• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korktuğum Başıma Geldi.

alt katımda 7 çocuklu bir aile yaşıyor şuan ses kaydı gönderebilsem de dinleseniz baba her akşam türkü söylüyor anne deseniz küfür edip duruyor çocuklara 2 yıldır bir kere bile inmedik alt kata ama ben ne zaman müzik açsam şikayete geliyorlar :)

Çocuklarım küçük hareketli ve engellenemez dönemlerdeyken, komşular rahatsızlığını belli etmeden
ben gider, alt kat sağ sol komşulara durumumu açıklardım.
Çok hareketli 2 küçük çocuğum olduğunu ve onları hiç kimseyi rahatsız etmemek için uyardığımı ama
başaramadığımı söylerdim.
Elbette rahatsız oluyorsunuzdur. Lütfen rahatsızlık hissettiğiniz zamanlarda gelin ve çocuklala siz konuşun
rahatsızlığınızı anlatın derdim.
Her karşılaştığımda da hatırlatırdım komşularıma.
Çok gürültü geliyordur, gelip çocukları uyarmanızı bekliyorum diye.
Onlar beni rahatlatma çabasına girer, çocukları rahat bırakmamı söylerlerdi.
Hatta çocukları gördüklerinde, hiç sesiniz çıkmıyor çocuklar sizin kıpırtınızı cıvıltınızı duymak istiyoruz
falan derlerdi. Çok tatlı komşularımdı, kulakları çınlasın. Sağolsunlar varolsunlar.

Çocuklarım küçük hareketli ve engellenemez dönemlerdeyken, komşular rahatsızlığını belli etmeden
ben gider, alt kat sağ sol komşulara durumumu açıklardım.
Çok hareketli 2 küçük çocuğum olduğunu ve onları hiç kimseyi rahatsız etmemek için uyardığımı ama
başaramadığımı söylerdim.
Elbette rahatsız oluyorsunuzdur. Lütfen rahatsızlık hissettiğiniz zamanlarda gelin ve çocuklala siz konuşun
rahatsızlığınızı anlatın derdim.
Her karşılaştığımda da hatırlatırdım komşularıma.
Çok gürültü geliyordur, gelip çocukları uyarmanızı bekliyorum diye.
Onlar beni rahatlatma çabasına girer, çocukları rahat bırakmamı söylerlerdi.
Hatta çocukları gördüklerinde, hiç sesiniz çıkmıyor çocuklar sizin kıpırtınızı cıvıltınızı duymak istiyoruz
falan derlerdi. Çok tatlı komşularımdı, kulakları çınlasın. Sağolsunlar varolsunlar.
Görebilsem ben de söyleyecektim ama hiç evde yakalayamadım ki. Yan komşuma ve üst komşuma söyledim mesela. Sağolsunlar güzellikle karşıladılar. Az önce eşimden öğrendim bize şikayete gelmeden önce apartman görevlisine dahi şikayet etmişler. Şaka gibi yahu. 10 günde nasıl bu kadar bezmişler anlamadım. Ki öyle abartı bir gürültü olmadı yani. Sadece 2 gün cenazemiz vardı ve çocuklar benden biraz ayrı kalınca coşmuşlar. Ama ne gerek var apartman görevlisine falan. Aramızda hallemez miydik yani? Sinir oldum vallahi.

Bende senin gibiyim benim cocuklarimda biri 4 biri 2 yasinda kosup bagirip zipliyorlar bende cok gurultu oluyor ayip demekten bir hal oluyorum ama sagolsun alt komsum hic sikayet etmedi cunku kendisi 4 cocuklu halimden anliyor ama yinede ben huzursuz oluyorum cocuklarda hakli tam enerjik olduklari donemde saksi gibi mi oturacaklar yaman bir çelişki benimki evde aktivite yapiyoruz ama kosup ziplamak istiyorlar devamli apartmanda cocuk buyutmek zor cok zor

ben çok enerji patlaması yaşadığında hava iyiyse parka hava kötüyse avm içindeki oyun merkezlerine götürüyorum orda enerjisini tüketip öyle eve getiriyorum. sakinleşiyor.çocuk enerjiyi bir yere boşaltmak zorunda sürekli evde kalıncada koşması zıplaması normal. zaten kreşe gidiyorsa ordada yoruluyorlar. gitmiyorsa gönderin çünkü çok faydalı oluyor kurallar oturuyor enerjilerini rahat kullanıyorlar, sosyalleşiyorlar, paylaşıyorlar..

tasinin canim, cocukta durulmaz komsuda. cezalandirmakta gecici cozum. bir sure sonra cocuk gene ayni seyi yapacak. cezayi arttiracaksin eee nereye kadar. cocuklari olan bir yere tasinin ancak onlar halden anlar. cocuk buyutmeyen tahamul edemiyor. eskiden bende edemiyordum ordan biliyorum

Cocuklariniza soz geciremiyorsaniz bir pedagogtan yardim alabilirsiniz, belki hiperaktiftir cocuklariniz? Makul saatler icinde olan gurultu patirtiya kolay kolay kimse birsey demez ama gece saati veya sabahin erken saati "gurultuyu yapan ne de olsa cocuk" diye kimse dinlemek zorunda degil. Unutmayin onlar sizin cocugunuz, komsunuzun degil; siz anne olarak katlanirsiniz, dayanirsiniz ama komsunuz bunu yapmaz. Hollanda' da yasiyorum, yan ev komsumun bir cocugu otistik digeri hiperaktivite hastasi, iki cocugu da hasta olmasina ragmen (cok nadiren hafta sonu oglenleri bahcede arkadaslariyla oynamalari disinda) ne sesleri cikar ne gurultuleri olur. Hic rahatsizlik vermediler bugune dek ne gece ne gunduz. Tabi onlar Hollandali; cocuk yetistirme disiplinleri cok farkli. Ayrica rahatsizlik verecek gurultu yapsalar polis geliyor, cocuk falan farketmiyor yaziyor aileye cezayi. Bu ozelliklerini seviyorum. Kimsenin kimseye eziyeti yok. Maalesef Turkiye' de normal bir cocuk, Avrupali otistik-hiperaktif vs hasta cocuk kadar terbiye edep bilmiyor.

Cocuklariniza soz geciremiyorsaniz bir pedagogtan yardim alabilirsiniz, belki hiperaktiftir cocuklariniz? Makul saatler icinde olan gurultu patirtiya kolay kolay kimse birsey demez ama gece saati veya sabahin erken saati "gurultuyu yapan ne de olsa cocuk" diye kimse dinlemek zorunda degil. Unutmayin onlar sizin cocugunuz, komsunuzun degil; siz anne olarak katlanirsiniz, dayanirsiniz ama komsunuz bunu yapmaz. Hollanda' da yasiyorum, yan ev komsumun bir cocugu otistik digeri hiperaktivite hastasi, iki cocugu da hasta olmasina ragmen (cok nadiren hafta sonu oglenleri bahcede arkadaslariyla oynamalari disinda) ne sesleri cikar ne gurultuleri olur. Hic rahatsizlik vermediler bugune dek ne gece ne gunduz. Tabi onlar Hollandali; cocuk yetistirme disiplinleri cok farkli. Ayrica rahatsizlik verecek gurultu yapsalar polis geliyor, cocuk falan farketmiyor yaziyor aileye cezayi. Bu ozelliklerini seviyorum. Kimsenin kimseye eziyeti yok. Maalesef Turkiye' de normal bir cocuk, Avrupali otistik-hiperaktif vs hasta cocuk kadar terbiye edep bilmiyor.
Verdiginiz ornek hic hos degil cocuk sahibi olmadiginiz asikar burasi turkiye cocuk tacizinde lider olan ulke hollanda degil

Verdiginiz ornek hic hos degil cocuk sahibi olmadiginiz asikar burasi turkiye cocuk tacizinde lider olan ulke hollanda degil
Verdigim ornek neden bu kadar rahatsiz etti sizi? Yazdigim sey gercekte olan birsey! Turkiye'deki cogu komsumun ve arkadasimin cocugu var, genelde zaptedemiyorlar! Disiplin sifir. Evlerine gorusmeye gitsen agzini actirmiyorlar, cunku alismislar simarmaya, simartilmaya. Ama tekrar ediyorum burada yan komsumun iki cocugu da rahatsiz olmasina ragmen ne komsularina ne ailelerine huzursuzluklari yok..?! Kacinci yuzyilda yasiyoruz? Problem varsa pedagoga, psikologa herkesin gitme imkani var. Kimseyi hor gormuyorum; problem varsa cozum de vardir diyorum. Cozum olmasa cok daha vahim durumdaki cocuklari hic terbiye edemezlerdi.

Benim de iki çocuğum var Allahtan alt kat sürekli geçici görevde :-) şimdi arkadaşım öncelikli olarak çocukları günlük dışarı çıkaracaksın. Olmadı mi evde temizlik hamur vs yapacaksın. Bunlar hep montessori kapsamına giriyor zaten. O da mi olmadı cekyatina yaylı yatağına alıp ziplatacaksin hiç değilse alta ayak sesi gitmez. Olmadı gidiklayacaksin :-) sen gergin olunca onlar hissedip daha çok yapıyor çocuğun anormal değil yani. Onu ne kadar çok yorarsan kendin o kadar az yorulursun. Bizimkine 11 ayliktan beri asansör yok merdiveni iner çıkar. Yoksa küçücük evde ben nasıl akşamı edeyim? O iyice yorulduktan sonra da aklını meşgul et güzel kitaplar al oku. Bu arada tek bir şeker bile kek vs dahil hayatlarından çıkar çocukların. Canları atistirmalik mi istedi ver ellerine fındık kiracagi azıcık da fındık fıstık kırıp yesinler bakalım. Bir de tv yi kapat gör bak çocukların ne iyi olacaklar. Hepsi denenmiş tecrübe edilmiştir

Bizimde üst komsunun bir oglu var tam bir canavar, düsmanim ilan ettim cocugu, ben ömrümde böyle ciyak ciyak bagiran simarik bir velet görmedim, üstelik bebek filan da degil vardir bir 5 yasinda. Bir kere bile cikip agzimi acmadim annesine babasina. Apartmanda karsilasinca selamda veriyorum, gülümsüyorumda. Neden biliyor musunuz, cünkü cocuk istiyorum, aklim cikiyor insanlari cocuklari yüzünden sikayet etmeye, bizimki nasil olacak kim bilir, dimi :)

Yoksa üst kat komşum sen misin :) gerçi ben hiç şikayet etmek için cikmadim ama bazen işten yorgun argin geldiğimde çok zorluyor bu durum.. birde bizimkiler gece mesela 12 1 gibi kapıları çarpıyorlar. Uykudan uyandığımı biliyorum yine de cikmadim şikayete . Bir de siz yine sorumluluk sahibiymissiniz hani düşünüyorsunuz benim üst katimdaki bayanın zerre umrunda değil. :)

Gercekten zor bir durum
mustakil bi evde yasiyorum,buradaki konulardan apartman hayatindan korkar oldum.Cocuk bu illaki sesi gurultusu olacak,sonucta agzina bant,ayagina ip baglayamazsiniz. Fakat cocuga da bazi kurallari ogretmeniz gerekir.Goz hizasina inip durumu izah edin sıklıkla.Anlamiyor,dinlemiyor demeyin yapmaya uyarmaya devam edin.Gunluk goturme imkaniniz olursa parka,bahceye cikarin enerjilerini atip,kosup oynayabilsinler. Bunun haricinde cocuklariniza gereksiz asiri tepki verirseniz (ki bu olasi,alt kattakilere ses gidecek dusuncesi sizde stres olusturacak) durum daha da zorlasabilir.

komşuluklar ne kadar berbat hale geldi böyle.
insanlar artık birbirine sadece şikayet için çıkar oldu.
şikayet için olmasa birbirlerini tanımayacak hale gelindi artık.
Allah yardımcımız olsun. bizde de var bir tane bunlardan.
eskiden insanlar birbirlerini idare ederdi.
şimdi ne yazık ki kalmadı.

kaçta yatıyorlar geç saatte kadar mı atlayıp zıplıyorlar ki.. şimdi evet çocuk tabiki sesi olacak bu ses normal saatlerdeyse komşunun idare etmesi lazım ama kalkıpta gecenin bir yarısıysa evet işiniz zor komşu haklıdır...benimkide geçen akşam üst kat komşunun kızı sanırım bilye oynuyordu çok sinir bozucuydu ama şikayet etmedim yine makul bir saate kadar bekledim üstelik kızım 9 da yatıyor olmasına rağmen yine göz yumdum 10 da da kesti bereket sesi... belki benimkide öyle yapacak ilerde

kaçta yatıyorlar geç saatte kadar mı atlayıp zıplıyorlar ki.. şimdi evet çocuk tabiki sesi olacak bu ses normal saatlerdeyse komşunun idare etmesi lazım ama kalkıpta gecenin bir yarısıysa evet işiniz zor komşu haklıdır...benimkide geçen akşam üst kat komşunun kızı sanırım bilye oynuyordu çok sinir bozucuydu ama şikayet etmedim yine makul bir saate kadar bekledim üstelik kızım 9 da yatıyor olmasına rağmen yine göz yumdum 10 da da kesti bereket sesi... belki benimkide öyle yapacak ilerde
Yok canım en geç 10 da yatarlar çocuklar. Uyumadan önce yarım saat kitap seansımız vardır. O kadar abartı bir gürültü yok. Kapıları çarpma vs. Sadece salondan mutfağa koşuyorlar. Koşmasalar hızlı hızlı yürüyorlar. Üst komşunun yürüme sesi de bana geliyor. Ama bu ne televizyon izlememe engel ne de uyumama. İnsanlar çok tahammülsüz.

Canım cocuklar öncelikle ma-me ekinden anlamazlar. Cocuklar suan 3 yas ergenliklerinde olduklari icn kendilerine emir verenlere inat ederler. Siz emir vererek kosma degilde, yol gosterici konusmaniz gerekiyor. Mesela 'cocuklar, yürürsek alt komsu bizden daha az rahatsiz olur. Kim benimle yürümek ister? Hadi benim bastigim yerlerden sizde geciiiin' diye bunu oyun haline getirebilirsiniz. Ayrica cocuk bu, mecbur kosacak.. Gunde 1 saat disarida parkta cocuklari oynatsaniz? Azicik enerjilerini atmis olurlar. Ha birde komsunuzla guzel bir dille konusun. Bence anlayis gosterirler. Sizde cok kafaya takmayin, yapacaginizi yapmissiniz. Herkes birbirini idare etmek ve anlamak zorunda..

Çocuklara tatlı tatlı koşma yavrum etme yavrum denildiğinde şımardıklarını hissediyorum.
Çocuklara zaman zaman da kızılmalı kötü bişey yaptıklarını anlamalılar. Her zaman çekindiği biri olmalı çocuğun baba gibi.
Sözüm sizden ve meclisten dışarı zamane anneleri çok şımartıyor çocuklarını.

Bizim de alt katta bir tane 4-5 yaşında çocuk var. devamlı ağlıyor. sabahları kreşe gidiyor galiba. her sabah binayı ağlayarak çığlıklarıyla inletiyor. çocuk devamlı ağlıyor ama. gece gündüz farketmiyor. problemleri var sanırım.

üst katımızda da 2 tane çocuk var. kaç yaşlarında bilmiyorum ama bebek değiller. her akşam işten geldiğimde, deprem oluyor zannediyordum. çığlıklar pat küt sesler. hele bir gün otururken sıçradım korkumdan resmen.

şikayete çıktık. meğersem babaları işten geldiğinde salonda top oynuyorlarmış. sessiz olmalarını isteyince ses kesildi tabi. artık o kadar ses gelmiyor. yine de geliyor ama şikayet etmeye değecek değil.

konu sahibi çözüm bulmanız lazım. çünkü sesler çok rahatsız edici olabiliyor. kolaylık versin. size de komşularınıza da.

Bende üst komşumdan çok rahatsızım, ama çocuk sesi olsa daha sabırlı olurdum eminim, çocuk dediğin en geç 11 de uyusun sonrası ses kesilir en azından ,ama büyük insan olunca kavga sesleri gece 3 4 bagrış kavga eşya çekme v.s daha katlanılmaz oluyo ,bazen diyorum çık şu saatte kavga et asıl kavga neymiş görsünler sonra ya sabır diyorum gece gece karakolluk olmayalım ,bence çocuk bu koşucak zıplıycak çok geç saatte yapmadığı sürece sorun olmamalı komşularınızda biraz anlayışla karşılamalı.

Back
X