Kopyalanan bankamatik kartı

anfora

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2012
88
27
33
İstanbul
Hanımlar başımdan geçen hadiseyi sizinle de paylaşayım istedim. 19 mayıs akşamı bankamatik kartımın bulunduğu bankadan msg geldi 1500 tl nakit çekimi yapılmıştır çekimi siz yapmadıysanız iptal yazın hesabınızı bloke edelim diye. tam konuyu kavramaya çalışıp msg atacakken hop ikinci msg 1500 tl hesabınızdan havale yapılmıştır diye.
noluyooooo uleyn çığlıklarıyla apar topar bankayı aradım dedim durum böyle böyle msg geldi ama işlemleri yapan ben değilim hesabı hemen dondurun tamam dediler donduruyoruz sonra da güvenlik birimlerine bağlamak istediler. tamam dedim bekle allah bekle bir türlü bağlamıyorlar. sonra aynı müşteri temsilcisi tekrar döndü dedi hanımefendi sizin kart belli ki kopyalanmış diğer kartlarınız ve kredi kartlarınız da kopyalanmış olabilir tüm hesaplarınızı donduralım mı? dedim ne duruyorsun hemen yapın.
neyse neyim var neyim yok blokaj koydurdum (hatta öyle bir abartmışım ki şimdi kendim bile çekemiyorum :) ) sonra tekrar güvenlik birimine bağlamak istediler bu sefer güvenlik hemen açtı dedi maalesef kartınız kopyalanmış gözüküyor yarın şubeye gelip dilekçe doldurun sonra da savcılığa gidersiniz. tamam dedim ama içim içimi yiyor bu maaş kartımdı bundan msg alıyorum her harcamada ama diğerlerinden almıyorum. nası şoktan salağa bağlamışsam artık müşteri temsilcisine de sormak aklıma gelmemiş. internet bankasından bakayım bari dedim bir baktım site çökmüş girilmiyor. hah dedim buradan elde ettiler bilgilerimi demek ki. tekrar aradım bankayı dediler sadece bu iki işlem gözüküyor. neyse dedim ama sabahı da sabah ettim kendime.
ertesi sabah gittim en yakın şubeye girdim sıraya. bir baktım 8-10 kişilik bir topluluk kendi arasında havale nakit çekme benim hesap boşaltılmış vs vs diye konuşuyor. meğerse hafta sonu bu uğursuzlar mahalleyi boşaltmışlar. mahalledeki 3 belirgin atm var herkes onları kullanıyor üçüne de aleti takıp bir güzel klonlamışlar mahallece bizi. herkesin durumu içler acısı gene ben en iyilerindenim dilekçeleri doldurduk dedi banka 25 günlük bir araştırmanın akabinde büyük ihtimalle zararlarınız karşılanacak.
şimdi bu konuyu yazma nedenlerimden birine geldik benim diğerlerine nazaran daha az kaybımın olması tamamen tesadüfi olmuş şöyle ki;
hesabım otomatik olarak belli bir miktar nakit olursa kartımda fazlasını fona çeviriyor internetten fon alıp satmak çok basit ama bankamatikten fon varlığı gözükmüyor ancak bilen kişi o paraya müdahale edebiliyor. günlük çekim limiti gece 12 de kendini yeniliyor yani adam 23.55 te çekse sonra 00.00 da çekse 3000 i hüpletebilir rahatlıkla bizi sıraya dizmişler herhalde benimki şansa 22.50 sularındaydı ama beyefendinin birine maalesef bunu uygulamışlar. en kötüsü de havalede limit yok yani varsa para 5000 de havale edebiliyorlar. benden önceki bir bayanın 7500 tl sini almışlar bir gecede bu yüzden havaleye kapatmak hesabı en iyisi ki benim havale yapılan kısım da ek hesaptandı yani olmayan parayı havale ettiler neyse ki ek hesap barajım varmış aslında hiç ek hesap açtırmayacaksınız açtırmasaydım 1500 tl de kalacaklardı. Benim olayım ders olsun hanımlar kartlarınıza sınır koydurun bol keseden çekim yapılamasın sizin ihtiyacınız olursa zaten şubeden imzanızla yaparsınız
ikinci deneyim paylaşımım da savcılıkla ilgili hayatında savcılığa gitmemiş benim gibi biriyseniz her önünüze gelene şimdi napçam şimdi napçam nereye gitçem demeyin diye savcılık maceramı da anlatayım. Allah bu deneyimi kullanmayı da nasip etmesin inşallah hiçbirinize. İstanbul Anadolu adalet sarayının içine girdiniz büyük bir avlu var bankaların şubeleri ile dolu. hemen sol taraftaki yola yöneliyoruz. asansörlere kadar geliyoruz her iki yana dönerek uzanan merdivenli yollar var. sağ taraftakine doğru ilerledik. uzun bir koridor karşımıza çıkıyor. koridorum sonuna kadar gidip çay ocağına ulaşıyoruz orda dilekçe örnekleri var orda dilekçemizi yazıp 3 tane fotokopisini ve kimlik fotokopisini çektiriyoruz (ben ayrıca bankaya yaptığım başvurunun fotokopisi ile kopyalanan kartımın önlü arkalı fotokopisini de çektirip evrakların arasına koydum) sonra merdivenlerin başına kadar geri koridordan geçerek geliyoruz. orda sağda masada oturan beyefendiden evraklarımızı göstererek numara alıyoruz. sıra bize gelince savcının yanına gidiyoruz. hırsızlık olduğu için sanırım çok ben de bilmiyorum bir de ifademi aldılar orda sonra da imzalattılar. ama savcıların da dediği bu durumlarda bankanın geri ödeme yaptığı yönündeydi.
kısacası hanımlar ben bankamatik kullanmaya bile tövbe ettim. Allah kimsenin başına böyle dertler vermesin saygılarımla.....

yaklaşık 5 yıl önce benimde kredi kartım kopyalandı ve bunu bankanın benı araması ile öğrendim.benim kartım avustralyadan kullanılmış aynı gün türkiyedende işlem yapınca arayıp onay almak istediler.tabiki kartı kapatana kadar 5.000 tl harcama yapıldı ve banka kopylanadığını bildiği halde ekstereye bu parayı yansıttı.ödemem gerektiğini inceleme tamamlanıp yasal süre geçtiğinde hesabıma iade edileceği söylendi.mecburen ödedim ama hemen tanıdığım bir avukata gidip derdimi anlattım.noterden tastikli bir yazı gönderdik işte harcamalar benim değdildir hesabıma ivedilik ile iade edilmesini arz ederim diye. 2 gün sonra hesabıma parayı yatırdılar.egerki noterden yazı çekmeseydim 6 ay kadar beklemek zorunda kalacaktım.bankalar bu konuda çok uyanık bana yatırdığım parayı bonus olarak aktaralım alışveriş yapın dediler kabul etmedim.5.000 tl bu 50 tl değilki...ama uykularım kaçmıştı çok sinirbozucu bir dönemdi...

aynı çalıştığım şirkette bir arkadaşımın başına geldi onunkini de kopyaladılar parasını geri aldı ama 3 ay fılan uğraştı sizde peşine düşün...

büyük geçmiş olsun

teşekkürler...noter aklıma gelmemişti iyi bir fikirmiş onu da uygulayayım. fikriniz için size de teşekkürler :)

çok geçmiş olsun. Allah korusun yaa korktum ben :26::26::26:

teşekkürler...noter aklıma gelmemişti iyi bir fikirmiş onu da uygulayayım. fikriniz için size de teşekkürler :)

geçmiş olsun
kartın çalınmasından kaybolmasından yada dolandırıcılık ile ele geçirilmesinden sonra ilk 24 saat içinde bankaya bildirilmesi durumunda
banka müşteri zararını karşılar
ancak bildirim gecikmiş ise
24 saat sonrasındaki zararlar müşteriye aittir
sizin durumunuda endişe edilcek birşey yok
tazmin sağlayacaksınız
malesef bu tarz dolandırıcılık girişimleri
sıklıklıkla gerçekleşiyor
tekrar geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…