• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

köpek sahibi olmak

narlekesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
159
14
68
Samsun
arkadaşlar ablalar merhabalar :3: şimdi size danışmak istediğim bir konu var. ben üniversiteye hazırlanıyorum. yani okuyorum ama tekrar hazırlanacağım. 21 yaşındayım.11 aylık dişi maltese terrier cinsi bir köpek sahipleneceğim. ancak bazı şüphelerim var. bakabilir miyim bakamaz mıyım yetişebilir miyim beni zorlar mı bilemiyorum. daha önce sadece 1 hafta kadar bakmıştım arkadaşımın köpeğine. çok da istiyorum. ancak ev de 5-6 saat yalnız kalması gerekecek mesela eziyet çekmese hayvan. bir de çiftleşme sorunu var ki ne yapacağımı hiç mi hiç bilmiyorum üstüne üstlük tiksinti geliyor hayvanlarınkinden. bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok çok sevinirim. :18:

Canim benim oglumda maltes terrier bende 25 yasimdayim ve oglum 17 yasimdan beri benim birtanem eee cok sorunlar var ogrenciyim diyorsun masraflara katlanabileceksen ogrencilik bitince sende onu gondermeyeceksen gunahina girmeyeceksen al tiksiniyorum demissin tiksinmek yok sokaga tuvalete cikarttigin zaman cebinde posetler olacak biz hayvan seven bir insansak cevremizi de sevmek zorundayiz kopeginiz kakasini yaptigi zaman onu sokakta da olsa alacaksin.. malteslar cok tuglu 2 ayda bir tirasa gidecek tirnaklar kesilecek banyo yapacak sirf 150 lira bu tutuyo her sene asilari var her sene yaptirmak zorundasin sahipli oldigu iicn birini isirsa kimligini sorarlar yillik asilari gene 200 buluyo pire damlasi var her ay damlattiracaksin 30 lira mamasi var en ucuzunu alayim desen 2 kilolugu 30 lira :) ee kemirecek kemikler kemirmesi eglenmesi icin kuzu kulaklari biskuvitleri vss... seninki disi oldugunu soyluyorsun ee regli olacak pedi var :) en ufak bir rahatsizlik hissetse gece gunduz demeden veterinere gotureceksin.. ki rahatsizlik buyuk bir problem ise cok pahalli ucretler odemek durumundasin ornegin bir ameliyata ihtiyac olsa ee yogun bakimi var bunun tahlilleri var yatacagi gune tek tek para ki bu bazen 3 bin 5 bin bile bulabilir.. herhalde sahiplendigin bir hayvani hastalandigi zaman olume terk etmezsin ilerde yaslanacak o zaman kalp seker vs baslayacak onlarla ugrasacaksin... banyo yaptirdigin sampuan ozel kendi sampuani olacak yoksa cildinin yag dengesini bozarsin bi sampuani bile 30 lira 40 lira eger bunlari yapabilirim diyorsan al ama goze alamazsan hayvancagiza yazik etme

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sadece sen bakacaksan zor ama ailen de yardımcı olacaksa düşünebilirsin.

Evin içinde yazık oluyor hayvancıklara ben çok severim köpekleri ama böyle bahçeli evinden dışarı çıkamadıkça hayvan rahat rahat üzülüyorum doğrusu.Apartman için alacaksanız hani illaki alacaksanız barınaktan alın bari lütfen satın almayın.. :31:

Canim benim oglumda maltes terrier bende 25 yasimdayim ve oglum 17 yasimdan beri benim birtanem eee cok sorunlar var ogrenciyim diyorsun masraflara katlanabileceksen ogrencilik bitince sende onu gondermeyeceksen gunahina girmeyeceksen al tiksiniyorum demissin tiksinmek yok sokaga tuvalete cikarttigin zaman cebinde posetler olacak biz hayvan seven bir insansak cevremizi de sevmek zorundayiz kopeginiz kakasini yaptigi zaman onu sokakta da olsa alacaksin.. malteslar cok tuglu 2 ayda bir tirasa gidecek tirnaklar kesilecek banyo yapacak sirf 150 lira bu tutuyo her sene asilari var her sene yaptirmak zorundasin sahipli oldigu iicn birini isirsa kimligini sorarlar yillik asilari gene 200 buluyo pire damlasi var her ay damlattiracaksin 30 lira mamasi var en ucuzunu alayim desen 2 kilolugu 30 lira :) ee kemirecek kemikler kemirmesi eglenmesi icin kuzu kulaklari biskuvitleri vss... seninki disi oldugunu soyluyorsun ee regli olacak pedi var :) en ufak bir rahatsizlik hissetse gece gunduz demeden veterinere gotureceksin.. ki rahatsizlik buyuk bir problem ise cok pahalli ucretler odemek durumundasin ornegin bir ameliyata ihtiyac olsa ee yogun bakimi var bunun tahlilleri var yatacagi gune tek tek para ki bu bazen 3 bin 5 bin bile bulabilir.. herhalde sahiplendigin bir hayvani hastalandigi zaman olume terk etmezsin ilerde yaslanacak o zaman kalp seker vs baslayacak onlarla ugrasacaksin... banyo yaptirdigin sampuan ozel kendi sampuani olacak yoksa cildinin yag dengesini bozarsin bi sampuani bile 30 lira 40 lira eger bunlari yapabilirim diyorsan al ama goze alamazsan hayvancagiza yazik etme

Herşeyi çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.. Tamamen katılıyorum.. Eğer bunlara uyamayacaksa hiç sahiplenmesin.. Başlarda güzel geliyor herkese seviyor eğleniyor ama hastalandığında yada yaramazlıklarında hop kapının önünde.. Oyuncak mı sanılıyor bu hayvanlar anlayamıyorum.. Bu konuda inanılmaz hassasım o yüzden yorum yapmadan geçmedim..

Bende bisey sorsam hazir bilgi sahibi olanlar varken :) ev kopek icin musait babamla beraber kaliyorum, mesela en az tuy doken en uyumlu kopek hangisidir, kopek alicam diyen insan hangisini almalidir :)

Bende bisey sorsam hazir bilgi sahibi olanlar varken :) ev kopek icin musait babamla beraber kaliyorum, mesela en az tuy doken en uyumlu kopek hangisidir, kopek alicam diyen insan hangisini almalidir :)

Canim benim fikrimi sorarsan barinaktan sahiplen derim orada cok kotu durumdalar tabi ille cins takintin yoksa ki cins olanlarda var.. tabi sen bilirsin ben 7 sene once barinaklar konusunda pek bilgili olmadigim icin petshoptan sahiplendim... tug sorunu olmayan kopek malesef yok her bahar tug degistirme mevsimidir gerci bu seneye yayilir ama baharda daha bi cok olur genede en tugsuz jack daniels olabilir ufak irk istersen pitbull dogo argentino flanda tugsuzdur saldirgan kopek olarak algilamayin lutfen siz nasil yon verirseniz o oyle olur tipki cocuk egitmek gibi dusunun.. ayrica sakin sessiz ilerisi icin cocuklarla cok cok iyi anlasabilecek bir irk isterseniz golden... labrador... setter... coocker dusune bilirsiniz gerci ben ne desem bos siz onu sahiplenmeye gittiginiz zaman ilk goz goze geldiginiz ilk elinizi surdugunuz hayatinizin aski olacak

Tamam cok tesekkur ederim alirsak sonucu bildiririm :)

Herşeyi çok güzel açıklamışsınız teşekkürler.. Tamamen katılıyorum.. Eğer bunlara uyamayacaksa hiç sahiplenmesin.. Başlarda güzel geliyor herkese seviyor eğleniyor ama hastalandığında yada yaramazlıklarında hop kapının önünde.. Oyuncak mı sanılıyor bu hayvanlar anlayamıyorum.. Bu konuda inanılmaz hassasım o yüzden yorum yapmadan geçmedim..

Evet bir hayvan sahiplenmek gercekten sorumluluk gerektiren birsey zaten bir insan eger amaan biraz kalir bakamazsam gonderirim denemekten ne cikar dusuncesi ile sahipleniyorsa malesef o hayvan icin bir tramva sahiplenen sahis icinse sadece bir tecrube oluyor... eger sahipleniyorsan kararli bir sekilde evet bu benim cocugum olacak ve Allahtan baska kimse bizi ayiramayacak dusuncesi olmali.. yaramazlik mi daniskasini yapacak annemlerdeyken de bir cok sey parcaladi koltuk nevresim yorgan hep parcaladi ve ben evlendim malesef ben de 3 senede 3 takim koltuk degistirdim 15 tane nevresim yorgan parcaladi.. hatta bir gun disaridaydik esimle benim pasam yatak odasinda iki yastigida parcalamis odayi gorseniz her taraf yun yerler yatak her taraf ama insan sadece guluyor naptin annem sen yaramazmi oldun diyorum yuzume bakiyo bende tabi ben sana kizarmiyim annem pasam diye diye isira isira seviyorum.. ve insan kendi ni hice sayiyor yatak odasi gardrobum surgulu ve baya buyuk oglum bir gun altinda yatiyor bende odadayim raydan cikmasiyla oglumun ustine dusecekti ben altina hangi ara gectim hangi ara onu tuttum hic hatirlamiyorum en son esime bagirdigimi hatirliyorum oglum nerde birsey oldumu benim ki gelmis kuyruk salliyo ben iyiyim diye cok guzel duygular yasatiyorlar insana

Tüy dökmeyen köpek arayan arkadaşa; Poodle (kaniş) tüy dökmüyor çünkü saç kılları. Anti alerjik o yüzden. En akıllı 2. Köpek, 3 boyu var en küçüğü evde en iyi bskılacak boyu toy olan yani toy poodle.

Canım sana msj yazdım ama sen üniversiteye hazırlanıyorsun kazanıp gittiğinde nasıl olacak? Bu uzun yıllar sürecek birşey benim oğlum 14 yaşında yeri geliyor bırakıp tatile gidemiyoruz benden başkasıyla kalamıyor hasta oluyor ...bakabileceksen al yoksa günahına girme sevmek çok güzel ama çok büyük bir sorumluluk bu dışardan göründüğü gibi değil çocuk gibi ....o ölene kadar bakacaksın bunu düşünerek al ...yeri geliyo tutacağın evi bile önce onu düşünerek seçiyosun ,yıllardır sorun yaşıyorum hiç havlamadığı halde varlığından rahatsız olan oluyo apartmanda ..ve hastada olsan...hava buz gibide olsa...yağmur çamurda olsa günde 2 defa çıkartmak var bide ...tam 14 yıldır ...ama sevgisi, maneviyatı paha biçilemez ...

Tamam canim kendine guveniyorsan bence hic durma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE ]
Merhaba ne kadar guzel ve detayli anlatmissiniz, bu kadar zahmetli olduğunu hic bilmiyordum bende öğrenciyim unv.e basliycam almak istiyrdum ama ben bukadar ilgilenememki cok zormus üzüldüm ya
Size bi soru sormak istiyorum ciftlesme donemlerinde neler yaşıyorsunuz ben bazen afedersiniz sahiplerine bile saldirdiklarini duydum

Anladigim kadariyla kopek sahibi olmaktan cok, fikri hosuna gitmis. Diger arkadaslar da maddi manevi zorluklarindan bahsetmisler. Cok ciddi bir butce ve zaman ayirabiliyor olman gerekir. Daha 2 gun once kopegimizi gezdirirken basibos kopeklerin saldirisina ugradik ve kopegimizi kaybettik. Simdi aileden birini kaybetmis gibi bosluktayiz. Hazir misin boyle seyler yasamaya?

arkadaşlar ablalar merhabalar :3: şimdi size danışmak istediğim bir konu var. ben üniversiteye hazırlanıyorum. yani okuyorum ama tekrar hazırlanacağım. 21 yaşındayım.11 aylık dişi maltese terrier cinsi bir köpek sahipleneceğim. ancak bazı şüphelerim var. bakabilir miyim bakamaz mıyım yetişebilir miyim beni zorlar mı bilemiyorum. daha önce sadece 1 hafta kadar bakmıştım arkadaşımın köpeğine. çok da istiyorum. ancak ev de 5-6 saat yalnız kalması gerekecek mesela eziyet çekmese hayvan. bir de çiftleşme sorunu var ki ne yapacağımı hiç mi hiç bilmiyorum üstüne üstlük tiksinti geliyor hayvanlarınkinden. bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa çok çok sevinirim. :18:

27 yasındayım 5 yasında golden cinsi bir köpeğim var. çalışan bir insanım sabah 5:30 kalkıp 1 saat dolaştırıyorum sonra hazırlanıp işe. akşam 7 gibi evde oluyorum hemen dışarı çıkarıyorum. Arkadaşlarımla bir yere gitmek istesem yada birinde kalacak olsam bakacak birni bulmak zorudayım. bunların hepsini çok iyi düşün kendi hayatından fedakarlık yapabilecek misin ? yarın öbürgün sıkılıp bırakacak ya da vakit ayıramayacaksan sakın sahiplenme. birde öğrenci olduğunu yazmışsın. Bu işin birde maddi boyutu var. İnan ben kendimden daha cok para harcıyorum köpeğim için maması iç parazit dış paraziti yıllık aşıları tasması tarağı vs derken aylık masrafı 200 - 250 tl yi buluyor. (aldığın mama ya göre değişebilir) iyi düşün derim. Bir canlıya sahip olmak onun sorumluluğunu almak seni her gördüğünde çılgınca sevinmesi ve bunların karsıılığında hiç birşey beklememesi inan çok güzel duygular. ama tekrar tekrar düşün derim.

Tamam canim kendine guveniyorsan bence hic durma

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE ]
Merhaba ne kadar guzel ve detayli anlatmissiniz, bu kadar zahmetli olduğunu hic bilmiyordum bende öğrenciyim unv.e basliycam almak istiyrdum ama ben bukadar ilgilenememki cok zormus üzüldüm ya
Size bi soru sormak istiyorum ciftlesme donemlerinde neler yaşıyorsunuz ben bazen afedersiniz sahiplerine bile saldirdiklarini duydum

Saldirmak cinsellik acisindan diyorsaniz sizin alistirmaniza bagli yani musade ederseniz bacaginizla oynamak hosuna gider.. benim oglum 8 aylikken ilk ciflesme donemi geldi bana bir sefer yapti ve ben annem ben senin annenim cok ayip anneye yapilmaz dedim... size yemin ederim bir daha bana yapmadi ve hic bir insana yapmadi oyle huyu yok pek.. hayatinda oglum iki kizla tanisti ve bir tanesi oglumu beyenmedi birtanesinide oglum beyenmedi.. veterinere sordugum zaman bana ona bir yastik vermemi soyledi arada yastigiyla oynar... mustakbel gelinim yastik malesef.. kisirlastirmak istedim gene veteriner daha cok genc belki ilerleyen zamanlarda bulursunuz bir disi dedi ki ben gercekten disi bulamadim ayni cins bizim burada pek yok malesef hatta mahallede sadece benim evimde var oglum internetten bul dediler oglumu onlar eve istedi bir kac gun kalmasi icin nasil davranirlar bilemedim ben kizlarini istedim onlar bana guvenmedi vs.. bir yandan da mutluyum ciflesse oglumun bebekleri kimlerin eline gider bagirirlar mi doverler mi vicdan yapardim hakkima duseni alirdim kimseye veremezdim evde olurduk bir anda 4 cocugum anneye daha cok yavru dusuyo annenin sahibi ne yapardi o yavrulari aklim onlarda kalirdi ama kendime kiziyorum yani

Saldirmak cinsellik acisindan diyorsaniz sizin alistirmaniza bagli yani musade ederseniz bacaginizla oynamak hosuna gider.. benim oglum 8 aylikken ilk ciflesme donemi geldi bana bir sefer yapti ve ben annem ben senin annenim cok ayip anneye yapilmaz dedim... size yemin ederim bir daha bana yapmadi ve hic bir insana yapmadi oyle huyu yok pek.. hayatinda oglum iki kizla tanisti ve bir tanesi oglumu beyenmedi birtanesinide oglum beyenmedi.. veterinere sordugum zaman bana ona bir yastik vermemi soyledi arada yastigiyla oynar... mustakbel gelinim yastik malesef.. kisirlastirmak istedim gene veteriner daha cok genc belki ilerleyen zamanlarda bulursunuz bir disi dedi ki ben gercekten disi bulamadim ayni cins bizim burada pek yok malesef hatta mahallede sadece benim evimde var oglum internetten bul dediler oglumu onlar eve istedi bir kac gun kalmasi icin nasil davranirlar bilemedim ben kizlarini istedim onlar bana guvenmedi vs.. bir yandan da mutluyum ciflesse oglumun bebekleri kimlerin eline gider bagirirlar mi doverler mi vicdan yapardim hakkima duseni alirdim kimseye veremezdim evde olurduk bir anda 4 cocugum anneye daha cok yavru dusuyo annenin sahibi ne yapardi o yavrulari aklim onlarda kalirdi ama kendime kiziyorum yani

Bu süreçte cok zormus :( nekadar sürüyor peki sanirim belli bi sure suruyomus sürekli olmuyomus

merhabalar, hepinize yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim çok bilgilendirdiniz beni gerçekten. öğrenciyim ailemle yaşıyorum maddi açıdan aylık 200-250 lira bizi fazla zorlamaz ama tekrar hazırlanacağım işte kazanıp gidersem o benimle gelebilir mi gelemez mi bilmiyorum annem ona tek bakamaz. tiksinme olayı tuvaletinden değil ben kustuğunu da temizlemiş insanım :) ben çiftleşme olayından tiksiniyorum o kadar. zaman da ayırırım o sıkıntı değil. dediğim gibi sadece gidersem o hayvana yazık olacak tek problem bu. ama çok seviyorum onları keşke daha müsait bir durumum olsa hiç düşünmeden sahiplenirim. bu arada alma konusuna da değinmişsiniz benim alacağım da sokakta kalmış bir köpekti, kesinlikle petshoptan bir canın alınıp satılmasına ılımlı bakmıyorum.

Back
X