- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.525
- 548
- 27
- Konu Sahibi Okyanusmavisiyim
-
Kurumsal firmalar yine hızlı teslim ediyor. Biz burada bilindik bir mağazaya sorduk 8-9 ay sonra teslim edebiliriz mobilyalarınızı dediler. Neden olarakta pandemi sebebiyle az kişiyle üretim yapılıyor, bu yüzden teslim süreleri çok uzun dediler. Pandemi ne kadar sürecek bilmiyorum ama tüm dünyada hemen hemen her sektör sekteye uğradı.mobilyalarda öyle kapanın elinde bu araa.çilek 4 ay sonraya teslim dedi kızımın genç odasına mecbur 45 gün sonra teslim ettiği için doğtaş aldık 45 gün az geldi düşünn tüm firmalar aynıydı mağazalarda müşteri doluydu
Aynen öyle yapayım çok teşekkür ediyorum..Ben evlere cok bakarim eskiden beri. Krediler dusmeye baslayinca almak icin kararlastirdigim birkac ev olur mesela arasindan secerim. Su anda oturdugum eve uzun suredir bakiyordum mesela. Kredi faizleri o zamanlar 0,69du. Baktim yukseliyor hemen ev sahibiyle anlastim. Siz simdiden evlere bakin,birkac seçenek belirleyin. Acele etmeniz gerektigini anlarsiniz zaten faizler ufaktan dusmeye baslayinca
iyi semtlerde de toki evleri oluyor onları düşünmez misiniz?Aynen öyle yapayım çok teşekkür ediyorum..
Çok teşekkür ederim canımBende düşük faizin daha kârlı olduğu düşüncesindeyim, uzun vadede faizden her türlü daha kârlı oluyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Toki evleri küçük olmuyor mu? Pek bir bilgim yok aslında toki evleri konusunda. İstediğim gibiyse ve semt olarak ta güzel bir yerdeyse öyle de olur. Daha mı uygun oluyor fiyatları?iyi semtlerde de toki evleri oluyor onları düşünmez misiniz?
Aynen benim de aklıma o geldi. Nerede kalıyorlardı şimdiye kadar?ya mesela bana gorede hic etmeyecek evler fahiş fiyatlarda gercekten ama bu ulkede hic bitmeyen bir sektor
benim evimin onune 21 katli 2 blok dikildi birine bitmeden oturmaya basladilar resmen. tasinacak kisinim evini bitirip bitirip verdi muteahit
simdi 2.blok dikiliyor hergun birileri gelip gidip bakiyor mesela hep sey diyorum ben, bu kadar yeni yapilan daire doluyor bu insanlar bu ev yokken nerde kaliyorlardi
yapilan bina hemen doluyor daha bitmeden
Eşime sordum ona da ayrıca masraf yapılıyormuş.Faizler yükselen almayın diyen arkadaşlara katılmıyorum nedeni yapılandırma diye bişey var yapabilirsin
Faizler düşünce ev fiyatları uçuyor bence alın faizler düşüncede hemen yapılandırma yaparsınız
500 tl sanırım bir masrafı var diğer türlüde ev fiyatları uçuyor onuda düşünmeniz gerekEşime sordum ona da ayrıca masraf yapılıyormuş.
İnternetten bakabilirsin faizleri bilmiyorum ama 10 15 yıllık var bazısı 20 yıla kadar çıkıyorArkadaslar sadece meraktan soruyorum.
Ev faizleri nekadar ve kac yillik
Ben turkiyede yasamiyorum sadece yasadigim ulkeye gore kiyaslama yapim diye sormustumİnternetten bakabilirsin faizleri bilmiyorum ama 10 15 yıllık var bazısı 20 yıla kadar çıkıyor
Benim oyle bir imkanım oldugunda direk eminevime yazilirim bir arastirin istersenizMerhaba arkadaşlar.. Elimizde biraz para var, biraz da kredi çekmeyi düşünüyoruz. Eşimin banka bölge sorumlusu bir tanıdığı var. "Şimdi krediler yüksek Ocak ayına kadar düşebilir şimdi almayın" demiş. Gelirimiz çok iyi değil, o yüzden doğru karar vermek istiyoruz.Bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
O zaman bilemiycemBen turkiyede yasamiyorum sadece yasadigim ulkeye gore kiyaslama yapim diye sormustum
Eşime sordum ona da ayrıca masraf yapılıyormuş.
elindekini satip yenisini alan kisi bir sey kaybetmiyor cunku zaten sattigi evide piyasasina gore yuksek sattigi icin bir kaybi olmuyor.Aynen benim de aklıma o geldi. Nerede kalıyorlardı şimdiye kadar?Çevremde de ev alanlar çoğaldı. Ya kirada ya da satıp daha iyisini alıyor. Fiyatlar mı daha uygun şimdi anlamadım. İlk defa ev bakmaya başlıyoruz. Hiç tecrübemiz yok o yüzden.
artik yapilandirmalara da kısıtlama getiriyor bankalar atiyorum su tarihe kadar olan yada su miktara kadar olan kredilere yapilandirma hakki getirilmistir gibisindenŞöyle bi durum var bu konu da uyarayım, konut kredileri yüksekken ev fiyatları düşer, konut kredileri düşükken ev fiyatları yükselir
Her iki durumda ev olan oldu birisi annem, krediler yüksek diye almayacaktım aldırdım evi uyguna aldı kredisi yüksekti fakat ardından krediler düştü yapılandırma yaptık 7 yıllık kredi 4 yıla düştü 2 yapılandırma yaptık.
Arkadaşım aldı kredi düşük ev yüksek, şu an annemden daha fazla geri ödemesi var çünkü biz yapılandırdık ve bizden daha fazla sene ödeyecek.
O zaman kredi faizi düşer düşmez ev fiyatları artmaz değil mi?
2 ay sonra düşer yani yılbaşında merak etmeyin :)Çok acelemiz yok ama yavaş yavaş bakıp alalım inşallah diyoruz.İnşallah kredilerin düşmesi çok uzun sürmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?