Aaa sizde şanzelize de yaşıyan üyeydiniz galiba. Yazlarıda paşa dedenizden kalma bebekte bulunan yalıda ikamet ediyodunuz. Aylık geliriniz ne cidden merak ediyotumAaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aaa sizde şanzelize de yaşıyan üyeydiniz galiba. Yazlarıda paşa dedenizden kalma bebekte bulunan yalıda ikamet ediyodunuz. Aylık geliriniz ne cidden merak ediyotumAaa yazık size varoş mahallesindemi yaşıyorsunuz
Çocuğun apartmanda oturduğu duruma göre konuştum. Oturmuyorsa da yine konu sahibi bir hak iddia edemiyor bireysel olarak. Belirttiği şikayetleri yapıp davaları açabilmesi için o binadaki insanların tümüyle davayı açması ya da şikayeti yapması gerekiyor. Elbirliğiyle mülkiyet söz konusu çünkü. Yine bir şey değişmiyor.İyide o apartmanda oturmayan bir çocuk o bahçede oynamaya hakkı nerden oluyor?
Park değil nasıl halka açık alan olsun
Abla çocuk diyip yolluyorlarŞikayet hakkım olabilir di mi? Bide bunlar 18 yaş altı 14 16 yaş arası falan sicillerine işlenir mi
Ben kendimi doğru ifade edemedim heralde apartman sakinleride bu konuda şikayetçi 'dışardan çocuk gelmesi ve apartmana ait bazı şeylerin çalınması' benim konum ekstra olarak çiçeklerime zarar verilmesi evimin duvarına camına top gelmesi bununla ilgili şikeyet hakkım var mı? Sorum bu aslındaHak iddia edememiş oluyor. Kamuya açık herkesin alanı, dolayısıyla çocuklar istediği yerde istediği şekilde oynar oluyor. Mala zarar vermeden bahsediyor, bahçe ona özel olmayınca malı da olmuyor.
Eğer hukuksal olarak bireysel değil ama topluca şikayet hakkım oluyor mu o zaman? Çünkü apartman sakinleri de şikayetçi bu konudaÇocuğun apartmanda oturduğu duruma göre konuştum. Oturmuyorsa da yine konu sahibi bir hak iddia edemiyor bireysel olarak. Belirttiği şikayetleri yapıp davaları açabilmesi için o binadaki insanların tümüyle davayı açması ya da şikayeti yapması gerekiyor. Elbirliğiyle mülkiyet söz konusu çünkü. Yine bir şey değişmiyor.
Yukarıda açıklamıştım. Tam cevabı da vermiştim diye düşünüyorum. Var ama sonuçsuz kalır yaşları dolayısıyla cezai ehliyetleri yok.Ben kendimi doğru ifade edemedim heralde apartman sakinleride bu konuda şikayetçi 'dışardan çocuk gelmesi ve apartmana ait bazı şeylerin çalınması' benim konum ekstra olarak çiçeklerime zarar verilmesi evimin duvarına camına top gelmesi bununla ilgili şikeyet hakkım var mı? Sorum bu aslında
Çocuklar o apartmanda oturmuyormuş.Çocuğun apartmanda oturduğu duruma göre konuştum. Oturmuyorsa da yine konu sahibi bir hak iddia edemiyor bireysel olarak. Belirttiği şikayetleri yapıp davaları açabilmesi için o binadaki insanların tümüyle davayı açması ya da şikayeti yapması gerekiyor. Elbirliğiyle mülkiyet söz konusu çünkü. Yine bir şey değişmiyor.
Siz sadece kendi çiçekleriniz ve duvarınız için mala zarar vermeden şikayetçi olabilirsiniz. Ama bahçeye giriyor konut dokunulmazlığını ihlal var diyemeyiz.Eğer hukuksal olarak bireysel değil ama topluca şikayet hakkım oluyor mu o zaman? Çünkü apartman sakinleri de şikayetçi bu konuda
Koca formda beni anlayan bi kaç kişeden birisiniz. Teşekkür ederimİyide o apartmanda oturmayan bir çocuk o bahçede oynamaya hakkı nerden oluyor?
Park değil nasıl halka açık alan olsun
Bakın tanıdığım zeminde oturuyordu çocuklar çamı kale gibi kullanıyordu birde düşünün bebeği vardı ama hiçbir şey yapamadılar çocuk bunlar çocuk denildiKoca formda beni anlayan bi kaç kişeden birisiniz. Teşekkür ederim
Merhaba arkadaşlar, canımı sıkan bi konu var o da şu.; 3 yıllık bi binanın giriş katında oturuyorum. Daireme ait 15 m2 lik bahçemiz var. biz bu bahçeyi duvarla kapadık 2m yükseklite ve her yerine değişik değişik çiçekler güller ektim, onlara emek veriyorum, bakıyorum,seviyorum. bebeğim için salıncak kaydırak falan kurdum.. Ama çocuklarla başım dertte. Sürekli sokakta top oynuyolar ona sözüm yok ama sürekli bahçeme top geliyor ya duvardan tırmanıyolar ya bahçe kapısını zorluyolar bahçem pert. Her seferinde dikkatli oynayın diye uyarıyorum. Bugün 1 saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde gördüm ki Gülü gövdesi ortadan ikiye ayrılmış. Ya bebeğim bahçedeyken başına falan gelse. Zaten Sırf bebeğim için yaptım bahçeyi rahat gezsin oynasın diye. Bu akşamda salonda otururken güm diye ses geldi baktım duvarda duran mandal sepetim falan düşmüş, çocuklardan birinin annesi kapımı zorluyo açmak için. İyice sinir oldum. Gelelim soruma, binada güvenlik kamerası var şikayetçi olsam konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme ile ilgili sonuç ne olur? 14 15 yaşlarında çocuk bunu yapanlar herhangi işlem yapılır mı?
Açıklama: çocuk diye linçlemeyin beni.. Anne babaları sokağa salıp ilgilenilmeyen tipler. Anne babası, Geçen yaz bizimle değil ama çevre komşularıyla çok kavgalar ettiler bu yüzden. Laftan ricadan anlamazlar. (başka bi komşu sessiz oynayın dedi çocuk sanane diye cep verdi) Bende hukuk yolunu seçmek istiyorum. Sizden alacağım akılla
Dava açmakla uğraşana kadar gidin üste bir file falan gerin veya duvarın üstüne tel çekin iyice yükselsin duvar ve telden tırmanmak zor olur batar ellerine falan.elalemin şımarık çocuklarıyla uğraşmaya değmez en iyisi kendiniz önlemleri arttırın.apartmandaki bahçe sizin mi tapuda o tartışılır hiç o toplara girmeyin emin
Bende dünyada bi çok şehir gördüm eşimin işi dolayısıyla belki ara sokaklarını gezmedim ama böyle bişey görmedim. Kültür farkı önemli bir dönem sitede kiracıydım çocuklar o kadar efendi ve kibardı ki rica ile konuşuyorlardı. Bu mahalledekiler bildiğin doğurup sokağa salınan, umursanmayan çocuklar. Çete liderleri gibi değişikAlmanya’da yaşıyorum kapının önü öğleden sonra çocuk doluyor acayıp iyi geliyor Türkıye gibi aynı her market dönüşü olmasada birşeyler alıp dağıtıyorum bazen çocuklarla bizde iniyoruz bagırış çagırış kimse bişe demiyor
Ama elbette bu çocuklar kimsenin kapısına yüklenmiyor herkes kabul edecek değil iş ailelerde bitiyor
Jiletli tel mi aa mayın döşesin benceAğ dediğinize baktım. Hapishane gibi durmuyor mu? Kesinlikle kopma yapmayacak bir malzeme olmalı. Jiletli tel daha iyi.
Ben orda Ironi yaptımAaa sizde şanzelize de yaşıyan üyeydiniz galiba. Yazlarıda paşa dedenizden kalma bebekte bulunan yalıda ikamet ediyodunuz. Aylık geliriniz ne cidden merak ediyotum
Herkesin çocuğu kendine değerli benimkide öyle. Ben oturduğum yerde hayatımda duymadığım küfürleri 14 yaşındaki çocuklardan duymak istemiyorum yada bam bam duvarımdan salona bi seste duymak istemiyorum. Tamam onlar çocuk diye eğer hukuksal hakkım varsa kullanmayayım mı?Bakın tanıdığım zeminde oturuyordu çocuklar çamı kale gibi kullanıyordu birde düşünün bebeği vardı ama hiçbir şey yapamadılar çocuk bunlar çocuk denildi![]()
Çok güzel söylediniz. Armut dibine düşermiş annesi babası nasılsa çocukta öyle oluyo.“çocuktur yapar” lafına aşırı uyuz oluyorum. YAPAMAZ! Ben de çocuktum ne sesimle ne hareketlerimle kimseyi rahatsız etmedim. Çocukluğumu da yaşadım ama zararsızca. Sokakta çığlık çığlığa bağıran çocuğa da malıma dokunulmasına da dayanamıyorum. En basiti top atıyorlar mesela arabaya falan. Ben küçükken birisinin arabasına yanlışlıkla elim değecek diye ödüm kopardı çünkü annem böyle terbiye verdi. Böyle kendinden bir haber doğruyu yanlışı öğrenmeden büyüyen çocuklar patavatsız bencil yetişkinler oluyor. Bu tarz çocukları savunan da onların yetişkin halidir.
Konuya gelecek olursam çocuklara kanun var mı bilmiyorum ama annesi kapıyı zorluyor demişsiniz ona yapılabilir diye düşünüyorum. Bir de bence yazı asın girmek yasaktır özel mülk vs gibi. Ve bakabilecekseniz köpek sahiplenin derim. En güzeli.
Şikayet edildi ama işte bir işe yaramadı ….Herkesin çocuğu kendine değerli benimkide öyle. Ben oturduğum yerde hayatımda duymadığım küfürleri 14 yaşındaki çocuklardan duymak istemiyorum yada bam bam duvarımdan salona bi seste duymak istemiyorum. Tamam onlar çocuk diye eğer hukuksal hakkım varsa kullanmayayım mı?