Konut Kredilerindeki Adaletsizlik

Audreyhorne

09.10.2020 🌸 23.50
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2016
4.043
6.758
158
Merhabalar,
Biz bu sene Mart ayında ev aldık ve 135.000 tl si için konut kredisi kullandık.
120 ay vade ile 1.13 faiz oranından çektik. Aylık ödemesi 2.066 lira toplam geri ödenecek tutar 247 bin oldu.
Biliyorsunuz ki geçen hafta faizler 0.95'e çekildi.
Faiz çekilmeden bir gün önce eşim ihtiyaç kredisi çekti. 2 ay önce malesef sağlık problemi oldu ve biz bayağı bir sıkıştık.
Ertesi gün faizler düştü haberini alınca oh rahatlayacağız deyip sevindik ama malesef bankadan aldığımız cevapla dumur olduk.
Hesaplamalarımıza göre 21 bin lira kârda olacaktık. Ama bankalar der ki; yeni faizlerden sadece yeni müşteriler yararlanabilecek! Nasıl yani ? 5 ay önce kredi çektim diye neden 21 bin lira fazla ödemeliyim ki?
Şubeye gittim, müşteri hiz. aradım, çeşitli yerlere şikayetimi yazdım yok! Cevap hep aynı..
En son cuma günü Bimer'e yazdım henüz dönüş olmadı.
Yapılacak birşey var mıdır ? Nereye şikayet etmem gerekir ? Bu adaletsizliği çözmem lazım. Milyonlarca insan madur oluyor şuanda.
Tavsiyede bulunan olursa çok memnun olacağım.

iyi de atıyorum siz 0,95ten kredi çekmiş olsaydınız, 5 ay sonra da faziler 1,13e çıksaydı ve banka sizi arayıp mağdur oluyoruz şu kadar lira fazla ödeyeceksiniz deseydi kabul edecek miydiniz? şu an söylediğiniz şeyin aynısı ve çok mantıksız.

merhaba , arkadaşta belirtmiş zaten yükselseydi aradaki farkı ödemek istemezdiniz sonuçta.
bir de 5 ay olmuş. eşim bankacı aynı şeyi ben de merak edip sormuştum :) 1 gün öncesinde çekmiş olsaydınız bile farketmiyor.

Aynısı mı ?
Siz hiç kredi kullandınız mı ?
Faiz düştüğünde bundan yararlanmak her müşterinin hakkıdır.

banka yeniden yapılandırır mutlaka, yeni faiz oranından yapılandırma istemeniz lazım

o durumda önceki kredi kapatılır, kalan anapara borcu ve vade süresi üzerinden yeni faiz oranından taksitlendirilir, yalnız bu durumda kapanan miktar üzerinde binde 2 kapama tazminatı ödersiniz... bankaların uygulaması budur

Sayısız şikayette bulundum.
İlk önce yapılandırılacak diye konuşuldu sonra yeni müşterileri için geçerli olduğu söylendi.
Hatta ödenen ceza artık kredi taksitlerine yayılıyormuş. Nakit ödeme de yapmayacaktık.

Aynısı mı ?
Siz hiç kredi kullandınız mı ?
Faiz düştüğünde bundan yararlanmak her müşterinin hakkıdır.

tamam ama siz direkt yeni fazi üzerinden kredi kullanmış olmak isityorsunuz. bu kadar indirime gideceklerini sanmıyorum.

yine de olur umarım, kolay gelsin.

tamam ama siz direkt yeni fazi üzerinden kredi kullanmış olmak isityorsunuz. bu kadar indirime gideceklerini sanmıyorum.

yine de olur umarım, kolay gelsin.
Bu zamana kadar oluyordu.
Kendi ailem bile zamanında çok kez yapılandırma yaptı.
Böyle bir uygulamaları var.

ara ödeme yaparsanız yapılandırmaya gidiliyor diye biliyorum. Ama salt faiz düştü hadi yapılandırın deyince olmuyor.

o zaman bimere şikayet etmekle iyi etmişsiniz, bu yaptıkları çok ayıp...

bi taktik de başka bankaya kredinizi transfer etmek, ama aynı bankanın yapılandırmasından faha masraflı olur... yine de bankanızı bunu yapmakla tehdit edebilirsiniz... arayın şubeyi diğer bankadan bu kadar oran aldım diyin, 0.95 mesela... transfer edicem diyin napıyorlar bakalım...

eğer çözmezlerse harbiden de transfer edin olur mu öyle yapılandırma kabul etmemek

Her türlü yolu kapatmışlar. Transferde de faizler geçerli değil.
Zaten bankacı arkadaşım. Bir de kamudayım bankamız elinden geldiğince olanakları sunar yani her yolu denemeye kalktık.
Fakat sorun genel. Kimse yardımcı olmuyor. Bakalım Bimerin sonucunu bekliyorum

Biz de konut kredisi çektiğimiz zaman faiz oranı dustugu zaman yapılandırma yapabilirsiniz demişlerdi.

Ben de takipte kalcam .

Biz de konut kredisi çektiğimiz zaman faiz oranı dustugu zaman yapılandırma yapabilirsiniz demişlerdi.
Bu bizim hakkımız zaten. Hiç duymamıştım yapılandırma yapılmadığını.
Bu kararda zorluk çıkarıyorlar malesef. Belki ohal lik bir durumdur bilmiyorum ama adaletsizlik olduğu kesin

Farklı bir bankayla görüşebilirsiniz bu durumu? Bir arkadaşım yapmıştı görüştüğü banka konut kredisi borcu olan bankanın borcunu kapattı kendi bankalarına borçlandırdı. Tabii bu sizin için daha iyi olur mu bilemiyorum 5 ay ödeme yapmışsınız zaten ilk taksitlerin neredeyse 1500 TL'si faiz oluyor hesaplamanızı iyi yapıp başvurabilirsiniz.

Transfer kabul edilmiyor. Dediğim gibi her yolu kapatmışlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…