Arkadaşlar lütfen korkmayın bir şey yapmaz,yok sevin,okşayın ısırmaz, bıdı bıdı demeyin.
Korkuyorum kardeşim var mı ötesi,siz böcekten fareden bilmem neyden korkuyorsunuz biz bir şey diyormuyuz yo saygı duyuyoruz.
Ben geçenlerde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken iki tasmalı köpek koşarak üstüme geliyordu ben o korkuyla kendimi arabaların ortasına attım ezilme tehlikesi geçirdim
ezilseydim yada Allah korusun sakat kalsaydım bunun hesabını kim verecekti? Bir keresindede hamile arkadaşım köpek üstüne koşunca korkudan ne yapacağını bilemedi.
Bu kadar başıboş hayvan varsa sokaklarda bu bizim suçumuz. İnsanlar bir heves alıyor sonra da bakamıyor sokağa atıyor bu ne vicdansızlık bizim en azından özrümüz var korkuyoruz. Ben onlardan çok daha hayvansever olduğumu düşünüyorum.Biz hayvanlar ölsün acı çeksin demiyoruz ki
Gelişmiş ülkelerde sokakLarda bu kadar hayvan yoktur ülkemizin ne kadar geri kaldığının göstergesi sokaklarda bu kadar kedi köpek olması.Hayvanseverler petshoplar dan alacağına sokak hayvanlarını sahiplensinler bence bu kadar hayvan sokaklarda acı çekmez.
Bir arkadaş bizim Hristiyanlarla farkımız onlar köpek yer demiş Hristiyanlar da köpek yemezki Çinliler yer diye biliyorum ben.
Bizim tek istediğimiz hayvan sahiplerinin biraz daha anlayışlı olması,hayvaneverliğinizin yanında birazda hümanist olmanız.
he canım he...bana anlatıyorsun ama boşuna ben hayvanlarla büyümüş bir insanım köyde doğdum köyde büyüdüm köyde yetiştim annemin babası çobandı babamın babası dedem yani 50 den fazla ineği vardı hala hayatta ve besicilik yapıyor (google a sor öğrenirsin ne demek olduğunu) annem 49 yaşında ve sabah 6 da kalkıp inek sağıyor buzağları emziriyor altlarını temizliyor kadının 50 yıl boyunca üzerinde hayvan pisliği kokusu sinmiş durumda.Emin ol hayvan düşmanı bir ailede yetişmedim tek kızdığım şu şehirde büyümüş ama ineğin bile kokusundan iğrenen fakat iş hayvanseverliğe gelince sadece köpek bakmak fino gezdirmekle yetinen sonrasında yırtınan beyinsizlerle..
anladınmı güzelim?
Köpekler vahşi hayvanlardır bunu bilirim bunu söylerim ben küçükken dedemin (çoban olan) sahibi olduğu köpeğin komşunun eşinin bacağını koparmasını izledim o kadın hastanelik oldu köpeği silahla öldürerek durdurmuştu dedem.Şimdi ben kalkıpta hiçbir köpeğe aaa ne uysal hayvan korkma korkma diyemem bir değil iki değil kaç tane köpek saldırısı yaşadım.Ha sizin çevrenizdeki hayvanlar minin süs şeyleridir ona bişey diyemem ama sokakta gördüğünüz köpekler tehlikelidir bunu unutmayın..Kimse kimseyi kandırmasın
Biraz kokrularının üstüne gitseydin ezilme tehlikesi geçirmezdin bnceArkadaşlar lütfen korkmayın bir şey yapmaz,yok sevin,okşayın ısırmaz, bıdı bıdı demeyin.
Korkuyorum kardeşim var mı ötesi,siz böcekten fareden bilmem neyden korkuyorsunuz biz bir şey diyormuyuz yo saygı duyuyoruz.
Ben geçenlerde karşıdan karşıya geçmeye çalışırken iki tasmalı köpek koşarak üstüme geliyordu ben o korkuyla kendimi arabaların ortasına attım ezilme tehlikesi geçirdim
ezilseydim yada Allah korusun sakat kalsaydım bunun hesabını kim verecekti? Bir keresindede hamile arkadaşım köpek üstüne koşunca korkudan ne yapacağını bilemedi.
Bu kadar başıboş hayvan varsa sokaklarda bu bizim suçumuz. İnsanlar bir heves alıyor sonra da bakamıyor sokağa atıyor bu ne vicdansızlık bizim en azından özrümüz var korkuyoruz. Ben onlardan çok daha hayvansever olduğumu düşünüyorum.Biz hayvanlar ölsün acı çeksin demiyoruz ki
Gelişmiş ülkelerde sokakLarda bu kadar hayvan yoktur ülkemizin ne kadar geri kaldığının göstergesi sokaklarda bu kadar kedi köpek olması.Hayvanseverler petshoplar dan alacağına sokak hayvanlarını sahiplensinler bence bu kadar hayvan sokaklarda acı çekmez.
Bir arkadaş bizim Hristiyanlarla farkımız onlar köpek yer demiş Hristiyanlar da köpek yemezki Çinliler yer diye biliyorum ben.
Bizim tek istediğimiz hayvan sahiplerinin biraz daha anlayışlı olması,hayvaneverliğinizin yanında birazda hümanist olmanız.
Husky ye seni eyr diyorlar ya benim köpeğimde doberman nette böyle palavralar yazıyor. bırakına lalh aşkıan 30 gunluk aldım ben onu Farzı mishalll Dövsemde sözvsemde ısıramaz o kööpek beniBenim bir Husky'm var onu çok seviyorum benim bir parçam gibi....maskesi yüzünden herkes korkuyor ve birgün bu seni yer diyorlar ama gerçekten takmıyorum kimileri bize gelmiyor bu yüzden varsın gelmesinler ben onu çok seviyorum onun kalbinden bir zarar gelmiyeceğini düşünüyorum o bana masumiyeti ve güzel şeyleri öğretti =)
ben de karşımdakileri bilgi sahibi zannetmiştim, bilgi sahibi olmalarına rağmen böyle vicdansız şeyler yazabiliyorlar diye çok üzülmüştüm, meğer bilgisizlermiş yahu!
hayvan severlik sizin bu saydığınız tavukmuş danaymış vs, kimseler yemesin, yenmesin demek değildir. VEGAN olan insanlar yapar bunu, ne et-balık-tavuk, ne de herhangi bir hayvansal gıda tüketirler (süt, peynir, yumurta vs yemezler) bu kişilere vegan denir, hayvan sever değil.
hayvan sever ile veganın ortak özelliği ise, hayvanların zevk için (avlanma), kürkü, dişleri için (tilkiler, filler gibi), ya da işte böyle birileri korktuğu için öldürülmelerine karşı çıkmalarıdır. ha kafanızı yormayın, yasamhakkinasaygi.com sitesine girerseniz, ki üyesi olduğum nice siteden birisidir, filinden yunusuna, maymunundan kedilere köpeklere kadar bir çok hayvan için çırpınıldığını, TC numaraları ile imzalar atıldığını görürsünüz. siz hiç kendinizden başka bir canlı için TC numaranızı dağıttınız mı sağa sola? ben çok yaptım/yapıyorum/yapıcam. sahte hayvan severlikle itham ettiğiniz kişileri tanımıyorsunuz bile, ama ahkam kesmeye gelince maşallah.
ayrıca köpekleri insanlara benziyor diye yakınlık duymuyoruz, insana benzemiyor diye yakınlık duyuyoruz!!! köpeklere olan düşmanlığınız neden gelmektedir acaba? yoksa siz "ya köpeğin ya ben" gibi bir şey dediniz sevgilinize köpeğini mi tercih etti? buna benzer bir şey olmuş olması lazım, başka türlü böyle bir düşmanlığı anlayamam, konduramam.
Mükemmel yorumLütfen artık karıştırılmasın bu ikisi Ha tabii ki veganlık en güzeli çünkü et-süt-yumurta çiftliklerinin hali hiç de iyi değil hatta rezil durumda.... Vegan olmak hep aklımın bir köşesinde durmuştur..
Böyle şeyleri gördükçe delleniyorum
Zehirlemek miş , kavga etmekmiş , zabıtaymış
Sinirleniyorum bunlara feci şekilde.
Korkulacak büyüklükteymiş ben 600 köpeğin içine girdim hiç de bir şey olmadı !
Ama tabi insan en değerli varlık hayvancağızın sokak ta olması bile dürter.
Köpek başlıklı konular gördükçe bile sinirleniyorum.
Ne duyarsız insanlar var..
Unutmayın yerdekilere merhamet etmeyene , göktekilerde merhamet etmez.
inan mezbahaların hali korkunç. hele ki bir videoda, kurban bayramında bir ineği-kaç yüz kiloluk hayvanı- tek ayağından iple bağlayıp vinçle kaldırıp kesim yerine götürdüklerini gördüğümde şok oldum. öyle insani kesim olayları falan hikaye. mikerinos bizim başlıkta ( markanı kendin seç ) meltem bir video paylaştı, onu izlemeni tavsiye ederim.
Benim oturduğum yerde de bir çok sahipsiz sokak köpeği var. Ben de köpeklerden korkarım. Onlar da canlı, yaşayacaklar tabii. Ama kontrolsüz olmaları kötü. Belediyenin sahipsiz köpekleri toplaması lazım. Ürememeleri için bir şey yapması lazım. Bizim buradaki bir köpeğin 8 tane yavrusu var. Çok fazla ürüyorlar. Böyle giderse, insandan çok köpek olacak sokakta.
Benim oturduğum yerde de bir çok sahipsiz sokak köpeği var. Ben de köpeklerden korkarım. Onlar da canlı, yaşayacaklar tabii. Ama kontrolsüz olmaları kötü. Belediyenin sahipsiz köpekleri toplaması lazım. Ürememeleri için bir şey yapması lazım. Bizim buradaki bir köpeğin 8 tane yavrusu var. Çok fazla ürüyorlar. Böyle giderse, insandan çok köpek olacak sokakta.
Yani şu yandan hayvanseverler kadar demagojiyi seven yoktur herhalde ha.Arkadaş kontrolsüz ürememeleri lazım demiş tabiii ki başıboş köpeklerin kısırlaştırılması lazım,öldürülsün toplatılsın mı demiş??? Ne çok seviyosunuz değil mi evde süs köpeği besleyip çöpün yanına 2 kemik koyulduğu zaman bitiyor sanki herşey.Zavallı hayvanların bu yaşadıklarına vicdansızlar kadar sözde hayvanseverlerin şu tutumları da neden oluyor.Anlıyorum ,maalesef bazı insanlar da kendi vicdan mastürbasyonlarını hayvanseverim diyerek bu zavallı hayvanlar üzerinden yapıyorlar işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?