• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kör öldü badem gözlü oldu ...

birdenbire her ay gelen 4 bin kaybetmek ve sosyal ortamın degismesi sürekli evde kalmak bence psikoljinizi etkiler
ama mesafeler de evliliği etkiler
çözüm onerecek bir şey bulamadım inşallah is yeriniz taşınmaz

zor cute zor
Laale Laale nin de dediği gibi genç değiliz artık

işin maaşın da çok iyi bir yandan
inşallah taşınma falan olmaz

Hakkaten saçma ötesi olmuş; daha önce bırakmayı bile isterken, şimdi eşinden 5 gün ayrı yaşamayı nasıl düşünürsün? Bunu eşim bana teklif etse, herhalde beni sevmiyor derim.

Ben de öyle diyordum, 1,5- 2 saat yol; her hafta gider görürüm ailemi diye, ama yalan oldu.

İşte ararsınız; zaten acil ihtiyacınız yokmuş varsın 4 bin değil de , 2,5 olsun.

Izmirin disindakileri dusunebilirsin.bazen 10 dk yurume mesafesi olan annemlere gitmeye useniyorum.birde saatlerce yolculuk gidis donus zor.

Esım ısını sevıyor ayrıca turkıyeden olmasada memur calıstıgı elcılıgın . Onun ısı garantı ama bende oglumun gelecegını almak ıstemıyorum. Daha parlak bır hayatı olabılır gıbıme gelıyor ama ya duygusal eksıklık ustelık sadece oglanda degıl bende bunalıma gırermıyım acaba, esım de var. Ne yıyecek ne ıcecek. Gozden uzak olan gonuldende ırak olmaz mı?
Edirne icin bile mantikli bakmazdim.Sizi gectim Cocuk kucuk babayi ozler iki oyun oynamak ugrasmak vs vs
Hafta arasi babadan mahrum haftasonu baba ile (bosanmissiniz gibi)simdi bir cok uye ay cute kaliteli vakit falan diyecek ama ban katilmiyorum siz bir anda 7 yasindaki cocugunda hem duzenini hem baba birlikteligini degistirmis olacaksiniz.
Catalca olursada zaten kendiniz ayrilirsiniz diye dusunuyorum uzak mesafede calismis biri olarak sabah servislerinin 06 olmadan alislari aksam trafikte cinnet haline gelip 9a varan eve ulasmalar isin icine girmeden anlasilmiyor inanin
Ben olsam evime yakin maasi dusukte olsa bir is bakar aldigimin tamaminida gelecege kenera atardim zaten esin bu duruma bise demez anladigim

Cute birde yanlis anlamazsan soylemek istiyorum rizk cok farkli bir olay ve inan buralarda disardaki bircok uyeden sartlarin cok cok iyi ama sikayetcisin veya memnuniyetsizsin artik -ye donuyor farkindaysan ortada yokken tasinma cikti.Yarin is bulamazsin bulsan calisamazsin beklenmedik masraf cikar falan kalbini bilmem imkansiz ama is sukursuzluge varinca olaylar cok degisiyor gozlemim hep o yonde sadece yazmak istedim.

ayrı bir ev açmayı geçtim eşim 2 aydır eğitimde ona rağmen bizim bütçe baya daraldı. oysa onun kirası faturası falan yok. yeme içme ücreti kalma ücreti 3 haftada bir benim gidiş gelişim benim kalacak yerim bile baya ek masraf oldu. eskisi kadar rahat birikim yapabileceğini sanmıyorum 2 ayrı ev durumu olduğunda.

hepsini geçtim ayrı yaşamak gerçekten zor (2 ayda deneyimlediğim) eşimin eğitimi bitsin diye gün sayıyorum artık. sizinki geçici bir süreç de olmayacak ayrıca çocuk var , çocuğun babaya özlemi daha dayanılmaz olabilir. ben koca kadın dayanamıyorum 7 yaşındaki çocuk için iyice zor olur.

çocuğumun geleceğine yatırım yapayım derken bugününü zorlaştırmayın derim ben, ben olsam işten ayrılırdım.

Yani eşin haklı,

Evliysen birazda bencilce düşünmemek gerekiyor.
Sen İzmir de rahat edeceksin peki eşin?
15 gün orada, 5 gün burada, 3 gün şurada...

Böyle yaşanmaz ki..

Kendini eşinin yerine koy
Bu ikiniizn vermesi gereken bir karar

Ucu açık bir zaman bence böyle bir risk göze alınmaz gibi eşiniz sizinle gelse amenna yeni bir düzen, yeni bir şehir pekala olabilir ama böyle gideriz geliriz olayları insanı çok yorar. Tayin durumunda eşler bile bitse de kavuşsak gözüyle bakıyor. İşinizden ayrılsanız bile eminim aynı koşullara sahip belki ücret olarak bir tık altıda olsa bulabilirsiniz eşiniz evladınızla ayrılmamış bir şekilde :KK51: Eşimle ayrı kalacaksam 10 bin bile alsam beraber olmadıktan sonra neye yarar ki :KK43:

Edirne icin bile mantikli bakmazdim.Sizi gectim Cocuk kucuk babayi ozler iki oyun oynamak ugrasmak vs vs
Hafta arasi babadan mahrum haftasonu baba ile (bosanmissiniz gibi)simdi bir cok uye ay cute kaliteli vakit falan diyecek ama ban katilmiyorum siz bir anda 7 yasindaki cocugunda hem duzenini hem baba birlikteligini degistirmis olacaksiniz.
Catalca olursada zaten kendiniz ayrilirsiniz diye dusunuyorum uzak mesafede calismis biri olarak sabah servislerinin 06 olmadan alislari aksam trafikte cinnet haline gelip 9a varan eve ulasmalar isin icine girmeden anlasilmiyor inanin
Ben olsam evime yakin maasi dusukte olsa bir is bakar aldigimin tamaminida gelecege kenera atardim zaten esin bu duruma bise demez anladigim

Cute birde yanlis anlamazsan soylemek istiyorum rizk cok farkli bir olay ve inan buralarda disardaki bircok uyeden sartlarin cok cok iyi ama sikayetcisin veya memnuniyetsizsin artik -ye donuyor farkindaysan ortada yokken tasinma cikti.Yarin is bulamazsin bulsan calisamazsin beklenmedik masraf cikar falan kalbini bilmem imkansiz ama is sukursuzluge varinca olaylar cok degisiyor gozlemim hep o yonde sadece yazmak istedim.
Yok yok sıkayetcı degılım aslında ben ısyerımden degılde tamamen calıstıgım yerle alakalı sıkıntım ve sankı ev kadınlıgınıda sevecekmısım gıbı gelıyor. ama payıma dusenle yetınebılırmıyım, her hafta sonu dısarda bısıler ıcemezsem yıyemezsem uzulurum ben kendımı bılıyoruum. O kısım cok karısık ama ısten tamamen ayrılırsamda uzun bır sure calısacagımı dusunmuyorum cesaret edemeyecegım gıbı gelıyor.

sizi tanımıyorum ama konularınızı ve yorumlarınızı okuyorum, hatırlıyorum. nedense hep kocanızın hayatınızda bi ağırlığı olmadığını düşünmüştüm hep. bu konuyu okuyunca da iyice oturdu herşey. sanki evlenmek için en doğru adayı bulup öylesine evlenmiş gibisiniz.

hakkınızda hayırlısı. 4000 maaş için hayat arkadaşımı bırakıp da başka şehire gitmezdim ben olsam.

Eşim işi için zamanında yaşadığım şehirden 800 km uzaklıkta başka şehire gitti.Kızım daha anaokulundaydı.Bende çalışıyordum İşimi bırakmak istemedim.
15 ay kadar yeri geldi o geldi yeri geldi biz gittik.
Sonuç istifa edip eşimin yanına geldim 9 senedir burdayız.
Demem o ki başta yapılabilir gibi görünsede işin içinde çocuk olduğu zaman işler değişiyor.
İyi düşünüp karar verin.

sizi tanımıyorum ama konularınızı ve yorumlarınızı okuyorum, hatırlıyorum. nedense hep kocanızın hayatınızda bi ağırlığı olmadığını düşünmüştüm hep. bu konuyu okuyunca da iyice oturdu herşey. sanki evlenmek için en doğru adayı bulup öylesine evlenmiş gibisiniz.

hakkınızda hayırlısı. 4000 maaş için hayat arkadaşımı bırakıp da başka şehire gitmezdim ben olsam.
Beni tanımayan herkes sanıyorkı ben esımı hıc sevmıyorumda ne var ne yok butun sevgımı ogluma vermısım sanıyorlar. Tanıyanlar ıse esımıde oglumuda ne kadr cok sevdıgımı ıfade etmeme gerek kalmadan anlıyorlar.

Izmırde yasamak ısterım ama gıdemeyecegımı soyledım, bızde uzun bır donem esımın ısı dolayısıyla 1 hafta hıc aynı evde karsılasmadan yasadık, ben ıse gıttım o geldı, ben geldım o gıttı. 1 senedır esım aksamaları beraber benımle.
Benı sevmedıgını dusunmedım hıc.

Buarada ılk esımle ask evlılıgı yapmamıstım ama bu esımle evlenırken ask evlılıgı yaptım, mantıklı evlılıgı asla degıl. Niyeyse bana edırne olabılır gelıyor , Eşim her ay sonu 5 gun edırnede zaten hafta ıcı orada otelde kalıyor , bu durumda ayda 3 hafta ıcı yalnız olucaz . oda 1 haftada 4 gun cunku esımde bende erken cıkıyoruz ıslerden cuma aksamı 8 dedımmı edırnede olabılır. Ama tabıkı hepsı cesaret ıster , bende hep daha sakın bır yerde yasamak ıstıyorum havsa tamda buna uygun bır yer

Beni tanımayan herkes sanıyorkı ben esımı hıc sevmıyorumda ne var ne yok butun sevgımı ogluma vermısım sanıyorlar. Tanıyanlar ıse esımıde oglumuda ne kadr cok sevdıgımı ıfade etmeme gerek kalmadan anlıyorlar.

Izmırde yasamak ısterım ama gıdemeyecegımı soyledım, bızde uzun bır donem esımın ısı dolayısıyla 1 hafta hıc aynı evde karsılasmadan yasadık, ben ıse gıttım o geldı, ben geldım o gıttı. 1 senedır esım aksamaları beraber benımle.
Benı sevmedıgını dusunmedım hıc.

Buarada ılk esımle ask evlılıgı yapmamıstım ama bu esımle evlenırken ask evlılıgı yaptım, mantıklı evlılıgı asla degıl

bir hafta aynı evde karşılaşmadan yaşamak ile uzak mesafe ilişkisi yaşar gibi sadece hafta sonları görüşmek arasında fark var.

böyle düşünen tek ben değilmişim. ama dediğim gibi tanımıyorum.

bir hafta aynı evde karşılaşmadan yaşamak ile uzak mesafe ilişkisi yaşar gibi sadece hafta sonları görüşmek arasında fark var.

böyle düşünen tek ben değilmişim. ama dediğim gibi tanımıyorum.
Kocaman bır kadın olarak elbette esımle olan sevgımı anlatmayı cok gereklı gormuyorum ama oglum ıcın aynı sey gecerlı degıl. Bır hafta aynı evde karsılamasdan yasamak gene ortak noktada bırlesmek gıbı bısey oluyor ama ayrı yerlerde yasamak bılemıyorum . Ha mantıklı dusunuldugunde edırne yukarıdada yazdım oluru var ama duygusal olarak altından kalkılmasına gerek varmı bılmıyorum buarada esımın edırne 'ye olursa gıt dedıgını hatta catalcada olsa gıt dedıgını gıtme dedıgı tek yerın ızmır oldugunu belırtmısmıydım acaba yazımda.

3 sene iş dolayısıyla ayrı gayrı kalmış biri olarak tavsiye etmem. çok zor oluyor. memuriyet olsa tamam ama başka bir seçeneğiniz olabilir istanbulda da.

Eskiden olsa mutlaka neresi olursa olsun gidip şansını denemelisin derdim ama düzenini bozmak bence hem maddi, hem manevi anlamda daha masraflı olur senin için.
Ayrı iki evde yaşadığınız da masrafınız tam 2 katına çıkacak ve üzerine yol masrafıda eklenecek.
Ayrıca Ege'yi nasıl etkileyecek, şu an kuzenlerle falan iç içeyken onlarda uzak kalmak.
Geniş düşünmek lazım.
Ek olarak benim bakış açımdan bakınca çok güçlü bir kadın görüyorum. Sanırım herkes karşısındakinde kendisini görüyor.

Evet anlıyorum onceden olsa ben asla gıtmem ben olsam hıcte ayrıb ır ev kurmam hatta o sekılde surelı bıle olsa yapmam dıyordum.
Senelerdır semt bıle degıstırmedım sehır degısıklıgının benı cezbetmesı bıraz uzaklasmak yenılenmek bıle olabılır bılemıyorum

eşin gelecek olsa veya geçici bir süreliğine gidecek olsan neyse. Ya da en azından eşin gitmeni desteklese gene neyse. Bence şimdiden yeni bir iş aramaya başla canım belki bambaşka bir kapı açılır zaten taşınmaya daha 1 yıl varmış 1 yılda çok şey değişir...

Gitmezdim ben olsam tamam 1 hafta birbirinizi görmeden yaşadınız ama onun evde olduğunu biliyorsunuz sonuçta uzaktan evlilik yürütmek çok zor bence şahsen ben bırakırdım işimi ne kadar güzel olursa olsun maaşı hem bi arkadaş söylemiş is yeri değişikliğinde tazminatınızı alıp ayrılabiliyormuşsunuz ben çok bilmiyorum bu konuda bişey ama çocuğun düzeninin tamamen bitmesi demek ayrı şehirlerde evlilik

Eskiden olsa mutlaka neresi olursa olsun gidip şansını denemelisin derdim ama düzenini bozmak bence hem maddi, hem manevi anlamda daha masraflı olur senin için.
Ayrı iki evde yaşadığınız da masrafınız tam 2 katına çıkacak ve üzerine yol masrafıda eklenecek.
Ayrıca Ege'yi nasıl etkileyecek, şu an kuzenlerle falan iç içeyken onlarda uzak kalmak.
Geniş düşünmek lazım.
Ek olarak benim bakış açımdan bakınca çok güçlü bir kadın görüyorum. Sanırım herkes karşısındakinde kendisini görüyor.
Ege asla ıstemıyor, suanda edırnede 2. bır ev acıyor kayınvalıdemler arada gıdıp kalalım dıye( oraya coreklenmeyı dusunmuyorum ben kendı evımde otururum) ama ege oraya bıle gelmek ıstemıyor halbukı oyle sakın oyle temız bır yer kı kuzenlerınden ayrılmak ıstemıyor suanda. Ev yerlessın bır kac kere gıdıcez bakalım ne yapıcak bılmıyorumda, ıs durumu cok suprız oldu hıc bıze caktırılmadan duyrulmadan bambaska seceneklerle geldıler halbukı bu hafta burası tadılata gırecek bızımde ucretsız ızne cıakcagımız soylenmıstı.

Bakalım ne olacak

Yok yok sıkayetcı degılım aslında ben ısyerımden degılde tamamen calıstıgım yerle alakalı sıkıntım ve sankı ev kadınlıgınıda sevecekmısım gıbı gelıyor. ama payıma dusenle yetınebılırmıyım, her hafta sonu dısarda bısıler ıcemezsem yıyemezsem uzulurum ben kendımı bılıyoruum. O kısım cok karısık ama ısten tamamen ayrılırsamda uzun bır sure calısacagımı dusunmuyorum cesaret edemeyecegım gıbı gelıyor.
Ya seni anladim bolge olarak ben sen daha sikir sikir giyinecegin ogle arasi yemekhane disinda rest.cafe seceneginin oldugu bir yerde veya sole bir kac magazasi olan arayi cikip eksik tamamlayip kafa dagitacagin daha merkezi biryerde calismak istiyorsun bireysel olarakta sanirim kurumsal gorunumlu patron sirketi hani muhendis uretimci takimindan 3,5 kisinin yonetimden daha cok sozunun gectigi yerlerden
Oncelikle fabrikasi olan islerde pek oyle ortam olmuyor hemen hemen hepsi tenha alanlarda yani uzmanligin uretim uzerineyse gidecegin yer yine ayni olur
Bireysel yonetime gelince inan heryer oyle olmus artik ust yalakalarinin laflariyla is donuyor heryerde ,olurda tasinmazsan kal devam et tasinirlarsada yakin yerde daha az olsun hepsini kenara atarsin ama bir isin olsun sen eve cik fazla degil 3 haftaya skilacaksin ya calisirken oyle geliyor inanki ama oyle olmuyor
Hakkinda hayirlisi zaten oyle ha deyince tasinilmiyor nerden baksan 13-15 ay surer zaman neler getirir bakalim

Back
X