Konyalı olanlar bu ne biçim adet ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Güzel arkadaşlar konyalılara bir şey dediğimiz yok aslında diyenler var onlar ayrı her ilin iyisi kötüsü var ama biz hiç konalı tanımadığımzdan ve kız alıp vermediğimizden bilmiyoruz bize söylenen o dedilerki konyada böyle bende fikir olsun diye yazdım lütfen tartışmayalım güzel güzel konuşalım:34:

ben zaten senin konu açmana birşey demiyorum sormak istemişsin var mı yok mu diye soruyorsun ,yapılan saçma sapan yorumlara sinirlendim.Gerçekten başka bir memleket olsa kim olsa aynı tepkiyi verir. Bu tip konularda daha dikkatli konuşmak lazım sen benim memleketime aman laf söyleme ben seninki hakkında atıp tutayım diye birşey olmaz.Senin için yazmadım onu yani.

Son düzenleme:
ben zaten senin konu açmana birşey demiyorum sormak istemişsin var mı yok mu diye soruyorsun ,yapılan saçma sapan yorumlara sinirlendim.Gerçekten başka bir memleket olsa kim olsa aynı tepkiyi verir. Bu tip konularda daha dikkatli konuşmak lazım sen benim memleketime aman laf söyleme ben seninki hakkında atıp tutayım diye birşey olmaz.Senin için yazmadım onu yani.

:):) canım biliyorum benim için yazmadın farkındayım :) ben güzel güzel konuşalım diye tatsızlık çıkmasın diye bu atışma uzamasın diye yazdım :)

Sizinkiler etli ekmeği fazla kaçırmışlar sanırım,sağlıklı düşünemıyorlar,akıllaarınca kendilerinden adet uydurup işi bedavaya getirmeye çalışıyorlar.....
yok öyle bir şey,konuşulur anlaşılır olursa olur olmazsa olmaz,kız mı yok size!!!!!!!

e baksana hala yok etliekmeği fazla kaçırmışlar yok bilmem ne.
Atışma uzamıyo ki konyalı arkadaşlarım zaten olgunlukla karşılamışlar sadece rahatsızlıklarını dile getirmişler.
Burada aynı konu şimdi atıyorum izmirliler veya kürtler için açılsaydı ne olacaktı tahmin edersiniz.
Kusura bakma ama konunun kapatılmasını isteyeceğim.Zaten böyle bir adet yok dedik,sorularına cevap almışsındır.
Bir daha da böyle bir bölgeyi bir şehri hedef alan konular açmayın lütfen.

Böyle bir adeti ilk defa duyuyorum . Böyle bir adette olamaz zaten . Sizin gelininiz çok ayıp etmiş , hoş şeyler değildir bunlar . Normalde kına , nişan kız tarafına aittir . Düğün de erkek tarafına aittir . Eşyayı da her iki taraf ortak alırlar . Ayrıca şu kadar altın isterim bunu isterim diye dillendirmek bile çok ayıp , görgüsüzlükten başka bir şey değil .

e baksana hala yok etliekmeği fazla kaçırmışlar yok bilmem ne.
Atışma uzamıyo ki konyalı arkadaşlarım zaten olgunlukla karşılamışlar sadece rahatsızlıklarını dile getirmişler.
Burada aynı konu şimdi atıyorum izmirliler veya kürtler için açılsaydı ne olacaktı tahmin edersiniz.
Kusura bakma ama konunun kapatılmasını isteyeceğim.Zaten böyle bir adet yok dedik,sorularına cevap almışsındır.
Bir daha da böyle bir bölgeyi bir şehri hedef alan konular açmayın lütfen.

yahu sana veya konyalılara laf söyleyen yok kızların sözü bizim görüştüğümüz gelin adayına ne alakası var seninle veya çevrenle zaten herkes diyor konyada yok böle bişi diye neden alınıyorsun anlamadım

yahu sana veya konyalılara laf söyleyen yok kızların sözü bizim görüştüğümüz gelin adayına ne alakası var seninle veya çevrenle zaten herkes diyor konyada yok böle bişi diye neden alınıyorsun anlamadım

e niye alınmayım yani etliekmek yiyenler sağlıklı düşünemiyolar mı yani tövbe tövbeeee :1: yani gülüyorum artık.
Bu tip konularda dikkatli konuşmak lazım ama herzaman için.

Lake takma kafana.
Bu sıfatlar yöreye yada şehre değil insana aittir.
İki günür benimde canımı sıkıyor, mezheplere, şehirlere, ırklara edilen laflar, kullanılan tabirler.
Ama genelleme yapmak yanlış bir anlaşılabilse ...

Son düzenleme:
vallahi biz boşa yaşıyoruz millet neler istiyor biz istesek 2 -3 sey ona bile surat yapar millet :53: konyanın adetlerini bilememde eger boyleyse kimse ordan gelin almaz heralde

e niye alınmayım yani etliekmek yiyenler sağlıklı düşünemiyolar mı yani tövbe tövbeeee :1: yani gülüyorum artık.
Bu tip konularda dikkatli konuşmak lazım ama herzaman için.

:) valla ben çok severim etli ekmek her gün olsa yerim arkadaşlarla emvlanaya gitmiştik gezmeye orda yemiştik çok güzeldi :)

Çok saçma gerçekten...Böyle bir adet ne gördüm ne duydum...Kuzeninize söyleyin Allah aşkına altın mı yumurtluyormuş o Konyalı? Derhal resti çeksin...Kendisini enayi yerine koydurmasın...Onlar Konyanın :53: evlilik şebekesi galiba....

Bende Konyalı'yım.
Sizin alacağınız kız yüzünden herkes Konya'yı ve Konyalılar'ı yanlış bilecek.
Konya'da öyle bir şey yok.
Millet kimi kandırırız derdine düşmüş, suçu Konya'nın adetlerine atıyor.
Kızı tanımam etmem ama tahmin ettiğimce fazla kurnaz.
Kuzenin o kızla evlenirse mutlu olmaz gibi.
Bugün bunları isteyen yarın neler neler ister.
Kuzenini soyup soğana çevirip basar tekmeyi.
Bence kuzenin gözünü açsın.
Eğer illa Konyalı alacaksa başka kızlar da var.

biz bedavaya gitmişiz o zaman hatta üzerine bide para vermişiz neyimiz eksikse anlayamadım :53: herşeyi eşimle ben yaptık ailesi 5 kuruş harcamadı 8 aylık evliyim hala borç ödüyoruz ve 8 aydır maaşımdan tek kuruş kendime ayırmadım. ohh valla ne ala bi biz bulamadık şöylesini. çok afedersiniz biraz kaba bir tabir olcak ama heralde kızlarının b.kunda boncuk falan var :9:

Böyle konuları gördükçe aklıma İlyas Salman ın Şaşkın Ördek filmi geliyor...

:):) ay o filmi seyrettirdim kuzene ben seyrederken yıkıldım resmen :) ayrıca tekrar diyorum KONYALILARA LAFIM YOK SADECE ADETLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN YAZDIM Kİ BİZE ANLATILAN GİBİ DEĞİLMİŞ BUNU ANLADIM VE SİZ DEĞERLİ arkadaşlarımın fikirlerini almak istedim

Soygunculugun adı bu devirde adet olmuş ..
Kuzeninize soyleyın bır an önce kaçıp kurtarsın kendısını , daha yolun başında parayla aklını bozmuş bır ınsanla hayat geçer mi..
Bunun iyi gunu var kotu gunu var ..

valla kuzenimde konyada sevdi beğendi evlendi hiç böyle şartlar duymadk görmedik biz :31:
sadece babası bilmem kaç gr altn istemiş o tuhaftı :31:

Back
X