• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Köpek bile Ekmek veren eli ısırmaz" dedi

Sinpac

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mart 2009
2.084
80
643
Ankara
Çalıştığım yer, devlete bağlı gibi, yarı özerk bir kurum. Ve o kadar çok yönetici var ki; ben en altta çalışan ufak bir çalışanım... Her yönetici bir üstüne bağlı...

Geçen yıl çalıştığım yerde başka bir bölümdeydim. Yaz boyunca bir proje için cumartesi-pazar da iş yerine gelip çalışmak zorunda kaldım. Ayrıca hafta içi de geç saatlere kadar çalıştım. Bu arada fazla mesai için para falan almıyoruz.

Proje bitti. Performans dönemi geldi ve benim bağlı olduğum en düşük yönetici bana çok düşük bir performans verdi. Bu arada o haftasonu çalışmalarını, hafta içi mesailerini adamın başı derde girmesin diye yapmıştım. Çünkü o proje onun sorumluluğundaydı. Bu arada o dönemde adamın bir başka birimde bir kız arkadaşı vardı, ve sürekli işten kaçıp onunla geziyordu, ve abuk subuk işlerini yapıyordu. Mesela bir gün mesai saatinde tesadüfen adamı pazardan elinde torbalarla dönerken görmüştüm.:1shok:

Kız arkadaşı da başka bir birimde, ve sevdiğim biri...

Neyse, bana düşük performans verince ben elimde kağıt; odasına gidip hesap sordum. Ve ortaya performansı okumadan verdiği çıktı. :1shok:

Ben de çok sinirlendim, çünkü hakkım yeniyordu. Adama bağırıp çağırdım, kavga ettim. O da bana "Köpek bile ekmek veren eli ıssırmaz" dedi. :1shok: Çıktım gittim odasından...

O dönemde bu adamın üç üstü olan bir adam, yani bu adamın, müdürünün, müdürünün müdürü; (genel müdürün bir altı), sen bu projede iyi çalıştın, gel seni benim birime alayım, benim için çalış dedi. Ben de tamam dedim, o birime gittim.

Neyse, benim ilk ve en küçük müdür evlendi o kızla ve bir çocukları oldu. Kızı sevdiğim için hediye aldım, götürüp adama verdim, karınıza verin diye...

Şimdi adamı her gördüğümde aklıma o söz geliyor. O söze cevap verememiş olmak, beni yiyip bitiriyor. senağlama

Siz olsanız ne yapardınız? Ya da şimdi ne yaparsınız. Bir şekilde bu sözü insanların duymasını istiyorum. O kim ki bana, ben sorumluluklarımı yerine getiriyorken "köpek" diyebiliyor. Üstelikte ikimizde bu kurum için çalışıyoruz. O benim paramımı veriyor? Ben maaşımı hakederek kazanıyorum. O gezerken, ben arkasını topluyordum...

Hadi bana bir akıl verin, ne yapayım da hırsımı alayım?Çok üzgünüm çoook

yav bacım takıldığın şeye bak. belki bi anlık inirle söylenmiş bişeydir. :smiley-cool:
bir işin var sağlığın ıhatin yerinde şükret
takılma böyle gereksiz şeylere artık şakkıdı

En güzel ve oturakli söz zamaninda ve yerinde söylenen sözdür...:delphin:

Artik ne söylersen söyle mesaj yerine ulasmicaktir...
Bence bosver...gecmise mazi derler....:kahve:

sen zaten hak ettiğin yere gelmişsin... boşver bence artık sinirine hakim ol, zaten hediyeni bile götürüp verdiğine göre o da sana sarfettiği sözlerden pişmanlık duymuştur. unut gitsin...:teselli:

Kötü söz sahibine aittir derler ya gün olur devran döner merak etme ben olsam sabırla o gunun gelmesini beklerdim

hırs güzeldir ama yerinde dozunda ve zamanında olursa...
sen hırsını isene ver zaten üstünden zaman geçmis simdi bisey yapmanın manası yok tek yapacağın sey çok çalısıp onun üstü olmak ozaman hal ettiği cevabı alır zaten takma sen isine yönel...

Şu dünyada iki insan bir olmaz derler ya, doğruymuş... Ben kimse kırılmasın diye resmen her söylediğim kelimeye dikkat ediyorum. Ama torpille bir yerlere gelmiş biri; bana köpek diyebiliyor... :kızgın: Hayat adil değil...

canım hiç üzülme insanların ağızlarının ayarı yok boşuna dememişler dilin kemiği yok die hiç üstüne alınma içinede dert olmasın ciddiye almadığın birinin küçücük bir sözü seni neden yıksın ki lafı ortada kalmış zaten cevap vermeyerek ona kendi terbiyeni göstermişsin alınma ve muhattapta olma sonuçta kötü söz sahibinin

ah be kardeşim,malesef işyerlerinde bu gibi o kadar haksızlıklar oluyorki,böyle çirkin bir davranışa maruz kalan ne ilksiniz neden son..

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşver o kendini ortaya koymuş... lafıda çok yersiz etmiş ne alaka yaniii

Bence senin yaran neden depreşti biliyomusun

Onun çocuğuna hediye verdiğin için kendini kötü hissetin

Adam sana zamanında bu lafı demiş hakkını yemiş..

Sen onun eşini sevdiğin için hediye almış vermişsin

Bana sorarsan bunu yapmamalıydın.. ne gerek vardı kadının kocasıyla anlaşamıyosun

Sanki ne hediye çokta gerekli değilmiş vermemeliydin..

Onun eline verdiğin için , eskiye döndün işte..

Hacı hacıyı şamda görsün... diyip bu tür hatırı sayılır şeyleri o adamla paylaşmamalıydın

Galiba haklısın Janselii,

Vermesem daha iyi olacakmış...

Boşver o kendini ortaya koymuş... lafıda çok yersiz etmiş ne alaka yaniii

Bence senin yaran neden depreşti biliyomusun

Onun çocuğuna hediye verdiğin için kendini kötü hissetin

Adam sana zamanında bu lafı demiş hakkını yemiş..

Sen onun eşini sevdiğin için hediye almış vermişsin

Bana sorarsan bunu yapmamalıydın.. ne gerek vardı kadının kocasıyla anlaşamıyosun

Sanki ne hediye çokta gerekli değilmiş vermemeliydin..

Onun eline verdiğin için , eskiye döndün işte..

Hacı hacıyı şamda görsün... diyip bu tür hatırı sayılır şeyleri o adamla paylaşmamalıydın

Aradan bunca zaman geçtikten sonra geçmişi debertmek size yarar değil zarar verir. Bence siz o anda tepki verecektiniz, bunu yapmamışsınız ve o birimden gitmişsiniz. Boşverin kendi işinize bakın. İlahi adalete güvenin.

teşbihde hata olmaz demişler patronda böyle bir yol seçmiş yani aslında sana köpek demek istememiş sadakati anlatmanın yolunu bu şekilde bulmuş

haklımıdır hayır değildir ama senin yaptıklarının değerini gören biri çıkıp seni kadrosuna almış

bence boşver ondan intikam almanın en güzel yolu işine dört elle sarılıp

yükselmendir sen yükseldikçe o söylediklerinin altında ezilir

Sen hakkını ararken, adam bunu hazmedememiş ve sana öyle demiş canım....
Bence gün gelir, devran döner... Aynı işyerinde mutlaka laf söyleyebileceğin bir durum çıkar ortaya.
Şimdilik düşünme, boşver. O yeterince eziktir zaten. sen artık onun 2-3 basamak üztündeki bir yönetiyle çalışmıyormusun?

canım boşver hiç bişeyt deme
şimdi bişey söylesen adam diyecekki bak ne kadar oturmuş lafım içine ki benden intikam almaya çalışıyo kötükedihüso
sen ağırlığını tavrını bozma
en güzel intikam budur bence
zaten senin değerinide biri görmüş ve hakettiğin yere gelmişsin hiç kafayı takma arkadaşım
rahat ol :delphin:

Aslında yine onun pozisyonunda bir adama bağlıyım; ama 3 basamak üstündeki yönetici
birimimi değiştirdi...

Sen hakkını ararken, adam bunu hazmedememiş ve sana öyle demiş canım....
Bence gün gelir, devran döner... Aynı işyerinde mutlaka laf söyleyebileceğin bir durum çıkar ortaya.
Şimdilik düşünme, boşver. O yeterince eziktir zaten. sen artık onun 2-3 basamak üztündeki bir yönetiyle çalışmıyormusun?

zamanında diyecektiniz diyeceğinizi. olayın üstünden çok zaman geçmiş boşverin. kinlenmeyin boşuna bu daha çok yorar sizi enerjinizi tüketir

yapılacak birşey kalmamış ki...
üstünden seneler geçmiş bir olay sanırım...
sıcağı sıcğına söyleseydiniz,etkili olurdu ama
şu saatten sonra söylenen her söz anlamsız kalacaktır diye düşünüyorum...
sevgiler...

bence bu meseleyi rtık hiç dert etme
gitmişşin hediyeni bile alıp vermişşin..aşırı bir nefretin olsa heralde bunu bile yapmazdın..
olan olmuş bitmiş gitmiş...o anlamasa bile başkası anlamış senin değerini yanına almış.
unut gitsin bundan sonra...

Back
X