gücüm yok 9 yaşındaki bi çocuğumu kıskanıcam olmayan şeyleri üretmeyin lütfen.

Az daha büyüyüp kimin ne mal olduğunu görsün o zaten kendiliğinden uzaklaşır merak etme.

Annesi babası değilsin, bakma yükümlülüğün yok ama o senin kardeşin ve belli ki iletişim kurmak bir bağ oluşturmak istiyor. Bir çocuğu yoksaymanın, ciddiye almadan baştan savmanın onun ruhuna nasıl bir yara açacağından bihaber olduğun çok net.
Çocuk ilgi için para bile teklif ediyor bunu gülerek anlatıyorsun çok basitsin.
Bu konuşmadan sonra basit kimmiş belli oldu neye güleceğimi sana sormiycam heralde.

Benim de yeğenim o yaşlarda. Kitap okuma , resim ,puzzle yapıyoruz. Birlikte yürüyüşe çıkıp yolda sohbet ediyoruz. Bana okulunu arkadaşlarını anlatıyor . Ben çok keyif alıyorum. Dışarı çıkarken kıyafetlerimi birlikte seçiyoruz, ileride yapacaklarımızı planliyoruz :)
Harika:))

Dert edinecek kadar önem verdiğim bir konu değil sizin iş hayatınız. Mastır değil bu arada master. Yazdıklarımdan da meslek için okumak gerekmez anlamı çıkmıyor, bu açıklamanız gereksiz olmuş o yüzden. Biraz cümlede anlam çalışın bence yararınıza olur.

Anlatmak istediğimi gerçekten anlamıyor musunuz yoksa anlamamış rolü mü yapıyorsunuz? Annem soru sordu konuşmayı sevmem cevap vermedim, günde iki cümle konuşurum yazmış insansınız, bu normal değil, hayatınız boyunca kendinize çeki düzen vermezseniz insanlarla sağlıklı bir iletişim kurup başarılı olma imkanınız yok. Sizinki gereksiz konuşmayı sevmemek falan da değil bence safi şımarıklık. Şimdi evdekilere istediğiniz gibi davranıyorsunuz da bi hayatla tanışın bakalım
Gayette soeularınıza cevap verdim cümlede anlama siz çalışın

Evet sevmiyorum ama bunun neresi anormal kimisi çok konuşur susmak bilmez kimisi de konuşmayı benim gibi sevmez hem bir insanın kişiliği kolay kolay değişmez heleki 20 li yaşlarda

Egoistin tekisin ,karekter olarak öyle dünyaya gelmişsin ablalık özellikler yok sende , zaten kardeşini de sevmiyorsun ömür boyu bu sürecek yazık kardeşin ise seni çok seviyor ilgi istiyor ,senin yanında kendini çok iyi hissediyor,

Gayette soeularınıza cevap verdim cümlede anlama siz çalışın

Evet sevmiyorum ama bunun neresi anormal kimisi çok konuşur susmak bilmez kimisi de konuşmayı benim gibi sevmez hem bir insanın kişiliği kolay kolay değişmez heleki 20 li yaşlarda

İletişim dediğimiz şey konuşarak yapıldığı için ve gerek okul gerek iş gerek sosyal hayatta iletişim önemli bir faktör olduğu için ileri seviyedeki konuşmaktan kaçınmanız anormal. Hala bunu sormanız, idrak edememiş olmanız ilginç gerçekten. Kişiliğiniz bu madem etrafınızdaki insanlara bolca sabır diliyorum o zaman.

Evet Aslında
Ama çok yapışkan bi çocuk annemede yapışıyor sürekli otururken bile gidip annemin tepesinde oturuyor saçıyla başıyla uğraşıyor yatacagımız zaman annemin yatağına gidiyor annem kendi yatağına git diyor ama gitmek istemiyor illede senle yatıcam diyor
Cocuk ılgı dıye aglıyor resmen ya:S
Uzuldum valla.
Ananızda madem basından savacak 10 snee sonra dogurmayaymıs.

Back
X