Korku

Night owl

Just Love!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
8.095
12.159
498
35
30 kasim da kv demin korona pozitif oldugunu ogrendik, ardindan herkes test oldu. Annem ve ben negatifiz ama 5 aralikta tekrar test olacagiz.

Esim ve ailesi korona durumunda, karantinadayiz. 30 ocakta esimin dayisini kanserden kaybettik. 12 yil once esim abisini kanserden kaybetmis henuz abisi 21 yasindayken ve hastane koridorlari, kanser kosusturmalar ailesinin hafizasindan silinmeden (silinir mi ki?) dayisini da ayni sekilde kaybetmek ve ustelik annesinin kosusturmasi yine, 4 ay boyunce hastaligin basindan sonuna kadar kv kardesine kendi evinde bakti. Cok yoruldu.

sonra korona basladi, eve tikilma sureci kv demin psikolojik olarak kardesini kaybetmesi ve oglu ile ilgili hatiralarini tazelemesi cok uzdu onu. Anneanne ve dedemiz var bir de (kvdenin annesi ve babasi) 92-89 yaslarindalar ve kvdemlerde 65 yaslarindalar. Hepsi korona ve hepsi icin cok endiseliyim. Esim icin de.

Tum surecle dalga gectim, ben superinsanim bana bulasmadi, bir oda da dinlenirsin ne guzel vb. Gibi ama su an agliyorum.

esime bir sey olursa diye, 13 aylik bebegime bulasirsa diye, ailesine bir sey olursa diye cok korkuyorum. Cok yiprandi psikolojim.

Birine bir sey olursa eger esim kaldirama. Dayisindan sonra zar zor toplarlamaya calistim. Depresyonda hala bir de boyle bir sey yasarsak aman Allah' im...

Cok korkuyorum, cok.

Anneannenin durumu biraz agirca, kpin cigerlerine inmis oksurugu var.

genelde olarak halsizlik ve eklem agrilari ile geciriyorlar ama daha ciddi bir sey yok sukur.

Ama korku basti iste. Cok korkuyorum.

Nasil anlatilir ki?

salgın bitmeden bu korku bitmeyecek, hepimiz aynı durumdayız, özellikle şu dönem korkudan dışarı çıkamıyoruz, hafif atlatıyorlar anladığım kadarıyla, demek ki birşey olmayacak. Ablam çok ağır atlattı ama hala endişeliyim, ilk günden itibaren kalbiyle ilgili sorunlar yaşadı, ciğerlerine indikten sonra ilaca başladı, tüm ailesi pozitif çıktı, karantinaları bitti ama ablamdaki kalple ilgili sorunlar geçmedi, hastaneler tıka basa dolu, riskli diye gitmiyorlar. Ben artık sadece kalple ilgili sıkıntısı olanlara odaklandım açıkçası, diğerleri bir şekilde atlatıyor, bence sizinkiler de atlatacak

Ne kadar korkarsan bağisiklik sistemi o kadar etkilenir.. Korkmamak lazim da nasil olur bunu bilemem.. Yasanmadan anlasilmaz.. Su an icin yapilmasi gereken denileni yapmak bitki caylari vitamin takviyeleri almak ve en onemlisi tevekkul etmek.. Derdi veren dermanini da verir.. Bu anlayisla hasir nesir olmak sinir sistemini diri tutar.. Gecmis olsun axel

Anlatmaniza gerek yok ki. 10 kisiden 4 ü ayni korkuyu yasiyordur suan.
Bu korona birmeden bitmez

Geçmiş olsun.
Endişeniz çok haklısınız ama en çok da birinin ayakta olması onlara iyi gelecektir bu kişi de siz olmalısınız.
Evet büyük bir hastalık ama beslenmeye temizliğe dikkat ederek vücuda destek verilince bir de pozitif düşününce kolay anlatabilir eşiniz.
Valideniz ve yanında ki büyükler umarım çok çabuk iyileşirler bir an önce sağlıklarına kavuşurlar

Yanls hatirlamiyorsam limon ve sirke icilmesi ineriliuor icemeyenler de sadece limonlu su da yapsinlar bol.sirke ile gargara yapsinlar surekli beslenmeleri iyi olmasi gerk bağışıklıklari güçlensin diye kendilerini salmasnlar kesinlkle bnce moral de cok onemli bu konuda. Brde bebegime gelrmi diye dusundunz temasta kac gn once bulundular peki? Insallh gelmemistr cok gecns olsn

Ne desem bilemedim.
Zor günler üst üste gelmiş.
Allah tez zamanda yüreğinize ferahlık versin.
Tüm hastalarınız şifa bulsun inşallah.

Allah güç kuvvet versin hepinize dua ediyorum dede ve anneannenin yaşları var herşeye hazırlıklı olmak lazım dünyanın düzeni bu maalesef allah ölümün bile hayırlısını versin şu dönemde ölmek bile çok zor insan gelip gidemiyor görevlerini yerine getiremiyor ne diyeceğimi bilemedim bol dua edin kendinizi takviyelerle koruyun acil şifa dilerim

Tüm süreçle dalga geçtim derken?

Haklisin insan korkar ama korkumuz tedbir almaya yoneltmeli yoksa bos bos panik seni yipratir ,kimse bu yasli kesin su olur diyemez yasayacak ömürleri varsa zaten yasayacaklar bunu düsün 90 yasinda taburcu olanlar var onun icin pozitif dusun tedbiri elden birakma ve bagisikligini kuvvetlendir evde tere,yesil cay,kurburnu cayi,sarimsak, keciboynuzu özü ve yogurdunu eksik etme beslenme cok önemli ama en onemlisi sakin olmaya calis

Esim icin limon ve sirke mumkun ama kvdemler icin imkansiz. Cunku neredeyse hepsi mide sikibtisi yasiyor ve surekli ogurme halindeler.

esim konu oldugu icin pozitif oldugunu ogrenene kadar hep birlikteydik.

Güzel beslensinler,morallerini de bozmadan atlatmaya baksınlar süreci. Kekik çayı,adaçayı da içebilirler bol bol,iyi geldiğini okumuştum. Vitamin takviyesi alsınlar.
Sizde düşürmeyin psikolojinizi,zor biliyorum ama yaşlı başlı insanlar tedavi olup iyileştiler çokça.
İyi düşünün. Korkunuzu yansıtmayın hastalarınıza. Evde tedavi görüyor olmaları bile iyi birşey aslına bakarsanız. Hastanede ağır hastalar oluyor.
Geçmiş olsun,acil şifalar diliyorum.

En buyuk problem bu ya. 4 yasli bir evde ve beslenemiyorlAr anneannemiz 7 gunde bir kase corbadan baska bir sey icmedi. Kv desen yemek yapacak takati yok. Belediye asevini arayip yemek istemisler, fakat donen olmamis.

Ben karantina ihlali yapip yemek goturmeye karsr vermistim ki alt komsu corba goturmus ama 1 gun, diger gunler ne olacak bilmiyorum.

Bugun oyle yapacagim ama icine hic sinmiyor. Disaridan yenen yemekle nasil beslenebilirler diyorum ama hic degilse enerji verir.
Hayır öyle demeyin.
Beslenirler, içiyorlarsa kelle paça veya başka et çorbası, düzgün 1-2 yemek.
Yemek yapmaya uğraşmaktan veya aç kalmaktan iyidir.
Bizim pizza bile yediğimiz oldu, besin değeri 0, ama hem çocuğa moral oldu hem karnımız doydu.
Vitamin almıyorlarsa d ve c vitaminleri temin edebiliyorsanız iyi olur.
Eliniz kolunuz bağlı sizin de tabii.
İnşallah geçmez ama çocuklar belirtisiz veya az belirtiyle atlatıyor, biliyorsunuzdur.
Siz vitamin takviyesi mutlaka alın bence, c vitamini semptomları azaltıyormuş.

Emzirdigim icin ben d vitamini b12 ve c vitamini zaten kullaniyordum. Bebegimde d vitamini ve balik yagi aliyor.

esime de d vitamini verdim.

ailemizde siparis vermisler kargo da Kac gune gelecek Allah bilir.

haklisiniz iste, bende gece esim mutlu olsun diye pizza yaptim ogle yemegine. Ama hazir gidalara genel olarak guvenemedigimden herhalde boyle hissediyorum.

İki koyunu ayrı ayrı kapalı bir yere koymuşlar. Yemi suyu havası her şeyi eşit vermişler. Birisi normal yasarken diğeri günden güne erimiş ve sonunda ölmüş. Neden biliyor musun? Çünkü ölen koyunun karşısında kapalı bir alanda duran kurt varmış. Kurt ona asla ulaşamazmış ama kurdu görmek bile onu öyle strese sokmuş ki
Hepimiz korkuyoruz ama korkularının seni ele geçirmesine izin verme. Madem karantinadasın maneviyatını güçlerdir. ❤❤❤

Tabii ki evde pişen daha kıymetli oluyor hastalık zamanı.
En kötü ev yemeği dışardakinden iyidir.
Ama yemek yapmak için de ciddi enerji harcamak gerekiyor.
Dışardan gelecek bir çorba ve salata öğünlerini kurtarır.
Zaten meyve normalden fazla tüketildiği için o da enerji verir.
İnşallah en kısa zamanda iyileşir hepsi.
Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…