• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korku Yüzünden Eşimle İlişki Yaşayamıyorum

siz
Evet
1 buçuk sene önce dış gebelik yaşadım ve doktor çok korkuttu beni.iç kanaman var dedi bayılabilirsin dedi.Ameliyat oldum 1 hafta sonra pataloji sonucu çıktı tekrar ameliyat olabilirsin dedi ve o doktor yüzünden doktorlara güvenim kalamadı
Birde ameliyat olduğum akşam yatarken bir anda nefesim hızlandı ama kalbim nasıl atıyor nefes alamıyorum camlar kapalıydı her yerimden ter boşaldı.sondayı çıkarttırdım dışarı zor çıktım ekg çekilde kardiyoloji doktoru baktı birşey yok
Ayy düşündükçe kötü oluyorum.sonra internetten araştırdım okudukça okudum zor toparlandım,o günden beri böyleyim işte sürekli vücudumda birşey var gibi geliyor.
aslında hiç böyle değildim.Hastalığın h'si aklıma gelmezdi.
siz de panik atak gelişmiş, o nefes darlığı falan bunlar

ve bence halen devam ediyor

ek olarak, paranoya geliştirme var sizde. yani olmadan, paniğe kapılma , kendi dünyanda o olumsuz şey olmuşta da çare arar gibisiniz.

hpd bulasmadan, bulasma ımkanı yokken bulasmıs olabılır mı dıye dusunmen de, esınden uzak durman da bu yuzden

bence destek almalısın

Tekrar hamile kalırım diye de korkuyor olabilirsin. Hpv ye atıyordur suçu beynin. Sevismemek icin bahane yani. 15 sene oldu benim olmadi travma falan çünkü benim hayatımda daha buyuk travmalar vardi hep onu takamadim kafaya :-)
Yok ben aradan 6 ay geçtiğinde tüp bebek denedim.Ben hamile kalmaktan değilde kalırsam dış gebelik olursa diye korkuyorum
Aslında dış gebeliği çoğu kadın yaşıyor ama benim gibi zor atlatan görmedim

İlaca başladım ancak ilaçta içsem bu durum geçicek mi bilmiyorum sanki hep böyle olucak gibiyim.hayattan zevk alöıyorum sürekli ağlamak istiyorum,geçen gün eşime ağaldım.keşke daha önce test yaptırsaydım ya bana hpv geçseydi.keşke hep korunsaydım dedim.
İlaç hemen etki ermiyor. 3 haftadan sonra yavaş yavaş erkisi başlıyor.
Anksiyete bozukluğu tedavisi gördüm ve ilaca başlamadan önce her gün doktor doktor gezerdim. Çok şükür iyiyim şimdi. Sakın ilacı bırakmayın iyi gelmezse doktorunuza söyleyin ilaç değiştirsin

Ben hpv virüsü diye birşey duydum ve bunu duyduğumdan beri eşimle doğru düzgün ilişkiye giremiyorum.Hep erteliyorum ve eşim bana çok kızıyor.Benim anksiyetem olduğu için virüs,enfeksiyon kapma ihtimali beni düşündürüyor.
Sanki bu virüsü herkes duymuşta duymayan bir ben kalmışım gibi hissediyorum.düşünüyorum etrafımda evlendiği erkek daha önce bir çok kızla gezmiş çapkın olan ve evlenen arkadaşlarım var o bayanlar hiç korkmuyor mu?
Böyle erteleye erteleye en son eşim isyan edicek diye korkuyorum
Korktunuz anlarım da korkarak geçer mi ömür gidin test yaptırın eğer içiniz rahat edecekse

Maalesef hipkondriazis hastasısınız. Düşünceleriniz normal değil. Ayrıca bilgisizlik yüzünden de endişelerinizi ne kadar doktora giderseniz gidin azaltamayacak aksine arttıracaksınız. İlk önce hipokondriazis için hem psikolojik hem psikiyatrik 2 şekilde tedavi görmelisiniz.

Bilgilenin diye yazıyorum:

HPV korunsanız bile geçen bir virüs. Aşı hariç bu virüsten başka şekilde korunma yolu yok. Aşı virüsün %90 türüne karşı etkili. Kalan %10'luk hpv türüne denk gelmeniz ise çok düşük bir ihtimal. Aşının yan etkisi yok denecek kadar az görülüyor, yurtdışında aşı programında bir sürü ülke daha 12 yaşında kız erkek herkesi ücretsiz aşılıyor. Aynı bizim ortaokulda olduğumuz tetanoz aşısı gibi bir programları var. Aşının görülen yan etkiler ise her aşıda görülebilecek kadar risk içeriyor. Yani diğer aşılarla eşit güvenlikte. Hpv aşı programı hangi ülkelerde var gidip bakabilirsiniz. 3 doz yapılıyor. Size iyi gelmediğini düşünürseniz aşınızı yarım bırakabilirsiniz. Ama aşının koruyuculuğu da yarım bırakırsanız olmayacaktır.

Öte yandan bakarsak erkeklerde hpv var mı yok mu bunun testi yok, kendi rutin testlerinizi yaptırdıkça bu hastalık öldürmesi çok çok az. Çünkü hastalık kendi kendine bile iyileşebilen bir hastlık. İyileşmese bile kontrolle kansere dönüşmeden tedavi ediliyor. Toplanan sonuçlara göre dünyanın %80'i hayatında bir kere de olsa hpv ile enfekte olacakmış. Yani çok yaygın bir virüs. Ama öyle korkulacak bir virüs değil. Aşı ve kontroller ile neredeyse hpv virüsü artık dünyadan silinecek, bunu dünya sağlık örgütü WHO söylüyor. Çünkü artık virüsü çok güzel bir şekilde yok edebiliyoruz. Bu virüsten öncelikle bu kadar korkmamayı kendinize söyleyin.

Eşinizde virüs olsa çoktan bunu kapmış olurdunız ve bu testlerde çıkardı. Ama anladığım kadarıyla sizin testleriniz temiz çıkmış yani çok şanslısınızç Virüsle hiç karşılaşmamışsınız. Eşiniz de temizmiş. Ha bundan sonra sizi aldatır bir şey olur o zaman bundan sonra yapmanız gereken ve önerim aşı olmanız. Bildiğiniz üzer aşılar daha hastalığa yakalanmadan yapılınca çok daha etkili oluyorlar.

Bu hastalık korkulacak bir hastalık değil. Tıp dünyasında ne virüsler ne hastalıklar var. Siz şimdi bir hpv'yi öğrendiniz diye tüm dünyanız hpv olmuş. Siz daha ne hastalıklar olduğunu öğrenseniz dışarı adımınızı atamazsınız. HPV öyle bir virüs ki kansere dönüşme ihtimali düşük, seviyeleri var CIN1 mesela genelde iyileştiği için tedavi bile uygulanmıyor sadece kontrol tarihi veriliyor. Ayrıca kansere dönüşen kişilerde tedavinin işe yaramama ihtimali de düşük. O şansız kesime düşme ihtimalini yani pireyi deve yaparak hayatı kendinize zehir ediyorsunuz. O zaman trafiğe de çıkmayalım.

Evet zaten bu yüzden en yakın arkadaşımla küstüm.
Siz şuan nasılsınız?
Bana antidepresan işe yarar inşallah
Ben aştım açıkçası.
Evet ara ara soruyorum, korkuyorum ama o eski halimden eser yok.
Toparladım bayağı kendimi.
Çalışıyor musunuz?
Kendinizi işinize verin, evdeyseniz mutlaka bir hobi edinin.
Başka türlü aşılmıyor.

Boşanın yazık adama 16 sene önce yaptığı bir şey için hayatını karartmışsınız adamın.
Sonrasında da gidin tedavi olun lütfen

siz

siz de panik atak gelişmiş, o nefes darlığı falan bunlar

ve bence halen devam ediyor

ek olarak, paranoya geliştirme var sizde. yani olmadan, paniğe kapılma , kendi dünyanda o olumsuz şey olmuşta da çare arar gibisiniz.

hpd bulasmadan, bulasma ımkanı yokken bulasmıs olabılır mı dıye dusunmen de, esınden uzak durman da bu yuzden

bence destek almalısın
O ameliyat akşamı odada yaşadığım panik ataktı
Sonra o şekilde olmadım ama ara ara kalp çarpıntılarım oldu şu anda o bitti korkular başladı
O olumsuz şeyin olmadığına ikna olamıyorum malesef ve bu beni yiyip bitiriyor

O zaman sorun çünkü cevap belli. Rahatlayacaksiniz. Aylarca eşinize eziyet etmenize gerek yokmuş.
İşte sorunda ispatlayamadan içimin rahat etmemesi
Yani herhangi bir durumda ispat istiyorum,mesela daha önce koltuk altımda şişlik vardı genel cerraha gittim baktı dediki bu önemli birşey değil kıl kökü iltihabı olmuş
Eşim doktor bey siz ultrasonda isteyin eşim rahat edemez dedi
Sorun doktorun söylediğiyle ikna olmuyorum,illa o konu ile ilgili kesin bilgi lazım ve bu beni bazen yoruyor

Maalesef hipkondriazis hastasısınız. Düşünceleriniz normal değil. Ayrıca bilgisizlik yüzünden de endişelerinizi ne kadar doktora giderseniz gidin azaltamayacak aksine arttıracaksınız. İlk önce hipokondriazis için hem psikolojik hem psikiyatrik 2 şekilde tedavi görmelisiniz.
Bu nasıl bir hastalık görüştüğüm psikiyatr böyle birşeyden bahsetmedi
Ben ilaç tedavisi alıyorum,birde ben küçük bir ilçede yaşıyorum burda psikolog yoktu online görüşme yapmıştım daha önce
Liseden bir arkadaşım uzman psikolog oldu ve buraya klinik açtı dün onu gördüm biraz bahsettim bana gel dedi ona devam edicem.hem ilaçla hemde psikolog arkadaşımla devam etmeyi düşünüyorum gerçekten kafayı yemek üzereyim

Bilgilenin diye yazıyorum:

HPV korunsanız bile geçen bir virüs. Aşı hariç bu virüsten başka şekilde korunma yolu yok. Aşı virüsün %90 türüne karşı etkili. Kalan %10'luk hpv türüne denk gelmeniz ise çok düşük bir ihtimal. Aşının yan etkisi yok denecek kadar az görülüyor, yurtdışında aşı programında bir sürü ülke daha 12 yaşında kız erkek herkesi ücretsiz aşılıyor. Aynı bizim ortaokulda olduğumuz tetanoz aşısı gibi bir programları var. Aşının görülen yan etkiler ise her aşıda görülebilecek kadar risk içeriyor. Yani diğer aşılarla eşit güvenlikte. Hpv aşı programı hangi ülkelerde var gidip bakabilirsiniz. 3 doz yapılıyor. Size iyi gelmediğini düşünürseniz aşınızı yarım bırakabilirsiniz. Ama aşının koruyuculuğu da yarım bırakırsanız olmayacaktır.

Öte yandan bakarsak erkeklerde hpv var mı yok mu bunun testi yok, kendi rutin testlerinizi yaptırdıkça bu hastalık öldürmesi çok çok az. Çünkü hastalık kendi kendine bile iyileşebilen bir hastlık. İyileşmese bile kontrolle kansere dönüşmeden tedavi ediliyor. Toplanan sonuçlara göre dünyanın %80'i hayatında bir kere de olsa hpv ile enfekte olacakmış. Yani çok yaygın bir virüs. Ama öyle korkulacak bir virüs değil. Aşı ve kontroller ile neredeyse hpv virüsü artık dünyadan silinecek, bunu dünya sağlık örgütü WHO söylüyor. Çünkü artık virüsü çok güzel bir şekilde yok edebiliyoruz. Bu virüsten öncelikle bu kadar korkmamayı kendinize söyleyin.

Eşinizde virüs olsa çoktan bunu kapmış olurdunız ve bu testlerde çıkardı. Ama anladığım kadarıyla sizin testleriniz temiz çıkmış yani çok şanslısınızç Virüsle hiç karşılaşmamışsınız. Eşiniz de temizmiş. Ha bundan sonra sizi aldatır bir şey olur o zaman bundan sonra yapmanız gereken ve önerim aşı olmanız. Bildiğiniz üzer aşılar daha hastalığa yakalanmadan yapılınca çok daha etkili oluyorlar.

Bu hastalık korkulacak bir hastalık değil. Tıp dünyasında ne virüsler ne hastalıklar var. Siz şimdi bir hpv'yi öğrendiniz diye tüm dünyanız hpv olmuş. Siz daha ne hastalıklar olduğunu öğrenseniz dışarı adımınızı atamazsınız. HPV öyle bir virüs ki kansere dönüşme ihtimali düşük, seviyeleri var CIN1 mesela genelde iyileştiği için tedavi bile uygulanmıyor sadece kontrol tarihi veriliyor. Ayrıca kansere dönüşen kişilerde tedavinin işe yaramama ihtimali de düşük. O şansız kesime düşme ihtimalini yani pireyi deve yaparak hayatı kendinize zehir ediyorsunuz. O zaman trafiğe de çıkmayalım.
Ben hpv için test yaptırmadım
2 sene önce smear testi yaptırdım,geçen senede tüp bebek için hiv testi yaptrımıştım eşimede yapıldı
İhtimaller üzerine yazmanız ve bu kadar açıklayıcı bilgi vermeniz bu konuda birazda olsa rahatlattı teşekkür ederim

Ben aştım açıkçası.
Evet ara ara soruyorum, korkuyorum ama o eski halimden eser yok.
Toparladım bayağı kendimi.
Çalışıyor musunuz?
Kendinizi işinize verin, evdeyseniz mutlaka bir hobi edinin.
Başka türlü aşılmıyor.
Çalışıyorum.Dediğiniz herşeyi yaptım,bana ne iyi gelicekse gezme,ev işleri,hobiler,yürüyüş,ibadet,alışveriş vs vs aklıma gelicek herşey evet iyi geliyor ancak geçmiyor
Mesela bu kış iyiydim evet eskisi gibi oldum dedim.Birşeyim yokken iyiyiyim ancak vücudumda değişik bir durum olduğunda bu ay ayda 2 kere adet olmam mesela,ilişkide ocak ayından beri(Hpv virüsünü duyduğumdan beri) canımın acıması hepsini birleştirince aklıma kötü şeyler geliyor hayattan kopuyorum

Back
X