köprüden önce son çıkış

Erkeklerin bencilliklerini bu kadar rahat meşrulaştırmalarına sinir oluyorum. Sizin orada dışlanmış hissetme ihtimaliniz hiç konuşuldu mu? Güneydoğuda genel olarak aileler çok müdahaleci. Ve gelinlerden beklentileri çok yüksek. Siz bunlarla başa çıkabilecek misiniz? Herşeye toz pembe bakıyorsunuzdur bu dönemde. Ailenizle oturun konuşun. Neden çekindiklerini, korktuklarını anlatsınlar size. Bence iki aileden uzakta yepyeni bir şehirde hayat kurun.

Farklı kültür değil, o kültürü karakterine ne kadar giydiğiyle ilgili sorunlar ortaya çıkabilir.
Tamamen farklı kültürlerde yetişen iki insan çok güzel anlaşabilir, çeşitlilik olur, çeşitlilikle gelişim olur, bilgi artar ve fakat doğruları aynıysa, açık görüşte ve belli bir bilinçteyse bu insanlar.

Yorumlarınızı okuyorum, diyorsunuz ki "O başka yere gitmek istemiyor, ona göre onların yaşadığı şehre gitmesi gereken benim."
İşte sorun olan bu, karakterine sinen ve "Adet-kültür" diyerek bencilleşilen nokta. :)
Ailenizi dinleyin derim şu halde.

Evet gitmesi gereken benim. Ona göre.

Yani size göre değil? İşte burası çok önemli. Baştan belli etmiş aslında, ailesini ve kendisini tanımıyorum. O yüzden yapabilirsin yapamazsın demek olmaz bence. Ama çok iyi düşünmen lazım. Ne yazık ki dışarıdan tamımakla evlenince tanımak aynı değil...

Erkeklerin bencilliklerini bu kadar rahat meşrulaştırmalarına sinir oluyorum. Sizin orada dışlanmış hissetme ihtimaliniz hiç konuşuldu mu? Güneydoğuda genel olarak aileler çok müdahaleci. Ve gelinlerden beklentileri çok yüksek. Siz bunlarla başa çıkabilecek misiniz? Herşeye toz pembe bakıyorsunuzdur bu dönemde. Ailenizle oturun konuşun. Neden çekindiklerini, korktuklarını anlatsınlar size. Bence iki aileden uzakta yepyeni bir şehirde hayat kurun.
Fedakarlık yapması gereken benmişim kafasına geldim yavaş yavaş. Hiç birşey de toz pembe değil. Seviyorum sadece.

Farklı bir yerde yaşamak istemiyor.
Siz ne istemiyorsunuz peki? sizin istemediğiniz bişey yok mu? Zaten müstakbel eşiniz, kimin koşullarına göre yaşanacağını bu evlilik eğer olursa hayatınızın kimin istekleri ve beklentileri doğrultusunda yaşanacağını açıkça belli etmiş.. İşiniz zor yani böyle bi insanla yol yakınken dönün ailenizi de üzmeyin.

Aynı ilin farklı ilçelerinde bile birçok farklılıklar olabiliyorken farklı bölgelerde sıkıntı yaşayacak olmanız su götürmez bir gerçek. Emin olun büyükler çooookkk daha ilerisini görebiliyorlar. Yukarıda bir arkadaş da demiş ya sadece eşle evlenilmiyor. Bir nevi ailesiyle de evleniliyor. Bunları tolere edip edemeyeceğinizi ıyi ölçüp tartmalısınız.Bunun özel günleri var, hamileliği var, doğumu var, var da var... ailenizi dinleyin.

Şuan hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Siz sevgilinizin memleketinde işinize devam edebiliyor musunuz?
Eşinizin memleketi büyükşehir mi?
Ana babama yakın oturmak istiyorum dedi mi?

Şuan hangi şehirde yaşıyorsunuz?
Siz sevgilinizin memleketinde işinize devam edebiliyor musunuz?
Eşinizin memleketi büyükşehir mi?
Ana babama yakın oturmak istiyorum dedi mi?
Ben sivastayım. Kamudayım devam edebiliyorum işime. Güneydoğunun en büyük şehiri. Sadece burda yaşamak istiyorum dedi.

Kendi kültüründe yaşamak istiyor. Dışlanmış hissediyor başka yerde.

Aileni dinle diyorum. Pisman olacaksin. Evlenirsen gel yaz buraya.
Bende evlenip farkli şehre gittim. Bunun sebebi eşimin işiydi, kesinlikle sehir takintimiz yok.. Amma "kendi külturumde yaşamak istiyorum" demek bambaska birsey. Baskı altinda kalacaksin ve esinin ailesiyle fazla yuzgoz olacaksin gibi geliyor bana.

Siz ne istemiyorsunuz peki? sizin istemediğiniz bişey yok mu? Zaten müstakbel eşiniz, kimin koşullarına göre yaşanacağını bu evlilik eğer olursa hayatınızın kimin istekleri ve beklentileri doğrultusunda yaşanacağını açıkça belli etmiş.. İşiniz zor yani böyle bi insanla yol yakınken dönün ailenizi de üzmeyin.
Sağolun.

Ben sivastayım. Kamudayım devam edebiliyorum işime. Güneydoğunun en büyük şehiri. Sadece burda yaşamak istiyorum dedi.
Bu şekilde dayatması hoş değil ama erkek ailesine çok yakın olmamak şartıyla yaşanabilir. O şehirde güzel insanları sıcakkanlı.

uzun uzun anlatmak isterdim başımdan geçenleri ama ;
Ailenizi dinleyin.
Aileler hep haklı çıkıyor.
Sevgilinize güvenselerdi direk istemiyoruz demezlerdi.
Sizin şu an “ Seviyorum” diyerek perdelediğiniz herşeyi onlar görüyor.

Aileni dinle diyorum. Pisman olacaksin. Evlenirsen gel yaz buraya.
Bende evlenip farkli şehre gittim. Bunun sebebi eşimin işiydi, kesinlikle sehir takintimiz yok.. Amma "kendi külturumde yaşamak istiyorum" demek bambaska birsey. Baskı altinda kalacaksin ve esinin ailesiyle fazla yuzgoz olacaksin gibi geliyor bana.
Onun memleketinde onun kültürü baskın tabi bizim buralarda da benim ki baskın. Çoğunluk neyse o bilirsiniz. Ortası olsa bağlantımız olmayan bir yerde neden yaşayalım diyor.

uzun uzun anlatmak isterdim başımdan geçenleri ama ;
Ailenizi dinleyin.
Aileler hep haklı çıkıyor.
Sevgilinize güvenselerdi direk istemiyoruz demezlerdi.
Sizin şu an “ Seviyorum” diyerek perdelediğiniz herşeyi onlar görüyor.
Sizde mi benzer birşey yaşadınız?

Back
X