köprüden önce son çıkış

ayrıca çalışan iki insanın 1 sene görüşememesi ne demek?

kuvvetli sevgi, aşk olsa ne mesafe, ne aile ne başka şeyler engel olmazdı.

Onun memleketinde onun kültürü baskın tabi bizim buralarda da benim ki baskın. Çoğunluk neyse o bilirsiniz. Ortası olsa bağlantımız olmayan bir yerde neden yaşayalım diyor.

Sizde bir garipsiniz. Esimle 1 sene benim yasadigim sehirde de yaşadık. Kimse kimseye kültür baskisi yapmadı. Değişen birşey olmadı. Ama siz ikiniz kafa olarak uyacak gibisiniz devam edin.

Bazen fedakarlık yapmam gerekiyor gibi geliyor seviyorum ya. Onun olduğu hayallerim var. Küçük şeyler ..
bu yapacağın fedakarlık değil kendini yakmak.

ikinizin de ailesinin olmadığı şehire taşınırsınız, bu ikinizin fedakarlığıdır.

ama beyefendi kendi kültüründen, şehrinden, ailesinden ayrılmak istemiyor. çünkü bencil. çünkü seni kendisini sevdiğinden daha az seviyor.

hatta memursun, bu yüzden vazgeçmiyor. çift maaş, ailesi de yanında. oh mis hayat.

Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.

Fazla bencillik olmuyor mu erkek arkadaşınızın yaptığı? Yani sırf kendi rahat etmek için seni hiç bilmediğin bir şehirde tek başına hayat sürdürmeye zorluyor. Bir kavga etseniz de "Gelmeseydin bana ne" diyebilecek bir yapısı var, kaldırabilecek misiniz bunu? Bilemedim böyle bir bahane durumunda ben kabul etmezdim. Onunki aile de benimki ağaç kovuğu mu?

Bazen fedakarlık yapmam gerekiyor gibi geliyor seviyorum ya. Onun olduğu hayallerim var. Küçük şeyler ..
fedakârlık yapılacaksa onun da elini taşın altına koyması gerekir. senin hayallerin ne olacak? sen o mutlu olduğunda mı yoksa senin isteklerine de önem verdiğinde mi mutlu olacaksın?

sevdiğim adam bana böyle bir şey söylese beni ne kadar seviyor diye tereddüd ederdim sanırım. sevgilinizin bencil olduğunu ve sizi önemsediğini düşünmüyorum. "ona göre" diyorsunuz meselâ. çok iyi düşünün.

bu yapacağın fedakarlık değil kendini yakmak.

ikinizin de ailesinin olmadığı şehire taşınırsınız, bu ikinizin fedakarlığıdır.

ama beyefendi kendi kültüründen, şehrinden, ailesinden ayrılmak istemiyor. çünkü bencil. çünkü seni kendisini sevdiğinden daha az seviyor.

hatta memursun, bu yüzden vazgeçmiyor. çift maaş, ailesi de yanında. oh mis hayat.
noktası noktasına katılıyorum. konu sahibi çok iyi düşünmelisiniz...

Bu süreçte vazgeçemedim doğru. Sizce ben objektif değil miyim ? Gözümü körmü etmiş durumda bu ilişkşi?
maalesef.
ailen çok haklı.
çünkü onların gözü kör değil.

şöyle düşün;
ailen bencil, baskıcı, dayatmacı mıdır?

illa bizim istediğimiz gibi yaşa, çalış, bizim uygun gördüğümüzle evlen, şöyle giyin, böyle davran vs.
yoksa tam tersi mi?

tam tersi ise, ailen senin mutsuz olacağını öngördükleri için, gönülsüzler.

Peki sen onun memleketinde yaşamakta zorlanmayacak mısın?
Başka memlekette yaşamak ona ne kadar zor geliyorsa,sana da aynı şekilde zor gelecek.
Kendini de düşünmelisin.Farklı kültürler maalesef ileride sıkıntılara sebep oluyor.
Çünkü sadece eşinle değil,ailesiyle de evleniyorsun.
İyi düşün acele karar verme bence.

Sizde mi benzer birşey yaşadınız?
Ben Egeliyim, karşımdaki Doğuluydu.
Çok seviyoruz vs dedik.
Ailem olmaz , yürümez dedi.
Biz dinlemedik.
Sonuç : Sözlendikten 3 ay sonra ayrıldık.
Siz de ayrılırsınız diye bişey yok tabi ,
Hakkınızda hayırlısı olsun ,
Mutluluklar sizi bulsun :)

maalesef.
ailen çok haklı.
çünkü onların gözü kör değil.

şöyle düşün;
ailen bencil, baskıcı, dayatmacı mıdır?

illa bizim istediğimiz gibi yaşa, çalış, bizim uygun gördüğümüzle evlen, şöyle giyin, böyle davran vs.
yoksa tam tersi mi?

tam tersi ise, ailen senin mutsuz olacağını öngördükleri için, gönülsüzler.
Ailem bize görüş olarak uygun biriyle aynı şehirde yaşamamı istiyor.

Bence sizin mesele kültürel farklılıktan ziyade eş adayı kişisinin bencilliğinden ibaret

baskı yapmıyor ama değil mi?

sevgilin ise ya gelirsin ya da evlenmeyiz mi diyor?

İkiniz ortada buluşamıyorsanız ya da birbirinizin memleketlerinde yaşamak isteniyorsanız ayrılacaksınız başka yolu yok. Siz gitmeyip o gelse bu sefer onun için sıkıntı olacak neticede. İkiniz eşit şartlardasınız. Herkes ailesi yanında olsun ister ama farklı şehirden biriyle evlenecekseniz birinizden birinin ailesinden uzak kalması gerekiyor haliyle. Herkes de kendi memleketlisiyle evlenmiyor neticede farklı şehirlerden evlenen insan çok. Ama dediğim gibi yaşanacak şehrin iki tarafı da mutlu etmesi gerek.

Evliliğin ne olduğunu henüz bilmiyorsunuz,size göre şu an evlilik el ele göz göze oturmak,romantizm,birlikte geçirilecek huzur dolu saatler...
Belki bunların bir kısmını ilk aylarda yaşarsınız burada mesele yok .
Filmi biraz ileri saralım,kayınvalide ile birlikte yaşamak,onun misafirlerini ağırlamak mutfaktan çıkamamak,eşinizin yüzünü akşamdan akşama salonda dizi izlerken görmek, daraldiginizda eşinize halinizi anlatamamak,anlattiginizda anlasilamamak,rest çektiğinizde "sen kabul etmedin mi burada yasamayi" sözünü defalarca işitmek,bebek var diye ayrılamamak,gerilimden doğan şiddet,kk'da konu açmak,kapanış.
Biraz sert oldu ama süreç üç aşağı beş yukarı böyle ...

bu nasıl sevgi? diye düşünmedin mi peki?

sevgi değil mantık evliliği istiyor sevgilin.

sen olmazsan, memleketten ya da orada yaşayacak başka "memur eş" bulacak.

bence asıl acı gerçek bu.

Back
X