merabalar kızlar burası aktif bir forummu pek bilmiorum daha demin gezinirken buldum.5 6 gün sonra 5 aylık olucak kırma rotum var. ben onu 2 aylıkken sahiplendim önce guzel olmayan bı kuru mama kullandım sonra ona uzuldum ev yemegı vermeye karar verdım. sureklı tavuk haslayıp ekmekle sabahları haslanmıs yada kırılmıs yumurta verdım sonra artık yorulmaya ve cok zamanımı aldıgına karar verdım simdi genesis (chikopee ) adını dogru yazmamıs olabilirmbi mama veriyorum ama ne kadar vericem kac öğün vericem bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler :)
öncelikle mama olarak kaliteli mama kullanmalısın köpeğinin sağlığı ve gelişimi için. ben uygun fiyatlı ve kaliteli olarak bonacibo kullanıyorum ve öneriyorum da. mama paketinin üzerinde günlük vermen gereken miktar yazar. ben hem ev yemekleri hem mama veriyorum. ev yemekleri derken ona özel hazırlanmış yemekler tabiki :)
soracağın bişey olursa köpekler konusunda ben yardımcı olurum baya tecrübeliyim bu konuda
petshoplara da fazla güvenme bu aradateşekkür ederim orda yazan bir öğün değil o zaman bir günlük bende 185 gram falan yazıyo ama benım gözüme baya az geldi bu kullandıgım mamayı petshopcu cok onerdı ben bu mamayı magazaya almak ıcın 3 yıl pesınde kostum dedı bundan once 4 tane mama denedim bitek bunu sevdı verdıgım parayada değdi acıkcası
petshoplara da fazla güvenme bu arada
aslında ben mamayı kendim ayarlıyorum yediği kadar veriyorum bi süre sonra alışıyorsun zaten anlıyorsun yediği kadarını.bide seninki rottsa daha da fazla yer
kemik haşlayıp suyuna ekmek doğruyorum, yoğurt katıyorum mamasına, bazen annem tarhana çorbası pişiriyor ona et knorrla onu çok seviyorben de öyle yapıyommsiz ev yemeği olarak ne veriyorsunuz peki :)
kemik haşlayıp suyuna ekmek doğruyorum, yoğurt katıyorum mamasına, bazen annem tarhana çorbası pişiriyor ona et knorrla onu çok seviyorsosis salamı biraz haşlayıp veriyorum. tavuk haşlıyorum yine suyuna ekmek doğruyorum. bugün annem paça çorbası yapmıştı ondan içti
ama bizimki kuru mamayı sade yemiyor onun için konserveyle kuruyu karıştırıp veriyorum
bazı yasak yiyecekler var onun dışında herşeyi yiyebileceğini söyledi bizim veterinerler. sadece kuru mama vermenin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bendeişte benimkinede ben tavuk ve tavuk suyuyla karıstırıp veriyodum kestim artık veterınerım de dediki yazık günah sana alıştır bak bigün yemez ertesi gün yer bende kıyamıyodum en son mamayı yıyınce ıcıme sındı artık kuru kuru verebiliyorum. bende normal yemek verdiğim zmanlar kuru mama + tarhana yada ne varsa evde öyle veriyordum
bazı yasak yiyecekler var onun dışında herşeyi yiyebileceğini söyledi bizim veterinerler. sadece kuru mama vermenin çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bende
onların da doğasına uygun olarak kemik,et,tavuk yemeleri lazım.
patlıcan,salça,baharat,aşırı yağ,domates,tavuk kemiği(bağırsaklarına batıp yırtma ihtimali var çok tehlikeli),soğan,sarımsak,neler yasakmıs benim hiç bir bilgim yok :S
patlıcan,salça,baharat,aşırı yağ,domates,tavuk kemiği(bağırsaklarına batıp yırtma ihtimali var çok tehlikeli),soğan,sarımsak,
,tatlı ve çikolata kesinlikle yasak!!!
bunlara çok dikkat et canım özellikle tatlı çikolata tam bir zehir onlar için
rica ederiimm yardımcı olabildiysem ne mutlu banaoffoffben bütün yasakları delmişim bundan sonra Noooooo çok teşşekkür ederim canım bnmm gece gece bana bürsürü bilgi verdin :)
merabalar kızlar burası aktif bir forummu pek bilmiorum daha demin gezinirken buldum.5 6 gün sonra 5 aylık olucak kırma rotum var. ben onu 2 aylıkken sahiplendim önce guzel olmayan bı kuru mama kullandım sonra ona uzuldum ev yemegı vermeye karar verdım. sureklı tavuk haslayıp ekmekle sabahları haslanmıs yada kırılmıs yumurta verdım sonra artık yorulmaya ve cok zamanımı aldıgına karar verdım simdi genesis (chikopee ) adını dogru yazmamıs olabilirmbi mama veriyorum ama ne kadar vericem kac öğün vericem bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim iyi geceler :)
patlıcan,salça,baharat,aşırı yağ,domates,tavuk kemiği(bağırsaklarına batıp yırtma ihtimali var çok tehlikeli),soğan,sarımsak,
,tatlı ve çikolata kesinlikle yasak!!!
bunlara çok dikkat et canım özellikle tatlı çikolata tam bir zehir onlar için
:))Yalnız dikkat etmek lazım 1 yaşından sonra tek öğün yemeleri gerekiyor.
Aslında özellikle büyük ırklarda iki öğün önerilir. Fazla miktarda yediklerinden hızlı yiyip mide dönmesi gibi rahatsızlıkları geçirebiliyorlar maalesef. Bu nedenle çiğ besleme dışında kuru mamada (suyla da şiştiği için) günlük öğünü ikiye bölüp vermek önerilir.
Bunu bilmiyordum... Büyük ırk derken danua, kangal gibi mi yoksa bizimkiler de büyük ırktan sayılıyor mu acaba...
Güle güle büyütün, benim de iki rottum var :)
8.5 sene kuru mamayla besledim, son 1 yıldır çiğ besliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?