Saç Rengi ve Saç Boyama Köpük Saç Boyaları Hakkında Yardım İstiyorum Kızlar

ben düzenli saç boyamıyorum 2-3 yılda bir canım sıkılınca boyarım. bazen kendim bazen kuaförde. kendi rengim siyah-kahverengi arası, adını da tam bilmiyorum hafif koyu kestane galiba. 2 yıl önce uçlarına sarı attırayım dedim ama kuaför yüzde seksenini sarı boyayınca kötü durdu üstüne kahverengi boyadım. 2 yıl içinde uçlarda hafif sarılık ortaya çıktı. bundan kurtulmak için loreal sublime mousse 400 saf koyu kestane köpük boyasını aldım. renk beklenenden biraz daha koyu, siyaha yakın, hatta 500 saf kestane olanını alacaktım da satan bayan saçınız bununla siyah olur onu almayın 400'ü alın dedi. 400 bile siyah gibi yaptı. ben memnunum, zaten siyaha boyamayı bile düşünüyordum ama bu boyada siyahın kopkoyuluğu yok.

daha önceden evde tüp boya ile de boyamışlığım var (ama hep koleston kullanmıştım). tüp boya ile boyamak zahmetli, uzun saçta biraz daha fazla zahmetli. köpük boyama çok rahat. evde boyayacaklar için köpük tavsiye ederim. saçın daha koyu boyanması olayında ise tüple köpüğün farkı yok bence. ikisi de beklenildiğinden koyu boyuyor. istediğin renk için bence kuaföre gitmelisin ki onlar da her zaman söylenilen rengi yapamazlar, doğal olarak. oksidan miktarına göre renk değişim gösteriyor bilindiği üzere.

ama marka olarak şunu söylemeden geçemicem, şimdiye kadar hep koleston kullandım, memnun olduğumu düşünürdüm. loreal den sonra ise saçım bi yumuşacık oldu, özellikle boyadığımın ilk günü... allahım böyle bişi olamaz dedim. saçlarıma ne fön (fön çektirsem de tutmaz zaten sadece 2 saat ömrü vardır fönün kırık maşanın), ne şekillendirici krem ne de şekillendirici herhangi bir alet kullanırım, o yüzden kırık dışında yıpranmışlığı yok; ama ince telli çabuk dolaşan pırasa gibi dümdüz saçlarım olmasından pek hoşnut değilimdir ama boyadıktan sonra wallahi yumuşacık oldu. acaba boyanın içinden çıkan krem nedeniyle mi oldu diye düşünüp forumda bile araştırdım. boyadıktan sonra saçlarımı sevmeye başladım. mesela bu yumaşlığı kolestonda elde etmedim, loreal ile oldu. ama sizin için tam tersi de olabilir.

diğer arkadaşlara yardımcı olmak için şunu eklemek istiyorum. saçımda beyaz olmadığı için kapatıcılık konusunda pek bişey söyleyemem. bi blogda okumuştum tüp ile daha iyi beyaz kapattım demişti bi arkadaş, resimlemişti hatta.
umarım yardımcı olmuşumdur.

Son düzenleme:
schwarzkopf perfect mousse ve loreal köpük boyalarını kullandım.. önce ikisi içinde ortak konuşayım..uygulamaları kolay sağa sola bulaşmıyor akmıyor.. . özellikle de tek başına uygulayacaksan arkası boyandı mı boyanmadı mı sorununu ortadan kaldırıyor. çok kolay uygulanabiliyor. tüp boyalara göre daha fazla çıkıyor içinden. benim sırtımda saçlarım..yani normalde 2 tüp boya kullanırken 1 kutu boya gayet rahat yetti bana.. ancak köpük boyalarda çeşit az ne yazıkki.. yani az derken türkiyede az.. yeni renkler çıkarıyorlar aslında yurtdışındaki sitelerine bakarsanız görebilirsiniz. ama türkiyeye gelmiyor ne yazıkki...
gelelim ikisinide karşılaştırmaya; ben normal tüp boyada da schwarzkopf ürünlerini daha çok seviyorum. saçımı daha az yıpratıyor.. köpükte de bu düşüncem değişmedi. fazla yıpratma yapmadı bende. ama en açık tonu 7.5 çikolata karamel diye geçiyor. loreal o açıdan biraz daha iyi 930 numaraya kadar gidiyor. normal tüp boyalara göre ne yazıkki ikisininde renkleri biraz daha koyu çıkıyor.. kısacası koyu yada orta tonlarda istiyorsanız köpük boyalar başarılı ama saç renginizi normalde çok açık kullanıyorsanız köpük boyayla hüsrana uğrayabilirsiniz..

canım zaten perfect mousse amonyaksız olduğu için saçı daha az yıpratıyor. ve amonyaksız boyaların saç rengini açma gücü çok olmadığı için çok açık renkler pek üretmiyorlar. çünkü ne de olsa Türklerin doğal saç rengi kahve... amonyaksız boyayla açık bir renk elde etmek zor. ama zemin rengini açtırmış kişilerde elbette açık renkler tutar.

bende 7.5 kullandım uzun süre rengi güzeldi saçı açarak boyamıştım.. çok koyu değil ama çok açık bir ton da değildi.. hele boyanın kutusundaki ile alakası yok...

Teşekkür ederim. Ben geçen Cumartesi Loreal Sublime Mousse 623 (Enfes açık kahve) boyadım. Herkesin söylediği koyu oluyor uyarısından dolayı açık bi renk tercih ettim. İyi ki de öyle yapmışım. Hiç te koyu olmadı, gayet güzel. Zaten normal boyalar da ilk boyamada biraz koyu oluyor. Daha önce de Loreal Excellence 6.35 (çikolata kahve) boyamştm o da mesela koyuydu kutudaki gibi olmamıştı ama kötü de değildi. Şu dediğinize katılmadan edemeyeceğim ben de daha önce koleston kullanmış biri olarak en iyisi loreal diyorum. Gerçekten hiç yıpratmıyor, yumuşacık, hem boyası iyi hem de içinden çıkan krem harika ve 4-5 sefer kullanılıyor hemen bitmiyor. Zaten bitince de kendi saç kremime devam ediyorum. Boyayacaklara tavsiye ederim köpük boyayı. Çok pratik. Ama ben her tarafını eşit yapamadım sanki yine Saçım da çok uzun değil ama:44: Hani taranmıyor şampuanlanır gibi yapılıyor ya sanırım ondan heryerine nüfuz etmedi. Ama bu ilk denememdi iki hafta sonra aynı renge boyamayı düşünüyorum. Çıkan sonuç kendi saç rengime çok yakın yani çok doğal durdu ama insan biraz değişsin istiyor, o yüzden 2 hafta sonra tekrar boyayacağım ve sonra da birkaç yıkamada zaten açılır istediğim gibi olur diye düşünüyorum.

saçını zemini koyuysa rengini biraz olsun kırmak için 2 ton açık kullanmalısın bence gayette olur

İyi ki seni dinleyip 2 ton açığını almışım beğendim. Ama tam oturmadı sanki iki hafta sonra tekrar boyayayım değil mi? Bu arada çok sağol uyardığın için yoksa ben sıcak çikolata alacaktım ve kopkoyu olacaktı.

ilk yıkamada şampuanlama yaptın mı ? aslında ilk yıkamada şampuansız sadece boyayı akıtıp saç kremı ıle yıkarsan rengi daha iyi oturuyo çabuk akmıyo bi sonraki gün şamuanla yıkarsın yine aklında bulunsun :) bi 20 gün sonra yine boyarsın zaten bi kaç yıkamadan sonra rengi oturuyo güle güle kullan saçlarını

İlk boyamada şampuanlamadım ama 1 hafta sonra ikinci boyamada içime sinmedi ve şampuanladım. Çok güzel ya hiç yıpratmıyor Loreal aksine saçlarım yumuşacık. Çok sağol yardımların için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…