Köpeklerden Şeker Hastalarına Yardım

ferday

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
492
3
San Francisco’nun Concord bölgesinde üç yıldır çalışmalarını sürdüren Dogs for Diabetics (Diyabetliler için Köpekler) Derneği, şeker hastalarında ciddi bir tehlike oluşturan hipoglisemi yani kan şekeri düşüklüğü yaşandığında köpeklerin bunun kokusunu alabildiğini açıkladı. Dahası dernekteki gönüllü doktorlar, bilim adamları, veterinerler ve köpek eğitmenleri hep birlikte köpeklerin bu özelliğini insanların yararına kullanabilmek için yoğun bir köpek eğitim programı da yürütüyor. Sahibinin kan şekeri düştüğünde onu anında uyaracak ‘diyabetlilere özel’ köpekler yetiştiriliyor. Kendisi de bir şeker hastası olan ve adli tıp laboratuvar uzmanı olarak çalışan dernek kurucusu Mark Ruefenacht, kan şekeri düştüğü anda vücut kimyasında meydana gelen değişim sonucu bir koku salgılandığını söylüyor: “Bu kokuyu insanların fark etmesi mümkün değil. Ancak mükemmel bir koku alma duyusuna sahip olan köpekler uyuyor olsalar bile bu kokuyu hemen fark edebiliyorlar. Çünkü onlar için bu koku sucuk kokusu kadar belirgin” diyor ve köpeklerin kokuyu fark etmekte yüzde 90 başarılı olduğunu da ekliyor.

Dernek şimdiden çoğu Labrador cinsi 20 köpeğin eğitimini tamamlayıp diyabetlilerin koruyucu meleği olarak görevlendirmiş.

Bunlardan biri olan 2,5 yaşındaki Tahiti’yi evine alan 34 yaşındaki şeker hastası Sara Outer “Dört aydır birlikteyiz. Bazı geceler yatağa atlayıp ısrarla yüzümü yalayarak beni uyandırıyor. Ve kan şekerimin ciddi biçimde düşmüş olduğunu fark ediyorum” diyor ve ekliyor: “Böyle güvenilir bir yardımcım olması beni rahatlatıyor.”
 
inanırım canım neler neler yapmıyorlarki,sadıklar, dostlar.doğrusu bazı iki ayaklılardan daha akıllılar.
 
harika bir haber bir şeker hastası olarak..yalnız ben köpeklerden çok korkarım:KK43:(
sevgiler...
 
harika bir haber bir şeker hastası olarak..yalnız ben köpeklerden çok korkarım:KK43:(
sevgiler...

canım çok geçmiş olsun.Ben de gerçekten çok korkarım.Ama böyle bir durumda korkularımızın üstesinden gelmenin dışında yapacak bir şey yok.
 
saol güzelim ve çok haklısın...korkularımızı yenmeyi bilmeliyiz değilmi özelliklede sağlık içinse...
 
X