Bütününe yorum yapmak yerine önemli gördügüm parçalar için bi şeyler yazmak istedim.
Siz ne hissedeceksiniz peki? Hiç oturup konuştunuz mu bunu?
Onun şehri, onun kültürü, onun ailesi, onun akrabalarıyla, onun arkadaşlarıyla kuşatılmışken ne hissedeceğinizi zannediyorsunuz?
Etrafınızda size "sizi" hatırlatan hiçbi şey kalmamışken siz dışlanmış hissetmeyecek misiniz?
Bu hisle nasıl baş edeceğiniz hakkında bi fikri var mı beyefendinin, bu durumu aşmanız için nasıl destek olacakmış mesela hiç oturup anlattı mı? Bence anlatmadı, bırakın anlatmayı size ne olacağını hiç oturup düşünmedi ki anlatacak bi şeyi olsun.
O kendini düşündü, siz de onu düşünürseniz sizi düşünen kimse kalmamıs olacak. (Ailenizin ısrarla bastırmaya calıstıgınız cılız sesini saymazsak tabi)
Nereden biliyosunuz ki bu kadar duyarsız, bu kadar bencil olduğunu diyeceksiniz belki. Cevabı hemen aşağıya bırakıyorum.
Bencilliği dışında rasyonel sebep?
Şu üstteki de
@grill in sorduğu benim şehrime gelmezsen evlenmeyiz diyor mu sorusuna cevabınız.
Sevgililikle evlilik aynı şey olmadığı için bitmemiş olabilir mi sizce? İşin içine aile ve kültür hiç girmediği için yani? Ki bu zamanın yarısı boyunca hic görüsmemissinız askerlik vb. nedenlerle.
Kesinlikle doğru teşhis. Yanlış anlamayın, kimse iliskisi hakkında yüzde yüz objektif ve gerçekçi olamaz zaten, böyle bi dünya yok. Asıl mesela iş hayati kararlar vermeye geldiğinde bunun yarar ve zararlarını aklınızla tartmanız. Duygular dediğimiz olgu bu tarz kararlar için güvenilmeyecek kadar kaygan bi zemindir.
Son olarak ailesiyle birlikte yaşamayacak olmanız aile ile iç içe olmayacagınız anlamına gelmiyor. Değil evi kıtaları ayırsanız kurtulamazsınız ailenin yapısı çocuğunun evliligine çomak sokmaya meyilli olduktan sonra.
Yorumlarınızı ve eski konularınızı deşsem yorum uzayıp destan olacak biliyorum. Nacizane tavsiyem her ne yapacaksanız saçmasapan gençlik ve evlilik heveslerine kapılarak değil aklınızı, kalbinizi, kendinize karşı olan vicdanınızı dinleyerek yapın.
Ve bunu sizi yetiştiren insanları kırıp dökmeden yapın zira sevgilinizin aksine onlar kendi isteklerini size dayatmak yerine son kararı size bırakarak sizi kimin daha çok önemsedigini açıkça göstermişler.
Not: Ki konunun sonuna kadar dayansam adamın bencillikte zirve yapıp iliskiye son noktayı koydugunu da görecekmisim, yoruma hic gerek kalmayacakmıs.