Kopeklerimiz icin vicdanim rahat degil

Vanilyalikahve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2016
435
301
53
Merhabalar kk üyeleri oncelikle hayirli kandiller...
Lafi uzatmadan konuma geçeyim.Bu herkez için dert olmayabilir belki de hepinizin dertleri arasinda çok basit kalacak ama vicdanim rahat degil.
Ciftlik evinde yaşıyoruz sehire biraz uzak bazen merkeze gidemeyebiliyorum. 3tane kopegimiz var ve kopeklerin biri yeni geldigi icin bağlı olarak duruyor. Hepsine sabah ve akşam bakicimiz mamalarini veriyor ama bazen ben kalan yemekleri ekmekleri bagli olmayan kopeklere yediriyorum. Bagli olan kopegimiz sanki isyan ediyor cok havlıyor vicdanim hic rahat olmuyor bazen o kopecikte kendimi görüyorum eski hayatımı beni de bağlamışlardi. Eskiden bazi seyleri bu kadar kafama takmazdim ama simdiki hayatimda sanki heryerde yasadiklarim gözümün onunden geçiyor gibi. Her yerde kendimden bir parça buluyorum sanki. Bagli olan kopegimiz biraz büyük Sivas kangali korkuyorum yaklaşmaya ama simdi gidip ona sarilip aglamak geldi içimden...
sadece içimi dökmek istemiştim. Zamaninizi aldigim icin özür dilerim...

Sizin düşünceniz için ayrı köpekler için ayrı üzüldüm. Belli ki vicdan sahibi birisiniz arkadaşım.
Köpekleri neden salmıyorsunuz hani bahçe içindeyse köpekler zaten alıp başını gitmez yemek yediği yuvası bildiği yerden.
Köpeklerin mantığı beni bağlıyorlar çünkü ben kötü bir köpeğim, eğer kötğ bir köpeksem havlamalıyım. Yani huzursuz olmaları çok normal. Bir kısır döngü içine giriyorlar.
Bağlı oldukları alan ne kadar yani en azından dolaşma imkanı olacak şekilde bağlayın salma ihtimaliniz yoksa bile.
Yere ya da duvara çelik halat çekin zincirini en azından ona bağlayın böylece belli alanda daha serbest dolaşırlar.
Ayrıca kangallar diğer ırklara göre çok daha duygusallar.
Köpeklerin yüz ifadesi ve ses tonu okumada uzman olduğunu söylememe gerek bile yok.
Sevildiğini hisseden köpeklerden zarar gelmez.

Malesef yerine alismasi için bir sure bagli kalmasi gerekiyormuş sonra zaten bagli biraktirmam. ama bazen konusur gibi sanki biseyler soylemeye çalışıyor. Belki de ben çok üzüldüğüm için bilemiyorum. Rabbim affetsin gidipte yanina ekmek veremedim ama eminim ki karinlari tok hepsinin cunku mama kablari daha dolu. benim zaten onlerine koydugum 2 dilim kadar ekmekle et suyuydu tabaklardan siyirdim ama yine de vicdan yapiyorum

4 dönüm citin etrafinda uzunca bir celik tele bagli zincir ama özgür olmak o citin icinden cikamasan bile birseye bagli olmamak baska bir duygudur biliyorum. Birbirimize alışma evresindeyiz şuan o yuzden korkuyorum ama cok seviyorum köpekleri. Bir alman kurdu bir çoban kopegi kizlarimiz var. kangalimiz erkek oldugu için çoban kopegimiz 6ay once dogum yapti biraz dinlenmesini istiyoruz.

Anladım o zaman vicdanınız rahat olsun. Üzülmeyin bu kadar.
Siz biraz benim gibisiniz duygusal olarak kediyle, köpekle ,kuşla ,balıkla empatiniz hadsafhada.
Ama bazen onların iyilikleri için yapmak zorunda kalıyoruz birşeyleri.

Şöyle yapabilirsiniz , yavaş yavaş kendinizi tanıtarak yakınlarında konuşup sevdikleri yemeklerde (ödül mamasına hayır diyen köpek görmedim) alıştırıp sonrası da dokunma vs kısımları atlatınca kısa sürelerle sırayla tasmasıyla bahçede gidemediği yerleri siz gezdirin.
mümkünse hep aynı saatlerde aynı sırayla yapın ve sevdiği manayı tekrar bağlarken yerine verin.
Böylece oraya hapsolmuş hissetmezler.
Hatta onları o tasmadan kurtaran kahraman olursunuz gözlerinde.

Iciniz rahat olsun, siz kötü birsey yapmiyorsunuz. evet kopegin tasmaya, yerine ve bağlamaya alismaya ihtiyaci var suan. bu herkes icin en iyisi. soyle düşünün onlar da tipki bebekler gibi, bazen kendileri icin doğru olani bilemiyorlar, bebek sürekli aglayip abur cubur yemek istese falan verir miydiniz? biraz sabir, eminim guzel bir dostluk kuracaksiniz.

Benim de iki tane köpeğim var. Büyük olanla o kadar derin bir bağımız var ki gerçekten anlatamam bakışlarımdan anladığına yemin edebilirim canım sıkkın olsun evde ilk o fark eder onun yeri benim için çok ayrı ve ben bu yüzden kendimi suçlu hissediyorum çünkü kızımı da çok seviyorum zaten sevmemek elde değil eve sonradan geldi ve kendini kabul ettirmek için neler yaptı o yüzden oğlumun başını okşarken diğer elim kızımın karnında değilse gerçekten içime bir şey oturuyor anlatacak diye. Öbür yandan oğlumu hep aman başına bir şey gelmesin diye büyüttüm bahçemizde bağlı olmadan duruyor ama bahçeden tasmasız çıkmasına izin vermedim özgürce dışarıda koştuğu zamanlar çok az ama diğerinde bilinçli olduğum ve dişi olduğu için daha rahattım ve o istediğinde gider istediği yeri dolaşır gelir bir de bu yandan bakıp oğluma üzülüyorum ve sizi çok çok iyi anlıyorum

Deniycem gezdirmeyi fakat beni kesin alir götürür boyu 4 ayak ustundeyken bile neredeyse benim kadar :) daha oncede kangalimiz vardi fakat burasi dedigim gibi bir ciftlik evi oldugu icin domuzlarin hışmına uğramış garibim bacakları süt egrisiydi bize geldiginde sahipleri istememiş ön bacaklari eğri diye sanirim o aklima geliyor başına birsey gelir diye de korkuyorum. Kangallar kadar hissiyatli kopekler görmedim çok duygusallar...

Insanlardan daha iyiler köpekler bazen iyiki onlar hayatimda var diyorum çünkü hicbir zaman nankörlük yapmazlar...

Insallah dediginiz gibi dostlugumuz olur. Dediginiz gibi onlar benim bebeklerim ve insan nasil cocuklarina ayrim yapamazsa bende yapamiyorum onlari ayiramiyorum

Ah kıyamam ya daha bebekken başlamış sıkıntısı.
Bağlı köpeklerin kendini savunması daha zor aslında ama çiftlikten çıkmıyorsa çok sıkıntı olmaz sanırım domuzlar içeri girmezse.
Benim 25 kiloluk köpeğimi bile zor zaptediyorum dışarıda kangalı düşünemiyorum bile

Beni de bağlamışlardı demişsinizya sizi kim neden bi yere bağladı ki? Bu yüzden o köpege bu kadar acıyorsunuz aslında, çok vicdanlısınız ne derdiniz varsa Allah yardımcınız olsun

Beni de bağlamışlardı demişsinizya sizi kim neden bi yere bağladı ki? Bu yüzden o köpege bu kadar acıyorsunuz aslında, çok vicdanlısınız ne derdiniz varsa Allah yardımcınız olsun
Benim acilarim çok büyük malesef eski eşim demek bile istemiyorum malesef cok iskencelere maruz kaldim. Simdi cok mutluyum Rabbim yardim etti... Allahim darda zorda olan herkeze yardim etsin bu guzel gecede inşallah yar ve yardimcisi olsun...

Evet citler var ama uzerinden atliyor o kadar uzun bir boyu var ve kalıplı cinsi itibariyle :) ama çok tatlı ilk gördüğümde konusuyor buuuuu diye bir tepkim olmustu :) sanki anliyor gibiyim onu

Kangal köpeklerinin cüsseleri kadar kalpleri de büyüktür ve evlerine de çok bağlıdırlar.
Geçenlerde memlekete gittiğimde bir çiftliği gezdim, anne köpeğin gözünün önünde yavrularını kucağıma verdiler. Annenin cüssesinden bile çok korktum oldukça iriler çünkü ama sonra gelip bir de kendini sevdirince anladım ki zarar gelmeyecek.

Hiçbir bilgim yok köpekler hakkında bağlamak neden gerekli anlayamadım ama sanırım kötü birşey yapmiyorsunuz.vicdaniniz rahat olsun.gecmiste beni de bağlamışlardı derken mecazi mi soylediniz anlamadim

Evet citler var ama uzerinden atliyor o kadar uzun bir boyu var ve kalıplı cinsi itibariyle :) ama çok tatlı ilk gördüğümde konusuyor buuuuu diye bir tepkim olmustu :) sanki anliyor gibiyim onu

Biraz zorlasalar konuşacaklar bencede. Hatta keşke konuşsalar diye ne çok isterdim. Bir kere tam safkan kangala denk gelmiştim ben aslan mı bu diye şok olmuştum. Bir köpeğin sevgisini gercekten kalpten hissedenler bir daha hiç bi canlıya kayıtsız kalamıyor özellikle sokaktakilere.
Geçmişte yaşadıklarınıza çok üzüldüm gerçekten. İnşallah en kısa sürede atlatırsınız. Eminim köpeklerinizinde olumlu etkisi çok olacaktır.

Bize gelen kangallarimiz hep erkekti fakat öyle birsey ki kopekler hakkinda yaptigim arastirmaya göre erkek kopekler yavrularini bilmezmiş ama bizim eski ölen kangalimiz yavrularini anneleri kadar cok sevdi ve sahip çıktı. Cinsle alakali galiba mesela has cinsler kendi kardesleriyle anne babalariyla ciftlesmezken kırık cinsler ciftlesebiliyorlarmis. Asil bir cins olan kangal da malesef ilgilenmeyince yemek yemeyip intihar bile edermiş. Biz insanlar bu kadar yozlasmisken kopeklerin bu tavri beni cok etkiledi dogrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…