Ben burayi gunluge cevireyim madem.. :)
Veteriner tavsiyesiyle kum toprak koyduk bir kaba ona alistirmaya calisiyordum..
Idare eder simdilik. Daha cok kaba daha az disari yapmaya basladi.
Arka balkonuma cok guzel gunes dusuyor hava sicak arada oraya cikariyorum yer yaptim ona cok seviyor. Uyuyor orda.
Eve aliyoruz sevmek oynamak icin, eve girdigi gibi halilara yapiyor
Aliskanlik mi edindi nedir. Sert bir dille hayir diyorum ama sallamiyor pek :/
Bakalim bu tuvalet olayini ne zaman cozegiz.. Evin icinde arkasindan dolasip nereye cis yapti diye bakmak,temizlemek zor.
Tuvalete alistirabildiniz mi
Ben de yavru köpek bakıyordum, iyi oldu bu konuyu gördüğüm
Yok bakıyordum derken, alsam mı acaba diye bakıyordum. Henüz almadım yani. Konuyu görünce ışık hızıyla vazgeçtim zaten.Tuvalete alistirabildiniz mi
Kedi düşünürmüsünYok bakıyordum derken, alsam mı acaba diye bakıyordum. Henüz almadım yani. Konuyu görünce ışık hızıyla vazgeçtim zaten.
Kedi düşünürmüsün
Onlar asla kumundan başka yere yapmazlar
Tuvalet egitimi olayi zor evet. Cok tatli cok oyuncu ama iste her yere isemesi kaka yapmasi mahfetti beniYok bakıyordum derken, alsam mı acaba diye bakıyordum. Henüz almadım yani. Konuyu görünce ışık hızıyla vazgeçtim zaten.
Bende toprak kum koydum 1 oraya yapiyor 2 disari oraya da yapiyor yapmiyor degil ama gelisine saliyor evin bi kosesine .Denas14__ canım benım patronum aldı 1 yavru köpek geçen sene .
Onlar gazete seriyorlar evın 1 yerıne oraya gidip işiyormuş. Tabı alışna kadar yer yer başka bölgelerede yapmış .
Köpek her gazeteye işediğinde ödül maması vermişler. Başka yere işediğinde de kızmışlar ceza vermişler.
Şuan hastalık durumu hariç gazetesınden başka yere yapmıyormuş . Ama günde 2 3 defa dışarıya çıkarıyorlar.
Oyleymis gercekten.Köpeklerin tuvalet duzeninin oturması 5-6aylık olmalarını buluyor.
Bir süre sonra zaten gunde 2ye düşecek sabah akşam olarak.
Biz alan kısıtlaması ile vermiştik tuvalet eğitimini.
Çok sabırlı olmak lazım bolbol çiş kaka temizlemek zorunda kalınan bir dönem:d
Tuvalet egitimi olayi zor evet. Cok tatli cok oyuncu ama iste her yere isemesi kaka yapmasi mahfetti beniozellikle halilara yapiyor. Kokusu da allaha hos varsin ölü fare gibi sil allah sil cikmiyor.
benimde oyle 3 ayda 1 yollarim. Salondakiler yapmisti yikamada simdi.Benim temizlik konusunda takıntılarım var zaten. Daha beter olurum diye korkuyorum. Halılarım kirlenmese bile 3-4 ayda bir yıkamaya gidiyor.
Öyle çiş falan olursa yıkamaya değil çöpe giderler muhtemelen
aa evet o noktayı atladım haklı .Tuvalet egitimi olayi zor evet. Cok tatli cok oyuncu ama iste her yere isemesi kaka yapmasi mahfetti beniozellikle halilara yapiyor. Kokusu da allaha hos varsin ölü fare gibi sil allah sil cikmiyor.
Bende toprak kum koydum 1 oraya yapiyor 2 disari oraya da yapiyor yapmiyor degil ama gelisine saliyor evin bi kosesine .daha asilari bitmedi vet. Disari cikarmayin bitmeden dedi:-/
Oyleymis gercekten.
Alan kisitlamasi dediginiz kafes mi?
aa evet o noktayı atladım haklı .
aşıları bıtene kadar idar ediceksın canımm .
Resmını atta sevem azcık
Allahım çıldırıcccımmmm
Oyleymis gercekten.
Alan kisitlamasi dediginiz kafes mi?
Sagol canim tesekkur ederiz❤Allahım çıldırıcccımmmm
Ya çok güzell şebek maymununa bak seeennnn
Anladim tesekkur ederim :))Yok, evin içinde serbestce dolasabildiği alan kısıtlı olmalı.
Sadece tuvaletini dogru yere yaptıgında ödüllendirip serbest dolasmasına izin verin. Bu sure de mesela baslangıc icin yarım saat olsun. Yarım saat oynadıktan sonra yeniden kendi alanına koyun. Tuvaletini dogru yere yaptıgında yeniden heyecanlanarak aferin diyerek, ödüllendirerek cıkarın. Bu alanı sizi görebileceği bir yer olmalı ama yoksa anksiyete yasayabiliyorlar. Zamanla çişini tutmayı ogrendikce serbest kaldıgı sure de uzamaya baslar.
Biz mesela ayrı bir odada tutmuyorduk da oturdugumuz odanın bir köşesini kolilerle cevreleyerek ona dar bir alan yapmıstık.
Tuvaleti bir köşedeydi, yatagı maması suyu baska köşede. Evi değiştirmiştik bayağı onun için:) O yuzden bizde işe yaramıstı. 1 hafta icinde ogrenmisti.
Siz onu alanına koyduktan sonra ağlayabilir, havlayabilir. Zor ama görmezden gelmeniz lazım.
İstediği şeyleri ağlayarak yaptırmayı ogreniyorlar cunku:)
Anladim tesekkur ederim :))
8 gun oldu gunde 10 kere cis yapiyorsa 4 u topragina 6 si eve. Bunada sukur napalim:)
Daha kucuk oldugu icin kaslarini kontrol edemiyormus birde. Siz egitim verirken kopek kac aylikti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?