• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korku

Ok yanlis anlamisim , aslinda ev olsa cok guzel olurmus kendine ait yanliz kalabilecegin bi ortam
Yurtlar hakkindq bi fikrim yok ama tek kisilik oda oluyoraa onlari tercih et
Mumkun mertebe kendine yanliz kalabilecegin bi alan yaratabilirsen cok bunaldiginda soluklanir kafa dinlersin orda
Ev olsa kesinlikle cok iyi olurdu benim icin. Tek kisilik odada kalmayi dusunuyordum ben de zaten, cunku rahat hareket edemem aksi durumda.

Ev olsa kesinlikle cok iyi olurdu benim icin. Tek kisilik odada kalmayi dusunuyordum ben de zaten, cunku rahat hareket edemem aksi durumda.
Tek kisilik oda ideal , okulda daralirsan bunalirsan kacar gidersin odana
Zaten zamanla alisip korkunu yenecegine inaniyorum ama kalanalikta daraldiginda o odanin varligini bilmen bile iyi gelecektir sana

Tek kisilik oda ideal , okulda daralirsan bunalirsan kacar gidersin odana
Zaten zamanla alisip korkunu yenecegine inaniyorum ama kalanalikta daraldiginda o odanin varligini bilmen bile iyi gelecektir sana
Umarim asarim bu durumu. Bir de tesekkur ederim yorumlariniz icin, gercekten rahatlatici oldu benim icin :)

Umarim asarim bu durumu. Bir de tesekkur ederim yorumlariniz icin, gercekten rahatlatici oldu benim icin :)
Ne demek azicik icini rahatlatabildiysem ne mutlu bana :)
Asosyal degilim ama kalabaligi sevmem ve yanlizken cok huzurlu oluyorum o yuzden az cok seni anlayabiliyorum
Bana gore evde yanliz olmak , yanliz sinemaya gitmek , starbucksta bi basima oturup kahve icmek harika seyler ama bu yasta koca kisisi ve iki cocukla pek mumkun olmuyor :)
Insanlara aldirma hic kendine alan yarat ve o alana kac ihtiyacin oldukca , eminim atlatacaksin okula baslayinca

ben de üniversite 2.sınıfta okulu bırakma raddesine gelmiştim aynı sebepten ciddi ciddi topladım eşyaları alın beni bitti bu iş dedim ama binlerce kez razı olsun Allah ailemden,hep olumlu konuştular beni ikna ettiler;bırakmadım okulu şu an bi mesleğim var ve mutlutyum ...öncelikle sakın kendini kapama insanalra mesela tek kişilk odada kalmak yerine kesinlikle başkalrıyla aynı odada aynı evde kal;çünkü insanlarden bi yere kadar kaçabilirisn ve ev kaçış noktan olmasın ,korkunun üstüne git ufak ufak kalabalıklardan başla;ama giderken sakın paspal ezik gibi görünme,tam tersine makyaj saç kıyafet on numara ol ki ilk aldığın tepkiler güzel olur böylece güvenin yerine gelir,o kalabalıkların senden bi farkın lmadığı düşün -ki yok zaten-amacını düşün "ben bu okulu ne pahasına olursa olsun bitiricem ve sonunda kendime bi ev bi araba alıp istediğim yerde tatil yapıcam "gibi bunlar seni motive eder;kimsenin umrunda değiliz bunu fark edersek hayat daha kolaylaşıyor ,o korkutğun kalablık o okulu bitirip iyi yerlere geldiğinde sen daha da kapanıp keşkelerle tühlerle ömür geçirme bence...

Gittim. Ailemin tepkisi yok durumuma. Ilgilenmiyorlar, abarttigimi dusunuyorlar. Tesekkur ederim :)
Zor bir donem gecirmistim tam da universiteye basladigim seneye denk geldi. Kafa bir milyon... Canimdan can gidiyordu resmen derslere giderken. Baktim bu gidis gidis degil. Kendi gobegini kendi kesen bir tipim. Arastirdim bir uzman buldum ailemi hic karistirmadim hatta soyleme geregi bile duymamis olabilirim. Bir sure gittim bu uzmana toparlaninca biraktim seanslari. Universiteyi de bitirdim ustune bursla yurtdisina egitime projelere vs gittim. Halledersin biraz ugrasacaksin ama biraz da telkinde bulunacaksin kendine. Disaridan bir yere kadar.

Bırak kendini kasma. Ortama uyum sağlamak zorunda değilsin? Yalnız olmayı mı seviyosun geç amfide en son sıraya, tak kulaklıklarını kafana göre takıl. Bi süre sonra kendiliğinden ortama alıştıgını benimsediğini göreceksin

Allah allah herkes sosyal olmak zorunda mı. Sen de içe dönük bir insan olarak kabul et kendini. Kimi insan tek daha mutludur illa sevgi böceği olmana gerek yok ki. Bırakma okulunu sakın daha çok pişman olursun ilerde.

Merhaba,
3 yil once universiteye basladim, 2 hafta surdu, cok sorunlu bir tip oldugum icin birakip ailemin yanina dondum. 2 yil evde durdum oylece, daha sonra cok farkli bir bolum okumak istedigimi fark ettim sonuc olarak bu sene yeniden sinav senemdi. Tercih yaptim ve istedigim bolum geldi, buraya kadar bir sorun yok. Ama korkuyorum, gene birakirim diye cok korkuyorum. Ufaktan da bir "Nasil yapicam?" korkusu basladi zaten. Sosyal olarak her zaman problemliydim, hicbir zaman ortama adapte olamadim. Okulun baslamasina daha var ama ben kendimden emin olamiyorum bir turlu. Icimde surekli bir kaygi var, nasil yok ederim hic bilmiyorum. Bir sekilde rahatlamama yardimci olacak tavsiyeniz varsa mutlu olurum.
Millet istediği bölümü kazanmak için can atıyo şükür ki kazanmışsın tebrikler gerekirse destek al ama ilerde pişman olmamak için okulunu oku canım başarılar

Merhaba,
3 yil once universiteye basladim, 2 hafta surdu, cok sorunlu bir tip oldugum icin birakip ailemin yanina dondum. 2 yil evde durdum oylece, daha sonra cok farkli bir bolum okumak istedigimi fark ettim sonuc olarak bu sene yeniden sinav senemdi. Tercih yaptim ve istedigim bolum geldi, buraya kadar bir sorun yok. Ama korkuyorum, gene birakirim diye cok korkuyorum. Ufaktan da bir "Nasil yapicam?" korkusu basladi zaten. Sosyal olarak her zaman problemliydim, hicbir zaman ortama adapte olamadim. Okulun baslamasina daha var ama ben kendimden emin olamiyorum bir turlu. Icimde surekli bir kaygi var, nasil yok ederim hic bilmiyorum. Bir sekilde rahatlamama yardimci olacak tavsiyeniz varsa mutlu olurum.

Ne zaman basaramayacagim diye düsünsem bu resim aklima geliyordu ve düsüncemi degistiriyordum. Sonuc: Basardim :)
gulginhayriye_1431159414128.jpg

Senin yerinde olmak isteyen bir sürü genc var bunu düşün oncelikle kazandigin okulu bırakıp yeniden kazanmayi basarmissin bu mükemmel bir şey.
Her şeyi basabilirsin bence istedikten sonra kendi yorumum korkudan ziyade özgüven eksikligi var sizde.
Atiyorum kendinizi cok cirkin ya da bir sey söyleyince komik duruma dusecekmis gibi mi hissediyorsun yani bu yuzden mj ortamlardan kaçıyorsun bunlar siz öyle olduğunuz icin degil sadece birer örnekti.
Kendinize sorular sorun cevabini dürüstce verin kendinize insan once kendini tanimali kendi kendinin doktoru olmali diye düşünüyorum.
Asamadiginiz durumlarda tabiki uzman destegi lazim ama once kendinizin farkina varin siz güçlü ne istediğini bilen istedigini elde edebilen bir yapidasiniz bu bile tek basina bir cok sorunla basedebileceginiz anlamina gelir.
Sadece biraz güven.

Bu fobilerinizi yenmeniz icin en guzel ortam okul bence.. İstediginiz bolumu de kazanmişsiniz kendinizi korkutmayin gidin arkadaş edinin hayati akişina birakin. Bende cok sosyal bir tip degildim ama üniversite insani cok degistiriyor emin olun.

Öncelikle tebrik ederim, çalışıp hedefinize ulaşmak çok büyük bir başarı. Başarınızı küçümsemeyin, istediğiniz bölümü kazanacak gücünüz varsa devam ettirecek gücünüz de vardır. Kalabalık ortamlardan korkuyorsanız terapötik destek almanız en uygunudur ama durumunuz yoksa iyi bir hastanenin psikiyatri bölümüne başvurup ilaç desteği alın, faydasını görürsünüz. Bununla beraber de okula gitmeden önce rahatlatıcı nefes egzersizleri yapın ve kendinizi telkin edin. İsterseniz nasıl yapacağınızı özelden yazabilirim.

Öncelikle tebrik ederim, çalışıp hedefinize ulaşmak çok büyük bir başarı. Başarınızı küçümsemeyin, istediğiniz bölümü kazanacak gücünüz varsa devam ettirecek gücünüz de vardır. Kalabalık ortamlardan korkuyorsanız terapötik destek almanız en uygunudur ama durumunuz yoksa iyi bir hastanenin psikiyatri bölümüne başvurup ilaç desteği alın, faydasını görürsünüz. Bununla beraber de okula gitmeden önce rahatlatıcı nefes egzersizleri yapın ve kendinizi telkin edin. İsterseniz nasıl yapacağınızı özelden yazabilirim.
Tesekkur ederim, nefes egzersizlerini duymustum ama nasil yapilacagini bilmiyorum, yazarsaniz sevinirim.

Bence hobin sınava girmek.Fobin de bir işi sonuca ulaştırmak.Yardım Alman gerekiyor.Yoksa bu bölümü de kazandıgınla kalırsın.

Back
X