- 8 Kasım 2018
- 5.826
- 14.103
- 248
- Konu Sahibi senguler0011
-
Ama yanlis malesef. Su diyememesi fiziksel bir sey. Cocuktan yapamayacagi bir sey beklemek oluyor bu. Bazi sesleri uretmek digerlerine gore zordur. /b/ sesi /s/ sesinden kolaydir uretim acisindan. Zamanla butun sesleri uretebilir cocuk da.yoo bu çok tavsiye edilen bir yöntem aslında, benim çocuğum falan yok tabi ama bu yöntemi çevremdeki çocuklara çocuk doktorlarının da tavsiye ettiğini çok duydum.çocuğu susuz bırakmadılar canım 3 5 kere hadi söyle deyip verdiler yok artık
Abim dört yaşında konuşmuş şuan öğretmen Anadolu lisesi okudu gayet zeki sikinti yoktur merak etmeyinArkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden
Hocam bu kitapta “bir şeyi anlatırken mümkün olduğu kadar çok kelimeyle konuşun, tasvirler yapın”dan başka bir anafikir var mı ?? Okuyan arkadaşlarım temelde bunu ele almış ve çok tekrara düşülmüş dediler. Zaten zamanım dar, alıp okumaya değer mi bu durumda, siz öneriyor musunuz???Size bu kitabı tavsiye ederim.
Ayrıca kızınıza her gün yaşına uygun resimli hikaye kitabı okuyun,
hikayenin kahramanları hakkında konuşun.
Resimli kartlar edinip bunlara bakın birlikte, kartta gördüklerinizi söyleyin.
Bol bol oyun oynayıp, konuşun.
Bir şey verirken, ondan isterken nesneyi betimleyin.
Kırmızı arabayı verir misin?
Bak suyunu küçük bardağa koydum vb.
36 aya kadar konuşma gecikmesini normal karşılıyoruz.
3 yaş dolduktan sonra anlamlı kelime/cümle yoksa bir uzmanla görüşmekte fayda var.
Benimki iki yaşını dolduracak temmuzda, istenilen düzeyde değil konuşması. Bol bol kitap okumaya, resimler göstermeye, şarkılar söylemeye uğraşıyorum. Yapacak başka bir şey yok benim bildiğim. Ha bir de devlet hastanelerinde dil terapistleri varmış bu durumu yaşayan çocuklar için. Tanıdığım biri götürmüştü. Ses temelli egzersizler vermişti işe yaradıArkadaslar Merhaba
3 ay sonra 3 yaşını dolduracak kzım var.
Konuşmuyor
Bu zamana kadar doktora götürmedin mi diyenlere evet götürdüm 2 3 defa birinde 18 aylık dı birinde 2 yaş kesinlikle otizim değil diolar
Çünkü göz teması ismine dönme arkadaslarıyla oynama söyleneni anlama bunlar var bunları yapıyo.
Tehşiş koymak için çok küçük demişlerdi.
Pandemiden dolayı gidemedim ama bu piskiyatrı daha buldum alanında iyi biraz daha düzelsin ortalık gideceğiz.
Hayvan sesleri çıkarıyo inek tavuk horoz köoek gibi
Anne demiyo aa diyo babasına du dio
Kendine bi dil oluşturmuş onu konuşuyo
Bu arada babası 5 yaşında konuşmuş
Eşimin ailesinde geç konuşma ve kekeleme vakası var amcasında babasında falan
Onlara mı benzedi acaba diyorum
Ama çok da endişeliyim
Bu arada işitiyo onda bi sorun yok yeme içmesini yapıyo kendi başına
Böyle durumla karşılasanlar tecrübelerini yazarsa sevinirim
Teşekkür ederim şimdiden
Bazı kısımları akademik bir dille yazılmış ve tekrara düşülen yerler var evet ama ben bu kitabı seviyorum.Hocam bu kitapta “bir şeyi anlatırken mümkün olduğu kadar çok kelimeyle konuşun, tasvirler yapın”dan başka bir anafikir var mı ?? Okuyan arkadaşlarım temelde bunu ele almış ve çok tekrara düşülmüş dediler. Zaten zamanım dar, alıp okumaya değer mi bu durumda, siz öneriyor musunuz???
Aaa hiç duymamıştımEve bir muhabbet kuşu alın bir arkadaşımin kızı konuşmuyordu doktor arkadaşlar muhabbet kuşu alın demişti bı kaç ay sonra çocuk konuşmaya başladı
Tv tablet kaldırdım diyorsunuz, zaten 2 yaşına kadar hiç izlememesi lazımdı.Tablet tv izliyodu kaldırdım tamamen
Yaşıyı yok
Ağladığında bn değil de babası teyzesi yapıo evet
Çok sosyal değil bide kardeşi oldu onunda etkisi var diye düşünüyorum
Pekiyi ne zaman konuştu sonra çocugunuz ? Benim oglum 20 aylik hala konuşmuyor.Ayni problemle gitmiştik 4 yaşına kadar normal demişti doktor.
Anladım canm teşekkür ederimben ilkokulda konuşmaya başladım, söylediklerim asla anlaşılmazmış. anlamsız seslerle kendimi ifade etmeye çalışırmışım :) o dönemlerimi çok hatırlamasamda kimse beni anlamıyor diye ağlayışlarımı hayal meyal hatırlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?