Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
safmı buldular sızınkılerıde soymaya çalışıyorlar bu ailenın kızı alınırmıya bırakın vazgeçsiz kuzenın çünkü kız onu sevmıyor

Canım bende konyalıyım ama ben hiç böyle bişey duymadım.Acaba kızlarını dışarı memlekete göndermemek için mi yapıyorlar.Konyalılarla ne alakası var .bu tamamen karşınızdaki insanlarla alakalı .Düğün zamanı oturulu konuşulur kız tarafıda üzerine düşen şeyleri yapar.

Güzel ablalarım güzel kardeşlerim ne güzel demişsiniz inanınbu yazıklarınızı kuzenime tek tek okutturacam birde kız tutturdu beni istemeye gelince tek taş alın diye öyle ucuzunuda istemedi 1500 tl tek taşa verdiler sonra kız dediki ben iş yerimde takmam patron görürse işten çıkarır neden dedik evlenceğimi anlayıp işte kısa süre çalışacağımı anlar işten çıkarır dedi çünkü evlenince başka şehire gidecek kız bizde dedik o yüzük takılınca çıkmaz yok takmam patron işten atar dedi o zaman takmıyacaktın neden aldırdın ilginç ilginç insanlar yaa

Güzel ablalarım güzel kardeşlerim ne güzel demişsiniz inanınbu yazıklarınızı kuzenime tek tek okutturacam birde kız tutturdu beni istemeye gelince tek taş alın diye öyle ucuzunuda istemedi 1500 tl tek taşa verdiler sonra kız dediki ben iş yerimde takmam patron görürse işten çıkarır neden dedik evlenceğimi anlayıp işte kısa süre çalışacağımı anlar işten çıkarır dedi çünkü evlenince başka şehire gidecek kız bizde dedik o yüzük takılınca çıkmaz yok takmam patron işten atar dedi o zaman takmıyacaktın neden aldırdın ilginç ilginç insanlar yaa

yazıkya nerden bulaştınız sız bu aileye kuzenın nasıl musade edıyor bunlara aileswıne hiçmi değer vermıyor böyle bır derdın altına atıyor onları

kızlarını hiç düşünmezlermi çok şey talep eden aileler.Sonrasında kızları sıkıntı çekicek.Taviz vermeyin boyle seylere ağırlığınızı koyun mal mı veriyorlar anlamadım

insanları bu kadar zorlamaya, sıkıştırmaya gerek yokki... mutlu olup yuva kurmak için evleniyor insanlar al şimdi bu adam evlilikten soğumasında napsın. azıcık mantık ya...

Afedersinde kiz cok mu guzel? Cok mu kulturlu ? Cok guzel isimi var? Bulunmaz hint kumasi mI ? Ayip kacacak ama malum yeri altindan mi? Ustelik ev borcu olursa altinlari vermem demis. Kimse alinmasin ama bana issiz gucsuz ev kizi kurnaz biri gibi geldi. Sanki kendini satiliga cikarmis gibi ne o oyle! Zengin koca istiyorsa estetik yaptirsin birde kendini gelistirsin.zira zengin koca boyle kezbanlari almaz haberi olsun.

Öyle mi
Benim görümcem konyalılarla nişanlandı, nişanı bizimkiler yaptı. Keklendik mi :27:
Şaka bir yana

Bence artık herkes işine geleni uydurup 'bizde adet bu' diye karşı tarafa yutturmaya çalışıyor
Son günlerdeki bölgeydi memleketti konularından anladığım bu. Abuk subuk şeyleri bir şehre veya bölgeye mal etmek çok saçma. İnanmak ta bi o kadar saçma bence .

memleketle alakası yok arkadaşlarında dediği gibi.. ortada sadece kızını satan bir aile, kendini satılık hissetmeyen açgözlü bir de kız var.. ağabeyim böyle biriyle 1 sene evli kalabildi.. çünkü böyle kişilerin istekleri hiç bitmiyor..

benim memleketimin tümünde değil ama sadece bir ilçesinde de '' süt hakkı '' diye bir para istiyorlar erkek tarafından süt parası da annesi kızını onca zaman emzirmiş de bunun hakkını erkek tarafının vermesi gerekirmiş:53: memleketimin merkez ilçesi ve diğer ilçeleri bu bahsettiği tek ilçeden kız almak istemezler hem bu yüzden hem de ilçe olarak tuhaf insanlar olduklarından

Son düzenleme:
Öyle mi
Benim görümcem konyalılarla nişanlandı, nişanı bizimkiler yaptı. Keklendik mi :27:
Şaka bir yana

Bence artık herkes işine geleni uydurup 'bizde adet bu' diye karşı tarafa yutturmaya çalışıyor
Son günlerdeki bölgeydi memleketti konularından anladığım bu. Abuk subuk şeyleri bir şehre veya bölgeye mal etmek çok saçma. İnanmak ta bi o kadar saçma bence .

Aynen Kader, işine geldiği gibi adet bu diyorlar, birde karşısındaki insanın iyi niyetini görünce adetleri töreleri çıkarlarına göre değiştiriyorlar. Kul hakkına giriyormu bu durum acaba? :)

Yurt dışını bilmem ama Türkiyenin her yerinde nişanı kız tarafı yapar, imkanlarının yettiği ölçüde tabi.

allah yardımcıları olsun.abimi nişanladık kızın çeyizini resmen biz yaptık.bizim adetlerimizde böyle dediler.şimdi oğullarını nişanladılar adetlerimizde böyle diyip üzerimize yıktıkları şeyleri şimdi kız tarafına yıkıyorlar.haysiyetsizliktir bu akıllılık değil.benim babam düğünde şerefi ile kafası dik gezdi.para yiyilir gider ama insan onuru ile yaşamalı

Aynen Kader, işine geldiği gibi adet bu diyorlar, birde karşısındaki insanın iyi niyetini görünce adetleri töreleri çıkarlarına göre değiştiriyorlar. Kul hakkına giriyormu bu durum acaba? :)

Yurt dışını bilmem ama Türkiyenin her yerinde nişanı kız tarafı yapar, imkanlarının yettiği ölçüde tabi.

Biz adetlere göre bile yapmadık, ben nişan kıyafetimi bile kendim almış insanım.

Kendi üstüne düşeni yapmayıp başkasına yıkan, üstüne birde en iyisinden en pahalısından diye tercih belirten insanlara şaşıyorum. İnsan da biraz yüz olur.

Böyle saçma şeye de adet değil görgüsüzlük , aç gözlülük denir benim bildiğim.

te Allam daha neler duyacağız bakalım??cıkcıkcıkcıck....yaa valla biz koyduk ortaya parayı.misal veriyorum ben 10.000 eşim 10.000 koyduk.ne lazımsa ordan aldık.sen şunu al ben bunu alayım yapmadık valla.benim çeyizim de yoktu.2 yemek takımım, kaşık çatal takımım vardı o kadar.bu ne canım herşeyi siz yapın biz yapalım..insanda azcık düşünce olur insaf olur.ben de ortada sevgi göremedim.düğünden sonra altınları alıp kaçarsa bu kız şaşırmam haa.bir mal derdi ki vay halinize....

benim memleketimin tümünde değil ama sadece bir ilçesinde de '' süt hakkı '' diye bir para istiyorlar erkek tarafından süt parası da annesi kızını onca zaman emzirmiş de bunun hakkını erkek tarafının vermesi gerekirmiş:53: memleketimin merkez ilçesi ve diğer ilçeleri bu bahsettiği tek ilçeden kız almak istemezler hem bu yüzden hem de ilçe olarak tuhaf insanlar olduklarından

Valla recep ivedik gibi yogggg ya diyorum ben bu ise.emzirmesin o zaman
AKIL VAR mantik var emzirdigi kendi cocugu. Insan kendi cocugu ustunden para kazanir mi ?cocugu dogururken bize mi sormus ? Hem erkek cocuklatini emzirmeyip ac mi birakiyorlar ? Yoksa gelinden de sut parasimi istiyorlar. Insanlar artik iyice cildirdi.aman kiz olsun bekaretin korusun eli is yapsinda biz onu nasilsa akillu bir turk erkegine satariz diye dusunuyorlar.

Valla recep ivedik gibi yogggg ya diyorum ben bu ise.emzirmesin o zaman
AKIL VAR mantik var emzirdigi kendi cocugu. Insan kendi cocugu ustunden para kazanir mi ?cocugu dogururken bize mi sormus ? Hem erkek cocuklatini emzirmeyip ac mi birakiyorlar ? Yoksa gelinden de sut parasimi istiyorlar. Insanlar artik iyice cildirdi.aman kiz olsun bekaretin korusun eli is yapsinda biz onu nasilsa akillu bir turk erkegine satariz diye dusunuyorlar.

evet aile şerefi diye de ortalarda geziyorlar. bunu yapan ailenin şerefi yoktur valla bu memleketimdeki ilçe için söylüyorum. resmen kızlarını para karşılığı satıyorlar.

Biz adetlere göre bile yapmadık, ben nişan kıyafetimi bile kendim almış insanım.

Kendi üstüne düşeni yapmayıp başkasına yıkan, üstüne birde en iyisinden en pahalısından diye tercih belirten insanlara şaşıyorum. İnsan da biraz yüz olur.

Böyle saçma şeye de adet değil görgüsüzlük , aç gözlülük denir benim bildiğim.

Al benden de o kadar,, kız verirkende adetleti daha iyi bilirler, neyse biz ve ailelerimiz gururuyla yaşasın para kazanılır çok şükür...

Ben konyalı değilim ama bu insanların aç gözlü oldukları apaçık ortada.
Her konyalının böyle olduğunu sanmıyorum.
Belki kız tarafı çok fakir olabilir biz fazla bişey yapamayız diyebilir. İki dünür karşılıklı anlaşabilirse ortak bi yol bulunur.
Fakat buranın adeti böyle diye insanları sömürmek çok saçma.

allah yardımcıları olsun.abimi nişanladık kızın çeyizini resmen biz yaptık.bizim adetlerimizde böyle dediler.şimdi oğullarını nişanladılar adetlerimizde böyle diyip üzerimize yıktıkları şeyleri şimdi kız tarafına yıkıyorlar.haysiyetsizliktir bu akıllılık değil.benim babam düğünde şerefi ile kafası dik gezdi.para yiyilir gider ama insan onuru ile yaşamalı

Aynı eşimin ailesini anlattınız, durumlar çok müsait olduğu halde adetimiz değil diye yapmadıkları herşeyi kızlarını verirken damadın ailesine yaptırdırlar, birde bana anlatıyorlar.
Madem kişiliğiniz bu anlatıp kendinizden soğutmayın bari gelininizi, para kazanılır ama insanlık kazanılmıyor kolay kolay.

Back
X