• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konut dokunulmazlığı.-mala zarar verme

Bakın tanıdığım zeminde oturuyordu çocuklar çamı kale gibi kullanıyordu birde düşünün bebeği vardı ama hiçbir şey yapamadılar çocuk bunlar çocuk denildi 👍
Daha neler..cam kırılsa ve birine zarar verse ne olacak? Onlar çocuk olup düşünemeyebilir, o zaman anne baba devreye girer...anne babalarda sorumsuz sanirim

mahalle arası yere jandarma ne alaka bi kere polis bölgesi

bahçe konu sahibinin değil. apartmanın ortak alanı, konu sahibinin olsa tapusuna işlenmiş olması gerekir

belediye imar izni verirken alt kat dükkan üstler +5 kat daire gibi izin vermiş, ki bu çok görülen bir şey .mesela ben konyalıyım konyada neredeyse tüm merkez ilçeler böyledir.

ama artık AVMler filan da olunca sokak içinde kimse dükkan açmadığı için o bölümler de daire olarak kullanılıyor. belediye de bunu bal gibi bildiği için home ofis diye mesken olarak oturma izni veriyor. imar planı değiştirmek onların yapması gereken bir şey...mütahhite izin vermemek yine belediyenin yapması gereken bir şey, bunları yapmadıklarından böyle kılıf buluyorlar.

diğer binalarda balkon nasıl olsun orası bahçe katı ki?

hukuksal olarak nasıl bir hakkı var mesela? apartmana giriyor bu insanlar, apatmanda x kişiyi ziyarete geldim dese ne diyecek konu sahibi? evet "mülk işgali" diye bir kanun var ama orası apartman apartman.
Eğer hukusal bilginiz varsa bu konuyla bilgilendirmenizi isterim çünkü bahsettiğim kişi tüm bina tarafından sevilmiyor ve istenmiyor. Geçmişte bi kaç şey çalındı otoparktan ve bu çocuk yaptı demişlerdi vs vs yani ben bina halkına şikayet edelim desem kimse yok demez

son mesajinda belirtmis diye gormustum, ayrica bu kadin apartman bahcesini bolup kendine ayirmadigina gore tapuda bahce mulkiyetli dukkan gozukuyor dedigi gibi ki dedi bunu okuyun konu sahibinin mesajlarini. bir de; dedigim gibi olabiliyor. tapusunu sorgulamamiz gerekmiyor zaten? kadinin derdi tapusu mu sizce su an??
14-15 yaşındaki çocuğa yaptığı fiilin sonuçlarını anlayamıyorsa hiçbir yaptırım uygulamaz. Eğer algılayabiliyorsa ceza değil, çocuklara özgü güvenlik tedbiri uygulanır. Sadece korkmalarını istiyorsanız tabi şikayet edebilirsiniz ama ceza konusunda umutlu olmayın.
Bişey olsun istemiyorum kimseyle kavga etmek tartışmak ta istemiyorum sadece korksunlar bidaha yapmasınlar

Tabii ki hiçbişey olmaz. Ne bekliyosunuz ki. Adam öldüren 2 senede çıkıyor ülkede.

Balkon fileleri var ondan gerebilirsiniz bahçe duvarından sizin evin duvarına.
images.webp

Pahalı aidatlı bir sitede annem oturuyor oradaki insanlarda güya eğitimli elit kesim olacak ama sürekli çocuklar gürültü yapıyor insanlar desen aynı saygısız yani sanırım nerde çokluk orada b.kluk birazda şans🤷🏻‍♀️Sırf insanlarla uğraşmamak için az katlı az dairesi olan ev aldım.mümkün olsa müstakil ev alırdım ama şehir içinde onunda tadı yok.

ne güzel ailenizde ev yapan çok, bizim apartman iki blok ve yaklaşık 40 daire var. bahçe katı bizzat halamın ve bahçe de halamın, tapuda geçiyor. bizzat gördüğüme göre, yapılabiliyormuş demek ki diyorum. teraslar nasıl evlere dahil ise, dubleks evlerin teras mülkiyeti nasıl o evin sahibine aitse bahçe katı evlerin de bahçeleri özel olarak bölündü ve mülkiyetleri ev sahiplerine ait. galiba burada biraz adaletli olmayı bilmek gerekiyor.
bunu merak ettim. araştıracam. ama terasla bahçe katı aynı şey değil yani. teras balkonu büyük kendine ait ev ne alaka bahçe katıyla.aralarındaki fiyat farkının nedeni de bu zaten. adaleti zaten aradaki fiyat farkı sağlıyor bence

Yine hukuk cahillerinin üşüştüğü bir başlık olmuş. Konu sahibi bahçeniz eklenti niteliğinde, etrafı çevrili, dışarı ile sınırları bulunan bir alan. Evet rızanız dışında bahçenize girilmesi konut dokunulmazlığının ihlali suçunu oluşturur. Hasarınız varsa mala zarar verme suçu da oluşur. 12-15 yaş aralığının işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamaları halinde cezai sorumlulukları vardır. Siz de anladığım kadarıyla ceza almalarından ziyade caydırıcılık açısından şikayet etmek istiyorsunuz. Yerinizde olsam, şikayet ederim. İfadeleri alınmak üzere savcılığa sevk edildikten sonra yeterince gözlerinin korktuğunu düşünürseniz şikayetten vazgeçersiniz. Şikayete tabi suçlar bunlar. Şikayetten vazgeçerseniz dava açılmaz, çocuklar ve umarsız velileri derslerini alır, bahçenize girmezler.

bunu merak ettim. araştıracam. ama terasla bahçe katı aynı şey değil yani. teras balkonu büyük kendine ait ev ne alaka bahçe katıyla.aralarındaki fiyat farkının nedeni de bu zaten. adaleti zaten aradaki fiyat farkı sağlıyor bence
dediğim gibi bahçe de "teras" niteliğinde sayılabiliyor. tamamen tapuda ne yazıyorsa o. benim teyzemin mesela evi 5. katta aynı şekil. çatı mülkiyeti de teyzeme ve yan dairesine ait. isterlerse evlerini dublekse donusturup teras cıkabiliyorlar. bahce katındaki halamın tapusu da dedigim gibi bahce+daireyi kapsıyor bahce mulkiyetli

Parka götürsünler çocuklarını orada oynasınlar bizim mahallede 15dk mesafede bile bir sürü park var.
Her yerde park var mı bakalım, parkta da top oynamak için boş alan olmuyor genelde. Orada oynasalar parktaki insanlar çocuğuma top gelecek diye istemeyecek. Çarpık kentleşme, plansız yapılaşmanın suçlusu çocuklar değil ama sıkıntısını en çok onlar çekiyor.

Merhaba arkadaşlar, canımı sıkan bi konu var o da şu.; 3 yıllık bi binanın giriş katında oturuyorum. Daireme ait 15 m2 lik bahçemiz var. biz bu bahçeyi duvarla kapadık 2m yükseklite ve her yerine değişik değişik çiçekler güller ektim, onlara emek veriyorum, bakıyorum,seviyorum. bebeğim için salıncak kaydırak falan kurdum.. Ama çocuklarla başım dertte. Sürekli sokakta top oynuyolar ona sözüm yok ama sürekli bahçeme top geliyor ya duvardan tırmanıyolar ya bahçe kapısını zorluyolar bahçem pert. Her seferinde dikkatli oynayın diye uyarıyorum. Bugün 1 saatliğine dışarı çıktım, geldiğimde gördüm ki Gülü gövdesi ortadan ikiye ayrılmış. Ya bebeğim bahçedeyken başına falan gelse. Zaten Sırf bebeğim için yaptım bahçeyi rahat gezsin oynasın diye. Bu akşamda salonda otururken güm diye ses geldi baktım duvarda duran mandal sepetim falan düşmüş, çocuklardan birinin annesi kapımı zorluyo açmak için. İyice sinir oldum. Gelelim soruma, binada güvenlik kamerası var şikayetçi olsam konut dokunulmazlığı ve mala zarar verme ile ilgili sonuç ne olur? 14 15 yaşlarında çocuk bunu yapanlar herhangi işlem yapılır mı?

Açıklama: çocuk diye linçlemeyin beni.. Anne babaları sokağa salıp ilgilenilmeyen tipler. Anne babası, Geçen yaz bizimle değil ama çevre komşularıyla çok kavgalar ettiler bu yüzden. Laftan ricadan anlamazlar. (başka bi komşu sessiz oynayın dedi çocuk sanane diye cep verdi) Bende hukuk yolunu seçmek istiyorum. Sizden alacağım akılla
Top nereden giriyorsa oraya file gerin.
Benim çocukluğumda bir teyze vardı. Nefret ederdik çocuk halimizle.

Yine hukuk cahillerinin üşüştüğü bir başlık olmuş. Konu sahibi bahçeniz eklenti niteliğinde, etrafı çevrili, dışarı ile sınırları bulunan bir alan. Evet rızanız dışında bahçenize girilmesi konut dokunulmazlığının ihlali suçunu oluşturur. Hasarınız varsa mala zarar verme suçu da oluşur. 12-15 yaş aralığının işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamaları halinde cezai sorumlulukları vardır. Siz de anladığım kadarıyla ceza almalarından ziyade caydırıcılık açısından şikayet etmek istiyorsunuz. Yerinizde olsam, şikayet ederim. İfadeleri alınmak üzere savcılığa sevk edildikten sonra yeterince gözlerinin korktuğunu düşünürseniz şikayetten vazgeçersiniz. Şikayete tabi suçlar bunlar. Şikayetten vazgeçerseniz dava açılmaz, çocuklar ve umarsız velileri derslerini alır, bahçenize girmezler.
Merak ettiğim, Beklediğim cevap buydu. Teşekkür ederim

Bu konu sayesinde yeni bir şey öğrendim. kuzenimi aradım( Ank da müteahhitlik yapıyor) ve cidden müteahhitlerin böyle bir uygulama yapabildiğini bahçenin tapuda yazıyorsa özel mülk sayıldığını söyledi. öğrenmenin yeri yokmuş valla. özel mülkünüze rızanız dışında kimse giremez konu sahibi. çok rahatsızsanız şikayetçi olun.

Anlamadım konu tapunun kimin üzerinde olduğunun konuda ne gibi önemi var?
Tapuda başkasının adı geçse milletin orayı talan etmeye, istedikleri gibi kapıyı zorlama haklarımı var?
Kadın emek vermiş çiçek dikmiş, yeşil alan oluşturmuş buna saygı duyulmuyor derdi bu
Apartman sakinleri burayı sahiplenemezsin diye üstüme geliyor, napsam diye soru sormamış, bahçe seninmi tapuda bahçe sanamı ait diye sormanın mantıklı amacını bana biri anlatabilirmi? Durumda neyi değiştiriyor?

Çünkü konu sahibi konut dokunulmazlığı ilgili yasal haklarını sormuş. Bahçe yasal olarak kendine aitse farklı, apartmana aitse farklı kurallar devreye girer doğal olarak.
Orası apartmana ait bir alansa kişisel olarak bir hak iddia edemeyeceği gibi ortada yasa dışı bir şey varsa şu anki kullanımından da olabilir, kendi başına iş açmış olur.

Çünkü konu sahibi konut dokunulmazlığı ilgili yasal haklarını sormuş. Bahçe yasal olarak kendine aitse farklı, apartmana aitse farklı kurallar devreye girer doğal olarak.
Orası apartmana ait bir alansa kişisel olarak bir hak iddia edemeyeceği gibi ortada yasa dışı bir şey varsa şu anki kullanımından da olabilir, kendi başına iş açmış olur.
Hayır. Yasal olarak apartmana ait dahi olsa, konu sahibinin ikametinin eklentisi niteliğinde olduğu için, dışarı ile duvar gibi bir sınırı olduğu için farklı kural vs devreye girmez. Neden şu anki kullanımından olsun, giren kişiler zaten apartmanda oturanların çocukları değil. Velev ki tapuda görünmüyor, ceza davasında hakimin burası senin değilmiş kullanma demesinin hukuken olanağı yok. Tapuya neden takıldınız siz ve diğerleri bu kadar anlamadım. Bir de uzun uzun yazmışsınız:)

14-15 yaşındaki çocuğa yaptığı fiilin sonuçlarını anlayamıyorsa hiçbir yaptırım uygulamaz. Eğer algılayabiliyorsa ceza değil, çocuklara özgü güvenlik tedbiri uygulanır. Sadece korkmalarını istiyorsanız tabi şikayet edebilirsiniz ama ceza konusunda umutlu olmayın.
12-15 yaş aralığına işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılamaları halinde gayet de ceza verilir. Sadece cezalarında indirim yapılır.
Algılamıyorsa çocuklara özgü güvenlik tedbiri uygulanır.

Back
X