köprüden önce son çıkış

ben aileni dinleme yazmadım biraz daha anlarak okuyun bence siz
Tam ben de size cevap yazıyordum, sonra bunu gördüm. Ben de "canım aileni dinleme demm" i aileni dinleme anladım. Daha okunaklı bir Türkçe ile yazarsanız biz de "anlayarak" okuyabiliriz.

Bayanlar biz de sevgilimle farklı şekilde büyütülmüş farklı kültürlere ait insanlarız. Ciddiye dökmek istiyoruz benim ailem beni desteklemiyor ve ben bu kararın altında eziliyorum. Hayatımın kararı bu kesinlikle ne dersiniz? Seviyoruz , ikimizde çalışıyoruz. Ayrı evde yaşayacağız evlenince fakat onun memleketinde. Ailem yalnız başına yapamazsın diyor. Sevgilim de net bir cevap bekliyor. Ne dersiniz?
Kültürler farklı olunca inanın ki bi yerden sonra kopuyor

Dislanmis hissediyor? Nasil bir yasam tarzi var ki dislanacak? Bence tuhaf biri.
Aynı şehirde doğmuş büyümüş eğitim almış bir insan. İçinde olmadan anlayamazsınız. Hiç de tuhaf biri değil aslında. Milliyet ile alakalı daha çok.

Aynı şehirde doğmuş büyümüş eğitim almış bir insan. İçinde olmadan anlayamazsınız. Hiç de tuhaf biri değil aslında. Milliyet ile alakalı daha çok.

Bu ulkede kim dislanmis ki o dislanacak... Ozguven problemini milliyetine yuklemesin bence.

Burda çok konular var ailesi istemeyip evlenen sonra burada ne yapabilirim diye yazan... Kalp her zaman doğruyu söylemiyor bu işlerde biraz mantık ve aile rızasını gözetmek lazım

Biz de eşimle farklı kültürlerdeniz.Taban tabana zıt olmasak da baya farklı.Mesela beni aynı eve gelin almak istediler, bizim kültür de yoktur.
Çok severek evlendik.En başında aynı ev konusu sorun oldu ben rest çektim, ciddiyim tabi.Esimin de aklina yatmıyor, bu konuyu çözmeden gelmeyin dedim ikna etti ailesini geldiler.Kv aynı ev olsun dedi benim ailem de kibarca olamayacağı anlatırken ben noluyor oyuncak mı bu iki ileri bir geri dedim teşekkür ettim geldikleri için.Kv yan çizdi öyle demek istemedim.Neyse o gün bu gündür mesafeliyiz.Sorun yaşadık ama eşim de ben de akıllıca davranmaya çalıştık.
Nedir bu sorunlar dersen, her yere birlikte gitme iki üç kere reddettim çalışıyorum diye, bileziklerinle gez vs( gönlü olsun diye denedim ama takamadim), bizde kalın diye ısrar, vs vs net oldum ben, eşimin de tavrı belliydi, çünkü istekleri mantıklı değildi.

8 yıl oldu evleneli, hala laf sokar cevap veririm saygısızlık etmem.

Benim ailem karşı çıkmadı hiç eşimi çok seviyorlardı bir de baş edebileceğime inandılar, taban tabana zıt da değildik biz.

Ailem istemese ne yapardım bilemiyorum.

Burda çok konular var ailesi istemeyip evlenen sonra burada ne yapabilirim diye yazan... Kalp her zaman doğruyu söylemiyor bu işlerde biraz mantık ve aile rızasını gözetmek lazım
Yalnız şunu görüyorum herkes yapmış bir hata. Bende seviyorum aynı zamanda da ne getireceğinden korkuyorum bu yüzden kaldım böyle.

adam bencil işte kendini kandırma. gerçekten seven adam ya gelirsin ya biter mi der yani. sen olmasan başkası olur diyor işte. dükkanın önünü kapama diyor. aileni dinle kesinlikle. annen anlamıştır. bir fedakarlık yapılacaksa bunu kadın yapmak zorunda değil. kaldı ki bu çok ciddi bir karar. acabalarla alırsan sonra çok pişman olursun. aşk meşk geçici şeyler. mantığını kullan. üç gün ağlarsın geçer. aslında bu adam bence ağlamaya da değmez ya.

Neden aileniz yalnız başınıza yapamıyacağınızı düşünüyor?Aceleci davranmayın enine boyuna düşünün derim öyle karar verin.

Ilahi ! Birkac sene önce yazdığınız mesaj ile bugün verdiğiniz akıl neden tezat ki ?
Tesadüfen denk geldi eski konunuza baktım uzak şehre gelin gitmissiniz zorluğunu görmüşsünüz ama şu an başkasına verdiğiniz tavsiye kel alaka ?!
Ona da eşi çok mutsuzum desin diye mi ya da istenmeyen gelin olsun diye mi bu öneriyi sunuyorsunuz?

sen benim bu konuya yazdigim bütün mesajlara baktigindan emin misin? ben o sehre gittigim icin ayrilmadim, olay bambaska ve güncellemeyi düsümüyorum o köprünün altindan o kadar sular gecti ki... ben altini cizerek eger tek sorun sehirse dedim, ama altindan bambaska sebepler cikti konu sahibinden, ve defalarca istenmeyen gelin degilsen dedim.

"Başka yerde dışlanmış hissediyor"
"Gitmesi gereken benim ona göre"
İzleyeceğiniz filmin fragmanı bunlar.. Öncelikle ben Karadeniz kıyısında yaşıyorum. Kimseyi durup dururken dışlamıyoruz ve hakeza istanbulda, bodrumda, antalyada kimse beni dışlamadı. Kendisi ne yapıyor da insanlar onu dıslıyor acaba??
Bir diğer husus gitmesi gerekenin siz olması. Ilerde de daima "gerekenler" sizin sorumlulugunuzda olacak.. senin yapman gerek, senin gitmen gerek, senin susman gerek, senin idare etmen gerek. . Ne diyeyim Allah şimdiden sabrınızü versin ama belanızın ayaģına gidiyorsunuz.. Aileniz ne kadar olgun ve anlayışlı.. zira ben gitmeyin diye sizi döverdim.

Back
X