• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkak gelin

O
Eğitiminiz-mesleğiniz ne üzerine? Bence çocuk anaokulu yaşına gelince doğrudan işe girin. Gerekirse maaşın tamamını anaokuluna verin ama mutlaka işe girin.
sosyoloji bitirdim evlenmeden önce calısıyordum ama alanım üzerine değildi. Küçük bir şehir oldugu için iş imkanlarıda cok kısıtlı malesef. Ama calısmayı çok istiyorum çok haklısınız.

Bu da şiddet zaten. İnsanlar şiddet denince "dayak yemek" zannediyorlar. Eşiniz size gücünü göstermek, öfkesini boşaltmak, sizi kontrol etmek için fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik, dijital şiddet uyguluyorsa bu kadına şiddete girer.
Evet lisans hayatım boyunca toplumsal cinsiyet derslerinde bunu gördüm. O zaman şiddetin hiç bir türlüsü benim için kabul edilesi bir sey değildi. Ama zamanla dönüştüğüm insana bazen bende şaşırıyorum

Üç gün aramadınız diye triplere girecek kadar nasıl şımartabiliyorsunuz insanları?

Kayınvalide bunu yaptığı an evinize dönmeliydiniz. Hatanız olmamasına rağmen eşiniz bunu görmeyecek ve sorun edecekse bırakın etsin.

Siz çekindikçe anne oğul daha çok üzerinize gelirler. Çekmek zorunda değilsiniz ikisini de. Ailenize yansıyacaksa da yansısın. Emin olun bu şekilde sindiğinizi öğrenseler daha çok üzülürler.
Aslında hiç şımartmadım evlendiğimizden beri sorunlarımız oldugu için mesafem hep vardı. Sadece eşimin ailesi oldugu için saygı da kusur etmedim. O bu gücü malesef eşimden alıyor. Çünkü annesi ne yaparsa yapsın şakşaklayan bir eşim var.
Eşimle beraber kalktık gittik. Benim haklı yönleriminde oldugunu söyledi ama annesine her hangi bir tavır koymadı tabiki.
Kesinlikle ailem duysa çok üzülür. Bende ileride kızım olsa sinmesinden çok güçlü olmasını isterim. Ama eşim ve ailesi kavga gürültü ortamına alışkın. Kayınvalidem cevresindeki herkesle bir küs bir barışık ama benim ailem için bazı seylerin geri dönüşü olmaz malesef.

Çalışmıyorum zaten şu hayattaki en büyük pişmanlığım oldu. Lisans mezunuyum . oğlum 2.5 yasında ailem uzakta . Bakacak kimse yok. Kayınvalidem yarı kendi memleketinde yarı bizim bulunduğumuz yerdeki evinde. O da asla bakmaz zaten vermem su saatten sonra
Çocuğu kreşe verip çalışabilirsiniz

Anne sizin kendi aranızda bi sorun benlik bir durum yok aramam gerekecek olsa arardım deyip sonra da uzun bir süre aramaz gidilmesi gerektiğinde de işim çıkardı

Evet lisans hayatım boyunca toplumsal cinsiyet derslerinde bunu gördüm. O zaman şiddetin hiç bir türlüsü benim için kabul edilesi bir sey değildi. Ama zamanla dönüştüğüm insana bazen bende şaşırıyorum

Sosyoloji mezunu olduğunuza göre benim yaptığım tereciye tere satmak olmuş. Kusura bakmayın. Ama sanırım bir şeye dışardan "akademik ilgi" çerçevesinden bakmakla o sürecin bir parçası olmak çok farklı şeyler.

Ailemle benim bağımda çok güçlü.. Herhangi
Bir sey olsa arkamda dururlar bunun eşimde farkında. Ama benim ailem çok hassas onları üzmek beni nedense cok korkutuyor. Ve sorunlarımı yansıtsam uzakta oldugum için akılları hep bende olacak. Ne zaman kesin bitirmeye karar verirsem o zaman bilsinler istiyorum. Beni zaten bu kadar ince düşünmek bitirdi her zaman😢
Ya merak etmeyin, kimse ölmüyor çocuğunun evliliği mutsuz diye. Siz sanırım dönüşü olmaz diye söylemek istemiyorsunuz. Ailenizin size bakışı değişir diye, kızarlar falan diye. Sizin içiniz çürürken eşiniz ve ailesinin saçı ağarmıyor. Kendinizi hiç uğruna harcatıyorsunuz.

Ailemle benim bağımda çok güçlü.. Herhangi
Bir sey olsa arkamda dururlar bunun eşimde farkında. Ama benim ailem çok hassas onları üzmek beni nedense cok korkutuyor. Ve sorunlarımı yansıtsam uzakta oldugum için akılları hep bende olacak. Ne zaman kesin bitirmeye karar verirsem o zaman bilsinler istiyorum. Beni zaten bu kadar ince düşünmek bitirdi her zaman😢
Kendinizi ailenizin yerine koyun evladınız ezilse mutsuz olsa ve sizin haberiniz olmasa ne düşünürsünüz benim arkadaşım da sizi gibi ailesine yansıtmak istemedi babam kalp hastası bisey olur dedi noldu en son iki çocukla döndü baba evine hiç birşeyde olmadı babaya insanlar evlatlarını kaybediyor ama birsey olmuyor merak etmeyin bir şey olmaz eşinize de göz dağı vermiş olursunuz sahipsiz sanmasın sizi

Sosyoloji mezunu olduğunuza göre benim yaptığım tereciye tere satmak olmuş. Kusura bakmayın. Ama sanırım bir şeye dışardan "akademik ilgi" çerçevesinden bakmakla o sürecin bir parçası olmak çok farklı şeyler.
Kesinlikle işin içinde bir sürü etken oluyor

Ya merak etmeyin, kimse ölmüyor çocuğunun evliliği mutsuz diye. Siz sanırım dönüşü olmaz diye söylemek istemiyorsunuz. Ailenizin size bakışı değişir diye, kızarlar falan diye. Sizin içiniz çürürken eşiniz ve ailesinin saçı ağarmıyor. Kendinizi hiç uğruna harcatıyorsunuyok

Orası öyle . Ailem bana karşı asla bakışı değişmez kızmazlarda buna eminim çünkü anneme yüzeysel olarak anlattığımda bile kayınvalidemle ilgili sorunları kayınvalideni umursama önemli olan eşin onunla aranda sorun olursa biz her zaman yanındayız kimseyi cekmek zorunda değilsin der. Ama ben gittikten sonra hem kendim dönmem hemde ailemin zaten içi rahat etmez tekrar aynı yere dönmeme. Öyle yazarakta kendimi tam ifade edemiyorum ama eşimle 2 sene konuştuk evlenmeden. Severek evlendik yani. İyi olduğumuzda çok güleriz eğleniriz evde kafalarımız uyuşur ama bu sorunlar bizi alt üst etti. Her kavgadan sonra ben biraz daha koptu m. Bilmiyorum ben biraz saf yaklaşıyor olabilirim eşimin sevdiğini de hissediyorum ya da öyle düşünmek istiyorum . Bazen bakıyorum bizim için her türlü fedakarlığı yapıyor bazen kavga gürültü ailesine karsı beni hiç savunamadı mesela . Seven insan bunları yapmaz diyorum . Benimde kafam oldukça karışık kısaca

Back
X