köprüden önce son çıkış

Ailesiyle ortak noktamız yok korkuyorum belki biraz ben kafada olsalar tmm diyeceğim de.
Canım bak evlenmek zaten başlıbaşına bi zorluk.. Sen bi de bu zorluğu bilmediğin etmediğin ailenden uzak bi şehre giderek yaptığında zorluk katlanarak büyüyecek.. Sevgi herşey değildir inşallah bi gün bunu üzücü bi şekilde öğrenmezsin.. Ailen senin üzülmeni istemiyo ve gerçekleri senden daha net görebiliyolar.. Konaklı dizilerdeki eziyet gören yabancı gelinlere benzeme de sonunda inşallah..

İstanbuldan Ankaraya tasindim. İkisi de buyuksehir olmasina ragmen ben bile zorlandim.

Buradan Amerikaya gelin gitsen zorlanmazsin. Neden, cunku orada bizden cok farkli bir aile kavrami var, bizdeki gibi icap eden seyler, adetler, beklentiler, gelenekler gorenekler, kaynanaya anne demek, el opmek daha coook sayarim hicbiri yok. Bilmiyorsan ogrenirsin İngilizceni gul gibi yasarsin.

Ama bizim ulkemizde bu isler coook farkli. Aslinda anlatmaya bile gerek yok. Hala erkek cocuk baskisi yapan, amcasinin kizi ogluyla evlendirmeye calisan, ayri evde bile ust uste yasamayi seven, itaat, degisik bir saygi bekleyen aileler; senin yazdigin gibi kendi kabugundan cikip baska yerde yasayacak kadar ozguveni olmayan ana kuzusu erkekler (baska yerde yasayamazmis kendini dislanmis hissedermis ya), kizin erkegin yasadigi yere goc etmesini bekleyen zihniyetler var.

Bugun yazmaktan yoruldum, 3 gun aglar 4.gun iyi ki evlenmemisim kendimi yakmamisim dersin. Annem hakliymis lafini zaten %100 soyleyeceksin. Ama oyle, ama boyle. Yaşlar da gorup gecirdikce ilerliyor. Genclerin asktan, cinsel arzulardan goremedigi her seyi buyukler goruyor.

Canım bak evlenmek zaten başlıbaşına bi zorluk.. Sen bi de bu zorluğu bilmediğin etmediğin ailenden uzak bi şehre giderek yaptığında zorluk katlanarak büyüyecek.. Sevgi herşey değildir inşallah bi gün bunu üzücü bi şekilde öğrenmezsin.. Ailen senin üzülmeni istemiyo ve gerçekleri senden daha net görebiliyolar.. Konaklı dizilerdeki eziyet gören yabancı gelinlere benzeme de sonunda inşallah..
Evim ayrı olacak birlikte de yaşamayacağız ailesiyle.

ayrı ev olsa bile,
siz çalışıyorsunuz guzuuum, gelin biz de akşam yemeğini yiyin, eve öyle geçin diyecek kv.
eşin zaten dünden razı. ee orada gidince oturacak değilsin. eve dönene kadar kv ye yardım edeceksin.
bu hergün olacak ve sen itiraz ettiğinde iyiliğe karşı nankör olacaksın.
çocuğun kv nin evinde büyüyecek. kreş de neymiş, bakıcı tabi ki olmaz , annesinden iyi kim bakabilir toruna?
kendi çocuğunu bile sana vermeyecekler.

Raprap Raprap Benim de evim ayrıydı. Lutfedip musade buyururlarsa evimizde kalabiliyorduk. Bayramda falan gelenler şakayla karışık " bu insanları bırakın evlerine gitsinler de bayramlaşmaya gidicez" diyorlardı. Arkadaşlarımız bize gelmek istediklerinde " burası da ev. Buraya gelsinler burda oturun ne farkı var diyorlardi" yazarken bile sinirlerim zıplıyor şu an...

Farkeder mi? Yarın çocuğun olsa eşin demeyecek mi ailemin yanına gidelim ya da annem bizde kalsın falan diye? Bu tarz konular kültüründen vazgeçmeyen bi insana böyle değil midir? O zaman da senin fedakarlığını bekleyecek müstakbel eş zaten tarzı bu değil mi? Kendisi hiçbişeyden vazgeçmesin seni kendi koşullarına uydursun ya da istemediğin yerde seni bi kalemde çizip atsın.. Sence bu seni sevmediğinin kanıtı değil mi? Hala kendine çıkışlar arıyosun bu kadar insan burda sabahtan beri boşuna mı yazıyo?Ailenden uzak arkadaşlarından eşinden dostundan uzak sadece eşinle ve eşinin ailesiyle bi ömür geçer mi bi düşün bakalım tekrar.

Ya gelirsin yada evlenmeyiz dedigi anda o zaman evlenmeyiz diyip bitirmen gerekirdi bence. Bu simdi bu sekilde baslicak, sonra ya annemde yicez aksamlari yemegi yada ayrilacaz, ya annemde kalacaz yada ayrilacaz, ya annem gelip dogumdan sonra kalacak yada ayrilacaz, bu yada'lar hiiic bitmeyecek.

hatta aşk dolu gelecek planınızda "önce ev, araba almak" varsa, "balayı için çarçur etmeyelim, düğün takıları peşinat olsun" vs konuşuluyorsa, özne sen değilsin, maaşın demektir

Bence sivas ve guneydogunun en büyük şehri dediniz diye antep olduğunu varsayıyorum çok büyük bir kültür farkı olduğunu düşünmüyorum... Yemekler dışında çok acı oluyor bizim yemeklerimiz Şanlıurfalıyım... Eğer adamın yaşadığı şehirde sabit bir ısı varsa ve bayanın ısı sabit değilse ya da çalışmıyorsa tabıkı mantıklı olan adamın şehrinde yasamak... Ama bunun dışında ben hastalık yahut hamilelik durumları için yasanılacak yerin kızın ailesine yakın olması görüsündeyım... Rabbim kolaylık versin neticede emek verilmiş bir ilişki var ortada...

insanlar 80 mesaj atmis sen evim ayrı olacak diyorsun o öyle olmuyor benle kaynanam arasında şuan 1000 km var dün kocamla kavga ettim onun yüzünden. Kültür farkı varsa ayda yaşasan bile gelir seni bulur

Bayanlar biz de sevgilimle farklı şekilde büyütülmüş farklı kültürlere ait insanlarız. Ciddiye dökmek istiyoruz benim ailem beni desteklemiyor ve ben bu kararın altında eziliyorum. Hayatımın kararı bu kesinlikle ne dersiniz? Seviyoruz , ikimizde çalışıyoruz. Ayrı evde yaşayacağız evlenince fakat onun memleketinde. Ailem yalnız başına yapamazsın diyor. Sevgilim de net bir cevap bekliyor. Ne dersiniz?
ben bu güne kadar şunu öğrendim ki aile (istisnalar hariç) gönül işine sıcak bakmıyorsa o işten hayır gelmiyor. Tabi ki aileniz istemiyor diye bitirin demeye getirmiyorum kendi kararları doğruları olmalı insanın ama bazen sizin aşktan kör olup görmediniz şeyler aileniz görebiliyor oturup nedenlerini dinleyin ve 3. bir göz olarak bakın

Son düzenleme:
Bayanlar biz de sevgilimle farklı şekilde büyütülmüş farklı kültürlere ait insanlarız. Ciddiye dökmek istiyoruz benim ailem beni desteklemiyor ve ben bu kararın altında eziliyorum. Hayatımın kararı bu kesinlikle ne dersiniz? Seviyoruz , ikimizde çalışıyoruz. Ayrı evde yaşayacağız evlenince fakat onun memleketinde. Ailem yalnız başına yapamazsın diyor. Sevgilim de net bir cevap bekliyor. Ne dersiniz?
Bende farklı kültürden biriyle evlendim onun memleketinde yasadim ama çok pisman oldum kültür cakismasi insanı mutsuz ediyor olmuyo şimdi herşey güllük gulistanlik gibi ama evlenince oklar tersine dönüyor benimde ailem istememişti ben dinlemedin kafamı duvarlara vurdum bence ailenizin sözlerine kulak verin onlar dediyse yasadim benim goremedigim geleceği onlar gördü söyledi ben sevgi aşar herşeyi zannettim oysaki evlenince Sevgi ilk günkü gibi kalmıyor ve hayatın gerçekleri sizi mutsuz ediyor bence ailenizi dinleyin

Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.
Peki sen dışlanmış hissetmicekmisin onun ailesi yanında güle oynaya mutlularken sen bikenarda yabanci insanlara adepte olmaya caliscaksin o kardeslerine annesine babasina sarilirken özledim görmeye gidiyorum dediginde sizin iciniz parcalancak hep yanlız kimsesiz hissediceksiniz bunları göze alın kararinizi verirken olurmu

Back
X