Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Adet adet adet. Saçma sapan şeyler resmen.

Geçenlerde bir arkadaş demişti(nemesis sanırım), Bu beyaz eşyalar kaç senedir piyasada ki hemen adetlerimizde yerlerini buluvermişler? İnsanlar kafalarına göre adet uyduruyor, işine gelen de onu devam ettiriyor. Bunlar da uydurucam derken uçanlardan mübarekler.:37:

Madem öyle siz de "bizim adetlere göre oturulacak evi kız tarafı alır" deyin, sallamak bedava.

Ayrıca altın meselesinde bir şey yok, bu ülkede yasal olarak altınlar zaten kadınındır, bir adet değil bu yani. Ki dinen de öyle, müslümansa tabii.Altınını da istediği gibi harcar, kocasına verme zorunluluğu yok.

Yüzük meselesini de garip bulmadım, malum tektaş da yakın zamanda moda olup adetlerimiz arasında hemencecik kendine yer buldu. Herkesde var bende mi yok mantığıyla ister tabii. Ayrıca millet işten adam çıkarmak için bahane arıyor, gerçekten de işinden olmak istemediği için takmak istemeyebilir bu garip değil, bırakın takmasın zaten, eskaza işinden olursa "bizim oralarda evlenene kadar kıza nişanlısı bakar" diye bir adet de peydah olabilir her an.:27:

Son düzenleme:
işlerine geleni adet diye satmaya çalışıyolar..
vay uyanıklar...

Paragoz ve acgoz bir aileymis. Konya'lilari da batirdi resmen. Bolgesel ayirman yanlis. :59:

Son düzenleme:
Bak aklima ne geldi.siz bence sure isteyi. Biz yorenizin adetlerini arastiralim ne lazimsa yapariz deyin. Gercekten bilenlere sorun elbet boyle adet olmadigi ortaya cikacaktir. Biz sorduk sorusturduk boyle adet yokmus dersiniz. Zate. Niyese bu ev kizlarinin istekleri bitmiyor. Okumus kizlara bak hepsi evlenicez eve yuvamiza katkimiz olsun diye kendilerini yirtiyorlar. Ama bu tiplerde hic caba yok. Varsa yoksa kac para ederim derdine dusmusler. Erkeklerde niye bunlarin pesine duserler anlamam! Sanki evlenince ilk gunden karnaval havasi estircekler evde. Ne gibi fazladan ozeliikleri var merak efiyorum

Bende ev kiziydim calismiyordumda hiç öyle bitmek bilmeyen isteklerim olmadı... Gereken şeyler istendi altın olarak eşimin ailesi hiç yardım etmediğinden ailesi haline acimazken benim ailem üzüldü istenilen altınların bir kısmını ailem geri çevirdi benim ailem takti eksik olanı şimdi ev kiziyim diye bizdemi aç gözlü olduk??? Yoksa yolmadık diye enayimi olduk....

Ayıp ayıp sadece ev kizlarimi kaç para ederiz nasıl zengin koca buluruz derdinde???? Sen evliligin için ne çaba gosterdin merak ettim....

Bu kadar istegi olup ben altinlarida asla borca vermem diyen ev kizi evet kendini satma derdindedir.zaten kendini satmiyor olsa bu kadar isteg olmaz. Ben kesin ev kizidir dedim ve tahminimde haklI cktim. Ne yani evdr yan gel yatmis hic kendini gelistirmemis aasla evkenirken evlilige katkisi olmayan bayanla kac yil dirsek curutmus okumus evini kurarken katkisi olmus insanI bir mi tutuyorunuz? Asil size ayip. Ben hangi grupta miyim ? Ev kizI kadar akilli olmayip somurmeyi bilmeyen grubunda.

Bende ev kiziydim calismiyordumda hiç öyle bitmek bilmeyen isteklerim olmadı... Gereken şeyler istendi altın olarak eşimin ailesi hiç yardım etmediğinden ailesi haline acimazken benim ailem üzüldü istenilen altınların bir kısmını ailem geri çevirdi benim ailem takti eksik olanı şimdi ev kiziyim diye bizdemi aç gözlü olduk??? Yoksa yolmadık diye enayimi olduk....

Bak arkadasim zaten baslik parasi, sut parasi, yok adet herseyi siz yapicaksiniz d iye sacmalayan ailelerin cogu zaten nasil kar ederiz derdinde boyle onsanlarda zahmet edip cocugunu okutmsz zaten. Veya bu kadar cikari akil edebilecek ac gozlu insan okuyarak vakit kaybetmez. Istisba elbet olcaktir.

Bu kadar istegi olup ben altinlarida asla borca vermem diyen ev kizi evet kendini satma derdindedir.zaten kendini satmiyor olsa bu kadar isteg olmaz. Ben kesin ev kizidir dedim ve tahminimde haklI cktim. Ne yani evdr yan gel yatmis hic kendini gelistirmemis aasla evkenirken evlilige katkisi olmayan bayanla kac yil dirsek curutmus okumus evini kurarken katkisi olmus insanI bir mi tutuyorunuz? Asil size ayip. Ben hangi grupta miyim ? Ev kizI kadar akilli olmayip somurmeyi bilmeyen grubunda.

Siz her ev kizini bir tutamazsiniz... Ev kızı ayridir aç gozluluk ayridir bunu aynı kesede tutamazsiniz ben bekarken calisip evlenince rahatima bakıp yan gelip yatanida gördüm.... Baba evinde ev kızı olupta evlilikte tek kurusa katkısı olmayıp çocukları olupta universiteyi okuyup eşinin geliri mükemmel olupta çalışan bayan var örnek teyzem... Bekarken calismayip. 2 çocuğu varken üniversite okuyup şimdi öğretmen.... Ev kızlarına hakaret edip zengin koca peşinde diye hitap edemezsin.... Aç gozlululukle ev kızı ayrı şeydir önce bunun ayrımını yapin.....

Konyalı arkadaşım ile konuştum genel olarak böyle bir adet varmış ama tabi aileye göre değişir diyor ki doğruda söylüyor onun iki dayısı bu şekilde evlenmiş herşey erkek tarafına yıkılmış. Onlarda adet adı altında kız satıyorlar resmen nasıl bir saçmalıktır bu ?

Bu da ayrı bir mantık mesela: Bu kız çok güzel, çok kültürlü, çok güzel işli olsa verilen parayı sonuna kadar hak mı edecek? Fiyat-kalite endeksi mi mesele yani?

Madem ortada bu kadar istek ve bitmek bilmeyen talep var satilan malinda A kalite olmasi icab eder

Aç gözlülüklerini, farklı bir yöreden olduklarından adet diye dayatma yapıyorlar, fazla uyanıklar..
Evin borcu olursa altınları vermem diyerek zaten aile' nin ve gelin adayının düşüncelerini ortaya döküyor.. :6:

Siz her ev kizini bir tutamazsiniz... Ev kızı ayridir aç gozluluk ayridir bunu aynı kesede tutamazsiniz ben bekarken calisip evlenince rahatima bakıp yan gelip yatanida gördüm.... Baba evinde ev kızı olupta evlilikte tek kurusa katkısı olmayıp çocukları olupta universiteyi okuyup eşinin geliri mükemmel olupta çalışan bayan var örnek teyzem... Bekarken calismayip. 2 çocuğu varken üniversite okuyup şimdi öğretmen.... Ev kızlarına hakaret edip zengin koca peşinde diye hitap edemezsin.... Aç gozlululukle ev kızı ayrı şeydir önce bunun ayrımını yapin.....

Ben bu kadar istegi bitmeyen ev kizins iyi gozle bakmam.ben istisna kaideyi bozmaz demistim. Ayrintiya girmeyecegim. Ayrica istersem genelleme yaparim gruplarim istedigim gibi dusunurum.ne. yapacaksin ? Yakalayip dovecek misin. Konu sahibinin bahsettigi tip kesin ev kizidir dedim konu nereye geldi begenmiyorsan oku gec!

Bak arkadasim zaten baslik parasi, sut parasi, yok adet herseyi siz yapicaksiniz d iye sacmalayan ailelerin cogu zaten nasil kar ederiz derdinde boyle onsanlarda zahmet edip cocugunu okutmsz zaten. Veya bu kadar cikari akil edebilecek ac gozlu insan okuyarak vakit kaybetmez. Istisba elbet olcaktir.

Okumakmi diyorsun sana en güzel örneği vereyim.... Ablamin eltisi 2 yaşında fransaya gelmiş... Yıllardır burdalar.... Kadın fransanin en iyi universitesini en iyi bölümünde okuyor.... Hafta içi üniversitede hafta sonu havaalanında çalışıyor.... Evlenince a dan z ye bütün eşyalar istendi ailesi maddi durumu iyi olduğu halde yıllardır fransada yaşadığı halde sözde avrupa kültürü almış erkek tarafından 5000 euro baslik parası aldı uçuk fiyatlarda altinlar istedi... Gelinligin en pahalı olanini aldı türkiye gidip onların cebinden nisanliyken tatilini bütün eksiklerini aldırdı.... Her kv evine nisanliyken giderken ceplerine para koydurdu.... Sözde buda universiteyi okuyan çalışan biri... Evlendi havaalanındaki işini bıraktı.... Bu kişi önümüzdeki sene fransanin en iyi bölümünde çalışmış olacak.... Ablamda ev kızı bunun ailesi istediği gibi benim ailem istemedi o çalışan biri ablsm calismayan..... Aç gozlulukle ev kızını karıştırmayın.... Konu sahibinki ev kızı değil aç gözlü somurtmek derdinde....

ben okumuşta gördüm böyle çok isteği olupta evliliğine katkısı olmamış. her ev kızı da her okumuşta aynı değil ev kızlarını bu kadar aşağılamaya gerek yok bence[/QUOTE

Ben tahminde bulundum ve tahminimde hakli ciktim. Konu sahibide onayladi. Etrafimda gordugum inanilmaz istekleri olan tipler genellikle ev kizlari cocuklarini okutmayan tipler.Cocugunu kimseye muhtac etmeden birey olarak yetistiren insanlar zaten kesenin agzini acip egimtimlerini karsiliyor masrafini yapiyor. Fakat kar amaci guden insanlarin isine gelmez bu tabi. Okul para ister neticede. Genelleme cok yapan insan degilim ama istisna kaideyi bozmaz lafi burdan geliyor. Yani bu kadar istek niye ? Kusura bakmayin prenses mi ? En azindan calisan bayan evine yardim edebilir. Isteklet fazla bile olsa okumus isi olan bayan borcuna ortak olur hic olmazsa.

çok yanlış düşünüyorsun bende ev kızıydım zaten 20 yaşında evlendim öyle saçma adetlerimizde yoktu altın konusunda ise babam damat tarafına gücünüz neye yetiyorsa onu yapın dedi yok şu altınmış yok şu eşyaymış istenmedi bile dügüne yakın eşimle gidip aldık çeyizlerimi göreninde ağzı açık kaldı her şeyin en kalitelisi yapıldı ineden tut ipliğe. okuma konusuna gelince babam beni okutmak istedi ben okumadım tabi lise mezunuyum anlatmaya çalıstığım okulla ilgisi yok bu ailenin kızına verdiği değerdir eğer o aile kızına değer verseydi elinden geleni yapacakti yoksa hangi genç kız istemezki ailesinin evliliğine katkısının olmasını yarın o kız evlenince kaynana görümce demeyecek mi ailen sana ne yaptı? aslında burda suç ailenin okumamış kızın deil.

Z
Ben bu kadar istegi bitmeyen ev kizins iyi gozle bakmam.ben istisna kaideyi bozmaz demistim. Ayrintiya girmeyecegim. Ayrica istersem genelleme yaparim gruplarim istedigim gibi dusunurum.ne. yapacaksin ? Yakalayip dovecek misin. Konu sahibinin bahsettigi tip kesin ev kizidir dedim konu nereye geldi begenmiyorsan oku gec!

Hahaha senin neyini dovecem merak etme kendimi o dereceye getirmem... Her ev kizini aynı kesede tutamazsin.... Ev kizlarini asagilayamazsin.... Aç gozlulukle sucla görmemiş de ama ev kizlarini aynı keseye koyupta itam etme.... Malum önce ev kiziydim şimdide ev kadiniyim çocuklarımın yemeğini hazirlamam lazım.... Malum ise yaramaz ev kizlari kadınları anca para yeriz ortalığı toplarız....

Back
X