- Konu Sahibi Limonluzeytin
-
küçükken elleme pis,köpek ısırır,köpeklere veririm seni gibi klasikleşmiş önyargılı cümleler bilinç altına yerleşiyor.
sonra yıllar geçsede,ısırmayacağınızı bilsenizde mantıkda yürütseniz bu kavramdan kurtulamıyorsunuz.
öncelikle büyüdüğünüz,savunmasız olmadığınızı ve bilinçli birey olduğunuzu kabullettreceksiniz beyninize.
ve o köpekler sizden güçsüz. yere çömelip elinizi açtığınızda her köpek size kuyruk sallayarak utana sıkıla gelir.
çünkü köpeklerde insanlardan korkuyor. o kadar taşlanıp kovalanıyorlar ki.. onlarında insanlara güveni yok.
biraz yiyecek verirseniz size hiçbirşey yapmaz köpekler.
bende küçüklüğümden beri korkuyordum. annemde korkardı. bizide korkuturdu. sonra kardeşim bir köpek getirdi eve. yavru 28 günlük bişiydi. evde çizmemi giyerdim öyle gezerdim bacaklarımı ısıracak diye. annemde ellemezdi.. derken 2. günü o annesinden ayrıldığı için ağlıyordu. biz ona sarıldıksustu. o bizi kabullendi biz onu.. şimdi 7 yaşında evin en en kıymetlisi.
Yaa vallahi güldürdün beni evde çizmeyle dolaşan kişi şu an rott besliyor:)))))) Anladığım kadarıyla rott eşinindi bu 28 günlük yavru golden mı pincher mıydı merak ettim doğrsu:)
Aynı korku bende de var.Ama benim 2 sene önce başıma olay geldi.Gece geç saatlerde yolda tek başıma yürüyordum.9 tane kocaman köpek etrafımı sarıp havlamaya başladılar.Tesadüfen yoldan insan geçmeseydi halim ne olurdu düşünmek istemiyorum.Bu olaydan önce ben sokakta gördüğüm her köpeği severdim.Şimdi en küçüklerinden bile korkuyorum.Hele kocaman bir köpek yolda sahipsizce yanımdan geçiyorsa bayılacak gibi oluyorum.Köpek spreyi filan alsam mı diye düşünüyorum.Sen de bir araştır bu spreyleri.Ama hayvan sağlığına zarar veriyorlarsa alamam.Çok korksam da kıyamam köpekciklere.
Ben köpekten ölümüne korkuyordum. Görünce yolunu değiştirenlerdendim hatta.
Geçen hafta evde yoktum, Pazar günü eve geldim baktım annem yalnızlıktan sıkılmış. "Eve köpek alalım mı?" diyor.
Daha önce kedi besledik, evde alışkınız hayvan olmasına ama köpek...
Ay yok hık mık ettim ama, netten yavru köpek aramaya başladık.
Bir tane bulduk, barınaktaymış zaten. Pazartesi sabahtan onu aldık.
Alırken de ben hiç yaklaşamadım, tellerin arkasından burnuna falan dokundum ancak.
Bu arada yavru falan değil kocaman köpek. Bi' de o kaldıkları yerde insan görünce deli gibi havlıyorlar ediyorlar.
Annem de eve gelir gelmez "hadi ben işe gidiyoruuum!" diye tüydü ben alışayım diye.
Bir kaçtım iki kaçtım üçüncüde tamam ne olacaksa olsun dedim, oğlum nerde yakalarsa orada yalıyor beni, patileriyle sarılıyor falan.
Mecbur alıştım dokunmaya. Geçerken falan kafasına dokunmaya başladım.
Pazartesi akşamı (daha ilk gününde) gezdirirken bir hayvan saldırdı, tasması koptu. Panikten kucağıma aldım, yeni tasma almaya o yolu kucağımda götürdüm. Aşağı yukarı 20 kg var, ama korkmuş ne yapacaksın.
Bugün Perşembe. Tamamen alıştım. Başka sokak köpeklerinden de korkmadığımı fark ettim bugün yanımdan geçti de...
Kısaca, eğer imkanın varsa evine al. Elin mahkum alışıp deli gibi seveceksin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?