köprüden önce son çıkış

Bayanlar biz de sevgilimle farklı şekilde büyütülmüş farklı kültürlere ait insanlarız. Ciddiye dökmek istiyoruz benim ailem beni desteklemiyor ve ben bu kararın altında eziliyorum. Hayatımın kararı bu kesinlikle ne dersiniz? Seviyoruz , ikimizde çalışıyoruz. Ayrı evde yaşayacağız evlenince fakat onun memleketinde. Ailem yalnız başına yapamazsın diyor. Sevgilim de net bir cevap bekliyor. Ne dersiniz?
Sevgilin simdiden seni yalniz birakmis ...ilk beynimde bu simsek cakti...gerisini sen zaten yazmissin ayri kultur...ailen istememesi...daha ne diyim?

ben anlamiyorum ya bu kültür farkliligi olayinin bu kadar büyütülmesini, insanlar farkli irklardan birileriyle evleniyor güllük gülistanlik yasiyor, bizim insanlarimiz herseyi neden bu kadar bu kadar büyütüyor anlamis degilim.. güneydogunun en büyük sehri gayet de güzel ve yasanilabilir bir yerdir, seviyorsan böyle bir sebepten sevdiginden vazgecmeyi düsünüyorsan sevgini sorgula ( eger karsi aileden istenmeme durumlarin vs yoksa neden onlarin oldugu sehre gitmek bu kadar büyük bir dert ki?)

gitmek istemedim ama onun isleri vs orda oldugu icin fazla da diretemedim..

Ilahi ! Birkac sene önce yazdığınız mesaj ile bugün verdiğiniz akıl neden tezat ki ?
Tesadüfen denk geldi eski konunuza baktım uzak şehre gelin gitmissiniz zorluğunu görmüşsünüz ama şu an başkasına verdiğiniz tavsiye kel alaka ?!
Ona da eşi çok mutsuzum desin diye mi ya da istenmeyen gelin olsun diye mi bu öneriyi sunuyorsunuz?

Ortada bir sevgili kalmadı. Dayanamadı artık bana ve beklemeye. Herkes kendimiz gibi olsun istiyoruz olmayana katlanamıyoruz. Biri de ben. Anında engelledi sosyal medyadan çıkardı. Artık gönlünce birini bulabilir ailesi de mürüvvetini gördüğü için sevinir. :KK14:

Sabah okumaya başladım valla içim şişti bu nedir arkadaş herkes güzel güzel düşüncesini söylemiş fakat konu sahibi hiç oralı olmuyor emin ol tek seven siz değilsiniz aileniz istemiyorsa emin olun bir bildikleri var biz sadece sizi uyarırız gerisi size kalmış akıl var mantık var

Ortada bir sevgili kalmadı. Dayanamadı artık bana ve beklemeye. Herkes kendimiz gibi olsun istiyoruz olmayana katlanamıyoruz. Biri de ben. Anında engelledi sosyal medyadan çıkardı. Artık gönlünce birini bulabilir ailesi de mürüvvetini gördüğü için sevinir. :KK14:

Demek ki sevgisi bu kadarmis. Demek ki sevdigim kadin icin ortak bir karar verebilirmiyim diye düsünecek kadar bile degerin yokmus. Zaten ya gelirsin ya biter dediginde aslinda seni sevmiyorum ya senle ya baskasiyla evlenmek niyetindeyim sadece demis bile

Ne ara oldu ki bu dediğiniz? Sabahtan akşama ne değişti?

Sabah okumaya başladım valla içim şişti bu nedir arkadaş herkes güzel güzel düşüncesini söylemiş fakat konu sahibi hiç oralı olmuyor emin ol tek seven siz değilsiniz aileniz istemiyorsa emin olun bir bildikleri var biz sadece sizi uyarırız gerisi size kalmış akıl var mantık var
Rahatsızlık verdim kusura bakmayın.

Demek ki sevgisi bu kadarmis. Demek ki sevdigim kadin icin ortak bir karar verebilirmiyim diye düsünecek kadar bile degerin yokmus. Zaten ya gelirsin ya biter dediginde aslinda seni sevmiyorum ya senle ya baskasiyla evlenmek niyetindeyim sadece demis bile
İyi hatırlamak isterim yine de.

asik oldugum esimle beraber sehir disi gibi bir yere tasindik, yakin cevremize uzak. ev guzel, muhit guzel, ailemizle birlikteyiz. ama yapamadik yeni cevreye alisamadik ikimizde.geri tasindik.
yani o sorun yasamaz , cevre onun cevresi,aile onun ailesi birde ise gidip gelicek.
sen aile uzak, cevren yok. ise girersen iyi olabilir. bir ihtimal alisirsin ama yinede zorlanirsin.
aileyle uyumlu olursaniz ve calisip kolay cevre edinirseniz , gideceginiz yerde sosyal imkanlari olan bir yerse, olabilir.

ama ben yinede yerinde olsam gitmem.

Bence tanımadan etmeden konuşmayayın. Güneydoğuluyum uzun yıllar yaşamasam da memlekette bulunduğum ger doğu ve güneydoğu ilinde kadınlara batıdan daha sahip cıkılıp sevilir kırsalları bilemem ama pipisinin olmasını her şeye yapmaya hak görme mantığını güneydoğu ile sınırlamayın, zira kadın şiddeti, cinayeti vs sadece güneydoğuda değil ya da doğuda diziler ta da gördüğümüz haberlerde ücra kıyı köşeleri baz almayın zira pipi Türkiye nin egesinde de var o Zihniyetler yani:)
Bilip bilmeden konustugumu nerden biliyosunuz açın konularimi okuyun valla kimse kusura bakmasin 5 yilimi gecirdim burda kadına değer yok ben siddetten yada kadın cinayeti sadece guneydoguda oluyor diye bişi demedim sadece kadına değer yok dedim gayette erkekler ilah kadınlar eziliyo memura disardan gelen kadinlara verilen değer kendi kadinlarina eslerine verilmiyo burda bı ogretmen memur doktor vs geldimi taltif taraf kendilerini mukemmel gosteriyolar ama evde kadinlarina davranış sekillerini gormeniz lazım ben sadece kendi eşim için değil genel olarak kadinlarin hallerine birebir şahit oldum ben emin olun boş konusmuyorum bizzat yaşamış bı insanim

Farklı kültür değil, o kültürü karakterine ne kadar giydiğiyle ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.
Tamamen farklı kültürlerde yetişen iki insan çok güzel anlaşabilir, çeşitlilik olur, çeşitlilikle gelişim olur, bilgi artar ve fakat doğruları aynıysa, açık görüşte ve belli bir bilinçteyse bu insanlar.

Yorumlarınızı okuyorum, diyorsunuz ki "O başka yere gitmek istemiyor, ona göre onların yaşadığı şehre gitmesi gereken benim."
İşte sorun olan bu, karakterine sinen ve "Adet-kültür" diyerek bencilleşilen nokta. :)
Ailenizi dinleyin derim şu halde.
Harika bir yorum , çok çok doğru.

Onun memleketinde onun kültürü baskın tabi bizim buralarda da benim ki baskın. Çoğunluk neyse o bilirsiniz. Ortası olsa bağlantımız olmayan bir yerde neden yaşayalım diyor.
Neden yaşanmasın , daha güzel bile olabilir.Bu memleketçiliği hiç sevmiyorum.

Back
X