Köpeğimi özlüyorum

Merhaba;

Bende zaman ayoramadığım için köpağimi sahiplendirdim. Ama adamın elinden kaçmış. Evine tualetini yapmış.
Dayanamadık ve geri aldık...

Yapmayın, hayvanların da duyguları var hele ki köpekler...Anne babanız sizi küçükken terk etseydi ve başka birine verseydi nasıl hissederdiniz? O hayvanlar da size alışıyor, bağlanıyor, anne baba gibi görmeye başlıyor. Sadece konu sahibi için demiyorum lütfen çok gerekmedikçe vermeyin hayvancıklarınızı başkalarına.

Evcil hayvan demek sus esyasi demek degildir..
Sizin nasil ki duygulariniz varsa onlarinda var..
Hayvan yuva degismis, sokakta kalmis..
Tuvalet egitimi yavru olsun yetiskin olsun zordur, sabir ister ancak her kopek tuvalet egitimini ogrenir..
Sabretseydiniz suanda sizinleydi..
Bosa artik vicdan yapmayin..
Nasilsa cok pahali esyalarinizi kemirmis..
Belki suanda intihar ediyor, belki damizlik olarak kullaniliyor, belki siddete maruz kaliyor, belki satildi o yavrunun parasi birilerinin midesinden geciyor..
Hele ki petshopa teslim etmek..
Aklim almiyor..
Dilerim mutlu olacagi bir yuvaya gider diyecegim ancak bizler gibi insanlar azinlikta..
Siz petshopa biraktiniz biz barinaklardan toplayacagiz..
Tebrikler..

kimine akıl veren olur, kimi okur, kimi tecrübeyle öğrenir. ben de hayvanları çok fazla sever, sahiplenirim, insanmış gibi bağ kurarım. ne kadar doğru bilmiyorum. bilerek yaptığınız bir kötülük yok. belki ona daha iyi bakacak birilerinin evindedir.

Eşimin kardeşinin bir köpeği vardı o başka şehire gidince anneside genelde evde olmadığı için köpek hep sokaklardaydı küçük ve cins bi köpek oldugu için acıdım eve aldım bende 1 ay kaldı bende ama genelde evde olmuyordum çok pahalı gözlüğümü kulaklığımı pc sarjını hepsini yemişti onları umursamadım köpek sonuçta dedim yinede her zmn dışarı çıkardığım halde gelip eve işiyordu mutlaka inatçı bir köpekti. Bende okuduğum için her saat evde temizlik yapamıyorum ev kokuyordu. Bakamadık kısacası eşimde tanıdık petshopa teslim etti ordanda sahiplendirmek için. Ama çok üzülüyorum rüyalarıma fln giriyor napıyor üzülüyomu diye. Hayvanları cok seviyorum asla kıyamam ztn onada üzüldüğüm için aldım ama bakamadım ztn bakabilceğime emin olsam önceden alırdm günahına girmem köpeğin of çok vicdan yaptım yazık :KK43:(
Nasıl yani? Kayınbiraderiniz başka şehre gitti diye annesi evde yokken köpeği sokağa mı salıyordu?

bende komşuların şikayeti üzerine iki kedimi hayvan barınagına verdım 2 gün sonra gittim ziyarete sahiplenmişler çoktan inşallah iyi biri sahibi olmuştur:)

Gerçekten artık yüreğim dayanmıyor bu tip şeyleri okuyunca... Çok üzüldüm yine. Köpek sahibiyim ben de. Köpek sahipleri bilir, bu iş çok büyük sabır ve özveri işidir. Ben köpeğimi ilk aldığımda Mart ayından- Temmuz sonuna kadar 5 ay boyunca evdeki tüm halıları kaldırdım, sabırla eğitim vermeye çalıştım, bu dönemde sinirden ağladığım çok oldu. Kolay değil gerçekten sizi anlıyorum ama keşke petshopa vermeseydiniz, köpek sever birisi ne köpeği petshopa vermeli ne de oradan köpek satın almalı. Petshopların şartları çok kötü, imkanınız varsa geri alın hiç olmazsa, güvenilir birisini bulup ona verin, bu bile kötü çünkü hayvan 3. kez ne suç işledim de evim değişti diye kendisini suçlayacak ve travma yaşayacak ama bence bu şekilde içiniz daha rahat olur çünkü bu şekilde kime gittiğini bile bilmeyeceksiniz...

Back
X