İstanbuldan Ankaraya tasindim. İkisi de buyuksehir olmasina ragmen ben bile zorlandim.
Buradan Amerikaya gelin gitsen zorlanmazsin. Neden, cunku orada bizden cok farkli bir aile kavrami var, bizdeki gibi icap eden seyler, adetler, beklentiler, gelenekler gorenekler, kaynanaya anne demek, el opmek daha coook sayarim hicbiri yok. Bilmiyorsan ogrenirsin İngilizceni gul gibi yasarsin.
Ama bizim ulkemizde bu isler coook farkli. Aslinda anlatmaya bile gerek yok. Hala erkek cocuk baskisi yapan, amcasinin kizi ogluyla evlendirmeye calisan, ayri evde bile ust uste yasamayi seven, itaat, degisik bir saygi bekleyen aileler; senin yazdigin gibi kendi kabugundan cikip baska yerde yasayacak kadar ozguveni olmayan ana kuzusu erkekler (baska yerde yasayamazmis kendini dislanmis hissedermis ya), kizin erkegin yasadigi yere goc etmesini bekleyen zihniyetler var.
Bugun yazmaktan yoruldum, 3 gun aglar 4.gun iyi ki evlenmemisim kendimi yakmamisim dersin. Annem hakliymis lafini zaten %100 soyleyeceksin. Ama oyle, ama boyle. Yaşlar da gorup gecirdikce ilerliyor. Genclerin asktan, cinsel arzulardan goremedigi her seyi buyukler goruyor.