köpek!

Benim bir Husky'm var onu çok seviyorum benim bir parçam gibi....maskesi yüzünden herkes korkuyor ve birgün bu seni yer diyorlar ama gerçekten takmıyorum kimileri bize gelmiyor bu yüzden varsın gelmesinler ben onu çok seviyorum onun kalbinden bir zarar gelmiyeceğini düşünüyorum o bana masumiyeti ve güzel şeyleri öğretti =)

tüm hayvanseverler bu şekilde düşünmüyor. sizinle aynı fikirde olduğum noktalar var. hayvanlar hakkında duyarlı olan birçok kişi, insanlara karşı da duyarlıdır, ben ve tanıdığım birçok hayvansever öyle en azından. istisnaları bilmiyorum, yakınımda yok...

özellikle çocuklar, gençler, hayvanlar gerçekten de hassas olduğum noktalar.
insan derken yaradılış olarak insan olmanın dışında, insani değerlere sahip olan her insanı seviyorum, bana göre hümanistim.
hayvanı sevmeyen, ama zarar vermek istemeyen, bunu onaylamayanları da anlıyorum.
onlara denilen korkma, birşey yapmaz, vb sözcüklerin amacı o kişileri rahatlatmak, dalga geçilmek için söylenmiyor bence. her koşan köpek, saldırmak için koşmuyor.
ben de eskiden köpeklerden korkardım. korkumu yendim çok şükür, atlatılan birşeydi bendeki. atlatırsınız ya da atlatamazsınız, kimse sizi bu yüzden suçlayamaz ki.

tüm korkanlar da sizin gibi düşünmüyor. bunun da farkında olun lütfen.

ülkemiz birçok konuda kendini geliştirdikçe, bu tür sorunlarımız olmayacak umarım.
dünyanın birçok yerinde hayvanlara karşı farklı seviyelerde şiddet uygulanıyor. çok gelişmiş Avrupa ülkeleri ne kadar masum görünse de, farklı amaçlarla yine birçok hayvana zarar veriliyor(en basit örnek; kozmetikteki deney hayvanlarına bakın.). sokakta hayvan bırakmadıkları için çok hayvansever sanmayın onları da..

Son düzenleme:
sevgili sozumona "hayvansever" arkadaşlar şeytanı bırakıp kopekten korkan arkadaşları taşlamaya baslamış
yahu ben kopek seviyorum diye fareye de aynı sempatiyle yaklaşmak zorunda miyim?
yada fare seviyorum diye kopegi de sevme zorunluluğum var mi?
hatta ve hattaa ayseyi seviyorsam, gıcık oldugum fatmayı da mi sevmek zorundayim?
kimi kediden korkar (misal ben) kimi kopekten, kimi yılandan kimi kuştan kimi bilmem neden...
kedi, kopek vb. sevmiyor diye insanları yargılama, hakaret etme hakkını kim veriyor size?
o hayvan seviyorum diye nara atan hatunlardan kaç tanesi sokakta basiboş kopek gordugunde tedirgin olmadan bi lokma ekmek veriyor yada basini oksuyor?

yok bi kemik verip kopekle arkadaş olunmalıymış da yok zabıtaya şikayet edilir miymiş de yok bilmem neymiş de...
edilir kardeşim; zabıtaya da polise de muhtara da şikayet edilir
hayvan hakkı varsa insan hakkı da var
o kopek bugune dek kimseye zarar vermemiş olabilir fakat bundan sonra vermeyeceği anlamana gelmez ki
hayvan sahibi eğer gerçekten beslediği o hayvancagıza deger veriyorsa dikkat edecek, tasmasız salmayacak oraya buraya

Sizin o "şehirde büyümüş inekten tiksinen" olarak tabir ettiğiniz nice insan tanıyorum ki biri de benim, şehirde büyüdüm ama HİÇBİR HAYVANDAN TİKSİNMEM böcekler dahil iğrendiğim hiçbir hayvan yok. ikinci işaretlediğim cümlene gelince çocukluğumdan beri her türlü sokak köpeği ile uğraştım köpeğin bir bakışından anlarım derdini üstelik koca koca hayvanlar ayakta benim boyumda neredeyse... Ama ne oldu bir hayvan ısırdı mı beni??????

Ayrıca cehaletiniz şuradan belli bir çok küçük cins sizin tabirinizle " mini süs şeyler" büyük köpeklere nazaran daha saldırgandır!!!! Ama bu da huy olarak yani inatçıdır biraz bazıları daha kıskançtır vs yoksa hiçbir köpek cinsi vahşi değildir...

Köydeki köpekler sevgiyle değil korkuyla büyütülür genelde (bazı insanlar dışında tabii ki hepsi öyle yapmıyor) onlar için köpek koruma, av ARACIDIR eşyadır bir nevi anlayan çok iyi anladı demek istediğimi işte bu yüzden böyle birşey olmuş olabilir.... Veyaaaa yetiştirende bir problem olabilir...

Kimse beni köpeğin vahşi bir canlı olduğuna inandıramaz bacak kadar çocuktum onlarla arkadaş olduğumda onlarcasıyla oynadım besledim yoldan geçerken başını okşadım biri bile BİR TANESİ BİLE bir zarar vermedi bana..........

hiç bir hayvandan ne korkarım ne tiksinirim dev gibi sokak köpeklerini bile severim zaten bana daha birşey yapan bi hayvan denk gelmedi ben çok seviyorum onlarda beni seviyor ve tam bir hayvanseverim evde hiç artık yemek atılmaz sokaktaki hayvanlara dağıtırım kuru mama poşetiyle gezerim sokakta olan köpekler tehlikeli dildir sahibi olan köpekler daha çok tehlikelidir ve onları tehlikeli yapan sahipleridir mağlesef köpekler vahşi hayvanlarmıdır utanmasanız vahşi hayvan diceksiniz.(yani vahşi doğa hayvanı) tabi kimse sevmek zorunda dil ama yaşamaya hakları olduğunu unutmamak gerekir Allah bu dünyayı bitek bize özel yapmadı heralde öyle olsaydı ne hayvan ne başka canlı olurdu.

Son düzenleme:
Biraz kokrularının üstüne gitseydin ezilme tehlikesi geçirmezdin bnce
Husky ye seni eyr diyorlar ya benim köpeğimde doberman nette böyle palavralar yazıyor. bırakına lalh aşkıan 30 gunluk aldım ben onu Farzı mishalll Dövsemde sözvsemde ısıramaz o kööpek beni Böyle düşünmeyin , ne süsü köpeği ende doberman sahibini ısırmaz. küçük büyük karekterle olarak ornek verdim

Mükemmel yorum Lütfen artık karıştırılmasın bu ikisi Ha tabii ki veganlık en güzeli çünkü et-süt-yumurta çiftliklerinin hali hiç de iyi değil hatta rezil durumda.... Vegan olmak hep aklımın bir köşesinde durmuştur..

inan mezbahaların hali korkunç. hele ki bir videoda, kurban bayramında bir ineği-kaç yüz kiloluk hayvanı- tek ayağından iple bağlayıp vinçle kaldırıp kesim yerine götürdüklerini gördüğümde şok oldum. öyle insani kesim olayları falan hikaye. mikerinos bizim başlıkta ( markanı kendin seç ) meltem bir video paylaştı, onu izlemeni tavsiye ederim.

Tekrar merhaba arkadaşlar aslında forumu gereksiz yere mesgul etmek istemiyorum fakat özel msj atamıyorum haliyle sizden yardım isticem yine yavrucumla bütün gün ilgilendim masallah 50 günlük olmasına ragmen tuvalet eğitimini fln öğrendi :) Ama dünde buraya yazmıstım benim acık yaramı yaladı ve asısı yok ben dün acilde 4 gün önce demek yerine 3 gün önce dedim ve aşımı vuruldum 3 günden sonra asının etkisi yokmus pazartesi tekrar kontrolüm var ve 1 hafta olacak bu olay olalı acaba gecikmeli durumlarda yapabilecekleri birsey var mıdır doktorla bunu konusmalımıyım ? Köpüşleri cok cok seviyorum ama benim yavrumda olsa aşısı olmadıgı icin tedbiri elden bırakmamak gerek sanırım tesekkür ediyorum simdiden ilgilenen arkadaslara

Herkes kopek sevmek zorunda mı
Sız 600 kopekle bır arada olabılırsınız ama ben bır kopekle bıle duramam zıra ıkı kez hıcbır sey yapmadıgım halde kopek tarafından ısırıldım
Zehırlemek kötu bır sey elbette ama kopegıne sahıp cıkmayanla kavga etmek neden sacma
Bu kadar sinir olup dellenmeyin

İzledim yaaa((( şu dünyanın en güzel konuşmasını diyorsun sanırım Gary diye bir adamdı ve ağzım açık dinledim hatta iyi hatırlattın başlarını izleyememiştim tekrar izleyeyim... Orası Ohio süt çüftliği ama inan Türkiyede de farksız... Yumurta çiftliklerinde tavuk çiftliklerinde yürüdüklerinde hayvanların kemikleri kırılıyor çünkü kemik yerine et olsun gelişemesin diye dayıyorlar ilacı sonra ne oluyor aa ben bugün beyaz et yedim...!

Alakasız mesaj için özür ama yazmadan edemedim...

Benim oturduğum yerde de bir çok sahipsiz sokak köpeği var. Ben de köpeklerden korkarım. Onlar da canlı, yaşayacaklar tabii. Ama kontrolsüz olmaları kötü. Belediyenin sahipsiz köpekleri toplaması lazım. Ürememeleri için bir şey yapması lazım. Bizim buradaki bir köpeğin 8 tane yavrusu var. Çok fazla ürüyorlar. Böyle giderse, insandan çok köpek olacak sokakta.

Çok haklısınız toplaması lazım itlaf etmesi pardon yaa yeni adıyla "uyutması" değil!!!!!! Gönül isterdi ki her hayvanın kendi kulubesi olduğu sürekli kuru maması suyu önünde yaşadığı köpeklerin tek tek ayrıldığı ve kocaman alanlarda yaşadığı barınaklar olsun ama yok.... Köpeklerin üst üste yaşadığı hayvanların birbirini parçaladığı arada yavruların öldüğü, ezildiği, hasta olanların tedavi yerine öldürüldüğü dikişleri açılanların kanlar içinde soğuk yerlerde süründüğü daha 2011 senesinde bolu baınağında birçok köpeğin DONARAK öldüğü ölüm kampları var ülkemizde....

O yüzden bir köpeği belediyeye şikayet edip gelin alın derken iki kere düşünün htta düşünmeyin zira sokaklar bile! onlar için daha iyi....

bulunduğunuz ilde barınak varsa onlara bildirin. kısırlaştırılmasını sağlarlar. küpesiz köpekleri görünce, doğurmadan önce barınaklar ile iletişime geçin ki, doğum yapmadan kısırlaştırılsın, o yavrular da perişan olmasın.

merak etmeyin, dünyanın hiçbir yerinde köpek nüfusu insan nüfusunu geçmemiştir. zor şartlarda kaç tanesinin kışı çıkaracağı meçhul.

bi kaç gün giremedim, konu hakkında epey yorum birikmiş hepsini okuyamadım,

köpek sahibini uyardım bir sürü kavga geçti aramızda, köpekten korkacağınıza Allah tan korkun diye ağır bi ithamda bile bulundu ki, en basiti bu, küfür bile ettiler, lazım değildi uyarması, sinirlerimi altüst ettiler,
şimdi köpeği tel örgüler içine aldılar, Allah böyle insanlarla karşılaştırmasın...

Yani şu yandan hayvanseverler kadar demagojiyi seven yoktur herhalde ha.Arkadaş kontrolsüz ürememeleri lazım demiş tabiii ki başıboş köpeklerin kısırlaştırılması lazım,öldürülsün toplatılsın mı demiş??? Ne çok seviyosunuz değil mi evde süs köpeği besleyip çöpün yanına 2 kemik koyulduğu zaman bitiyor sanki herşey.Zavallı hayvanların bu yaşadıklarına vicdansızlar kadar sözde hayvanseverlerin şu tutumları da neden oluyor.Anlıyorum ,maalesef bazı insanlar da kendi vicdan mastürbasyonlarını hayvanseverim diyerek bu zavallı hayvanlar üzerinden yapıyorlar işte.

Bende hayvanları çok seviyorum, ama korkuyorum demiştim.
Gerçekten korkuyorum benim ki farklı bir durum, anaannemin köpeğinden korkmaz hatta severdim ama yabancı köpeklerden hala çekinirim. Bu da hayvan sevmemekten değil de o köpeği o hale getiren insanlar yüzünden. Hatta erkek arkadaşımla konuştuk evlenince bir köpek alma ihtimalimiz var.
Ama işte almakla bitmiyor ihtimal kısmı sorumluluk kısmı, ilgilenme kısmı..
Onlar ilgi bekler, bakımları var, o hayvanı alıyorsan sorumluluklarını da alıyorsun demektir.
Yoksa çok gördüm evinin önünde köpeği olup pire dolu, köpek kavgasında yaralanmış kendi kendine iyileşen, ya da ayağı sakat kalan aksaya aksaya yürüyen köpekleri.. Hayvan sorumluluğunu alabilen kişiler hayvan sahiplensin ne olur..
Hayvanlara da yazık, hem saldırganlaştırıyorlar hangi mantıkla yaparlar bilmem hem de korkan insan, köpeğin saldırısına uğrayan insan suçlu oluyor.

Bazı arkadaşlar bence çok duygusal düşünüyor. Hiçbir canlıya zulüm edilmesi taraftarı değilim. Yalnız hayvanlara insanımsı özellikler yükleyerek durumun dramatize edilmesini de komik buluyorum.
Bir kere hayvanların hissetme duyguları yoktur. Eğer öyle olsa, insana dünyayı dar ederler. Kesilen bir dananın kardeşi, annesi; siz nasıl benim kardeşimi-yavrumu kesersiniz, diye tepki gösterebilir mi? Gösteremez; çünkü ne aklı vardır ne de hissi. Yaratan öyle yaratmış. Zaten var olan her şey insanla anlamlıdır. İnsanın olmadığı bir yerde hiçbir şeyin anlamı yoktur. Hiçbir şey de insan yaşamını önceleyemez. Bugün sözde demokrasi havarisi kesilen azgın kapitalizm dünyanın dört bir tarafında oluk oluk insan kanı akıtırken, katliamlarını balina kurtarma operasyonlarıyla filan perdelemeye çalışıyor! Ne kadar sevecen ve merhametli olduğunu gösteriyor! Ülkemizde de sokaklarda yatan insanlar var. Karanlık bastığında çöplerden bir şeyler toplamaya çalışan insanlar var. Bu insanlar için barınak oluşturmadan, açlar doyurulmadan en modern köpek barınakları yapsanız da, köpekleri göz yakmayan şampuanlarla bıcı bıcı yapsanız da, ithal mamalarla doyursanız da, insanlık adına, insanlığınızı gösterme adına bir şey yapmış sayılamazsınız. O evlerde beslenen köpeklere yapılan masraflarla bir çocuk okutulabilir. Bir fakirin geçim yükü hafifletilebilir. Afrika’da tel örgü içine alınmış insanlara onlarca ekmek parası gönderilebilir…
Köpek düşmanlığı yapmıyorum. Başta yazdığım gibi hiçbir canlıya kıyamam. Ama insana hiç kıyamam. İnsan yaşamı kutsaldır. Konu sahibi arkadaşın yaşadıklarına çok üzüldüm. Fodul komşuları yaşattıklarına hakları varmış gibi bir de “Köpekten korkacağına Allah’tan kork,” demişler ya, Allah’tan kendileri korksalardı, kızcağıza bunları yaşatmazlardı. Komşusu kötülüğünden emin olmayan kimse, cennete giremez, diyor Peygamberimiz.

ne saçma o köpek size saldırdı mı ısırdı mı ? yok
hep ay bu kopek korkunc ay bu kopek havladı dıye dıye kac kopegin barınakta ölüme terkedildiğini biliyor musunuz?
barınaklarda yemek sıkıntısı artı diğer köpekler tarafından kavgada ölen köpeklerin sayısını bir bilseniz.
şikayet ederseniz, ki bu kapris yapmaktan baska bişey değildir, saçma sapan işlerle ugrasmaya meyilli zabıtalar alır o köpegi bi barınaga atar.
eve alışmış bi köpeğin barınakta ki durumunu, sahibinin onun yoklugunda cekecegi acının mebalini alabiliyorsanız buyrun sikayet edin.
malum korkutmus sizi yaşaması hata

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…