- 7 Aralık 2013
- 2.977
- 17.162
- 408
- 30
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Yemegi verdikten sonra hemen indiriyorum asagi, cisi hemen yapiyor ama kakayi hemen yapmiyor. Sabahin 7sinde iniyoruz brn tasin ustunde uyuyorum , bekliyorum ki kaka yapsin :)))ay yafrummm, 8 aylikken aslinda coktan eve yapmamasi gerektigini ögrenmesi lazimdi. yasasiklarindan dolayi ola bilir. ilgi görmek icin. misal yemek yedikden sonra bi yarim saat bekle disari cik her cisini kakasini yaptiginda ödüllendir. ben mamaya alistirmak istemedim disarda ondan heyecanli sekilde aferin diip sarildim basini oksadim. evde yaparsa tepki verme hic birsey söyleme, kizmada. yoksa hic yapamaz.
evde ilgi görmek icin yapiyo ola bilir.
benim komsununda var ayni cinsden bi inat bi inat hic laf dinlemezdi beyimiz. sonra ayni cinsden bebek aldilar yanina o büyüdükden sonra havasi indi beyimizin simdi kardesine dikkat edio sürekli
Yemegi verdikten sonra hemen indiriyorum asagi, cisi hemen yapiyor ama kakayi hemen yapmiyor. Sabahin 7sinde iniyoruz brn tasin ustunde uyuyorum , bekliyorum ki kaka yapsin :)))
Açıkçası ben hayvanın hayatı kolaylaşsın diye ekstra birşey yapmadım kendi haline bıraktım alışsın diye. Aşırı dikkatli bi yaratık Sofie’cim adı bu. Mamasını tuvalet kutusunu bir kez gösterdim hemen ezberledi. Koltukların sandalyelerin yatağın yüksekliğini ezberledi günlerce teftiş edip, yeni bir yere çıkıyorsa arka arka iniyor ki tutunarak arka ayakları yere değene kadar bırakmıyor kendini. Normalde eşyalara çarpmıyor ama bazen yeni damacanayı ortada bırakmış oluyorum tembellikten, ona çarpıyor ama panik yapmadan yanından dolanıyor. Ocağa filan asla atlamaya çalışmadı benim onu koruduğumdan fazla o kendini koruyor zaten. Ses çıkaran top oyuncaklarının peşinde koşturuyor diğer kedilerle oynuyor ve hatta onları dövüyor da bazen. Keten ya da dokulu koltukların canına okudu diğerleri Sofie ise sadece ona koyduğum karton kutuda tırnaklarını bileyliyor bir de kadife tay tüyü gibi kumaşlara bulaşmıyorlar. Perdeleri oyun oynarken hırpalıyor bazıları bazıları da hiç bulaşmıyor. İnsan gibi hepsinin huyu karakteri değişik bir kere beraber yaşamaya başlayınca ortayı buluyorsun merak etme. Ama engelli kediyi şiddetle öneririm bunların dışarıda yaşama şansı hiç yok ayrıca bence çok zekiler ve ekstra bir zahmetleri de yok. Engelli bir kedi alırsanız daha ayrıntılı sorularınızı da yanıtlarımBiraz Bilgi alsam çok iyi olur çünkü hayatımın bir döneminde mutlaka engelli bir kedi sahiplenicem büyük ihtimal kör olan
Evde eşyalara çarpıyor mu yeni gelene yeri değiştirilene?
Birde koltuk perde falan yırtıyorlar mı :)
Bilmem gereken şuna dikkat et dediğiniz birşey var mı?
- Pudra Pembe - konunu baltalamak istemem hayvansever olduğunuz için kusura bakmazsn diye düşünüyorum
Ya gunde 4 defa cikariyorum. Sabah 10 dk oglen yarim saat,aksam üstü 2 3 saat disaridayiz.birde simdi cikartim iste 10 dakika. Yemek koydum biraz önce , yesinde indiriyim diye, yemegi yemis arkamada isemis. Ama hemen isiyor yani..hemen cikma. migdesi icin iyi degil. köpekler hemen yemek yedikden sonra merdivenden asaga inerse yada koltukdan hoplarsa migde dönmesi almanca türkce böyle mi deniliyor bilmiyorum. belki migdem felcidir yasiyorlar cok zararli cok aci cekiyorlar. sindirmesi 4 saat sürer ondan hemen cikma. günde kac ögün mama veriyorsun? sindirim süresi 4 saat oldugu icin aslinda baslarda 4 saatde bir cikmalisin. her defasina yarim saat yürseniz yada topun pesinden kossa yeter.
Ben cok tedirginim. Bugun bile tasmasiyla gezdir sunu dedi. Ona gore su benim oglum.ozur dilerim dedim. Cunkü hangi biriyle ugrasayim??? Laf yetismez bunlara.. nefret ettim iyicene insanlardan sadece hayvanlara adadim kendimi.. bugun sirkeyle yikadim umarim faydasi olur. Cinsi ne sizinkinin?Öncelikle sizi tebrik ediyorum .Keşke herkes bu kadar duyarlı olabilse.Benim kızım geldiği ikinci gün öğrendi nereye yapması gerektiğini :)
Yaşadığımız yeri hayvan severlerle dolu olduğu için seçtik en başta.Öyle olmasaydı oda bizde tedirgin olurduk .
Onun için bir tuvalet ayırdık .Özel plastik tuvaletlerden ve içine ped aldım ,Geleneksel gazete yöntemi de yan tarafına.
Bahsedilen damlalardanda almıştım pedin üzerine damlatıp koklattım inatla gazeteye gitti .
Her yemekten ya da Sudan sonra huzursuz dolandığını anladığım an kucaklayıp tuvalete götürdüm kapısında bekledim elimde ödül mamasıyla .Her doğru yapışta alkışlar ,mamalar vs:) Şuan 3 yaşında halen tuvaletten çıkınca dans eder mama için :)Görmemişsem havlar tekrar tuvalete girer çıkışını göreyim diye :)Evin içinde tedirgin ,kendi etrafında dönmeye başladığı an kucaklayıp götürün ödülde verirseniz zamanla kendisi gider.Kazayla evde bir yere yaparsa gazeteyle yaptığı yere vurup hayır hımmm hayır işe yarıyor :) Birde asla çamaşır suyu ile değil sirkeyle silerseniz öyle bir kaza olması durumunda süper olur..Güle güle büyütmeniz dileğiyle :)
8 aylik canimYaa ben onu yerimmm kaç yaşında acaba ?
Yaa onlarda cok tatli, cokta akili oluyorlarmis. 1 yasindan sonra.cogu kopek yapmiyor. Petsopada gidemedim. Evde verilebilecek ödül mamasi varmi? Hos kg su 50 tl olan mamadan yiyor. Onun icin en buyuk ödül bu amaBenim kızım Cavalier King Charles .İyice sirkeyle silin orayı ve tepki gösterin hayır komutunu anlasın .Yoksa bile çişi ardından tuvaletine götürün gösterin aşırı sevin tuvaletinde :)Benimki ne kadar çıkarsa çıksın su içtiği için yine skışıyor.Tutmasıda sağlıklı değil.Bir iki kere doğru yere yapsın gerisi gelir.İstikrarlı bir şekilde ceza ödül sistemine alışırsa koşa koşa gider.Düşünün şuan sırf ödül mamasına bayıldığı için çatlayana dek su içip çişi gelsin diye uğraşıyor zaman zaman :)
Şuan resmen deliriyorum. Acilen köpek sahiplenmem gerek, beni delirttiniz bu ne tatlı anlatım?!Sarımsaklı maya tabletleri var hem tüyleri hemde sağlığı için faydalı ben şuan ödül maması yerine bir kere onu veriyorum :) yok sa feci pisboğazlar :)Sevmediği hiçbirşey olmadığı için bizimkinin havuç bile ödül onun için :) Biraz rüşvet gibi ama alışana dek mecbur:) Yaşa takılmayın sizin istikrarlı olduğunuzu görürse rahat bırak artık beni diye koşa koşa tuvaletlerine gidiyorlar:)Bizimki hatta söylene şöylene gidiyor bazen tuvalete :)
Sarimsakli maya tableti nerden bulabilirim :)) birde ev yapimi kopek odulleri varmis onlara bakayim :)) kendi ellerimle :))Sarımsaklı maya tabletleri var hem tüyleri hemde sağlığı için faydalı ben şuan ödül maması yerine bir kere onu veriyorum :) yok sa feci pisboğazlar :)Sevmediği hiçbirşey olmadığı için bizimkinin havuç bile ödül onun için :) Biraz rüşvet gibi ama alışana dek mecbur:) Yaşa takılmayın sizin istikrarlı olduğunuzu görürse rahat bırak artık beni diye koşa koşa tuvaletlerine gidiyorlar:)Bizimki hatta söylene şöylene gidiyor bazen tuvalete :)
Cok pahali bir mama ama cokda sevmiyor sanirimKendi mamasını bayılarak yiyorsa oda ödül niyetine geçer bir iki tane,birde ne kadar güzel doğru birşey yaptığını Coşkuyla Sevinç'le hissettirirseniz süreç o kadar hızlı ilerler.Çocuğu olan arkadaşlarımın bez atma dönemlerinde bile işe yaradı çoğu :)Hepsi tuvalet sonrası dans ediyormuş benim yüzümden ama olsun anneleri rahatladı :) Alışmışım köpüşüme woww Harika alkış :)Çocuklarda da işe yarıyor :)
çok istıyorum şöyle simsiyah bi yavru bi ilan çıkmıştı karşıma gözlerini kaybetmiş siyah yavru ozaman imkanlar dahilinde olmadığı için alamadım çok içimde kaldı. Şimdilerde değil ama inşallah ilerde birine anne olucam. Çok teşekkür ederim sahiplenince buralarda olursak mutlaka yazarımAçıkçası ben hayvanın hayatı kolaylaşsın diye ekstra birşey yapmadım kendi haline bıraktım alışsın diye. Aşırı dikkatli bi yaratık Sofie’cim adı bu. Mamasını tuvalet kutusunu bir kez gösterdim hemen ezberledi. Koltukların sandalyelerin yatağın yüksekliğini ezberledi günlerce teftiş edip, yeni bir yere çıkıyorsa arka arka iniyor ki tutunarak arka ayakları yere değene kadar bırakmıyor kendini. Normalde eşyalara çarpmıyor ama bazen yeni damacanayı ortada bırakmış oluyorum tembellikten, ona çarpıyor ama panik yapmadan yanından dolanıyor. Ocağa filan asla atlamaya çalışmadı benim onu koruduğumdan fazla o kendini koruyor zaten. Ses çıkaran top oyuncaklarının peşinde koşturuyor diğer kedilerle oynuyor ve hatta onları dövüyor da bazen. Keten ya da dokulu koltukların canına okudu diğerleri Sofie ise sadece ona koyduğum karton kutuda tırnaklarını bileyliyor bir de kadife tay tüyü gibi kumaşlara bulaşmıyorlar. Perdeleri oyun oynarken hırpalıyor bazıları bazıları da hiç bulaşmıyor. İnsan gibi hepsinin huyu karakteri değişik bir kere beraber yaşamaya başlayınca ortayı buluyorsun merak etme. Ama engelli kediyi şiddetle öneririm bunların dışarıda yaşama şansı hiç yok ayrıca bence çok zekiler ve ekstra bir zahmetleri de yok. Engelli bir kedi alırsanız daha ayrıntılı sorularınızı da yanıtlarım
Facebookta kedi kopek sahiplendirme diye bir sayfa var canim oraya bakarsan , okadar kör kedi varkiçok istıyorum şöyle simsiyah bi yavru bi ilan çıkmıştı karşıma gözlerini kaybetmiş siyah yavru ozaman imkanlar dahilinde olmadığı için alamadım çok içimde kaldı. Şimdilerde değil ama inşallah ilerde birine anne olucam. Çok teşekkür ederim sahiplenince buralarda olursak mutlaka yazarım
şartlar uygun olunca oralardan sahiplenıcem aklımda teşekkür ederimFacebookta kedi kopek sahiplendirme diye bir sayfa var canim oraya bakarsan , okadar kör kedi varki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?