Konut Kredilerindeki Adaletsizlik

selam,
malesef oranlar yeni müşteriler için geçerli ve yapılandırma yapsanız bile eski oranlar baz alınıyor bir faydası yok yani
ancak bankalar şuanda mevcut krediler için yapılandırma konusunda çalışıyor..
benım tahmınım 4-5 aya kadar yapılandırma fazileriyle ilgilide güzel haberler gelecek

0.95ten yeni bir kredi cekip borcu sifirlarsaniz kara gecebiliyor musunuz?
Yani adı yapilandirma olmayacak sadece. Bunu bu sekilde sordunuz mu, dosya masrafi falan cikar yeniden ama belki bi ihtimal uc bes kar edersiniz hic yoktan iyidir

0.95ten yeni bir kredi cekip borcu sifirlarsaniz kara gecebiliyor musunuz?
Yani adı yapilandirma olmayacak sadece. Bunu bu sekilde sordunuz mu, dosya masrafi falan cikar yeniden ama belki bi ihtimal uc bes kar edersiniz hic yoktan iyidir
Kendi tezimi curuttum suan
Konut kredisiymis gerci baya da yuksek mebla
Benim dedigim gecersiz kaliyor bu durumda
Tuketici kredisi diye dusundum bi an

baska bankadan yada kendi bankanizdan yapilandirma yapabilirsiniz. ama yapilanfirmayida guncel oranlardan yapmiyorlar. guncel faizin biraz ustunde oluyor. biraz daha dusermi bilmiyorum. eger dusecek gibiyse biraz bekleyip yapilandirin

benim 0.83 den cekmistim. oranlar 0.70 lere inerse yapilandirma yapmayi dusunuyorum. benim karim olmayacak ama bankami degistirmek istiyorum.

Yapılandırmak en doğal hakkınız kredi çekerken faizler düşünce yapılandırma yaparsınız demiyorlar mı bizde yıllar önce faizler düştügünde yapılandırmıştık.

Haydaa ben yeniden yapılandırma oluyor diye biliyorum. Hatta ilk duyduğumda vay be bankalar ilk defa müşterilerine iyi bir şey yapıyor diye düşünmüştüm. Yasal haklarınızı araştırdınız mı? Tüketici haklarına falan sorsanız.

1 aya kadar gelişme olacakmış. Bankaları düşünen arkadaşlar var ne saçma tabi ki yapılandırma yapmak zorundalar neden derseniz demek ki bu faiz oranı da kurtarıyor şu an, o zaman neden daha önce çekenler fazla ödemeye devam etsin böyle saçmalık mı olur?

Malesef başka bankaya transferde olmuyor arkadaşlar onu da sordum tabi ki..

Peki cektikten bir gun sonra faizler yukselmis olsaydi arayip bizim faiz oranimizida yukseltin diyecekmiydiniz hayir..
Kismet

Ceplerinden para vermiyorlar bana. Çektiğimin katını zaten faiz adı altında onlara ödüyorum.
Faizler yeterince 'yüksek'. Geçim zor, geri ödeme zor, kredi taksidi zor, faize bulaşmak zor..
Siz ve sizin gibiler anlamaz..

Diğer arkadaşların cevaplarını okumadım ama bende aynı sebepten cuma günü konut kredisi çektiğim bankayı aradım. Devamlı bizimle ilgilenen arkadaş, size verilen cevabı verdi ama ek olarak, bizim gibi eski müşterilerden çok talep olduğunu büyük ihtimal yakın zamanda bizler içinde yeni bir düzenleme yapılacağını söyledi.
Bilmiyorum artık ya başından savmak için söyledi ya da gerçeği .

bimer e yazabilirsiniz benim gibi.
Belki faydası olur

Arkadaşım yeniden yapılandırma senin hakkın bunu talep et ama hesabını ıyı yap yapılandırma masrafına değsin evet yapılandırma masrafı da ısterler ama far varsa ıyı oranda mutlaka yaptırın

hangi bankadan cektınız
biz ykb den cektık
ykb de suanda sanırım 0,99 a cekmıs ama
60 ay vadelı kullananlar yararlanacakmıs
biz 120 ay kullandık

baska bankadan kredi çekip ykb yı kapamayı düşünüyoruz

bizim de aylık ödememiz 2638 tl

inş sonuc alırsınız ne demek yenı musterıler faydalanacak boyle bırsey yok
yapılandırma yapılıyr

Baska bankadan yeni faiz oraniyla kredi cekip mevcut kredi de kapatilabilir
Cok kafam basmaz borc faiz islerine ama
Hesap kitap yapilmali iyice
başka bankadan yeni kredi ,

konut kredisi çekilen eve nasıl çekilebilecek

yoksa yeni banka ile anlasma yapılıp mı cekılecek

bizde aynı durumdayız da

hangi bankadan cektınız

bank
benim 0.83 den cekmistim. oranlar 0.70 lere inerse yapilandirma yapmayi dusunuyorum. benim karim olmayacak ama bankami degistirmek istiyorum.
banka nasıl değişiyor
yani ben şimdi a bankasından kredi çektim 1,06 dan konut kredisi

b bankasında faizler 0,90 dıyelım

ayn ı eve nasıl yenıden konut kredisi cekeceğim

ordan cekıp diğerini kapatıp yenı bankaya borclanma nasıl olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…